Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

0
FZ
Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Görüşler

0
tongucyumruk
Galiba Ballmer İzmir'in neyinin meşhur olduğunu bilmiyor? Kendisine sıcakkanlı bir denize dökme töreni düzenlesek diyorum? Nasıl olur?
0
Challenger
Hazır yeni askerlik bitmişken ve askeri bilgilerim tazeyken, üstelik İzmir' e de giderken bu işi ben halledebilirim herhalde.
0
cayfer
Bence Balmer'ın gelmesi çok iyi olmuş.
Gelmeseydi M.E.B Windows tabanlı PC ve Win uygulama yazılımı almayacakmıydı? Alacaktı... Eğer M.E.B azıcık aklı başında adamlarla girerse toplantıya "Tam zamanında geldiniz; biz de tam açık kaynak kodlu sistemlere geçmeyi kararlaştırmıştık" diyerek yazılımları bedava ya da yüksek indirimle alabilir. Sonuçta gene biz karlı oluruz.

Öte yandan öğretmenlerimizi herhangi bir konuda eğitebiliyor muyuz? Hayır! Bilgisayarlı eğitim konusunda eğitebilir miyiz? Güldürmeyin...

Bırakın MS eğitsin. Eğitimsiz öğretmenler varken MS ürünleri satın alacağımıza bari eğitimli öğretmenler için alırız. Bu arada kafamızı toparlayabilirsek, MS ağırlıklı da olsa eğitimli bir kitleye Linux öğretmek için daha kolay hazırlanırız.

Yok eğer M.E.B OSS'e geçmeyi zaten kararlaştırdıysa (karar olduğunu hiç sanmıyorum ama ciddi ciddi düşünüldüğünü duymuştum; emin olmadığım için kaynak veremeyeceğim) ve bu ziyaret Balmer'ın daha önce tatilini yarım bırakıp Almanya'ya yaptığı gibi bir ziyaretse, işte o zaman hepimizin tadını çıkaracağı bir "İzmir operasyonu" gerçekleşmiş olur.

Öte yandan bu ziyaret en azından Vestel için çok iyi olacaktır. Özellikle ihracata yönelik çalışmalarında kullanabilecekleri güzel bir reklam unsuru olacaktır.

Buyursun gelsin, konuğumuzdur. Keşke kendisine gösterebileceğimiz bir de OSS tekno parkımız olsaydı...

0
aRda_
Size katilmakla birlikte bu durumumuz biraz da bana "denize dusen yilana sarilir" atasozumuzu hatirlatiyor.
0
cayfer
e doğrusu dediğiniz gibi... ya düşmeyeceksin ya da düşersen kurtulmak için gereken herşeyi yapacaksın...
0
korhan
E zaten nerede para kazanacağını billen insanlar şimdi sermaye ile oynuyor.
Tayyip için gelmedi zaten...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft WinCE kaynak kodunu açıyor

tongucyumruk

Microsoft Windows CE'nin kaynak kodlarnı açacağını duyurdu. Bunun diğer "Microsoft kaynak kodunu açtı" haberlerinden farkı ise Microsoft'un ilk defa kod üzerinde değişiklik yapmaya izin veriyor olması. Yeni "Paylaşılmış Kod" sistemine göre kodu alanlar kodu düzenleme ve bu değişikliklerle yayınlama haklarına sahip olacaklar. Microsoft'un açıklaması ve yeni lisanslama modeliyle ilgili detaylı bilgiye WindowsForDevices.com'dan ulaşabilirsiniz.

Ne dersiniz Micros~1 bir gün ışığı görür mü?

Bill Gates'e Açık Protesto

meddah

Bill Gates, Pekin Üniversitesi'nde "Çin'in yazılım dünyasındaki geleceği" konusunda konuşma yaparken "Özgür Yazılım / Açık Kaynak" yazılı pankartla sahneye çıkan biri tarafından protesto edildi.

Detaylı bilgi ve fotoğraflara buradan ve şuradan erişebilirsiniz...

Editör'ün notu: Aynı konuda iki haber gelmişti. 2. haberi aynı konuda olduğu için yayınlıyamıyoruz ama haberdeki linke burdan ulaşabilirsiniz.

Microsoft usülü Intellectual Property

Soulblighter

İki logo arasındaki 10 farkı bulun :)

Logo 1: http://www.imagine-msn.com/Spaces
Logo 2: http://www.ubuntulinux.org

Lindows'a ve daha nicelerine ismimi çağrıştırıyor diye davalar açan, ama aslında yaptığı bir çok şeyi aslında yapmayıp başkalarından araklayan Microsoft'un son hırsızlığı...

Buyrun buradan yakın!

17 Yaşındaki Türk Bill Gates'i Hüseyin

aragorntheelessar

Arkadaşlarının "Türk Gates" diye çağırdığı 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Hüseyin Genç, yazılım devi Microsof′un tek sistem mühendisi oldu. İşte başarının öyküsü.

Microsoft Winternals'ı satın aldı!

sundance

Sonunda olan oldu, Micros~1, muhtemelen Windows'u en iyi tanıyan kişi diye geçen (eski Unix'ci ;) Mark Russinovich'in kurucusu olduğu Winternals'ı satın aldı.

Russinovich'i özellikle forensics konusunda çalışan uzmanlar, muhteşem freeware sistem yazılımlarının adresi olan SysInternals'dan ya da geçen sene Ekim ayında ortaya çıkan Sony Rootkit rezaleti'nden hatırlayacaklardır.