Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

0
larweda
Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)
Ancak ilk testçilerin yorumlarına bakılırsa kullanıcı arabiriminin şu anki durumu gözönüne alınırsa Ekim sonu da gayet iyimser bir yaklaşım. 2267 alfa sürümünün eylül başında yayınlanan 2257 sürümünden daha kararlı olduğunu söyleyen testçiler, yine de oturmuş bir beta sürümünden hala çok uzak olduğunu söylüyorlar.

Windows 2000'in takipçisi olan Whistler'ın en ilginç özelliği kullanıcı arabiriminde geliştirilmiş yenilikler olucak gibi görünüyor. Bunun nedenlerinden biri Microsoft'un Whistler için .Net konseptini yansıtan ilk işletim sistemi olacağını ilan etmesi. (Microsoft'un .Net'inin Sun Microsystems'in .Com'una benziyor olması ne kadar ilginç bir rastlantı, ne dersiniz?)

Whistler'ın 2267 alfa sürümü Microsoft'un kullanıcı arabiriminin görüntü ve kullanımını nasıl değiştirdiği hakkında ipuçları veriyor. Bu amaçla programların menülerine start düğmesinden ulaşılabilen katmanlı bir menü arabirimi geliştirilmiş. Bunun getirdiği problem ise hem Microsoft programlarının hem de diğer program üretici firmaların Windows programlarının, menülerin yanında araç çubuklarını da kullanıyor olması. Maalesef bu programlar Whistler'in arabiriminde doğru görüntülenemiyor. Microsoft'un düzgün bir beta sürümü çıkarması için yapması gereken işlerin başında öncelikle kendi programlarının (mesela Office) Whistler arabirimi ile uyumlu hale gelmesini sağlaması, sonra da Whistler için özel olarak geliştirilmemiş diğer firmaların programlarını (Mesela AutoCAD, Photoshop) düzgün görüntüleyebilir hale getirilmesi geliyor. Aslında anlaşılan Microsoft'un temel amacının Whistler'ın Office 10 ile (Office ailesinin .Net konseptine uygun olarak geliştirilen yeni sürümü) tam bir entegrasyon olması gibi görünüyor. Bu da başlı başına bir geriye uyumluluk sorununu beraberinde getiriyor. Microsoft her zamanki gibi standartları koyan olma hevesinde herhalde.

Bu haberler ışığında gerçek sürümün piyasaya çıkışı için belirlenmiş olan 18 Nisan 2001 tarihi de pek gerçekçi olamayacak gibi görünüyor. Ama pek de farketmez, başka bir Microsoft işletim sistemi için acelesi olan yok değil mi?

Görüşler

0
simois
Bence bir ürünü beğenmiyorsak veya üretici firmasının tekelci yakalşımından rahatsız oluyorsak, onun alternatiflerini denemeli ve herkesle paylaşmalıyız. Çünkü gelecekte bu duyarlılık azımsanmayacak bir değere sahip olacak.
İlerde herşeyin şu ankinden daha çok bilgisayar sayesinde gerçekleştirileceğini düşünecek olursak.
Bunun bir vatandaş gibi haklarımızı aramamız kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Dalga geçmek herzaman mümkün ama mastürbatif bir hareketten ileri gitmez. Ayrıca ben eminimki şubat ayında Mac OSX çıktığında çok farklı şeyler konuşacağız.

not: Bende windows kullanıyorum

teşekkürler
simois
0
robin
Alternatifini denemek, hatta surekli kullanmak ister su deli gonul, ama elde winmodem olunca ve dogru durust bir external modem alacak para olmayinca mumkun olamiyor maalesef. LinModemler cikmiyo mu artik? :)
0
freethings
linmodemler sürücüleri çıktı, hsf ve hcf'si ancak şimdi adsl kullanıyoruz, bir milyonu aşkın adsl kullanıcısı var türkiye'de ve yakında en düşük adsl hızı 512 olacak yakında, şuan 256.
0
freethings
linmodemler sürücüleri çıktı, hsf ve hcf'si ancak şimdi adsl kullanıyoruz, bir milyonu aşkın adsl kullanıcısı var türkiye'de ve yakında en düşük adsl hızı 512 olacak yakında, şuan 256.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İstanbul Metrosu ve BSOD

FZ

FM Galaksi ve Boran'ın blogunda kalmasına gönlüm razı olmadı.

Karşınızda İstanbul Metrosu ve Ölümcül Mavi Ekran ;-)

Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

anonim

Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC

Microsoft Lisanssız Yazılım mı Kullanıyor?

WoLoLo

İddia sahibi Alman PC-Welt dergisi, kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış. "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasöründe bulunan ses dosyalarını kelime işlemci ile açıp en son satıra baktığınızda,
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"satırını göreceksiniz.
Sound Forge, Sony'e ait bir yazılım. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in lisanssız versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.

"DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek...
Kaynak : PC Labs

Novell & Microsoft (GNU/Linux & Windows)

cbc

The Wall Street Journal Microsoft ile Novell anlaşmasını bildiriyor.

Haberde Novell hisselerinin 16% artarken Red Hat hisselerinin de %2 değer kaybettiği belirtiliyor. Şaşırtıcı olan ise Microsoft hisselerinin bir miktar değer kaybetmesi.

Yine aynı haberde, uzmanların bu ve Oracle - Red Hat işbirliği gibi birlikteliklerin firmaların özgür yazılıma olan güvenini arttırarak daha rahat yatırım yapmalarına olanak sağlayacağını tahmin ettiklerinden bahsediliyor.

Novell'in sitesindeki haberde yazanlar temel hedefleri özetliyor:
  • Sanallaştırma
  • Office Open XML
  • Ortak çalışma çatısı
  • Mono, OpenOffice, Samba
Novell çalışanı olan Miguel de Icaza'nın yorumunu okuyabilir, Türk özgür yazılım camiasının bir kısmının fikirlerine de göz atabilirsiniz.

SUS Raporu

cayfer

Epeydir bu konuyu ihmal ettik.

SUS makinesini ne zaman kurduğumuzu hatırlamıyorum bile. (Konuyu yeni duyanlar için özet: Bilkent Üniversitesinde murat09 isimli öğrencimiz ve FM üyesinin desteği ile kurulan Win2000 sunucu; Win kullanıcıları hızlı, kolay güncelleştirme ve yama yapsınlar diye kurulmuştu.) 4-5 ay olmuştur herhalde...

Sistem o gün bugündür çalışıyor! Hiç sorun çıkarmadı. Bilginize sunarım. Micros~1 Win2000 falan ama vallahi çalışıyor. Tek kusuru kim ne zaman bu servisten güncelleme yapmış anlaması pek kolay değil. Aynı şekilde kullanıcı tarafında da ne zaman ne güncellenmiş anlaşılmıyor. Ama sonuçta güncelleniyor.