JPEG Dosyasına Ayrılmış Aygıt Adı :-)

0
murat09
WindowsXP'de bir ekran görüntüsü aldım. Tema kullanmıyorum bu yüzden 9x veya NT düşünülmesin. 'con.jpg'nin hangi aygıtı temsil ettiğini bilen biri varsa FM aşkına açıklayabilir mi ? Hadi Micros~1'çular, bekliyorum :-)
murat

Görüşler

0
anonim
lpt1.jpg i ayni sekilde
0
anonim
sadece con degil lpt1, com1, com2, prn yani butun aygit isimleri iceren dosyalarin ismi kullanilamaz hic bir uzanti ile
ve con aygiti

console un kisaltilmisi standart output oluyor mesela soyle izah ediim
dir >LPT1 DERSEN dirin sonucu lpt1 e gider
dir >com1 dersen com1 e
dir >myfile.txt dersen myfile.txt dosyasina
dir >con dersende ekrana gider ve bu parametre defaulttur yani sen dir dediinde direk dir >con calisiyor

0
sundance
abicim bu işletim sistemi kullanılır mı yaaa :)) daha alet isminin com1 olması ile com1.jpg olması arasındaki farkı anlamıyorsa :)
0
FZ
Zannedersem parsing ve pattern matching olayında Microsoft programcıları biraz yetersiz kalmışlar :-P
Ama tabii adamlar meşgul adamlar, önemli işleri var.

Bu arada az önce bir arkadaşın Win2000 Professional ortamında Notepad ile bir yazı yazıp con.txt olarak kaydetmeye çalıştık, benzer hata mesajı aldık, herhalde bir son kullanıcı olsa idik kafayı yerdik. Ya da misal bunu bilen bir arkadaş böyle bir belgeyi bana yollayıp 'şuna bir şeyler eklemeye çalışsana' falan deseydi :)
0
anonim
Muhhaaa haaa
abi manyak komik olay ya bende denedim.Aynı şey
Ne yani şimdide dosyama vericeğim ismemi karışıyolar allah allah yaa
Masa üstünde bi dosya yarattım adını con olarak değiştiriyorum değişmiyo ama hatada vermiyo
Alem adamsın billy nediyim ben sana
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ucuz Windows, Linuxçuları kızdırdı

acemi_

Künye bölümünde "sektörün doğru, tarafsız ve gerçek olarak bilgilenmesini sağlamak ve sağlıklı bir iletişim kurmak amacıyla yayınlanmakta" olduğu belirtilen TÜBİDER'e ait TÜBİDER Bilişim Dünyası adlı sitenin bana gönderdiği spam mail ile "Microsoft'un Türkiye'de de Türkçe olarak sunmaya hazırlandığı Ucuz Windows işletim sistemi için Linux cephesinin küplere binmiş" olduğunu öğrendim.

Micros~1 yok olma tarihi

KiPSOFT_

Belkide çoğumuzun istediği olayın tarihini birkaç fütürist bilimci bulmuş ve yayınlamışlar.

"Avustralyalı 'gelecek bilimciler' Richard Watson ve Ross Dawson, 2050 yılına kadar yok olması muhtemel 'şey'leri gösteren bir çizelge hazırladı. Buna göre, gelecek yıl kül tablası, 2016'da ise bilgisayar fareleri ve emeklilik tarihe karışacak. Bu tahminlerin gerçekleşmesi zor gibi görünebilir ama onlar "Lütfen bu çizelgede kusur aramayın" diyor."

Windows'tan Korsana Yama Yok

anonim

Microsoft güvenlik açıklarını korsana karşı silaha dönüştürüyor. Kullanıcılar, 2005 ortasından itibaren güvenlik yamaları için lisanslı ürün numarası verecek. Korsan kullanıcısı güncellemeleri istisnai koşullar dışında alamayacak.

M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

yuxel

Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.