Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

0
sundance
Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge
Küçükken dedem anlatmıştı sanırım, `Bir ağacı öldürmek için, ne kadar büyük olursa olsun, gövdesinde bir santim derinliğinde çepeçevre bir kesik açmak yeterli.` Sanırım sözkonusu şirket eskiden de odunculuk yapıyordu...

Görüşler

0
anonim
yardımsever bir arkadaş newsforge daki haberin bir özetini çıkarabilirmi lütfen..!
0
skoylu
Haberin orijinali theregister.co.uk da. Sabahleyin bakmistim.

0
conan
Konuyla ilgili dun bir FAQ hazirlanmis.
0
FZ
Bu belge için teşekkürler, epey detaylı. Sonuç: Tüylerimi diken diken etti! Programcıların hayatını karmaşıklaştıracak, kullanıcıları çıldırtacak türden bir teknolojiye benziyor. Intel ve Microsoft benzeri Sovyet Rusya'da dahi görülmemiş bir totalitarizm ve kontrol peşindeler sanırım. Bunu da çok güzel kılıfına uyduracak gibi görünüyorlar. Her şey açık, her şey tartışılabiliyor, yaşasın özgürlükler ülkesi ABD, ama sonuçta büyük şirketlerin dediği oluyor. Direnmek isterseniz direnebilirsiniz, tabii o devasa şirketlerin beslediği hukuk şirketleri ile mahkemede mücadele edebilecek kadar maddi ve manevi kaynağınız varsa!
0
conan
YASASIN AMD! YASASIN LINUX!!!! :)))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micros~1 Hacker'lara Meydan Okuyor ! Hem de XP-SP2 ile

sundance

Register.com'un haberine göre Microsoft UK'in başı, Alistair Baker, bir hackerın Windows XP-SP2 kurulu bir makinayı ele geçirdiğini görmekten oldukça etkileneceğini belirtmiş.
Firmanın bu güncellemesinin "kuma çizilmiş çizgilerin ilki" [hani yere bir çizgi çizersiniz, burayı geçersen kötü olur dersiniz, sonra da dayak yersiniz ya] olduğunu belirttiği meydan okumaya, Register'ın yorumu oldukça ilginç; "... bize belasını arıyor gibi geldi!"

XP Service Pack yolda

SHiBuMi

Geçtiğimiz Cuma günü, Microsoft bu ay sonunda XP için ilk service pack'inin beta sürümünü yayınlayacağını duyurdu. Bu service pack ile ilk hedef, Microsoft'un güvenlik açıklarının üzerine gitmek ve bu konuda IT dünyasında yaygın olan Microsoft'a karşı güvensizliği ortadan kaldırabilmek. Atalarımız "Adın çıkacağına canın çıksın" diye boşuna söylememişler, bu izlenimi silebilmek Microsoft için pek de kısa sürede gerçekleşecek gibi gözükmüyor.

İlk 64 bitlik virüs

FZ

W64.Rugrat.3344 kod isimli virüs IA64 Windows Portable Executable (PE) dosyalarına bulaşmak üzere geliştirilmiş ve yüksek seviyede teknik bilgi sahibi bir programcı tarafından kodlandığı tahmin edilen bir program. Söz konusu program Thread Local Storage yapılarını kullanarak virüs kodunu çalıştırıyor. Uzmanlara göre bu sıradışı bir yöntem. Adı geçen virüs 32 bitlik MS Windows sürümlerine bulaşmıyor. IA64 assembly kodu ile yazılmış virüs henüz çok yaygın değil. Detaylı bilgileri buradan edinebilirsiniz.

Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

Soulblighter

Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.

Windows Vista Beta 1 Görüntüleri

Soulblighter

Michael Tavel isimli arkadaşımız kendi blog'unda Windows Vista 1'i test etmiş. Hem izlenimlerini yazmış, hem de ekran görüntülerini çekmiş. Ayrıca Firefox ve IE7 üzerine de birşeyler yazmış. Yorum sizin. Buyrun :)