Sesle Komut Devri Başlıyor

0
SHiBuMi
SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.
SALT tarafından hazırlanan yapı lisans ücreti ödenmeksizin kullanılabilecek ve platformdan bağımsız olacak. Microsoft SALT için üç temel çalışma alanı belirlemiş. Bunlardan ilki, .Net geliştirme araçları içine katılacak bir eklenti ile geliştiricilerin sesle komut edilebilir uygulamalar geliştirebilmesini sağlamak. İkinci olarak bu geliştiricilere Internet Explorer'ın sesle komut uyumlu bir test sürümünün kopyası sağlanacak. Son olarak, yıl sonuna doğru .Net içersine text-to-speech (metinden-konuşmaya) özelliğine sahip uygulamalar geliştirilmesini ve bunların kullanılmasını sağlayan bir modül entegre edilecek.

SALT dışındaki diğer bir oluşum, 1999 yılında IBM, Motorola, AT&T ve Lucent Technologies öncülüğünde başlatılan VoiceXML teknolojisi. Bu teknolojinin ilk çıkış noktası uygulamaların telefon ile kontrol edilebilmesini sağlamaktı, şimdi çalışma alanı web olarak genişletilmiş durumda. W3C, VoiceXML standardizasyonu için çalışmasını sürdürüyor.

Görüşler

0
sceylani
Aslinda ses teknolojisini hayatlarini kolaylastirmak icin istiyorlar :

Mesela 1 ay kadar once rahatsizligim icin hastaneye gitmistim.Oradaki erkek hemsirelerden biri burada yurume dedi.Bende burasi hastane hapisane degil dedim.Adamin arkasindan diger bir hemsire burada yurume demek istedi bu sefer aldigi cevap cok sert olunca bir daha kimse gelip ugrasmak istemedi :)
Ama gorunen o ki hastane yonetimi bundan haberdar oldu ve bir kac gun sonra (daha once onlarca kez girip ciktigim hastaneden daha once olmadigi sekilde) bir telefon aldim.Kadin dediki bir anket yapmak istiyoruz kabul ediyormusun :)
Olur dedim neden olmasin? Bir bilgisayar girdi devreye yaklasik 20-30 dakikalik bir anket ve genel olarak hastane personeli ile ilgili sorular :)
Sorular secmeli poor,fair gibi seceneklerden birisini konusarak seciyorsun.Ornegin Hastanaemize acil olarak gelirmsiniz-istermisiniz diyor? yes veya no olarak iki secenekten birini soyluyorsun.Diger soruya geciliyor boylece.

Bir diger ornek te kutuphane de yasadigim :
Ornegin kitabi unutunca adamlar bilgisayar destekli bir sistem sayesinde evini ariyor ve telesekreter devreye girdiginde algilarayarak beep sesini bekliyor ve mesaj birakiyor-Makine tonunda konusan bir kadin :)
veya sen cikarsan telefona sesini algiliyor ve konusmaya basliyor :)

Yani ses teknolojisi cok onemli.Mesela bu isi beceririrlerse,bizde web sitesindeki anketlerimizi sesli hale getirebiliriz ;)Yani bu teknolojiye herkez kavusmus olur.

Serkan Hadi Ceylani
Tampa / Florida
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

elrond

Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.

Windows Vista yüklemek 2 dakika !

mos

Videoda göreceğiniz şahıs akıllara zarar bir hızla Windows Vista kuruyor "makina" sına.

Önce asıl kullandığı makinada bir kaç deneme yapan kahramanımız onlarca sürücü probleminin üstüne kaybettiği vakti de ekleyince bu kez Windows Vista'yı başka bir makina'ya kurmaya karar veriyor.

Spoiler yapmış olmayayım ama.. İşin ilgi çekici yanı şu ki bu makinayı 100$'a bile edinebilirsiniz !

Windows 95 10 Yaşında

sundance

10 yıl önce, 24 Ağustos 1995'de Şirket Windows 95'i büyük bir gala yemeği ile Windows 95'i duyurmuştu.

Opera'dan beş gün küçük olan Windows 95'in 10'uncu yılı ise Şirket'in Windows 95'e olan desteğini 31 Aralık 2000 itibariyle çekmiş olmasından dolayı duyurulmadı bile.

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.