Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

0
sundance
Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge
Küçükken dedem anlatmıştı sanırım, `Bir ağacı öldürmek için, ne kadar büyük olursa olsun, gövdesinde bir santim derinliğinde çepeçevre bir kesik açmak yeterli.` Sanırım sözkonusu şirket eskiden de odunculuk yapıyordu...

Görüşler

0
anonim
yardımsever bir arkadaş newsforge daki haberin bir özetini çıkarabilirmi lütfen..!
0
skoylu
Haberin orijinali theregister.co.uk da. Sabahleyin bakmistim.

0
conan
Konuyla ilgili dun bir FAQ hazirlanmis.
0
FZ
Bu belge için teşekkürler, epey detaylı. Sonuç: Tüylerimi diken diken etti! Programcıların hayatını karmaşıklaştıracak, kullanıcıları çıldırtacak türden bir teknolojiye benziyor. Intel ve Microsoft benzeri Sovyet Rusya'da dahi görülmemiş bir totalitarizm ve kontrol peşindeler sanırım. Bunu da çok güzel kılıfına uyduracak gibi görünüyorlar. Her şey açık, her şey tartışılabiliyor, yaşasın özgürlükler ülkesi ABD, ama sonuçta büyük şirketlerin dediği oluyor. Direnmek isterseniz direnebilirsiniz, tabii o devasa şirketlerin beslediği hukuk şirketleri ile mahkemede mücadele edebilecek kadar maddi ve manevi kaynağınız varsa!
0
conan
YASASIN AMD! YASASIN LINUX!!!! :)))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!

fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

anonim

Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

Hırsızın hiç mi suçu yok?

cayfer

Herkes Micros~1'u suçluyor. Yok "ele geçirilmiş bilgisayarlar", "yok virusler, solucanlar", "yok ad-ware'ler"... Diyelim ki bilgisayarınızda kullandığınız işletim sisteminde, ya da bir uygulama programında açık var. Bu, birilerinin bu durumu istismar etmesine haklı gerekçe olabilir mi?

Bir alışveriş merkezinin park yerinde bıraktığınız arabanınızı kilitlemeyi unutmuş olmak arabanızın soyulmasını haklı kılar mı?

Soyulan evinizin kapısını kilitlememiş olmanız, çelik kapılarla donatmamış olmanız bir kusur mu, ihmal mi?

3-5 virüs, ad-ware yazarını Kızılay'da (ya da Times Square'de) sallandırırsanız bu sorunlar çözülür mü?

Bence "Evet".