HAILSTORM fırtınası dindi ;-)

0
FZ
Kod adı Hailstorm olan ve daha sonra Microsoft tarafından My Services.NET olarak adlandırılan sistem yapılan açıklamalara göre şimdilik rafa kaldırıldı.

Microsoft şirketinin iddiası oydu ki "bakın ben süper güçlü bir şirket olarak size kullanıcı bilgileri, takvim, e-mail, vs. için bir altyapı sunacağım, siz de bu koca sisteme bağlanacaksınız ve açık, standart Web servis protokolleri ile kullanıcılarınızın bilgilerini bu kocaman ve merkezi sistemde depolayacaksınız. Böylece kullanıcı makinadan bağımsız olacak, herhangi bir makinanın başına oturdu mu sorunsuz bir şekilde Interneti, benim alt yapımı ve My Services sistemini kullanarak her bişeyciğine ulaşacak, siz de bu alt yapının bakımıydı, güvenliğiydi falan bunlarla uğraşmak yerine standart olmayan, üzerinde yeni yazılım geliştirmeniz gereken esas problemlerle uğraşacaksınız, ne güzel öyle değil mi?"
Güzel ve kulağa hoş gelen bir iddia gibi görünmekle endüstrideki oturaklı firmaların çoğu buna "üzgünüz, kullanıcılarımızın, müşterilerimizin kişisel bilgilerini, ıvırını zıvırını başka bir şirketin merkezi sistemine emanet etme işine hiç mi hiç sıcak bakmıyoruz, ama istersen sen bu teknolojiyi bize sun, biz kendi içimizde bu güzel özellikleri kullanıcılarımızın kullanımına açalım, ne dersin?" dedi.

Sonuç: Üzerinde epey bir fırtına (!) koparılmış Hailstorm şimdilik rafa kalktı.

Görüşler

0
skoylu
Uzun süre önce .NET hakkında bir hayli uzun bir tartışma vardı. Ben, .NET'in bu sign-on vs. mevzularının pek tutmayacağını bu yüzden .NET'in de umulduğu kadar başarılı olmayacağını iddia ederken, Shibumi kardeşimiz, go-mono'yu vs. gösterip .NET'in büyüklüğünden dem vuruyordu. O zamandan aklımda kalanlarla bu bilgiyi sentezlediğimde şöyle bir şey çıkıyor ortaya:

1. MS'nin .NET'i fiilen sona ermiştir. .NET API ve Framework'u sunan servisler değil, .NET'in .NET'i. Zaten SOAP, UDDI, XML-RPC gibi mevzular yıllardır var. Şimdi MS servislerinde /serverlerinde/programlarında da bu teknolojileri kullanabileceğiz. MS bizi ve müşterilerimizi bir MSN passportu almaya zorlamayacağı için, o servisleri kullanmamız daha kolay olacak.
2. .NET Framework içinde bulunan .NET LI zaten ilk planda önemsizdi. Çünkü XML-RPC üzerinden (mesela) native olarak yazılmış kodlarla çalışmak daha etkili olacaktır. C#'ın sunduğu kolaylıklar iyi hoş ama bu tür işler için yıllardır kullanılan J2EE zaten yeterince oturmuş durumda. XML-RPC ve SOAP mevzusunu basitçe HTML (PHP) ile bile güzelce halledebildiğinize göre, browser kullanan makineye yeni bir kod eklemek gereksiz bir lüks olacaktır. İnsanları kısa vadede yeni bir mecraya sürüklemek zor olacaktır. Fakat uzun vadede, GO-MONO gibi projeler ile birlikte bunun yaygınlığı artacaktır. .NET LI, eğer sign-on gibi bir zorlama olsaydı, olmazsa olmaz bir bileşen olup başta java olmak üzere diğer teknolojileri otomatikman öldürebilirdi.

3. MS şimdi bir ton XML-RPC/SOAP serveri sunacak. MapPoint gibi. Bunlarda son derece iyiler. Eğer, bu bilgileri edinme ve sunmadaki kabiliyetlerinin yarısını OS yazmakta kullanabileselerdi, Linux'ta dahil olmak üzere, meydanda hiç bir işletim sistemi kalmazdı.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows Live (Beta)

GtG

Microsoft, kendi alternatiflerini Windows Live Beta ile bir araya getiriyor.

Web tarayıcınızda ilk sayfa olmayı hedefleyen Microsoft'un, 2GB'lık mail alanı (Alternatif: Gmail), RSS okuyucusu (Alternatif: Google Reader), Live Favourites (Alternatif (?): del.icio.us) bu sayfadan sağladığı online servislerden birkaçı.
Diğer fikirlere ise burdan ulaşabilirsiniz.

Microsoft da cep telefonu pazarında

larweda

Yeni bir İngiliz cep telefonu şirketi olan Sendo Plc. ile ortaklığa giden Microsoft, yeni geliştirmekte olduğu "Stinger" kod adlı Smartphone platformunu ilk defa Sendo ile birlikte geliştirdikleri Sendo Z100 Smartphone adı verilen cihazda piyasaya süreceğini duyurdu. Sendo Z100`ün Sonbahar 2001`de piyasada olması bekleniyor.

MS Word İle Belgelerinizi Korumaya Çalışmayın

FZ

Microsoft Word "form"larınızı parola ile korumanıza izin verdiğini iddia ediyor. Böylece izinsiz kullanıcılar söz konusu form içeriğini değiştiremiyorlar; bu özellik form alanı bulunmayan belgeleri korumak için de kullanılabiliyor.

Ancak 3 hafta önce, Thorsten Delbrouck yukarıdaki koruma özelliğinin kolayca aşılabildiğini ve bunun için gerekli tek şeyin bir hex editör olduğunu tespit etmiş. Gerekli düzenlemeyi yapmak için programlama bilgisi gerekmiyor.

Word kullanıcılarının belgelerinin içeriğinin değiştirilmemesi için bu mekanizmaya güvenmemelerinde fayda var.

Gene Micros~1, Gene Güvenlik Açığı

malkocoglu

Bir CNET haberine göre, Microsoft Pasaport servisindeki ciddi güvenlik problemi yüzünden 200 milyon kişinin hesabı tehlikeye girdi. Hesaplarda genellikle saklanan kredi kart numaraları, isimler, adresler Eylül ayı 2002 senesinden beri bu halde açık duruyorlardı. Bu açığın sebebiyet verdiği zararın miktarı henüz bilinmiyor.

Müzik CDlerindeki Kopya Koruması Tek Tuşla Kırıldı!

murat09

Princeton Üniversitesi öğrencisi John Halderman, Windows işletim sistemi kullanan bir PC de sadece "shift" tuşunu kullanarak kopya koruması engelini aşmayı başardı.
ZDNet teki habere göre, BMG sanatçısı Anthony Hamilton'un albümündeki kopya koruması özelliği, korumalı CDler player'e takıldığında bilgisayarın AutoRun özelliği devredışı bırakılırsa (ki bunu shift tuşunu basılı tutarak yapabilirsiniz) normalde track'leri mp3'e çevirme yasağı gibi birçok engeli ortadan kaldırıyor. BMG sözcüsü Nathaniel Brown olayın endişe verici olduğunu belirtti.