Bill Gates´i Destekleyelim !

0
redogre
Önemli not: Bu yazıda geçen tüm fikirler sadece birer varsayımdır. Her cümleyi "ya ...... olsaydı" diye okuyabilirsiniz.

Bu siteye yazı yazan veya yorum yapan çoğu kişiye göre Bill Gates bilgisayar dünyasını tekeline almaya çalışan bir canavar. Şirket politikaları, açık sistemler ve özellikle Linux için şirketi tarafından yapılan yanıltıcı yayınlar, milyonlarca bug, kullanıcıyı kendine bağlayan canlı güncelleme sistemleri vs vs....

Peki ne oldu da 20 yaşındayken bu sitenin takipçilerinden farkı olmayan bir geek bu hale geldi?
Baştan başlıyalım. 20 li yaşlarında ki Bill Gates bir gün kafasını kaldırır ve bir bilgisayar dahisi olmanın, başkalarının yapamadığı bir çok şeyi yapabilmenin, tüm takdir edilen özelliklerinin sadece bilgisayarla sınırlı olduğunu, ne yaparsa yapsın okulda inek lakabıyla çağrılan, "havalı" deyiminin yakınından geçmeyen, kendi küçük dünyasında kral olmasına ragmen gerçek dünyada ezilen sömürülen milyonlardan farkı olmadığını farkeder. İçinden bir ses "Daha iyisini yapabilirsin" der. Bu dünyayı yöneten insanların yerine koyar kendisini. Dünyayı daha güzel bir yer haline getirebilirim der. Ve dünayı ele geçirmeye karar verir! (Hollywood film senaryosu mu? Hanginiz bunları en az bir kere olsun düşünmedi?)

En kısa yol Amerikan Baskanlığı gibi gözükür. Ama kendisini tanır, politikada en ufak bir şansı yoktur. Çok zengin olmak? Kimse parayla tüm dünyayı alamaz. Dünyada ki her bilgisayar kullanıcısın makinasında kendi yazdığı sistemin olması? Yok canım mutlaka rakipleri olacaktır...

Ve Bill Gates son şıkla devrim teorisini birleştirir. Düşmanının içine sız, zayıflıklarını öğren, onu kendine bağımlı kıl, ve bunları yaparken seni bir kahraman olarak görmesini sağla. Böylece senin açtığın yoldan gelen diğerleri onu paramparça edebilir. Onlar kahraman olur sense hain ama ...

Daha fazla açıklamaya gerek var mı? FBI bile onun sistemlerini kullanıyor, binlerce bug ve güvenlik açiği olan sistemlerini, ki bu sayede hackerlar her türlü bilgiye ulaşabiliyorlar. Dünyanın en güvenli olması gereken sistemleri için "Herkes açık kaynak kodlu bir sistemin açıklarını bulabilir, benim sistemimin kodları gizli" gibi sadece embesil politikacıların inanacağı sebeplerle kendi sistemini kullanmaya ikna ediyor.

Bakıyor ve gülüyor: Ne zaman size sağladığım fırsatın değerini bileceksiniz? Açık kaynak kodlu, herkesin eksiklerini tamaladığı, mükemmelleşen sistemler yaygınlaşırsa eliniz kolunuz bağlanacak. Birkaç gerçekten yetenekli insan dışında kapılar herkese kapanacak. Ve o birkaç kişi de sizin mükemmelleştirdiğiniz sistemler sayesinde yakalanacak. O zaman kendi yarattığınız canavara karşı ne yapacaksınız?

Görüşler

0
anonim
farkli ve gozden kacan(en azindan benim) bir yorum. hep gates bardagin diger yarisini dolduramiyor dedik. oysa adam bizler icin `doldurmuyor`mus
0
Maverick
Kötü ve iyi birbirlerini var ederler.. Kötü iyiyi var ettiğine göre iyi midir?
0
sundance
Kötü ve iyinin birbirlerini varettiğine gerçekten, gönülden inanıyorsan, `kötü iyiyi var ettiğine göre iyi midir ?` sorusu sana çelişki/döngü olarak gelmemeli, çünkü...

kötü iyiyi var ettiğine göre, kötü ve iyi diye bir şey yoktur aslında
0
Maverick
Vermeye çalıştığım biraz da mesaj buydu.. Teşekkürler :^)
0
anonim
^^kendi yarattiğimiz canavar^^
Gelip yaziyi bu cümleye bağlamak bilgisayarin sonsuz döngüye girmesi gibi bir şey.İyi sistemler yaratildiginda sistemi yaratan insanlar doğal olarak iyi olacak.Elinizin altindaki canavar size saldirirsa bildiginiz canavar olacaği için alt etmeniz (hack etmeniz,vs) kolaylaşacak.Bana göre bu yazi açık kaynak sistemin mantiginin iyi anlaşilmamasindan yazilmiştir.Açik kaynak her yazılım sistemi gibi insana bağlıdır.^^Biz^^ olmadiğimiz sürece ilerleyemez,gelişemez.Zaten linus un ilk kodu yazdiğinda internete koşmasi biraz da bundandir.
Buna bağli olarak sistemler gelişirken insanlarin durup onu beklemesi düşünülemez.Zaten onu geliştiren insan.Açık kaynak bu işi biraz daha hızlandırır.Yazılım ücretsiz e yakın olduğu için-herşeyin bir bedeli var-donanımı alabilen ve bunda çalıştırabilen herkes bu dünyaya davetlidir.
Açık kaynak kodlu yazılımın sahibi dünya hakimiyetine kendinden yola çıkarak ulaşır.Dünyanın en kararlı sistemlerinden birinin yaratıcısısınız.(şu anda linus un yaşadığı tatmini kaçımız yaşayabiliriz?)
Eğer işi biliyorsaniz bu size yetmez:^^windows un ustasiyim abi!Benim üstüme adam yok.^^
Ama windows senin değil ki?Bu başkasininkiyle değil başkasiyla gerdeğe girmekten öteye geçmez.
Açık kaynak sistemde durum farklı;daha yapım aşamasında destek verdiğinden o sistem ucundan da olsa senin.
O yüzdendir ki linus öldüğünde linux ölmeyecek.

Bu yüzden açık kaynakta yazılmış sistemler size canavar gibi gözüksede bize göre hiç de değil:)
^^Linux hepimizin.^^
0
raistlinthewiz
linusun olmesimi? allah korusun!
0
anonim
Errr FBI LinuX kullanıyor...
Kaynak : http://uptime.netcraft.com/up/graph/?host=www.fbi.gov
/cartman
0
Maverick
w00t cartman
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

larweda

Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)

Windows`dan Linux`a geçiş

sundance

7'den 70'e ciddi bir Linux hareketi olduğu, birçok kişinin 'Yeter artık Windows' dediği pek gözden kaçmayan bir gerçek halini aldı.

Öte yandan öyle çat diye Windows'dan Linux'a geçmek ise her babayiğidin harcı değil. Ama bu konuda çalışmalar yapanlar var. Mesela IBM bu konuda gerçekten başarılı bir FAQ dosyası oluşturmuş ve güzel bir referans sağlıyor.

Bana sorarsanız yükleyin VectorLinux bir daha da bakmayın Windows'un yüzüne :)

MS´in Kaynak Kodlarını Açıklaması Güvenlik Sorunu Mu ?

sundance

Allchin: Kaynak Kodunu Açıklamak ABD çıkarlarını Tehdit Edebilir

Mayıs 2002'de kıdemli bir Microsoft Şirketi çalışanı, federal mahkemede rakiplerle bilgi paylaşımının ulusal güvenliği sakatlayacağını ve hatta ABD' nin Afganistan' daki savaş çabalarını tehdit edeceğini söyledi. Kendisi daha sonra bazı Microsoft kaynak kodunun emniyetli bir şekilde açıklanamayacak kadar hatalı olduğunu kabul etti.

Microsoft'tan Emacs Benzeri Editör

urxalit

Microsoft'un Connected Systems bölümü Emacs benzeri bir editör - belki bir geliştirme ortamı hazırlıyor. Bir tür "Emacs.Net" olarak tanımlanan editörle ilgili planlar Microsoft'un profesyonel geliştirici konferansında açığa çıkabilir. Söylentinin kaynağı bu web günlüğünde. Daha fazla detay verilmemiş ama projenin adı doğrudan Emacs.Net olarak anılıyor. Son isim muhtemelen bu olmayacaktır tabii.

Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

elrond

Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.