Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

0
elrond
Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.
Kişisel görüşüm çok karmaşık uygulamalarda extra development gerekmesi olasılığının fazla olması yönünde. Tabi bu durum SUN'ı kızdırıyor bizim aklımıza da 1997 deki $35 milyonluk dava geliyor. SUN sözcüsü David Harrah; Java dili ile Java Platformunun farklı şeyler olduğunu ve Java Dili ile JavaVM in birlikte Java'yı multi-platform yaptığını söylemiş. Tabi bu Microsoft'u ilgilendirmiyor. Microsoft'un multi-platform olmak gibi bir kaygısı yok, onların amacı maximum sayıda developerın (C#, VB7, J$ developerları) Windows platformu için uygulama geliştirilebilmesini sağlamak, SUN'ın amacı ise tek bir dil ile her platformda çalışan (Bunun böyle olmadığını defalarca gördük ama neyse konu değil...) uygulamalar geliştirilebilmesini sağlamak. Tercih developerın, hep beraber göreceğiz bakalım sonuç 3 sene sonra nasıl olacak.

Microsoft daha önceki davada yeni sürüm Java teknolojilerini ürünlerinde kullanma yetkisini kaybetmiş ancak daha önceki sürümleri 7 yıl kullanmasına izin verilmişti ki Microsoft Windows XP de bundan da kendi rızası ile vazgeçti ve işletim sistemine koymadı. Geçen sene de Visual Java++ ın yeni sürümünün çıkmayacağını duyurmuştu. Visual J# sadece Visual Studio.Net ile çalışacak. Studio bu sene sonunda, J#` ın son sürümü ise 2002 ortalarında piyasaya çıkmış olacak.
Selamlar.

Görüşler

0
anonim
Birkaç haftadır Java ile ilgileniyorum, farklı siteleri geziyorum ve gördüğüm o ki Javanın gördüğümüz kısmı sadece o meşhur buzdağının görünen kısmı. Mesela envahi çeşit programlama dilinde yazdığın kodları Java koduna çevirip kullanabiliyorsun. Bu 1-2-5 falan değil onlarca dil için geçerli. Mesela Python, mesela Smalltalk. Bunları kendim kullandığım için söylemiyorum ama takip ettiğim kadarıyla bu dillerle uğraşan bir sürü insan var. Ayrıca görünen o ki, Java bu haliyle geniş bir kitle tarafından benimsenmiş durumda. Programcıların programlama dili konusunda çok kolay fanatikleşebildiklerini düşünürsek, bir Java programcısı asla ve de asla ve de asla Javayı bırakıp # ailesinden, hele ki VB# gibi bir dile geçiş yapmaz.

Ben şahsen ne kadar güzel olursa olsun, platformdan bağımsız çalışamayan bir dili olabildiğince dibe atardım, ve mecbur kalmadıkça da kullanmazdım.
0
elrond
Java paltform bağımsız değilir. Benim platform bağımsızdan anladığım aynı kodun(!) her VM de çalışmasıdır.
yoksa Linux için xxx.jar, Solaris için yyyy.jar windows için $$$.jar için yazılan kodda modifikasyon gerekiyorsa, her platform için ayrı ayrı kitaplar yazılıyorsa bu platform bağmsız değildir. Sadece platformlar arası kolay transform edilebilirdir.(Bu arada en son çıkan kitap Wireless Java for Symbian Devices entersan. eBook olarak bulabilecek varmı ;-)
0
conan
Walla benim yazdigim butun Java code`lari SUN`in butun JVM`lerinde catir catir calisiyorlar. Cross platform, platform independent... ne bilim bende calisiyor valla... Hatta gezinen code`larim bile bi sorunla karsilasmiyolar... Hangi isletim sistemleri mi dediniz? Test ettiklerim:

* Solaris boxes

* Win 9X, 2000, NT Boxes

* Linux boxes

* BSD box

Fena degil ha? Bi de seviyorum JAVA`yi .. o ayri :PPP

0
anonim
Walla birşey diyemiyeceğim. Ben tamamen kendi kişisel tecrubelerime göre yorum yaptım çünkü. Mesela en basit olarak Yapıkredi TeleWEB bırak platformu borwsera göre farklı kodlanmış. Bu basit oldu tabi biraz. Mesela Cisco Works. Sevgili Enterprise network management yazılımımız.
Her platform için farklı...
Demek istediğim bu. Java` ya her zaman saygı duydum ve vizyonunu taktir ettim. Ama bu multi-platform olayı biraz marketing kokuyor ;-)
0
anonim
Standart JAVA (Pure JAVA) ile Standart JVM Portable bir bilesendir. Hemen Hemen tum platformlarda calisabilir. Calisamayacagi platformlar ise kimsenin oturup JVM yazmayacagi platformlardir. Peki bu kesmekes niye ?

MS gibi (sadece MS Degil, HP vs. de aynisini yapti cogunlukla) firmalar aldiklari JVM lisansi uzerine JVM standardina kendi ilavelerini yaptilar. Ustune bunu birde alip Java syntax'ina tasidilar sonucta bu kesmekes cikti meydana.

Eger uyuglamanizi pure java olarak yazarsaniz bu sorunlarin hicbirini yasamazsiniz, programiniz hemen hemen her yerde calisir. Neden hemen hemen ? Mesela bir kod uretirsiniz, 20 MB RAM ister. Ama Java VM sunan bir cep telefonunda bu kadar RAM olmayabilir. Bunun gibi bazi donanim kisitlamalari hemen hemen yazmamizi zorunlu kiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Microsoft .NET isminden vazgeçiyor

tongucyumruk

Microsoft ismi .NET Server olması beklenen yeni sunucu işletim sisteminin adını Windows Server 2003 olarak değiştirdi. Buna paralel olarak Exchange Server .NET gibi ürünlerin de adının benzer şekilde değiştirileceği ve .NET isminin ürünlerin adlarında kullanılmayacağı açıklandı. Buna karşılık ürünlerin tamamı üzerlerinde "Microsoft .NET Connected" logosu taşıyacaklar. Mirosoft'tan yapılan açıklama .NET isminin kullanıcıların aklında soru işaretlerine yol açabileceği bu nedenle isim değişikliğine gidildiği yönünde. Konuyla ilgili haberleri C|net ve ENT News'ten okuyabilirsiniz

Not: Konuyla ilgili Slashdot'ta girilen haberde yazarın yorumu ilginçti: Belki de .NET'in ne olduklarını anlayan kullanıcıların bundan kaçınacağını düşündüler

Microsoft'tan Mono Yorumu

anonim

Mono projesini ilk duyduğumdan beri içinde beni rahatsız eden birşeyler vardı. Her ne kadar açık kodlu bir proje olsada standartlarının M$ tarafından belirleniyor olması ve onların yararına olacak şekilde bir çok programcının emeğinin harcanması beni rahatsız ediyordu. Sonuçta hiçbir taklit aslının yerini tutamaz ve orjinalinin reklamını yapmaktan öte bir işe yaramaz. Habere gelince...

Windowsda sağ kalmak için gerekli yazılımlar.

oktay

İstesek de istemesek de bazen kendimizi bir Windows makinenin başında iş yapmaya çalışırken bulabiliyoruz.

Bu gibi zamanlarda gerek Linux'den aşına olduğumuz uygulamalar gerekse Windows'a özgü fakat kaliteli uygulamalar imdadımıza yetişir.

Ben de diğer arkadaşlara yardımcı olması bakımından kendi bildiğim bir kaç uygulamayı kısa açıklamalarıyla birlikte paylaşmak istedim.

Zorunlu Windows günlerinizin kısa sürmesi dileği ile.

SQL`de veritabanı kopyalama: Copy demek yetmiyor!!!

darkness

SQL Server`la ilgilenen herkes MS SQL server üzerindeki bir veritabanının başka bir MS SQL server`a taşımanın ne kadar illet bir şey olduğunu bilir.