Sesle Komut Devri Başlıyor

0
SHiBuMi
SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.
SALT tarafından hazırlanan yapı lisans ücreti ödenmeksizin kullanılabilecek ve platformdan bağımsız olacak. Microsoft SALT için üç temel çalışma alanı belirlemiş. Bunlardan ilki, .Net geliştirme araçları içine katılacak bir eklenti ile geliştiricilerin sesle komut edilebilir uygulamalar geliştirebilmesini sağlamak. İkinci olarak bu geliştiricilere Internet Explorer'ın sesle komut uyumlu bir test sürümünün kopyası sağlanacak. Son olarak, yıl sonuna doğru .Net içersine text-to-speech (metinden-konuşmaya) özelliğine sahip uygulamalar geliştirilmesini ve bunların kullanılmasını sağlayan bir modül entegre edilecek.

SALT dışındaki diğer bir oluşum, 1999 yılında IBM, Motorola, AT&T ve Lucent Technologies öncülüğünde başlatılan VoiceXML teknolojisi. Bu teknolojinin ilk çıkış noktası uygulamaların telefon ile kontrol edilebilmesini sağlamaktı, şimdi çalışma alanı web olarak genişletilmiş durumda. W3C, VoiceXML standardizasyonu için çalışmasını sürdürüyor.

Görüşler

0
sceylani
Aslinda ses teknolojisini hayatlarini kolaylastirmak icin istiyorlar :

Mesela 1 ay kadar once rahatsizligim icin hastaneye gitmistim.Oradaki erkek hemsirelerden biri burada yurume dedi.Bende burasi hastane hapisane degil dedim.Adamin arkasindan diger bir hemsire burada yurume demek istedi bu sefer aldigi cevap cok sert olunca bir daha kimse gelip ugrasmak istemedi :)
Ama gorunen o ki hastane yonetimi bundan haberdar oldu ve bir kac gun sonra (daha once onlarca kez girip ciktigim hastaneden daha once olmadigi sekilde) bir telefon aldim.Kadin dediki bir anket yapmak istiyoruz kabul ediyormusun :)
Olur dedim neden olmasin? Bir bilgisayar girdi devreye yaklasik 20-30 dakikalik bir anket ve genel olarak hastane personeli ile ilgili sorular :)
Sorular secmeli poor,fair gibi seceneklerden birisini konusarak seciyorsun.Ornegin Hastanaemize acil olarak gelirmsiniz-istermisiniz diyor? yes veya no olarak iki secenekten birini soyluyorsun.Diger soruya geciliyor boylece.

Bir diger ornek te kutuphane de yasadigim :
Ornegin kitabi unutunca adamlar bilgisayar destekli bir sistem sayesinde evini ariyor ve telesekreter devreye girdiginde algilarayarak beep sesini bekliyor ve mesaj birakiyor-Makine tonunda konusan bir kadin :)
veya sen cikarsan telefona sesini algiliyor ve konusmaya basliyor :)

Yani ses teknolojisi cok onemli.Mesela bu isi beceririrlerse,bizde web sitesindeki anketlerimizi sesli hale getirebiliriz ;)Yani bu teknolojiye herkez kavusmus olur.

Serkan Hadi Ceylani
Tampa / Florida
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Firewallsuz bir Windows XP'i Internet'e Çıkartırsanız Ne olur?

sundance

BBC'de yayınlanan bu haber firewallsuz olarak Internet'e çıkartılan bir Windows XP'e ne olabileceğini gösteren bir videoya sahip.

Şimdi kim video indirip seyredecek diye endişe etmeyin, sadece 8 saniye sürüyor ;)

Tabi bunun dışında, ne gibi bilgisayar suçlularının neler yaptığı hakkında da bir eski hacker ile yapılan sohbet var.

Microsoft Antitröst Savaşında Taraflar Belirlendi

Soulblighter

Avrupa Komisyonu'nun geçen yıl mart ayında Microsoft aleyhine verdiği antitröst kararına karşı firmanın başvurduğu temyiz sürecinde taraf olacak 5'i Microsoft yandaşı, 4'ü karşıt toplam 9 firma belirlendi.

Microsoft Confidential: Linux/Sun Insiders

erolozcan

Linux'u gözden düşürme çalışmaları ile ilgili M$, VP Brain Valentine'in yazdığı iddia edilen bir mail The Register da yayınlandı. Yazıdaki en ilginç şeylerden birisi de M$ bünyesinde Linux/Sun konusunda deneyimli köstebeklerininin görevlendirilmiş olması. İşte link: www.theregister.co.uk
Türkiye M$ açısından endişe edilecek bir durum yok gibi. Zaten piyasanın büyük bir kısmı M$ ürünlerini gözü kapalı seçiyor. Çünkü onlar için hala Linux bir seçim bile degil.
Yine de belli olmaz belki görevli bazı köstebekler bu siteleri okuyorlardır şimdi :))