HAILSTORM fırtınası dindi ;-)

0
FZ
Kod adı Hailstorm olan ve daha sonra Microsoft tarafından My Services.NET olarak adlandırılan sistem yapılan açıklamalara göre şimdilik rafa kaldırıldı.

Microsoft şirketinin iddiası oydu ki "bakın ben süper güçlü bir şirket olarak size kullanıcı bilgileri, takvim, e-mail, vs. için bir altyapı sunacağım, siz de bu koca sisteme bağlanacaksınız ve açık, standart Web servis protokolleri ile kullanıcılarınızın bilgilerini bu kocaman ve merkezi sistemde depolayacaksınız. Böylece kullanıcı makinadan bağımsız olacak, herhangi bir makinanın başına oturdu mu sorunsuz bir şekilde Interneti, benim alt yapımı ve My Services sistemini kullanarak her bişeyciğine ulaşacak, siz de bu alt yapının bakımıydı, güvenliğiydi falan bunlarla uğraşmak yerine standart olmayan, üzerinde yeni yazılım geliştirmeniz gereken esas problemlerle uğraşacaksınız, ne güzel öyle değil mi?"
Güzel ve kulağa hoş gelen bir iddia gibi görünmekle endüstrideki oturaklı firmaların çoğu buna "üzgünüz, kullanıcılarımızın, müşterilerimizin kişisel bilgilerini, ıvırını zıvırını başka bir şirketin merkezi sistemine emanet etme işine hiç mi hiç sıcak bakmıyoruz, ama istersen sen bu teknolojiyi bize sun, biz kendi içimizde bu güzel özellikleri kullanıcılarımızın kullanımına açalım, ne dersin?" dedi.

Sonuç: Üzerinde epey bir fırtına (!) koparılmış Hailstorm şimdilik rafa kalktı.

Görüşler

0
skoylu
Uzun süre önce .NET hakkında bir hayli uzun bir tartışma vardı. Ben, .NET'in bu sign-on vs. mevzularının pek tutmayacağını bu yüzden .NET'in de umulduğu kadar başarılı olmayacağını iddia ederken, Shibumi kardeşimiz, go-mono'yu vs. gösterip .NET'in büyüklüğünden dem vuruyordu. O zamandan aklımda kalanlarla bu bilgiyi sentezlediğimde şöyle bir şey çıkıyor ortaya:

1. MS'nin .NET'i fiilen sona ermiştir. .NET API ve Framework'u sunan servisler değil, .NET'in .NET'i. Zaten SOAP, UDDI, XML-RPC gibi mevzular yıllardır var. Şimdi MS servislerinde /serverlerinde/programlarında da bu teknolojileri kullanabileceğiz. MS bizi ve müşterilerimizi bir MSN passportu almaya zorlamayacağı için, o servisleri kullanmamız daha kolay olacak.
2. .NET Framework içinde bulunan .NET LI zaten ilk planda önemsizdi. Çünkü XML-RPC üzerinden (mesela) native olarak yazılmış kodlarla çalışmak daha etkili olacaktır. C#'ın sunduğu kolaylıklar iyi hoş ama bu tür işler için yıllardır kullanılan J2EE zaten yeterince oturmuş durumda. XML-RPC ve SOAP mevzusunu basitçe HTML (PHP) ile bile güzelce halledebildiğinize göre, browser kullanan makineye yeni bir kod eklemek gereksiz bir lüks olacaktır. İnsanları kısa vadede yeni bir mecraya sürüklemek zor olacaktır. Fakat uzun vadede, GO-MONO gibi projeler ile birlikte bunun yaygınlığı artacaktır. .NET LI, eğer sign-on gibi bir zorlama olsaydı, olmazsa olmaz bir bileşen olup başta java olmak üzere diğer teknolojileri otomatikman öldürebilirdi.

3. MS şimdi bir ton XML-RPC/SOAP serveri sunacak. MapPoint gibi. Bunlarda son derece iyiler. Eğer, bu bilgileri edinme ve sunmadaki kabiliyetlerinin yarısını OS yazmakta kullanabileselerdi, Linux'ta dahil olmak üzere, meydanda hiç bir işletim sistemi kalmazdı.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Vista bugün tanıtıldı

ahmetozdemir

Bugün Widows Vista, Bill Gates tarafından tanıtıldı. Habere ntvmsnbc,ABC ve reuters'ten ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da reuters muhabirinin Bill Gates ile yaptığı röportaj bulunuyor.

Petrolde... pardon mp3de rekor ceza $1,500,000,000

sundance

Guardian'ın habeine göre geçtiğimiz Perşembe, bir San Diego mahkemesi, şu ana kadarki en büyük patent ihlal cezasını verdi.

Sözkonusu dava Alcatel-Lucent tarafından müzik kayıtlarının MP3 formatına çevrilmesi ile ilgili sahip oldukları patentin ihlal edildiği iddası ile açılmıştı.

Bu rekor cezayı alan firma ise bu cezanın, online müzik sektörüne çok ciddi bir sekte vurabileceğini belirtmiş.

Direct-X 8.1çıktı

sundance

Microsoft`un multimedya konusunda bir standart oluşturan sistemi Direct-X`in 8.1 sürümü dün resmi olarak çıktı.

Özellikle 8.0 sürümü ile 3D shooterlarda ciddi bir hız artışı sağlayan Direct-X`in platform bağımsız olmaması dışında, programcıların daha çok tercih ettiği özelliklerle donatılması ve hızlanması ile gün geçtikçe Open-GL`e daha çok rakip olarak gösteriliyor.Download

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

Micros~1'da Linux?

fsniper

Son XPSP2 konusundaki blogları incelerken karşıma çıkan ilginç linkleri sizlerle paylaşmak istedim. Konu hakkında yorum yapmak istemiyorum. Zaten herşey ortada :)

link 1
link 2
Link 3