Microsoft´tan Java´ya karşı yeni ataklar

0
elrond
Microsoft bu hafta yeni bir araç ile Java Developerları .Net platformuna davet ediyor. Microsoft J++'ın yeni sürümü Visual J#.Net.(Tam anlamıyla bir yükseltme sürümü kabul edemeyiz aslında) J# altında yazılan programlar tahmin edebileceğiniz(!) gibi, bildiğimiz Java VM'ler ile çalışmıyor. J#'ın amacı yeni kod bilgisi gerekmeden bildiğiniz Java kodları ile .Net platformunda çalışacak uygulamalar geliştirmek. Eskiden geliştirdiğiniz Java uygulamaları var ise bunları J# ta derleyip .Net` e taşımak mümkün olacak.
Kişisel görüşüm çok karmaşık uygulamalarda extra development gerekmesi olasılığının fazla olması yönünde. Tabi bu durum SUN'ı kızdırıyor bizim aklımıza da 1997 deki $35 milyonluk dava geliyor. SUN sözcüsü David Harrah; Java dili ile Java Platformunun farklı şeyler olduğunu ve Java Dili ile JavaVM in birlikte Java'yı multi-platform yaptığını söylemiş. Tabi bu Microsoft'u ilgilendirmiyor. Microsoft'un multi-platform olmak gibi bir kaygısı yok, onların amacı maximum sayıda developerın (C#, VB7, J$ developerları) Windows platformu için uygulama geliştirilebilmesini sağlamak, SUN'ın amacı ise tek bir dil ile her platformda çalışan (Bunun böyle olmadığını defalarca gördük ama neyse konu değil...) uygulamalar geliştirilebilmesini sağlamak. Tercih developerın, hep beraber göreceğiz bakalım sonuç 3 sene sonra nasıl olacak.

Microsoft daha önceki davada yeni sürüm Java teknolojilerini ürünlerinde kullanma yetkisini kaybetmiş ancak daha önceki sürümleri 7 yıl kullanmasına izin verilmişti ki Microsoft Windows XP de bundan da kendi rızası ile vazgeçti ve işletim sistemine koymadı. Geçen sene de Visual Java++ ın yeni sürümünün çıkmayacağını duyurmuştu. Visual J# sadece Visual Studio.Net ile çalışacak. Studio bu sene sonunda, J#` ın son sürümü ise 2002 ortalarında piyasaya çıkmış olacak.
Selamlar.

Görüşler

0
anonim
Birkaç haftadır Java ile ilgileniyorum, farklı siteleri geziyorum ve gördüğüm o ki Javanın gördüğümüz kısmı sadece o meşhur buzdağının görünen kısmı. Mesela envahi çeşit programlama dilinde yazdığın kodları Java koduna çevirip kullanabiliyorsun. Bu 1-2-5 falan değil onlarca dil için geçerli. Mesela Python, mesela Smalltalk. Bunları kendim kullandığım için söylemiyorum ama takip ettiğim kadarıyla bu dillerle uğraşan bir sürü insan var. Ayrıca görünen o ki, Java bu haliyle geniş bir kitle tarafından benimsenmiş durumda. Programcıların programlama dili konusunda çok kolay fanatikleşebildiklerini düşünürsek, bir Java programcısı asla ve de asla ve de asla Javayı bırakıp # ailesinden, hele ki VB# gibi bir dile geçiş yapmaz.

Ben şahsen ne kadar güzel olursa olsun, platformdan bağımsız çalışamayan bir dili olabildiğince dibe atardım, ve mecbur kalmadıkça da kullanmazdım.
0
elrond
Java paltform bağımsız değilir. Benim platform bağımsızdan anladığım aynı kodun(!) her VM de çalışmasıdır.
yoksa Linux için xxx.jar, Solaris için yyyy.jar windows için $$$.jar için yazılan kodda modifikasyon gerekiyorsa, her platform için ayrı ayrı kitaplar yazılıyorsa bu platform bağmsız değildir. Sadece platformlar arası kolay transform edilebilirdir.(Bu arada en son çıkan kitap Wireless Java for Symbian Devices entersan. eBook olarak bulabilecek varmı ;-)
0
conan
Walla benim yazdigim butun Java code`lari SUN`in butun JVM`lerinde catir catir calisiyorlar. Cross platform, platform independent... ne bilim bende calisiyor valla... Hatta gezinen code`larim bile bi sorunla karsilasmiyolar... Hangi isletim sistemleri mi dediniz? Test ettiklerim:

* Solaris boxes

* Win 9X, 2000, NT Boxes

* Linux boxes

* BSD box

Fena degil ha? Bi de seviyorum JAVA`yi .. o ayri :PPP

0
anonim
Walla birşey diyemiyeceğim. Ben tamamen kendi kişisel tecrubelerime göre yorum yaptım çünkü. Mesela en basit olarak Yapıkredi TeleWEB bırak platformu borwsera göre farklı kodlanmış. Bu basit oldu tabi biraz. Mesela Cisco Works. Sevgili Enterprise network management yazılımımız.
Her platform için farklı...
Demek istediğim bu. Java` ya her zaman saygı duydum ve vizyonunu taktir ettim. Ama bu multi-platform olayı biraz marketing kokuyor ;-)
0
anonim
Standart JAVA (Pure JAVA) ile Standart JVM Portable bir bilesendir. Hemen Hemen tum platformlarda calisabilir. Calisamayacagi platformlar ise kimsenin oturup JVM yazmayacagi platformlardir. Peki bu kesmekes niye ?

MS gibi (sadece MS Degil, HP vs. de aynisini yapti cogunlukla) firmalar aldiklari JVM lisansi uzerine JVM standardina kendi ilavelerini yaptilar. Ustune bunu birde alip Java syntax'ina tasidilar sonucta bu kesmekes cikti meydana.

Eger uyuglamanizi pure java olarak yazarsaniz bu sorunlarin hicbirini yasamazsiniz, programiniz hemen hemen her yerde calisir. Neden hemen hemen ? Mesela bir kod uretirsiniz, 20 MB RAM ister. Ama Java VM sunan bir cep telefonunda bu kadar RAM olmayabilir. Bunun gibi bazi donanim kisitlamalari hemen hemen yazmamizi zorunlu kiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gigger - Yeni Worm(!?)

elrond

Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!

Microsoft, Windows Kaynak Kodunu Türk Silahlı Kuvvetleri´ne Açtı

anonim

Kısa bir süre önce Microsoft'un Windows kaynak kodunu bazı devletlere açacağını belirtmesinin ardından 15'i NATO üyesi olmak üzere 23 devlete kaynak kodu açıldı. Microsoft, her ülkede seçtiği bir devlet kurumu ile çalışmalarını yürütüyor. Türkiye'de bu işbirliği için Türk Silahlı Kuvvetleri seçildi.

Windows kaynak kodunun yanı sıra Amerikan Hükümeti'nin mülkü sayılan şifreleme algoritmaları da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne açıldı. Bulunduğumuz bölgede bu ayrıcalık sadece Türkiye ve İsrail'e verildi.

Kaynak: BTNet Aslı Evren

Eyvah! Mahvolduk!

cayfer

Micros~1 Win98'den ve NT4.x'ten desteğini çekiyormus! Bu haberi duyanların olası tepkilerini şöyle hayal ediyorum:
  1. Nesini çekiyormuş?
  2. Aaaaa! Desteği var mıymış ki?
  3. Nasıl yani?
  4. Böylesi Win98 ve NT4 kullanıcıları için daha iyi olabilir.
  5. Farketmez ki!
  6. Oh be... zırt pırt 300 MB "patch" indirmekten kurtulduk!
  7. Eyvah! Ben bittim!
  8. Keh keh!

Windows`un koduna göz atmak ister misiniz?

larweda

Microsoft`un Internet Explorer ürününün Amerikan tekelcilik yasasına aykırı olduğu iddiası ile ilgili devam eden davanın son aşamasında, Internet Explorer`ın Windows`un temel bir bileşeni olduğu iddiasına karşı Amerikan Mahkemeleri Microsoft`tan işletim sistemlerinin kaynak kodlarını Amerikan Hükümeti ile paylaşması gerektiğine karar verdi. Microsoft`un bu karara olan itirazı geçerli olmazsa, Internet Explorer`ın gerçekten temel bir bileşen olup olmadığının incelenmesi için Microsoft sistem kodunu hükümete açmak zorunda kalacak.

Konu hakkında ayrıntılı haberler: Yahoo!, Slashdot, L.A.Times