Microsoft'tan .NET Çıkarması

0
yilmaz
Visual Studio.NET 2005 , SQL Server 2005 ve BizTalk Server 2006 akademik tanıtımlarına Aralık ayında başlayacak. Ülke çapında 8 üniversitede (İstanbul Üniversitesi de bu üniversitelerden biri) bu tanıtımlar yapılacak. .NET 1.0 ile beklediği performansı yakalayamamış olan Microsoft bu sefer sağlam adımlarla ilerliyor.

Sanırım sürükle bırak programcılığı yaygınlaşacak.

http://www.msakademik.net/haberdetay.aspx?id=112

Görüşler

0
yilmaz
yazmayı unuttum İÜ için yer avcılardaki işletme fakültesi oditoryumu.
0
anonim
Bende Eskişehir'e bekliyorum bakalım neler anlatacaklar, gerçi bizim üniversiteye pek birşey anlatmalarına gerek yok zaten her türlü ürününü peşinen alıyorlar (MSDN campus subscriber!).
3 senedir sürekli anlatıyorum daha yeni yeni bir şeyler olmaya başladı, bakalım Açık Kaynak ve Open standartları kabul ettirmeyi başarabilecekmiyim. Bana bol şans ve sabır :)
0
East
Ben GYTE ( Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ) de okuyorum . Bizim okula i-con geldi bol bol anlattılar .net i . iyide oldu eksik ve hatalı bilgilerimi giderdiler. Benim anladığım MS in tek artısı her aracın tek kaynaktan ( MS ) çıkması . Yoksa i-con da görevli arkadaş sürükle bırak ve kod tamamlamadan başka bişey demedi.Bu özellikleden sürükle bırak olmasada kod tamamlama ve sayılan diğer özellikler neredeyse heryerde var artık. Ama hep ayrı şirketler ayrı gruplar vs... . Bu arada kod tamamlama olayında .net platformlarının aşırı bir fonksiyon kütüphanesi var bunuda ekleyeyim. Neyse ben dha fazla ileri gitmeyeyim çünki hala bu konularda tam bilgili değilim. Herkese iyi günler.
0
dfix
Sürükle bırak programcılık mı?
0
Geryon
Hangisinden daha çok nefret ediyorum bilmiyorum. .NET'den mi ? yoksa okumayan,araştırmayan, mükemmeliyete ulaşma çabası olmayan öğrencilerden mi ?
Eskiden programcılar kodlarının mükemmel olmasını isterlerdi, etik olarakta böyle olmalıydı, oysa ki şimdi "çalışsın yeter" diyorlar, hatta çalıştıramıyorlar bile...
0
ismailasci
İstanbul Üniversitesi'nde MS neredeyse hiç varlık gösteremiyor (Windows satmak dışında). Bunun nedenini tam olarak bilemiyorum ancak siyaset olmadığıda bir gerçek. Bütün internet altyapısı *nix tabanlı sistemler üzerine kurulu,ama bu da İstanbul Üniversitesi'nin Açık Sistemlere destek verdiğini göstermiyor,çünkü bütün olayı ihale kazanabilen şirketler döndürüyor. Belki de .net teknolojili tek uygulama bir çalışıp beş çalışmayan,sisteme eklenemeyen özelliklerin tüzükten çıkarıldığı :) ,kanaatimce kötü kodlanmış Ders Otomasyon Sistemi.En kıdemli hocanın Doç. olduğu Bilgisayar Müh. bölümünü hocalarının .net'e ilk adımı sanırım.Tanrıya şükür o bölümde okumuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

MS Word İle Belgelerinizi Korumaya Çalışmayın

FZ

Microsoft Word "form"larınızı parola ile korumanıza izin verdiğini iddia ediyor. Böylece izinsiz kullanıcılar söz konusu form içeriğini değiştiremiyorlar; bu özellik form alanı bulunmayan belgeleri korumak için de kullanılabiliyor.

Ancak 3 hafta önce, Thorsten Delbrouck yukarıdaki koruma özelliğinin kolayca aşılabildiğini ve bunun için gerekli tek şeyin bir hex editör olduğunu tespit etmiş. Gerekli düzenlemeyi yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor.

Word kullanıcılarının belgelerinin içeriğinin değiştirilmemesi için bu mekanizmaya güvenmemelerinde fayda var.

Sesle Komut Devri Başlıyor

SHiBuMi

SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.

VBasic.NET'e geçiş !

sundance

Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber

Microsoft İnsan Derisini İletken Olarak Kullanmak için Patent Aldı

FZ

Microsoft ArGe bölümü bu haberde belirtilenlere göre insan derisine temas eden cihazlar arasında bir ağ oluşturmayı sağlayacak yöntemlere dair bir patent edindi.

Microsoft araştırmacılarına göre bu tür bir PAN (Personal Area Network) cihazların güç ihtiyaçlarını karşılamanın yanısıra birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacak.