fazlamesai.net'e soralım: Windows XP Nasıl İade Edilir?

0
anonim
Herkese merhaba,

Yeni bir TOSHIBA dizüstü bilgisayar aldım ve yanında MS Windows XP Home Edition verdiler. Fakat ben makinemde windows kullanmıyorum ve bu verilen paketi hiç açmadım. Amerikada, eğer paket hiç açılmamışsa ve kullanılmamışsa Microsoft'a iade edilebiliyor diye duymuştum. Acaba bu yasal hak Türkiye'de de geçerli mi?

Herkese iyi çalışmalar.

Görüşler

0
oktay
Benim aldığım son Toshiba dizüstü bilgisayar bir naylon ambalaj içinde gelmişti. Ambalajın açılma yerinde bir etiket vardı ve bu etikette "Bu paketi açan bu bilgisayarı tamamen, içindeki yazılımların lisanslarını da teker teker kabul etmiş sayılarak almış sayılır" gibi birşey yazıyordu.

Bu konuda racon da şudur. Microsoft'a geri vermeye çalışırsın Windows CD'sini, fakat onlar da der ki bunun dağıtıcısı Toshiba, onlarla konuşacaksın. Toshiba da olayı, eğer iade edecekseniz bütün bilgisayarı ve aksesuarlarını iade etmelisiniz diyerek bitirir.

Oktay
0
tongucyumruk
Ne yazık ki Türkiye'de Windows XP'nin OEM lisans sözleşmesinde sözkonusu iade maddesi farklı şekilde yazıldığından iade edemiyorsunuz.

özgür dizüstü [fazlamesai.net] tartışmasında sözkonusu ingilizce ve Türkçe lisans sözleşmelerindeki ilgili bölümler mevcut. Oradan inceleyebilirsiniz.Bu konuda birçok dizüstü üreticisi ve Microsoft Türkiye ile konuştum, ne yazık ki Türkiye'de sözkonusu türden bir iade şansı yok.
0
loker
yahu bu konuda bir avukata eni konu danışsak... sonuç olarak alınan malın 7 gün içinde nedensiz iadesi gibi bir şart var en basitinden... hoş tabii, bütün bilgisayarı iade etmeye çevrilerek aşılıyor olabilir oktay'ın belirttiği gibi... hmm...
0
demolish
xp home perakende 100$, toptan 90$ civarı diye biliyorum. belki bir bilgisayarcıya 80$ civarına pazarlık yaparak satabilirsin veya 80$ lık malzeme alabilirsin.
0
urxalit
Bu olmuyor çünkü lisansın üzerinde "sadece XXX markası için üretilmiştir" yazıyor ve mesela BSA da bunu kabul etmiyor.
0
o_ozardic
daha da güzeli bu dizüstü bilgisayarlarla verdkileri xp'lerin ürün anahtarları da başka sistemlerde kullanılmaya çalıştığınızda işe yaramıyor
0
St
Hukuk üstadı arkadaşlarımıza sual edelim. Söz konusu uygulama tekelleşmenin işareti değil midir? Tekelleşme ve söz konusu firmanın büyüklüğünü pazarı tamamen ele geçirmek için kullanması yasalara aykırı değil midir? Bu tip uygulamalar karşısında dava açma ve kazanma şansımız nedir? LKD'nin bu konuda bugüne kadar yaptığı / yapmadığı / yapabileceği çalışmalar nedir? ;)
Teşekkürler, iyi çalışmalar...
0
Nightwalker
Sanıyorum ki hukuk LKD nin yumuşak karnı. Daha önce MEB ile ilgili tartışmalarda da gündeme gelmişti konu. Ancak takip edebildiğim kadarı ile bir sonuç alınamadı. Ama özgür yazılımlara fazlamesai ayırabilecek tanıdıklar varsa onlarıda LKD ye yönlendirmemek için bir engel yok.
0
Ansugo
Birsey cikacagini sanmam. Tam tekellesme olmuyor anladigim kadariyla. ise sadece kendi acimizdan degil firma acisindan bakmaliyiz. bir firma diger bir firma ile anlasma yapiyor ve kendi urunu ile beraber diger firmanin urununu veriyor. Satarken bunu belirtiyor. Siz de bunu bilerek o urunu aliyorsunuz.

Libos ekonomi de cok normal bir olay. Aslinda bu firmanin hakki. her firma istedigi firma ile anlasip kendi urunu yaninda onun urununu de verebilir.

Ha Apple firmasinin g3 ws'ini apple firmasinin os'i olan macosx9 ile almissiniz ha toshiba firmasinin 1050 modelini microsoft firmasinin xp os'i ile almissiniz. Arada ne gibi fark var sizce?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IE'yi Durdurun

Soulblighter

www.stopie.com, neden Internet Explorer kullanılmaması gerektiği üzerine hazırlanmış bir site. Özellikle Internet Explorer kullanan arkadaşlar bir gözatsınlar :)

Opera 5 - Tarayıcı meselesi tamam, sıradaki!

butch

Uzunca bir süreden beri beklediğimiz Opera'nın yeni sürümünü indirdik - ki uzun sürmedi, çünkü sadece 2Mb - kurduk ve gördük ki artık "Şöyle adam gibi tarayıcımız olamadı bir türlü" diye dert yanmak için bir bahanemiz kalmadı.

Microsoft'a rekor ceza

anonim

AB Komisyonu, Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı.

AB Komisyonu, ''hakim durumunu kötüye kullanarak rekabeti ihlal ettiği'' gerekçesiyle Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı. Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Üyesi Neelie Kroes, karara ilişkin ''Üzgünüm ki (Mart 2004) kararımızın üzerinden geçen iki yıldan fazla sürede Microsoft yasadışı tavrına son vermedi.

Windows Kullanmanın Dayanılmaz Maliyeti

cayfer

Bugün, ağ sorunları yaşadığı için destek isteyen bir tanıdığım bilgisayarını bana getirdi (dizüstü).

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.