Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

0
Soulblighter
Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Görüşler

0
maksu
elamanın dallamalığı.
0
Challenger
Hayır o sistemi oraya kuranların dallamalığı.
0
Soulblighter
Kesinlikle katılıyorum :)
0
Challenger
Haberin bulunduğu sayfada Linux' un TCO' sunun yüksek olduğu ile ilgili bir Microsoft reklamı vardı. :)
0
cayfer
Oysa hergün güncellemeleri yapmak için sistemi 10 dakikalığına kapatsalar bunlar olmazdı.
0
abakana
Bu sistemi kuranların dallamalığı restart diye bir olay keşfedileli yıllar oluyor!
0
sundance
Yahu hiç mi hırsız suçlu değil !
0
bahadirkandemir
Windows’un suçlu olduğunu ima etmeyelim lütfen...

Belli ki reboot’un ne kadar önemli olduğunu kavrayamamışsınız...
0
abakana
Hırsız kim?

Diyelim ki X yazılımında(hadi açık kaynak olsun) bir hata çıktı ve bir kaç gün kapatılamadı. Ama bir kaç workaround vardı. Sistemi işleten kişi hırsızın hiç mi suçu yok diyecek?

Medem ki bu şekilde sorunu olan bir sistem kullandılar hatalı hali ile bile sistemi çalışır durumda tutmak önemli bir şey. En azından bu kadar yapılası bir şey insan sorumluluğuna bırakılmamalıydı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

M$ ve Shared Source

anonim

Microsoft, "open-source" a karşı çıkarttığı "shared source" silahına, "kilit kodları"nı açmak suretiyle WinCe 3.0 sürümünü dahil etti. Bu "shared source" modeli bana -Korkunun ecele faydasi yok - lafını hatırlatıyor nedense... Microsoft'un konu ile ilgili sayfasına tıklayıp ulaşabilirsiniz.

MS Apple'ı Haritadan Sildi mi?

zilog

The Register'deki bir makalede , Microsoft'un uydu görüntülerinde Apple'ın merkezinin silindiği iddia edildi. Apple merkezinin olduğu bölge, MSN Virtual Earth'a göre burası, Google Maps' a göre ise burası!

Origami Projesi

peterparker

3 ya da 4 Mart günü tanıtımı yapılacak olan bu alet, her işi yapabildiği söylentisi ile bir dönemin ginger spekülasyonu hızıyla yayılmaya devam ediyor.

Microsoft'un KDE Merakı

Soulblighter

COMDEX fuarı ilginç bir olaya daha tanık oldu. Microsoft çalışanları fuardaki KDE standını ziyaret ederek, KDE'nin geliştiricisi George Staikos'dan KDE'nin demosunu istedi!