Yeni MS Windows (kod ismi Whistler)

0
larweda
Microsoft'un yeni nesil Windows'unun (kod ismi Whistler olarak anılıyor) 2267.ci alfa sürümleri az miktarda Microsoft testçisinin elinden geçmiş durumda. İlk beta sürümünün bu hafta çıkması planlanmış olmasına rağmen beta sürümünün dağıtılması Ekim sonuna ertelendi. (Bu, Microsoft için klasik bir hareket, değil mi?)
Ancak ilk testçilerin yorumlarına bakılırsa kullanıcı arabiriminin şu anki durumu gözönüne alınırsa Ekim sonu da gayet iyimser bir yaklaşım. 2267 alfa sürümünün eylül başında yayınlanan 2257 sürümünden daha kararlı olduğunu söyleyen testçiler, yine de oturmuş bir beta sürümünden hala çok uzak olduğunu söylüyorlar.

Windows 2000'in takipçisi olan Whistler'ın en ilginç özelliği kullanıcı arabiriminde geliştirilmiş yenilikler olucak gibi görünüyor. Bunun nedenlerinden biri Microsoft'un Whistler için .Net konseptini yansıtan ilk işletim sistemi olacağını ilan etmesi. (Microsoft'un .Net'inin Sun Microsystems'in .Com'una benziyor olması ne kadar ilginç bir rastlantı, ne dersiniz?)

Whistler'ın 2267 alfa sürümü Microsoft'un kullanıcı arabiriminin görüntü ve kullanımını nasıl değiştirdiği hakkında ipuçları veriyor. Bu amaçla programların menülerine start düğmesinden ulaşılabilen katmanlı bir menü arabirimi geliştirilmiş. Bunun getirdiği problem ise hem Microsoft programlarının hem de diğer program üretici firmaların Windows programlarının, menülerin yanında araç çubuklarını da kullanıyor olması. Maalesef bu programlar Whistler'in arabiriminde doğru görüntülenemiyor. Microsoft'un düzgün bir beta sürümü çıkarması için yapması gereken işlerin başında öncelikle kendi programlarının (mesela Office) Whistler arabirimi ile uyumlu hale gelmesini sağlaması, sonra da Whistler için özel olarak geliştirilmemiş diğer firmaların programlarını (Mesela AutoCAD, Photoshop) düzgün görüntüleyebilir hale getirilmesi geliyor. Aslında anlaşılan Microsoft'un temel amacının Whistler'ın Office 10 ile (Office ailesinin .Net konseptine uygun olarak geliştirilen yeni sürümü) tam bir entegrasyon olması gibi görünüyor. Bu da başlı başına bir geriye uyumluluk sorununu beraberinde getiriyor. Microsoft her zamanki gibi standartları koyan olma hevesinde herhalde.

Bu haberler ışığında gerçek sürümün piyasaya çıkışı için belirlenmiş olan 18 Nisan 2001 tarihi de pek gerçekçi olamayacak gibi görünüyor. Ama pek de farketmez, başka bir Microsoft işletim sistemi için acelesi olan yok değil mi?

Görüşler

0
simois
Bence bir ürünü beğenmiyorsak veya üretici firmasının tekelci yakalşımından rahatsız oluyorsak, onun alternatiflerini denemeli ve herkesle paylaşmalıyız. Çünkü gelecekte bu duyarlılık azımsanmayacak bir değere sahip olacak.
İlerde herşeyin şu ankinden daha çok bilgisayar sayesinde gerçekleştirileceğini düşünecek olursak.
Bunun bir vatandaş gibi haklarımızı aramamız kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Dalga geçmek herzaman mümkün ama mastürbatif bir hareketten ileri gitmez. Ayrıca ben eminimki şubat ayında Mac OSX çıktığında çok farklı şeyler konuşacağız.

not: Bende windows kullanıyorum

teşekkürler
simois
0
robin
Alternatifini denemek, hatta surekli kullanmak ister su deli gonul, ama elde winmodem olunca ve dogru durust bir external modem alacak para olmayinca mumkun olamiyor maalesef. LinModemler cikmiyo mu artik? :)
0
freethings
linmodemler sürücüleri çıktı, hsf ve hcf'si ancak şimdi adsl kullanıyoruz, bir milyonu aşkın adsl kullanıcısı var türkiye'de ve yakında en düşük adsl hızı 512 olacak yakında, şuan 256.
0
freethings
linmodemler sürücüleri çıktı, hsf ve hcf'si ancak şimdi adsl kullanıyoruz, bir milyonu aşkın adsl kullanıcısı var türkiye'de ve yakında en düşük adsl hızı 512 olacak yakında, şuan 256.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft mühendis alımı için Türkiye'ye geliyor

huseyin

Microsoft Amerika'da Washington, Redmond'daki merkezinde temel ürünlerinin gelişiminde çalışmak için yazılım mühendisi ve testçi alacakmış. Ağustos -Eylül ayında görüşmek için Türkiye'ye gelecekler.

Birçok açık pozisyon olduğunu ve başvuranların birbirleriyle değil kendileriyle yarışacaklarından ahsediyorlar. Üniversitede okuyan bilgisayar bölümü öğrencileri ile bildiğiniz zeki kişilere yollar mısınız demişler. Sloganları da: NE YAPARSANIZ, MICROSOFT'TA YAPIN!

İlgilenenler, haberin devamındaki e-postayı okuyabilirler. Kahrolsun mikisoft, bak adamlar batıyo şirketi kurtaracak adam arıyo, Linux rules, diyen var mı bilmiyorum ama bilgisayarcılar için gayet mantıklı ve iyi bir fırsat gibi gözüküyor.

Microsoft'un masa gibi bilgisayarı

anonim

Microsoft şirketi, sehpa şeklinde tasarladığı dokunma duyarlı ekranla çalışan yeni bilgisayarını basın mensuplarına tanıttı. Şirketin açıklamasında, ‘Surface’ın otel, restoran ve kumarhanelerde kullanılmak üzere tasarlandığı ve fiyatı 5-10 bin dolar olan ekranlı masanın kişisel kullanım için şu an çok pahalı olduğu belirtildi.

Kaynak: NTVMSNBC

Microsoft, Linux Vakfı'na katıldı

butch

.net kaynak kodlarının açılması, Linux için SQL Server duyurusu haberlerini hazmetmeye çalışırken asıl bomba haber bugün geldi. Microsoft, Linux Vakfı'na Platinum üye olarak katıldı.

Bundan 15 yıl kadar önce Linux'u kanser olarak tanımlayan Microsoft, şimdi "Bugünün Microsoft'u en büyük açık kaynak katkıcılarından" sözleri eşliğinde Linux Vakfı'na katılıyor.

Bilişim...

Microsoft Java kullanmaya mahkum oldu

cazz

Sun Microsystems tarafından geliştirilen Java dilini kullanmaya `mahkum oldu`. Baltimore mahkemesi Frederick Motz, kararında, `kamu yararını göz önünde tutarak, Microsoft'u, ürünlerinde Java yazılım dilini kullanmaya mahkum ettiğini` bildirdi.

`Sun` firması, Microsoft aleyhine açtığı davada, `adı geçen şirketin, Windows işletim sisteminin dünyadaki bilgisayarların yüzde 90'ında kullanılmasından yararlanarak, kendilerine karşı haksız rekabette bulunduğunu` öne sürdü. Sun avukatları, `Microsoft'un ürünlerinde, Java'nın uyumsuz eski sürümlerini kullanarak haksız rekabet yaptığını` söylediler.Microsoft .net platformunu gelistirdikten sonra ürünlerinde Java'ya yer vermeyeceğini duyurmuştu.

Ancak bu davranış, davaya bakan yargıç Motz'u tatmin etmedi ve yargıç kararında `(.net) Java'dan daha üstün bir ürünse, zaten kendini kanıtlar ve piyasada hak ettiği yeri alır. Dolayısıyla Microsoft'un tekelciliğe başvurarak kendine haksız avantaj sağlamasına izin verilemez` dedi.

(bkz.Hurriyet ve CNET sagolsun ;-) ..)

Windows Vergisine Mahkeme Engeli

hayalci

Yeni satılan bilgisayarlarla birlikte "dayatılan" Windows işletim sistemini kabul etmek zorunda değilsiniz.

Pardus Kullanıcı Derneği başkanı ve aynı zamanda Linux Kullanıcıları Derneği üyesi Av. Karslı'nın açtığı davada mahkeme kararı açıklandı. Mahkeme, işletim sistemi parasının iade edilmesine karar verdi. Karar emsal teşkil edeceğinden artık almak istemeyen hiç kimseye Windows işletim sistemi dayatılamayacak.