HAILSTORM fırtınası dindi ;-)

0
FZ
Kod adı Hailstorm olan ve daha sonra Microsoft tarafından My Services.NET olarak adlandırılan sistem yapılan açıklamalara göre şimdilik rafa kaldırıldı.

Microsoft şirketinin iddiası oydu ki "bakın ben süper güçlü bir şirket olarak size kullanıcı bilgileri, takvim, e-mail, vs. için bir altyapı sunacağım, siz de bu koca sisteme bağlanacaksınız ve açık, standart Web servis protokolleri ile kullanıcılarınızın bilgilerini bu kocaman ve merkezi sistemde depolayacaksınız. Böylece kullanıcı makinadan bağımsız olacak, herhangi bir makinanın başına oturdu mu sorunsuz bir şekilde Interneti, benim alt yapımı ve My Services sistemini kullanarak her bişeyciğine ulaşacak, siz de bu alt yapının bakımıydı, güvenliğiydi falan bunlarla uğraşmak yerine standart olmayan, üzerinde yeni yazılım geliştirmeniz gereken esas problemlerle uğraşacaksınız, ne güzel öyle değil mi?"
Güzel ve kulağa hoş gelen bir iddia gibi görünmekle endüstrideki oturaklı firmaların çoğu buna "üzgünüz, kullanıcılarımızın, müşterilerimizin kişisel bilgilerini, ıvırını zıvırını başka bir şirketin merkezi sistemine emanet etme işine hiç mi hiç sıcak bakmıyoruz, ama istersen sen bu teknolojiyi bize sun, biz kendi içimizde bu güzel özellikleri kullanıcılarımızın kullanımına açalım, ne dersin?" dedi.

Sonuç: Üzerinde epey bir fırtına (!) koparılmış Hailstorm şimdilik rafa kalktı.

Görüşler

0
skoylu
Uzun süre önce .NET hakkında bir hayli uzun bir tartışma vardı. Ben, .NET'in bu sign-on vs. mevzularının pek tutmayacağını bu yüzden .NET'in de umulduğu kadar başarılı olmayacağını iddia ederken, Shibumi kardeşimiz, go-mono'yu vs. gösterip .NET'in büyüklüğünden dem vuruyordu. O zamandan aklımda kalanlarla bu bilgiyi sentezlediğimde şöyle bir şey çıkıyor ortaya:

1. MS'nin .NET'i fiilen sona ermiştir. .NET API ve Framework'u sunan servisler değil, .NET'in .NET'i. Zaten SOAP, UDDI, XML-RPC gibi mevzular yıllardır var. Şimdi MS servislerinde /serverlerinde/programlarında da bu teknolojileri kullanabileceğiz. MS bizi ve müşterilerimizi bir MSN passportu almaya zorlamayacağı için, o servisleri kullanmamız daha kolay olacak.
2. .NET Framework içinde bulunan .NET LI zaten ilk planda önemsizdi. Çünkü XML-RPC üzerinden (mesela) native olarak yazılmış kodlarla çalışmak daha etkili olacaktır. C#'ın sunduğu kolaylıklar iyi hoş ama bu tür işler için yıllardır kullanılan J2EE zaten yeterince oturmuş durumda. XML-RPC ve SOAP mevzusunu basitçe HTML (PHP) ile bile güzelce halledebildiğinize göre, browser kullanan makineye yeni bir kod eklemek gereksiz bir lüks olacaktır. İnsanları kısa vadede yeni bir mecraya sürüklemek zor olacaktır. Fakat uzun vadede, GO-MONO gibi projeler ile birlikte bunun yaygınlığı artacaktır. .NET LI, eğer sign-on gibi bir zorlama olsaydı, olmazsa olmaz bir bileşen olup başta java olmak üzere diğer teknolojileri otomatikman öldürebilirdi.

3. MS şimdi bir ton XML-RPC/SOAP serveri sunacak. MapPoint gibi. Bunlarda son derece iyiler. Eğer, bu bilgileri edinme ve sunmadaki kabiliyetlerinin yarısını OS yazmakta kullanabileselerdi, Linux'ta dahil olmak üzere, meydanda hiç bir işletim sistemi kalmazdı.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Microsoft ICMP Paketleri İle Kendi Logosunu Yolluyor

FZ

Kendi makinasında hemen hemen hiç ping yapmadığı halde netstat -s -p icmp sonucunda 2000´e yakın ICMP paketinin yollandığını gören Seth Stein, Ethereal ile ağ trafiğini ve Windows XP makinasının neler yaptığını dinlemeye karar vermiş.

3 saatlik trafiği kaydettikten sonra bunun analizine girişen Stein, makinasının ağdaki Windows 2000 "domain controller"lardan biri ile konuştuğunu görmüş. Bunda garip bir şey yok. A ile W arasında karakterlerden oluşan bir ağ trafiği. Ancak ICMP echo talep ve cevaplarının bir kısmı oldukça dikkat çekici görünmüş.

Google´da bir miktar araştırma yapan Stein, Perl programlama dili ile bu veriyi biraz düzenleyip bir dosyaya yazmış ve ortaya JPEG formatlı bir Microsoft yazısı çıkmış! Acaba neden? ;-)

Bill Gates emekli oluyor!

larweda

Microsoft'un yaptığı basın açıklamasına göre, Bill Gates Microsoft'taki günlük işlerini Temmuz 2008'de bırakmaya karar vermiş. Bu süreye kadar geçecek iki sene boyunca Microsoft'un şu anki CTO'su (Chief Technical Officer - Teknik Genel Müdür) Ray Ozzie'nin Bill Gates'in yanında Chief Software Architect (En baba yazılım mimarı :), başka bir CTO olan Craig Mundy'nin de Bill Gates'in yanında Chief Research and Strategy Officer (Araştırma ve strateji'den sorumlu genel müdür) pozisyonlarında çalışacakları ve Bill Gates'in sorumluluklarını almaya başlayacakları açıklanmış.
Bill gates, emekli olduktan sonra Microsoft'un yöneticisi pozisyonunda olmaya devam edecek ama zamanının çoğunu Bill ve Melinda Gates vakfı'na harcayacakmış.
Slashdot haberi Wired News haberi

M$ Ve Oyunları

anonim

Aşağıdaki yazı bir üniversite öğrencisi tarafından yazılmış, serbest yazılımın yaygınlaşmamasının uzun vadedeki etkilerinden birini gösteren bir yazıdır.

-bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve bu dünya kimseye kalmaz dert etmeyin takılın diyenlere adanmıştır-

Windows Vista bugün tanıtıldı

ahmetozdemir

Bugün Widows Vista, Bill Gates tarafından tanıtıldı. Habere ntvmsnbc,ABC ve reuters'ten ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da reuters muhabirinin Bill Gates ile yaptığı röportaj bulunuyor.