Sesle Komut Devri Başlıyor

0
SHiBuMi
SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.
SALT tarafından hazırlanan yapı lisans ücreti ödenmeksizin kullanılabilecek ve platformdan bağımsız olacak. Microsoft SALT için üç temel çalışma alanı belirlemiş. Bunlardan ilki, .Net geliştirme araçları içine katılacak bir eklenti ile geliştiricilerin sesle komut edilebilir uygulamalar geliştirebilmesini sağlamak. İkinci olarak bu geliştiricilere Internet Explorer'ın sesle komut uyumlu bir test sürümünün kopyası sağlanacak. Son olarak, yıl sonuna doğru .Net içersine text-to-speech (metinden-konuşmaya) özelliğine sahip uygulamalar geliştirilmesini ve bunların kullanılmasını sağlayan bir modül entegre edilecek.

SALT dışındaki diğer bir oluşum, 1999 yılında IBM, Motorola, AT&T ve Lucent Technologies öncülüğünde başlatılan VoiceXML teknolojisi. Bu teknolojinin ilk çıkış noktası uygulamaların telefon ile kontrol edilebilmesini sağlamaktı, şimdi çalışma alanı web olarak genişletilmiş durumda. W3C, VoiceXML standardizasyonu için çalışmasını sürdürüyor.

Görüşler

0
sceylani
Aslinda ses teknolojisini hayatlarini kolaylastirmak icin istiyorlar :

Mesela 1 ay kadar once rahatsizligim icin hastaneye gitmistim.Oradaki erkek hemsirelerden biri burada yurume dedi.Bende burasi hastane hapisane degil dedim.Adamin arkasindan diger bir hemsire burada yurume demek istedi bu sefer aldigi cevap cok sert olunca bir daha kimse gelip ugrasmak istemedi :)
Ama gorunen o ki hastane yonetimi bundan haberdar oldu ve bir kac gun sonra (daha once onlarca kez girip ciktigim hastaneden daha once olmadigi sekilde) bir telefon aldim.Kadin dediki bir anket yapmak istiyoruz kabul ediyormusun :)
Olur dedim neden olmasin? Bir bilgisayar girdi devreye yaklasik 20-30 dakikalik bir anket ve genel olarak hastane personeli ile ilgili sorular :)
Sorular secmeli poor,fair gibi seceneklerden birisini konusarak seciyorsun.Ornegin Hastanaemize acil olarak gelirmsiniz-istermisiniz diyor? yes veya no olarak iki secenekten birini soyluyorsun.Diger soruya geciliyor boylece.

Bir diger ornek te kutuphane de yasadigim :
Ornegin kitabi unutunca adamlar bilgisayar destekli bir sistem sayesinde evini ariyor ve telesekreter devreye girdiginde algilarayarak beep sesini bekliyor ve mesaj birakiyor-Makine tonunda konusan bir kadin :)
veya sen cikarsan telefona sesini algiliyor ve konusmaya basliyor :)

Yani ses teknolojisi cok onemli.Mesela bu isi beceririrlerse,bizde web sitesindeki anketlerimizi sesli hale getirebiliriz ;)Yani bu teknolojiye herkez kavusmus olur.

Serkan Hadi Ceylani
Tampa / Florida
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

anonim

Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

ASP.NET için MATRIX çıktı!

FZ

ASP.NET topluluğu tarafından ASP.NET yazılım geliştiricileri için geliştirilmiş Web Matrix yazılım geliştirme aracı bedava olarak kullanıma ve download'a açıldı!

Visual Studio.NET'i hantal bulanlar, daha ufak tefek, hafif ve doğrudan Web'e yönelik uygulama geliştirmek isteyen yazılımcılar 1.2 MB'lık bu paketi çektiklerinde ASP.NET yazılımları geliştirmek için Visual Studio.NET'e çok benzeyen bir arabirim ile karşılaşacaklar. Bu yazılımın öncelikli olarak göze çarpan özellikleri şunlar:

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

cayfer

Devamlı aynı şeyleri anlatmaktan bıkıp, insanlara yalnızca bir adres vererek kurtulmak için yazıp kenara attım.

Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum?

Aklınızda bulunsun.

Editörün Notu: Birileri sizde `arkadaşım sen önce falanca kaynakları oku sonra gel tartışalım´ hissiyatı uyandırdığında doğrudan referansta bulunabileceğiniz türden süper bir makale. ;-)

Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

FZ

Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.