JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

0
murat09
WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Görüşler

0
anonim
lpt1.jpg i ayni sekilde
0
anonim
sadece con degil lpt1, com1, com2, prn yani butun aygit isimleri iceren dosyalarin ismi kullanilamaz hic bir uzanti ile
ve con aygiti

console un kisaltilmisi standart output oluyor mesela soyle izah ediim
dir >LPT1 DERSEN dirin sonucu lpt1 e gider
dir >com1 dersen com1 e
dir >myfile.txt dersen myfile.txt dosyasina
dir >con dersende ekrana gider ve bu parametre defaulttur yani sen dir dediinde direk dir >con calisiyor

0
sundance
abicim bu işletim sistemi kullanılır mı yaaa :)) daha alet isminin com1 olması ile com1.jpg olması arasındaki farkı anlamıyorsa :)
0
FZ
Zannedersem parsing ve pattern matching olayında Microsoft programcıları biraz yetersiz kalmışlar :-P
Ama tabii adamlar meşgul adamlar, önemli işleri var.

Bu arada az önce bir arkadaşın Win2000 Professional ortamında Notepad ile bir yazı yazıp con.txt olarak kaydetmeye çalıştık, benzer hata mesajı aldık, herhalde bir son kullanıcı olsa idik kafayı yerdik. Ya da misal bunu bilen bir arkadaş böyle bir belgeyi bana yollayıp 'şuna bir şeyler eklemeye çalışsana' falan deseydi :)
0
anonim
Muhhaaa haaa
abi manyak komik olay ya bende denedim.Aynı şey
Ne yani şimdide dosyama vericeğim ismemi karışıyolar allah allah yaa
Masa üstünde bi dosya yarattım adını con olarak değiştiriyorum değişmiyo ama hatada vermiyo
Alem adamsın billy nediyim ben sana
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Bill Gates emekli oluyor!

larweda

Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

C#, CLI ve Standardizasyon!

FZ

Microsoft firması, C# programlama dili ve CLI (Common Language Infrastructure) teknolojisi ile ilgili spesifikasyonlarını ECMA (European Computer Manufacturers Association) standardizasyon kurumuna sunmuş durumda. Bu kurum neyin nesi derseniz, JavaScript adı ile meşhur olmuş dilin bu kurum tarafından standardize edilip artık ECMAScript diye nitelendirildiğini söylemem sanırım yeterli olacaktır.

Intranet ve OCX teknolojisi

darkness

WEB üzerinde bir uygulama geliştirmenin o kadar da kolay olmadığını düşünüyorsanız ASP, ASP+, CGI, PERL gibi şeyleri bir kenara bırakın. Elimizin altında Visual Basic ve OCX (OLE Custom Controls) teknolojisi var.