JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

0
murat09
WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Görüşler

0
anonim
lpt1.jpg i ayni sekilde
0
anonim
sadece con degil lpt1, com1, com2, prn yani butun aygit isimleri iceren dosyalarin ismi kullanilamaz hic bir uzanti ile
ve con aygiti

console un kisaltilmisi standart output oluyor mesela soyle izah ediim
dir >LPT1 DERSEN dirin sonucu lpt1 e gider
dir >com1 dersen com1 e
dir >myfile.txt dersen myfile.txt dosyasina
dir >con dersende ekrana gider ve bu parametre defaulttur yani sen dir dediinde direk dir >con calisiyor

0
sundance
abicim bu işletim sistemi kullanılır mı yaaa :)) daha alet isminin com1 olması ile com1.jpg olması arasındaki farkı anlamıyorsa :)
0
FZ
Zannedersem parsing ve pattern matching olayında Microsoft programcıları biraz yetersiz kalmışlar :-P
Ama tabii adamlar meşgul adamlar, önemli işleri var.

Bu arada az önce bir arkadaşın Win2000 Professional ortamında Notepad ile bir yazı yazıp con.txt olarak kaydetmeye çalıştık, benzer hata mesajı aldık, herhalde bir son kullanıcı olsa idik kafayı yerdik. Ya da misal bunu bilen bir arkadaş böyle bir belgeyi bana yollayıp 'şuna bir şeyler eklemeye çalışsana' falan deseydi :)
0
anonim
Muhhaaa haaa
abi manyak komik olay ya bende denedim.Aynı şey
Ne yani şimdide dosyama vericeğim ismemi karışıyolar allah allah yaa
Masa üstünde bi dosya yarattım adını con olarak değiştiriyorum değişmiyo ama hatada vermiyo
Alem adamsın billy nediyim ben sana
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sistem Yöneticileri İçin MS Windows Live CD

yuxel

Live Windows CD'si yapıp bir Klaus Knopper olma planlarım vardı ;) Ancak birileri benden önce davranmış ve Windows Önyükleme Ortamı kullanarak bu işi yapmış. Buradan ekran görüntülerine erişebilirsiniz
Kaynak : /.

Sesle Komut Devri Başlıyor

SHiBuMi

SALT Forum olarak da bilinen Microsoft - Speechworks Int. ortaklığı, kullanıcıların uygulamaları sesle kontrol edebilmelerini sağlayacak sistemin ilk taslağını sundu. Çalışma sona erdiğinde, geliştiriciler XML ya da HTML tabanlı web uygulamalarının içine ses etiketleri koyabilecek, ve bu uygulamalar klavye ya da mouse haricinde sesle de kontrol edilebiliyor olacak.

Modern Bilgi İşlemede 10 Temel Aksiyom

coskung

PC Magazine dergisi yazarlarından John C. Dvorak günümüzde bilgisayar kullanımına dair 10 temel aksiyomdan bahsetmiş:

http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1706572,00.asp

Gates Vakfı'na 37.000.000.000$ Bağış

FZ

Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak bilinen Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, 44 milyar doları aşan servetinin yüzde 85'ini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Buffet bağışının büyük bir kısmını, dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates tarafından yönetilen yardım vakfına yapacak.

Berkshire Hathaway isimli yatırım şirketinin başkanı 75 yaşındaki Buffett'ın, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağı 37 milyar dolarlık miktar, ABD tarihinde bir kişi tarafından gerçekleştirilecek en büyük yardım olacak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Windows 7 Matematik Giriş Paneli

nehuse

MS Windows 7 henüz beta aşamasında olmasına rağmen açıkçası MS Windows Vista'dan sonra microsofttan hiç beklemediğim bir performansa sahip. Özellikle kullanıcının işlerini kolaylaştırmak için bir çok araç windows 7 ye eklenmiş bunlardan birisi de math input panel . Eğer tablet pc niz varsa yada bilgisayarınıza bağlı tablet çizim aracınız varsa bu paneli kullanarak matematiksel sembolleri ve fonksiyonları kağıda yazıyormuş gibi hızla yazıp bilgisayar sayesinde sembolleri düzenli hale getirebilirsiniz. Bu özellik aynı zamanda elyazısını tanıma özelliğinede sahip şu an için yalnızca ingilizceyi desteklesede sizin yazınızı öğrenme özelliğine sahip olması sayesinde zamanla hatalarının azalması ve yazmanızın kolaylaşması gibi özellikleri gelecekte yoğun olarak kullanılacağını gösteriyor. Aşağıdaki video ve fotoğraflarda sistemin nasıl çalıştığını ve sonuç verdiğini görebilirsiniz. Bilgisayarınıza windows 7 kurarak siz de bu sistemi test edebilirsiniz.