HAILSTORM fırtınası dindi ;-)

0
FZ
Kod adı Hailstorm olan ve daha sonra Microsoft tarafından My Services.NET olarak adlandırılan sistem yapılan açıklamalara göre şimdilik rafa kaldırıldı.

Microsoft şirketinin iddiası oydu ki "bakın ben süper güçlü bir şirket olarak size kullanıcı bilgileri, takvim, e-mail, vs. için bir altyapı sunacağım, siz de bu koca sisteme bağlanacaksınız ve açık, standart Web servis protokolleri ile kullanıcılarınızın bilgilerini bu kocaman ve merkezi sistemde depolayacaksınız. Böylece kullanıcı makinadan bağımsız olacak, herhangi bir makinanın başına oturdu mu sorunsuz bir şekilde Interneti, benim alt yapımı ve My Services sistemini kullanarak her bişeyciğine ulaşacak, siz de bu alt yapının bakımıydı, güvenliğiydi falan bunlarla uğraşmak yerine standart olmayan, üzerinde yeni yazılım geliştirmeniz gereken esas problemlerle uğraşacaksınız, ne güzel öyle değil mi?"
Güzel ve kulağa hoş gelen bir iddia gibi görünmekle endüstrideki oturaklı firmaların çoğu buna "üzgünüz, kullanıcılarımızın, müşterilerimizin kişisel bilgilerini, ıvırını zıvırını başka bir şirketin merkezi sistemine emanet etme işine hiç mi hiç sıcak bakmıyoruz, ama istersen sen bu teknolojiyi bize sun, biz kendi içimizde bu güzel özellikleri kullanıcılarımızın kullanımına açalım, ne dersin?" dedi.

Sonuç: Üzerinde epey bir fırtına (!) koparılmış Hailstorm şimdilik rafa kalktı.

Görüşler

0
skoylu
Uzun süre önce .NET hakkında bir hayli uzun bir tartışma vardı. Ben, .NET'in bu sign-on vs. mevzularının pek tutmayacağını bu yüzden .NET'in de umulduğu kadar başarılı olmayacağını iddia ederken, Shibumi kardeşimiz, go-mono'yu vs. gösterip .NET'in büyüklüğünden dem vuruyordu. O zamandan aklımda kalanlarla bu bilgiyi sentezlediğimde şöyle bir şey çıkıyor ortaya:

1. MS'nin .NET'i fiilen sona ermiştir. .NET API ve Framework'u sunan servisler değil, .NET'in .NET'i. Zaten SOAP, UDDI, XML-RPC gibi mevzular yıllardır var. Şimdi MS servislerinde /serverlerinde/programlarında da bu teknolojileri kullanabileceğiz. MS bizi ve müşterilerimizi bir MSN passportu almaya zorlamayacağı için, o servisleri kullanmamız daha kolay olacak.
2. .NET Framework içinde bulunan .NET LI zaten ilk planda önemsizdi. Çünkü XML-RPC üzerinden (mesela) native olarak yazılmış kodlarla çalışmak daha etkili olacaktır. C#'ın sunduğu kolaylıklar iyi hoş ama bu tür işler için yıllardır kullanılan J2EE zaten yeterince oturmuş durumda. XML-RPC ve SOAP mevzusunu basitçe HTML (PHP) ile bile güzelce halledebildiğinize göre, browser kullanan makineye yeni bir kod eklemek gereksiz bir lüks olacaktır. İnsanları kısa vadede yeni bir mecraya sürüklemek zor olacaktır. Fakat uzun vadede, GO-MONO gibi projeler ile birlikte bunun yaygınlığı artacaktır. .NET LI, eğer sign-on gibi bir zorlama olsaydı, olmazsa olmaz bir bileşen olup başta java olmak üzere diğer teknolojileri otomatikman öldürebilirdi.

3. MS şimdi bir ton XML-RPC/SOAP serveri sunacak. MapPoint gibi. Bunlarda son derece iyiler. Eğer, bu bilgileri edinme ve sunmadaki kabiliyetlerinin yarısını OS yazmakta kullanabileselerdi, Linux'ta dahil olmak üzere, meydanda hiç bir işletim sistemi kalmazdı.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni (yine) Windows'un Adı : Vista

gildor

Microsoft'un, Longhorn kod adını taşıyan yeni işletim sisteminin resmi adı ''Windows Vista'' olarak belirlendi.

MS Word İle Belgelerinizi Korumaya Çalışmayın

FZ

Microsoft Word "form"larınızı parola ile korumanıza izin verdiğini iddia ediyor. Böylece izinsiz kullanıcılar söz konusu form içeriğini değiştiremiyorlar; bu özellik form alanı bulunmayan belgeleri korumak için de kullanılabiliyor.

Ancak 3 hafta önce, Thorsten Delbrouck yukarıdaki koruma özelliğinin kolayca aşılabildiğini ve bunun için gerekli tek şeyin bir hex editör olduğunu tespit etmiş. Gerekli düzenlemeyi yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor.

Word kullanıcılarının belgelerinin içeriğinin değiştirilmemesi için bu mekanizmaya güvenmemelerinde fayda var.

Total Copy: Olması gerektiği gibi

sundance

Hep güzel Linux programlarından mı sözedeceğiz. Piyasada binlerce super Windows programları var, hatta birçoğu freeware hatta Open Source.

\r \r Bu konudaki en güzel sitelerden biri olan www.shellcity.net'de yeralan TotalCopy Windows makinaların yıllardır problemli olan Copy penceresine yenilik getiriyor. Herşeyden önce herhangibir dosya kopyalaması sırasında diğer makina kapansa, networkden düşse vs. geri geldiği anda kopyalamaya devam edebiliyorsunuz. Dahası ne hızda kopyalamay yapabileceğinizi bile o anda ayarlayabiliyorsunuz. Bence hiç kaçırmayın.

Neremle gülsem?

conan

Türkiye Microsoft'dan Linux hakkında bir taş atma dökümanı. Perakende ve konaklama sektöründekiler mutlaka okumalı!!! (Neden özellikle konaklama sektörü onu anlayamadım ama neyse, Microsoft'tur bilir!)

Dökümanımız kısaca Linux ne değildir onu anlatıyor. Free software ile ne demek istendiğini koskoca şirket olarak anlayamayan (ya da anlamak istemeyen ;) ) Microsoft artık tamamen saldırıya geçmiş gözüküyor. Bir kaç ay önce ingilizcesini okumuş olduğum dökümanın hemen hemen aynısını Microsoft Türkiye'de görmeyi beklemem lazımdı, ama işte yine de şaşırıyor insan ;)

Helloween 8: Biz bu filmi görmüştük

tongucyumruk

Bazı yönetmenler aynı filmleri tekrar tekrar çekip devam filmleri üretmekten hiç usanmıyorlar. Mesela Eric S. Raymonds. Helloween dökümanları serisi 8 oldu ve saymaya devam ediyor.

Yeni Helloween dökümnlarında başrol oyuncusu Microsoft'un satış bölümünün başkanı Orlando Ayala. Konu ise her zamanki konu, Linux ve Open Source'a karşı izlenecek taktikler. Yeni dökümanlarda özellikle hükümetlerin Linux'u tercih etmeye başlaması konusunun üzerinde durulmuş. Filmin yönetmenin yorumlarını da içeren extended halini buradan okuyabilirsiniz.

Önce sizi görmezden gelirler, sonra size gülerler, daha sonra sizinle savaşırlar, sonunda siz kazanırsınız.
Gandhi


Micros~1 üçüncü seviyeye gelmiş gözüküyor.