Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

0
sundance
Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge
Küçükken dedem anlatmıştı sanırım, `Bir ağacı öldürmek için, ne kadar büyük olursa olsun, gövdesinde bir santim derinliğinde çepeçevre bir kesik açmak yeterli.` Sanırım sözkonusu şirket eskiden de odunculuk yapıyordu...

Görüşler

0
anonim
yardımsever bir arkadaş newsforge daki haberin bir özetini çıkarabilirmi lütfen..!
0
skoylu
Haberin orijinali theregister.co.uk da. Sabahleyin bakmistim.

0
conan
Konuyla ilgili dun bir FAQ hazirlanmis.
0
FZ
Bu belge için teşekkürler, epey detaylı. Sonuç: Tüylerimi diken diken etti! Programcıların hayatını karmaşıklaştıracak, kullanıcıları çıldırtacak türden bir teknolojiye benziyor. Intel ve Microsoft benzeri Sovyet Rusya'da dahi görülmemiş bir totalitarizm ve kontrol peşindeler sanırım. Bunu da çok güzel kılıfına uyduracak gibi görünüyorlar. Her şey açık, her şey tartışılabiliyor, yaşasın özgürlükler ülkesi ABD, ama sonuçta büyük şirketlerin dediği oluyor. Direnmek isterseniz direnebilirsiniz, tabii o devasa şirketlerin beslediği hukuk şirketleri ile mahkemede mücadele edebilecek kadar maddi ve manevi kaynağınız varsa!
0
conan
YASASIN AMD! YASASIN LINUX!!!! :)))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MS Nimda.Net Beta 1!

elrond

Başlık ne kadar enteresan değil mi? Evet Visual Studio.Net Korece (???) versiyonunda Nimda virusune rastlanmış durumda. Aslında sorumlu tam olarak MS olmamakla birlikte sonuç itibari ile aldığınız CD de MS markası var ve içinde de Nimda virusu, nasıl kıvırtırsan kıvırt olay traji-komik.

Bill Gates Öğrencilerle buluşuyor

anonim

Bildiğiniz gibi Bill Gates'in 2.defa Türkiye'ye geleceği açıklanmıştı daha önce. Anlaşılan bu gelişinde biraz daha uzun kalacak ve programında öğrencilerle buluşmada var. 30 Ocak 2006 tarihinde gerçekleşecek organizasyonun ayrıntıları aşağıda;

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.

Linux, Windows´a `ön ayak´ oluyor

anonim

Piyasa araştırma şirketi Gartner, Linux tabanlı masaüstülerin önemli kısmının Windows işletim sisteminin korsan olarak yüklenmesinde kullanıldığı yönünde bir araştırma yayınladı.

Gartner raporunda, özellikle açık kaynağın popüler olduğu Asya pazarlarında, Linux yüklü olarak satılan bilgisayarların satın alındıktan sonra korsan yolla tersine geçiş yapılarak Windows´a çevrildiği belirtildi.

En sinsi bilgisayar solucanı

pulsar

Bilgisayar virüsleri insanların kendilerini aktif hale getirmesi için bin bir türlü numaraya başvurdu, ancak son olarak yayılan bir virüs sinsilik konusunda öncekilere göre daha iddialı gözüküyor. Hard ya da Symantec virüsü olarak bilinen yeni solucan, kendisini bir anti-virüs uyarısı olarak ‘gizliyor’.