Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

0
tongucyumruk
Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?

Görüşler

0
tongucyumruk
bu arada windowsfordevices.com ile linuxdevices.com'un benzerliği dikkatinizi çekti mi?
0
crematorium
Çekti tabii ki! Ama benzerlik değil bu, direk aynısı, aynı motoru kullandıklarından dolayı! Eh bunun nedeni de iki sitenin de DeviceForgea ait olması. :)

Merak edenler için whois sonuçları aşağıdadır;

windowsfordevices - whois
linuxdevices - whois
Saygilar... :)
0
Maverick
Sadece anlaşmalı firmalara veriliyor bu hak. En yakın ftp server'a gidip indirebileceğinizi de sanmayın web sayfasından anladığım kadarı ile bir smartcard gerekiyor kodlara erişim için (yüksek güvenlik yani).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

cayfer

Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

Yeni MS-IIS Worm`u: `Code Red`

elrond

Code Red adlı yeni bir Worm, Microsoft tabanlı 12.000 web serverı etkilemiş durumda. Worm IIS teki bir güvenlik açığını kullanıyor. İsminin "Code Red" olmasının nedeni ise Çin` den çıkmış olması.
Worm bulaştığı server subnetinde 100 IP` yi scan edip bulduğu diğer serverlara da bulaşıyor. Web serverın ana sayfasına ise şunu koyuyor.
"Welcome To http://www.worm.com
Hacked by Chinese."

Ve Microsoft dize geldi!..

anonim

Nethaberden okuduğum habere göre Micro$oft Windows kodlarını hükümetlere vermeye razı olmuş. Ben bu olayın altında bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Bill Gate$ paralarını boşa savurmaz gibi geliyor.

Hadi bakalım neler çıkıcak bunun altından: