HAILSTORM fırtınası dindi ;-)

0
FZ
Kod adı Hailstorm olan ve daha sonra Microsoft tarafından My Services.NET olarak adlandırılan sistem yapılan açıklamalara göre şimdilik rafa kaldırıldı.

Microsoft şirketinin iddiası oydu ki "bakın ben süper güçlü bir şirket olarak size kullanıcı bilgileri, takvim, e-mail, vs. için bir altyapı sunacağım, siz de bu koca sisteme bağlanacaksınız ve açık, standart Web servis protokolleri ile kullanıcılarınızın bilgilerini bu kocaman ve merkezi sistemde depolayacaksınız. Böylece kullanıcı makinadan bağımsız olacak, herhangi bir makinanın başına oturdu mu sorunsuz bir şekilde Interneti, benim alt yapımı ve My Services sistemini kullanarak her bişeyciğine ulaşacak, siz de bu alt yapının bakımıydı, güvenliğiydi falan bunlarla uğraşmak yerine standart olmayan, üzerinde yeni yazılım geliştirmeniz gereken esas problemlerle uğraşacaksınız, ne güzel öyle değil mi?"
Güzel ve kulağa hoş gelen bir iddia gibi görünmekle endüstrideki oturaklı firmaların çoğu buna "üzgünüz, kullanıcılarımızın, müşterilerimizin kişisel bilgilerini, ıvırını zıvırını başka bir şirketin merkezi sistemine emanet etme işine hiç mi hiç sıcak bakmıyoruz, ama istersen sen bu teknolojiyi bize sun, biz kendi içimizde bu güzel özellikleri kullanıcılarımızın kullanımına açalım, ne dersin?" dedi.

Sonuç: Üzerinde epey bir fırtına (!) koparılmış Hailstorm şimdilik rafa kalktı.

Görüşler

0
skoylu
Uzun süre önce .NET hakkında bir hayli uzun bir tartışma vardı. Ben, .NET'in bu sign-on vs. mevzularının pek tutmayacağını bu yüzden .NET'in de umulduğu kadar başarılı olmayacağını iddia ederken, Shibumi kardeşimiz, go-mono'yu vs. gösterip .NET'in büyüklüğünden dem vuruyordu. O zamandan aklımda kalanlarla bu bilgiyi sentezlediğimde şöyle bir şey çıkıyor ortaya:

1. MS'nin .NET'i fiilen sona ermiştir. .NET API ve Framework'u sunan servisler değil, .NET'in .NET'i. Zaten SOAP, UDDI, XML-RPC gibi mevzular yıllardır var. Şimdi MS servislerinde /serverlerinde/programlarında da bu teknolojileri kullanabileceğiz. MS bizi ve müşterilerimizi bir MSN passportu almaya zorlamayacağı için, o servisleri kullanmamız daha kolay olacak.
2. .NET Framework içinde bulunan .NET LI zaten ilk planda önemsizdi. Çünkü XML-RPC üzerinden (mesela) native olarak yazılmış kodlarla çalışmak daha etkili olacaktır. C#'ın sunduğu kolaylıklar iyi hoş ama bu tür işler için yıllardır kullanılan J2EE zaten yeterince oturmuş durumda. XML-RPC ve SOAP mevzusunu basitçe HTML (PHP) ile bile güzelce halledebildiğinize göre, browser kullanan makineye yeni bir kod eklemek gereksiz bir lüks olacaktır. İnsanları kısa vadede yeni bir mecraya sürüklemek zor olacaktır. Fakat uzun vadede, GO-MONO gibi projeler ile birlikte bunun yaygınlığı artacaktır. .NET LI, eğer sign-on gibi bir zorlama olsaydı, olmazsa olmaz bir bileşen olup başta java olmak üzere diğer teknolojileri otomatikman öldürebilirdi.

3. MS şimdi bir ton XML-RPC/SOAP serveri sunacak. MapPoint gibi. Bunlarda son derece iyiler. Eğer, bu bilgileri edinme ve sunmadaki kabiliyetlerinin yarısını OS yazmakta kullanabileselerdi, Linux'ta dahil olmak üzere, meydanda hiç bir işletim sistemi kalmazdı.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EMO vs. M$ (İlk round EMO'nun)

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası bir süredir sonunda mühendislik ünvanı olan sertifikalara karşı savaş veriyordu. EMO kendi sitesinde yanımlanan bu habere göre ilk roundu aldı.

Not: Arada RHCE de var ama bence GNU/Linux a da torpil yapılmamalı.

MS'in Lisans Kontrol Sistemi Açık Verdi

zilog

Silicon.com'da yayınlanan bir haberde, Microsoft'un yeni uygulamaya koyduğu ve korsan kopyalara update yapılmasını engelleyen Windows Genuine Advantege (WGA) sisteminin aşıldığı duyuruldu.

Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

tongucyumruk

Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?

Linus Torvalds ile Microsoft'un Geleceği Üzerine

vst

Linus Torvalds, "Good Morning Silicon Valley" için yapılan bir söyleşide Microsoft'un gelecekteki pozisyonuna ilişkin tespitlerde bulunuyor. Torvalds'a göre Microsoft'un şu andaki pozisyonunu ileride hiç bir firma elde edemeyecek. Ancak pazar geliştikçe Microsoft'un da o pozisyonda varlığını sürdürebilmesi mümkün değil.

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.