Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

0
elrond
Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.
Kişisel görüşüm çok karmaşık uygulamalarda extra development gerekmesi olasılığının fazla olması yönünde. Tabi bu durum SUN'ı kızdırıyor bizim aklımıza da 1997 deki $35 milyonluk dava geliyor. SUN sözcüsü David Harrah; Java dili ile Java Platformunun farklı şeyler olduğunu ve Java Dili ile JavaVM in birlikte Java'yı multi-platform yaptığını söylemiş. Tabi bu Microsoft'u ilgilendirmiyor. Microsoft'un multi-platform olmak gibi bir kaygısı yok, onların amacı maximum sayıda developerın (C#, VB7, J$ developerları) Windows platformu için uygulama geliştirilebilmesini sağlamak, SUN'ın amacı ise tek bir dil ile her platformda çalışan (Bunun böyle olmadığını defalarca gördük ama neyse konu değil...) uygulamalar geliştirilebilmesini sağlamak. Tercih developerın, hep beraber göreceğiz bakalım sonuç 3 sene sonra nasıl olacak.

Microsoft daha önceki davada yeni sürüm Java teknolojilerini ürünlerinde kullanma yetkisini kaybetmiş ancak daha önceki sürümleri 7 yıl kullanmasına izin verilmişti ki Microsoft Windows XP de bundan da kendi rızası ile vazgeçti ve işletim sistemine koymadı. Geçen sene de Visual Java++ ın yeni sürümünün çıkmayacağını duyurmuştu. Visual J# sadece Visual Studio.Net ile çalışacak. Studio bu sene sonunda, J#` ın son sürümü ise 2002 ortalarında piyasaya çıkmış olacak.
Selamlar.

Görüşler

0
anonim
Birkaç haftadır Java ile ilgileniyorum, farklı siteleri geziyorum ve gördüğüm o ki Javanın gördüğümüz kısmı sadece o meşhur buzdağının görünen kısmı. Mesela envahi çeşit programlama dilinde yazdığın kodları Java koduna çevirip kullanabiliyorsun. Bu 1-2-5 falan değil onlarca dil için geçerli. Mesela Python, mesela Smalltalk. Bunları kendim kullandığım için söylemiyorum ama takip ettiğim kadarıyla bu dillerle uğraşan bir sürü insan var. Ayrıca görünen o ki, Java bu haliyle geniş bir kitle tarafından benimsenmiş durumda. Programcıların programlama dili konusunda çok kolay fanatikleşebildiklerini düşünürsek, bir Java programcısı asla ve de asla ve de asla Javayı bırakıp # ailesinden, hele ki VB# gibi bir dile geçiş yapmaz.

Ben şahsen ne kadar güzel olursa olsun, platformdan bağımsız çalışamayan bir dili olabildiğince dibe atardım, ve mecbur kalmadıkça da kullanmazdım.
0
elrond
Java paltform bağımsız değilir. Benim platform bağımsızdan anladığım aynı kodun(!) her VM de çalışmasıdır.
yoksa Linux için xxx.jar, Solaris için yyyy.jar windows için $$$.jar için yazılan kodda modifikasyon gerekiyorsa, her platform için ayrı ayrı kitaplar yazılıyorsa bu platform bağmsız değildir. Sadece platformlar arası kolay transform edilebilirdir.(Bu arada en son çıkan kitap Wireless Java for Symbian Devices entersan. eBook olarak bulabilecek varmı ;-)
0
conan
Walla benim yazdigim butun Java code`lari SUN`in butun JVM`lerinde catir catir calisiyorlar. Cross platform, platform independent... ne bilim bende calisiyor valla... Hatta gezinen code`larim bile bi sorunla karsilasmiyolar... Hangi isletim sistemleri mi dediniz? Test ettiklerim:

* Solaris boxes

* Win 9X, 2000, NT Boxes

* Linux boxes

* BSD box

Fena degil ha? Bi de seviyorum JAVA`yi .. o ayri :PPP

0
anonim
Walla birşey diyemiyeceğim. Ben tamamen kendi kişisel tecrubelerime göre yorum yaptım çünkü. Mesela en basit olarak Yapıkredi TeleWEB bırak platformu borwsera göre farklı kodlanmış. Bu basit oldu tabi biraz. Mesela Cisco Works. Sevgili Enterprise network management yazılımımız.
Her platform için farklı...
Demek istediğim bu. Java` ya her zaman saygı duydum ve vizyonunu taktir ettim. Ama bu multi-platform olayı biraz marketing kokuyor ;-)
0
anonim
Standart JAVA (Pure JAVA) ile Standart JVM Portable bir bilesendir. Hemen Hemen tum platformlarda calisabilir. Calisamayacagi platformlar ise kimsenin oturup JVM yazmayacagi platformlardir. Peki bu kesmekes niye ?

MS gibi (sadece MS Degil, HP vs. de aynisini yapti cogunlukla) firmalar aldiklari JVM lisansi uzerine JVM standardina kendi ilavelerini yaptilar. Ustune bunu birde alip Java syntax'ina tasidilar sonucta bu kesmekes cikti meydana.

Eger uyuglamanizi pure java olarak yazarsaniz bu sorunlarin hicbirini yasamazsiniz, programiniz hemen hemen her yerde calisir. Neden hemen hemen ? Mesela bir kod uretirsiniz, 20 MB RAM ister. Ama Java VM sunan bir cep telefonunda bu kadar RAM olmayabilir. Bunun gibi bazi donanim kisitlamalari hemen hemen yazmamizi zorunlu kiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IE'de yeni güvenlik açığı

Challenger

"Yine mi?" dediğinizi duyar gibiyim. NTVMSNBC' de yer alan bu heberde "Güvenlik açığının arka-kapı açılarak, crackerların kullanıcının bilgisayarına sızabilecekleri ifade edildi. Açığı suistimal eden programın internet sitelerine konulduğu ve kullanıcıların internette dolaşırken, söz konusu açığı kullanan programı kapabilecekleri belirtildi. Microsoft güvenlik yetkilisi Stephen Toulouse, “Gerekli güvenlik yamalarının tamamlanması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını” ifade etti." deniliyor.

Microsoft geleneğine uygun olarak bu açığa yama henüz çıkmış değil. İşin asıl ilginç yanı şu cümlede saklı: "Internet Storm Center ise daha ileriye giderek, internet girmek isteyen kullanıcıların bir süre için IE’den başka bir tarayıcı kullanmalarını önerdi."

Konu ile ilgili diğer kaynaklar: isc.incidents.org, Microsoft

Editörün Notu: Mozilla, FireFox, vs. gibi kolay kullanılan ve güvenli yazılımları çevremizde yaymak, eşimize dostumuza güzelce anlatmak ve onlara yardımcı olmak için bir sebep daha (olmadı masaüstü Mozilla ikonunu alışılmış IE mavi e ikonu ile değiştirin ;-).

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)

Savaş resmen başladı!

sundance

Micros~1 Google'a rakip olacak! MSN Search Google ile kapışmaya hazırlanıyor derken, sonunda olan oldu.

BBC'de yer alan bu habere göre, MS, Yahoo'yu satın almak için $44 milyar dolarlık bir teklifte bulunmuş.

Vista'yı 2007'nin 2. çeyreğinden önce beklemeyin

anonim

Gartner'in yaptığı araştırmaya göre Microsoft'un bir sonraki Windows sürümü olan Vista'nın 2007'nin 2. çeyreğinden önce piyasaya çıkmayacağı tahmin ediliyor. Kaynak