Şeytanın aklına gelir mi ? -ya da- GPL ölüyor mu ?

0
sundance
Newsforge`un Newsweek`e dayanarak verdiği habere göre Microsoft`un yeni açıkladığı Palladium DRM/PKI güvenlik sistemine göre GPL ve benzeri uygulamalar tehdit altında.

\r \r Sözkonusu sistem, aynı SSL gibi bir yapı ile ve hardware destekli olarak bir bilgisayar üzerinde çalışacak programların aynı SSL sertifikalar gibi legal sertifikalara sahip olmasını gerektiriyor. Böylelikle güvenli uygulamalar, güvenli ağ yapısı üstünden çalışabilecek (bazı çok kötü yazılmış e-mail programları yüzünden Internet virüs kaynamaycak yani) Dahası GPL bir kaynak kodunu compile edip çalıştırmaya kalktığınızda boardunuz/CPU`nuz bunun çalışmasını reddedebilecek. Detaylar için Newsforge
Küçükken dedem anlatmıştı sanırım, `Bir ağacı öldürmek için, ne kadar büyük olursa olsun, gövdesinde bir santim derinliğinde çepeçevre bir kesik açmak yeterli.` Sanırım sözkonusu şirket eskiden de odunculuk yapıyordu...

Görüşler

0
anonim
yardımsever bir arkadaş newsforge daki haberin bir özetini çıkarabilirmi lütfen..!
0
skoylu
Haberin orijinali theregister.co.uk da. Sabahleyin bakmistim.

0
conan
Konuyla ilgili dun bir FAQ hazirlanmis.
0
FZ
Bu belge için teşekkürler, epey detaylı. Sonuç: Tüylerimi diken diken etti! Programcıların hayatını karmaşıklaştıracak, kullanıcıları çıldırtacak türden bir teknolojiye benziyor. Intel ve Microsoft benzeri Sovyet Rusya'da dahi görülmemiş bir totalitarizm ve kontrol peşindeler sanırım. Bunu da çok güzel kılıfına uyduracak gibi görünüyorlar. Her şey açık, her şey tartışılabiliyor, yaşasın özgürlükler ülkesi ABD, ama sonuçta büyük şirketlerin dediği oluyor. Direnmek isterseniz direnebilirsiniz, tabii o devasa şirketlerin beslediği hukuk şirketleri ile mahkemede mücadele edebilecek kadar maddi ve manevi kaynağınız varsa!
0
conan
YASASIN AMD! YASASIN LINUX!!!! :)))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

larweda

Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)

Microsoft Açıklaması Bir Yanılsama - Jon Maddog

murat09

Microsoft'un, kaynak kodlarını devletlere açacağını açıklamasından sonra karşı kamptan Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall haftalık Bilişim Teknolojileri Gazetesi BThaber'e demeç verdi: "Microsoft eşliğinde Windows kaynak kodunu görmek, Saddam rehberliğinde kitle imha silahı aramaya benzer"

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

MS Word İle Belgelerinizi Korumaya Çalışmayın

FZ

Microsoft Word "form"larınızı parola ile korumanıza izin verdiğini iddia ediyor. Böylece izinsiz kullanıcılar söz konusu form içeriğini değiştiremiyorlar; bu özellik form alanı bulunmayan belgeleri korumak için de kullanılabiliyor.

Ancak 3 hafta önce, Thorsten Delbrouck yukarıdaki koruma özelliğinin kolayca aşılabildiğini ve bunun için gerekli tek şeyin bir hex editör olduğunu tespit etmiş. Gerekli düzenlemeyi yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor.

Word kullanıcılarının belgelerinin içeriğinin değiştirilmemesi için bu mekanizmaya güvenmemelerinde fayda var.

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)