Microsoft´un Internet Explorer ile Başı Dertte

0
junkie
Microsoft, hakkında açılan patent ihlali davasını kaybetti. Mevcut durum Micros~1'un Internet Explorer'ı Eolas'dan çaldığını gösteriyor. Ne ilk, ne de son olacak gibi görünen konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi için slashdot ve milliyet internet sitesine bakabilirsiniz.

Görüşler

0
zahter
Eulas=Eolas
0
junkie
Evet.. tarafImca yapILmI$ vahim bir yazIm hatasI.. duzeLten arkada$a te$$ekkur ediyorum. YaptIgIm hata icin ozur diLerim.
0
bio
Bu haberi yazan arkadas (junkie) ayrintili bilgi icin slashdottaki yaziyi once kendisi bir okursa cok seviniriz. "Internet Exploreri Eolastan calmislar" demek de biraz abarti oluyor. Internet Explorer zaten Mosaic tabanli, Help - About deyince de gorunur. Eolas'in davasi sadece Internet Explorerin plugin teknolojisi ile ilgili.
0
junkie
Evet hakLIsInIz. Slashdot'taki yazIyI okumu$ oLmama ragmen sanIrIm cok ozensiz gonderiLmi$ bir haberdi bu.

Tum arkada$Lardan ozur diLerim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

Linux, Windows´a `ön ayak´ oluyor

anonim

Piyasa araştırma şirketi Gartner, Linux tabanlı masaüstülerin önemli kısmının Windows işletim sisteminin korsan olarak yüklenmesinde kullanıldığı yönünde bir araştırma yayınladı.

Gartner raporunda, özellikle açık kaynağın popüler olduğu Asya pazarlarında, Linux yüklü olarak satılan bilgisayarların satın alındıktan sonra korsan yolla tersine geçiş yapılarak Windows´a çevrildiği belirtildi.

Neremle Gülsem Episode 2

conan

Windows 2000 Magazine Türkiye dergisinin yazarı MURAT YILDIRIMOĞLU çok ilginç bir yazı hazırlamış. Yoğun araştırmalardan sonra yazıldığı anlaşılan bu yazı her sinirden tırnaklarını yiyen Micro$oft'çunun yüreğine su serpecek cinsten.

Yazının tarzı bence tipik bir herşeyi bilen Türk köşe yazısı, linux'a laf yok ama aslında şu kadar kötü, open source süper bir olay ama ne yazık ki kimse anlamaz o yüzden ne gerek var! vs... (Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz- Uğur MUMCU ) Neyse sonuçta bu tip yazılar server işletim sistemleri konusunda Micro$oft'un nasıl tutuşup raporlar yazdırttığına güzel bir örnek.

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Microsoft'un Firefox korkusu: IE 7.0 geliyor

Soulblighter

Daha önce yeni Windows sürümü çıkana kadar Internet Explorer'ı güncellemeyeceğini duyuran Micro$oft, IE'den Firefox'a geçişlerin artması sonucu IE 7.0'ı çıkarma kararı aldı.