Microsoft - Sun - OpenOffice.org: Şeytan Üçgeni

0
anonim
Geçtiğimiz çarşamba günü, Microsoft bir açıklama yaparak Open Office projesindeki geliştiricilerle daha yakından çalışmak istediğini belirtti. Bu açıklamanın geldiği aynı dönemde, Microsoft'un Sun Microsystems ile yaptığı bir anlaşma halka duyuruldu. Bu anlaşma, Microsoft'a Open Office kullanıcılarını patent ihlali sebebiyle dava etme yolunu açıyor.
Sözkonusu anlaşma, Nisan ayında Microsoft ile Sun arasında yapılmış ve geçtiğimiz pazartesi günü resmi olarak yayınlanmış. Anlaşmanın içeriği gereği, Sun'ın lisanslı ürünü olan StarOffice kullanıcıları yasayla koruma altına alınmış olsa da, aynı şey OpenOffice kullanıcıları için geçerli değil.

New York'taki bir antitröst kurumunun yöneticisi olan Richard Donovan, geçmişteki OpenOffice kullanıcılarının bu anlaşmanın dışında kaldığı, ancak yeni OpenOffice kullanıcılarının bu anlaşmaya tabii olacağı ve Microsoft'un kendilerine patent ihlali sebebiyle dava açma hakkının doğacağını belirtiyor.

Bu anlaşma aynı zamanda Sun'ın açık kodlu yazılımlara verdiği destek konusunda da şüphelere yol açıyor. Bilindiği gibi OpenOffice projesinin birçok aşamasında Sun'ın mühendislerinin imzası var bu aşamaların telif hakları Sun'a ait. Sun'dan gelen açıklama ise desteğin azaldığına dair çıkan söylemi yalanlıyor ve şu yorumu getiriyor: "Açık kodlu yazılımlar hiçbir garanti ve yükümlülük içermez. OpenOffice de bunun dışında değil."

Microsoft bir yandan OpenOffice kullanıcılarını dava etme hakkı kazanırken, öte yandan Berlin'deki OpenOffice konferansına katılmaya hazırlanıyor. Bu yakınlaşmanın sonucunda, daha önce Office 2003 için geliştirdiği XML altyapısı konusunda kendi standartlarını dayattığı için eleştirilen Microsoft'un, bu alanda OpenOffice geliştiricileri ile birlikte standartlar konusunda daha uyumlu olması bekleniyor.

Kaynak: http://www.infoworld.com/article/04/09/17/HNsunmsdeal_1.html

Görüşler

0
ahmetaa
Bu konudaki guncellenen haberin rengi biraz degisik.
http://software.newsforge.com/software/04/09/15/213216.shtml?tid=138&tid=93&tid=147&tid=132
Acik kod savunucularinin komplo teorileri konusunda bazen fazla ileri gittigini dusunuyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft DRM nasıl deşifre edilir?

FZ

Microsoft'un .WMA (Windows Media Audio File) tipindeki ses dosyalarını korumak (!) için geliştirmiş olduğu şifreleme sistemi olan MS-DRM (Microsoft Digital Rights Management) açık anahtar şifreleme için (public key cryptography) eliptik eğri yöntemini, blok şifreleme için DES algoritmasını, akış (stream) şifreleme için RC4 algoritmasını ve hash fonksiyonu olarak da SHA-1 algoritmasını kullanmaktadır.
Şimdi bu teknik detaylardan sonra diyebilirsiniz ki breh breh adamlar yapmış, yani çözmesi çok zor olsa gerek, bu sefer Microsoft sağlam iş çıkarmış.
Ancak eski dost Microsoft bizi yanıltmadı ve gene bir açık verdi. Yukarıda acayip karizmatik görünen sistemin nasıl deşifre edilebileceğine dair teknik bilgiler ve konu ile ilgili programlar + kaynak kodları isterseniz yapmanız gereken MS-DRM adresini ziyaret etmek.

Bill Gates'in günlerdir beklenen konuşması (Tam Metin)

sundance

Dünyanın en önde gelen yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, günlerdir merakla beklediğimiz konuşmasını az önce bitirdi. Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer devlet erkanının katılımıyla yapılan toplantıda Bill Gates çok önemli mesajlar verdi.

Kaçıranlar için konuşmanın tam metni, ilk olarak FAZLAMESAİ.NET'te.

VBasic.NET'e geçiş !

sundance

Developer.com'da yayınlanan bu makale oldukça kolay ve acısız! bir şekilde VisualBasic.NET'e geçişi anlatmakta. Eminim bir çoklarına yardımcı olacaktır.

Nerden çıktı bu derseniz, Bill Gates'in Açık Kaynak kodu sürüm değişikliklerinde uyumluluk garantisi getirmiyor ifadesini desteklemek ve bu işlerin kapalı kodlu .NET platformunda bir apt-get kolaylığında olduğunu!!! göstermek amacıyla verilmiştir. Haberin aslı Orjinal haber

Bill Gates yeniden Türkiye'ye geliyor

o_ozardic

Geçtiğimiz yıl iki kez ülkemizi ziyaret eden Bill Gates, yıllık olarak yapılan ve bu yıl Ocak ayında İstanbul’da toplanacak Microsoft Executive Summit’e ev sahipliği yapmak için üçüncü kez Türkiye’ye gelecek.

Yeni MS-IIS Worm`u: `Code Red`

elrond

Code Red adlı yeni bir Worm, Microsoft tabanlı 12.000 web serverı etkilemiş durumda. Worm IIS teki bir güvenlik açığını kullanıyor. İsminin "Code Red" olmasının nedeni ise Çin` den çıkmış olması.
Worm bulaştığı server subnetinde 100 IP` yi scan edip bulduğu diğer serverlara da bulaşıyor. Web serverın ana sayfasına ise şunu koyuyor.
"Welcome To http://www.worm.com
Hacked by Chinese."