JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

0
murat09
WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Görüşler

0
anonim
lpt1.jpg i ayni sekilde
0
anonim
sadece con degil lpt1, com1, com2, prn yani butun aygit isimleri iceren dosyalarin ismi kullanilamaz hic bir uzanti ile
ve con aygiti

console un kisaltilmisi standart output oluyor mesela soyle izah ediim
dir >LPT1 DERSEN dirin sonucu lpt1 e gider
dir >com1 dersen com1 e
dir >myfile.txt dersen myfile.txt dosyasina
dir >con dersende ekrana gider ve bu parametre defaulttur yani sen dir dediinde direk dir >con calisiyor

0
sundance
abicim bu işletim sistemi kullanılır mı yaaa :)) daha alet isminin com1 olması ile com1.jpg olması arasındaki farkı anlamıyorsa :)
0
FZ
Zannedersem parsing ve pattern matching olayında Microsoft programcıları biraz yetersiz kalmışlar :-P
Ama tabii adamlar meşgul adamlar, önemli işleri var.

Bu arada az önce bir arkadaşın Win2000 Professional ortamında Notepad ile bir yazı yazıp con.txt olarak kaydetmeye çalıştık, benzer hata mesajı aldık, herhalde bir son kullanıcı olsa idik kafayı yerdik. Ya da misal bunu bilen bir arkadaş böyle bir belgeyi bana yollayıp 'şuna bir şeyler eklemeye çalışsana' falan deseydi :)
0
anonim
Muhhaaa haaa
abi manyak komik olay ya bende denedim.Aynı şey
Ne yani şimdide dosyama vericeğim ismemi karışıyolar allah allah yaa
Masa üstünde bi dosya yarattım adını con olarak değiştiriyorum değişmiyo ama hatada vermiyo
Alem adamsın billy nediyim ben sana
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eyvah! Mahvolduk!

cayfer

Micros~1 Win98'den ve NT4.x'ten desteğini çekiyormus! Bu haberi duyanların olası tepkilerini şöyle hayal ediyorum:
  1. Nesini çekiyormuş?
  2. Aaaaa! Desteği var mıymış ki?
  3. Nasıl yani?
  4. Böylesi Win98 ve NT4 kullanıcıları için daha iyi olabilir.
  5. Farketmez ki!
  6. Oh be... zırt pırt 300 MB "patch" indirmekten kurtulduk!
  7. Eyvah! Ben bittim!
  8. Keh keh!

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.

MSH (Microsoft Shell) Rehberi

tongucyumruk

Microsoft Windows'un yeni sürümü Vista'da Microsoft özellikle sistem yöneticilerinin uzun süredir beklediği kullanılabilir, işe yarayan, "gerçek" bir komut satırını kullanıcılarına sunuyor. MSH sayesinde sistem yöneticileri uzun zamandır UNIX ortamlarında kullanılan betik yazma, betikler yardımıyla sistem işlerini otomatikleştirme gibi imkanlara kavuşyorlar. MSH hakkında birçok dedikodu ortalıkta dolaşırken, sonunda Ars Technica'da yayınlanan detaylı bir inceleme sayesinde MSH'ın özellikleri gün ışığına çıktı.

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.