Microsoft´tan Steve Ballmer Türkiye´de

0
FZ
Microsoft'un planladığı yatırımları görüşmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Steve Ballmer, 5 Mayıs'ta başlayacak olan İzmir İktisat Kongresi'ne de katılacak.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Microsoft'un Türkiye'de eğitim alanında kapsamlı bir yatırım hazırlığında olduğunu belirterek, şirketin CEO'su Ballmer'ın bu yatırımlar kapsamında görüşmeler yapacağını açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Ballmer'ın Türkiye ziyareti sırasında, 5 Mayıs'a kadar detaylarının kesinleşmesi durumunda Microsoft ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında önemli bir anlaşma imzalanacak. Anlaşmaya göre Microsoft, bakanlık bünyesindeki öğretmenleri bilgisayarlı eğitim konusunda eğitecek. Anlaşma kapsamında Microsoft'un öğretmen ve öğrencilere indirimli ya da bedava yazılım vermesi bekleniyor.

Microsoft'un CEO'su Ballmer kongre öncesinde Manisa'ya geçerek Vestel City'yi ziyaret edecek ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyecek. Edinilen bilgiye göre Manisa'daki fabrikaları ve Vestel City'yi ziyaret isteği dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft'tan geldi. Microsoft'un öğretmenlere yönelik eğitim projesinin bir de donanım ayağı bulunduğunu belirten gözlemciler şunları kaydetti: "Microsoft'un sponsorluğunun içinde Vestel'den donanım (bilgisayar) alımı da olabilir. Çünkü proje yazılım ve donanım olmak üzere iki ayaklı. Vestel, Microsoft'a geçmiş yıllarda web terminal (internet erişim cihazı) satmıştı. O zamandan bir tanışıklık var. Ayrıca Vestel'in yurtdışına ihraç ettiği 7 milyon adet sayısal cihazın her birinin içinde en az 20 dolarlık yazılım bulunuyor.Yani Vestel gümrük kayıtlarına geçmemekle birlikte 140 milyon dolarlık yazılım ihraç ediyor. "

Haberin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Görüşler

0
tongucyumruk
Galiba Ballmer İzmir'in neyinin meşhur olduğunu bilmiyor? Kendisine sıcakkanlı bir denize dökme töreni düzenlesek diyorum? Nasıl olur?
0
Challenger
Hazır yeni askerlik bitmişken ve askeri bilgilerim tazeyken, üstelik İzmir' e de giderken bu işi ben halledebilirim herhalde.
0
cayfer
Bence Balmer'ın gelmesi çok iyi olmuş.
Gelmeseydi M.E.B Windows tabanlı PC ve Win uygulama yazılımı almayacakmıydı? Alacaktı... Eğer M.E.B azıcık aklı başında adamlarla girerse toplantıya "Tam zamanında geldiniz; biz de tam açık kaynak kodlu sistemlere geçmeyi kararlaştırmıştık" diyerek yazılımları bedava ya da yüksek indirimle alabilir. Sonuçta gene biz karlı oluruz.

Öte yandan öğretmenlerimizi herhangi bir konuda eğitebiliyor muyuz? Hayır! Bilgisayarlı eğitim konusunda eğitebilir miyiz? Güldürmeyin...

Bırakın MS eğitsin. Eğitimsiz öğretmenler varken MS ürünleri satın alacağımıza bari eğitimli öğretmenler için alırız. Bu arada kafamızı toparlayabilirsek, MS ağırlıklı da olsa eğitimli bir kitleye Linux öğretmek için daha kolay hazırlanırız.

Yok eğer M.E.B OSS'e geçmeyi zaten kararlaştırdıysa (karar olduğunu hiç sanmıyorum ama ciddi ciddi düşünüldüğünü duymuştum; emin olmadığım için kaynak veremeyeceğim) ve bu ziyaret Balmer'ın daha önce tatilini yarım bırakıp Almanya'ya yaptığı gibi bir ziyaretse, işte o zaman hepimizin tadını çıkaracağı bir "İzmir operasyonu" gerçekleşmiş olur.

Öte yandan bu ziyaret en azından Vestel için çok iyi olacaktır. Özellikle ihracata yönelik çalışmalarında kullanabilecekleri güzel bir reklam unsuru olacaktır.

Buyursun gelsin, konuğumuzdur. Keşke kendisine gösterebileceğimiz bir de OSS tekno parkımız olsaydı...

0
aRda_
Size katilmakla birlikte bu durumumuz biraz da bana "denize dusen yilana sarilir" atasozumuzu hatirlatiyor.
0
cayfer
e doğrusu dediğiniz gibi... ya düşmeyeceksin ya da düşersen kurtulmak için gereken herşeyi yapacaksın...
0
korhan
E zaten nerede para kazanacağını billen insanlar şimdi sermaye ile oynuyor.
Tayyip için gelmedi zaten...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Gates´in Ateşle İmtihanı

Nightwalker

Microsoft'un güvenlik konusunda sürekli uğradığı eleştiriler üzerine Bill Gates defalarca artık güvenlik konusuna daha fazla önem vereceklerini söylemişti. Güvenlik konusunun yamalar ve eklerle değil işletim sisteminin temel tasarımda yapılacak değişikliklerle sağlanabileceğini düşünürsek, Microsoft bu konuda ilk ciddi adımını atmış gibi görünüyor.

Hotmail`de yine bir açık...

urxalit

Hotmail`de yeni bir güvenlik açığı bulundu. Kısaca login olunca başkalarının da mail`lerini okuyabiliyorsunuz. Slashdot`taki habere buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca burada da biraz bilgi var.

İnsanlar niye hala Hotmail gibi M$`un el attığı servisleri kullanır kim açıklayabilir? Cidden insanın aklı almıyor. Yani dünyada başka ücretsiz mail servisi mi yokta gidip Hotmail kullanıyorlar...? :)

Microsoft kendi söküğünü dikemezmiş!

larweda

Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz hafta kendi destek internet sitesi ve destek sitelerinde müşterilerinin erişimine sunduğu güvenlik düzeltme yaması dosyalarında `FunLove` virüsünün bulunduğunun farkedilmesi üzerine kısa bir süre için internet sitelerinde bir kısım dosyaların erişimini durdurdu. Microsoft`a göre virüslü dosyalar 6 Mart 2001`den 20 Nisan 2001`e kadar yaklaşık 6 haftalık süre boyunca insanların erişimine açık olarak kalmış.

Bir Windows-2000 Pro deneyimi

cayfer

Paylaşmadan edemedim...

Açıkçası NT serisi işletim sistemleriyle pek deneyimim olduğunu söyleyemem ama bugün başıma gelenler bana "İyiki de yokmuş" dedirtti.

Bir Win2K makinaya Azeri font ve klavye yayılım programı yüklemem gerekti. Dosyaları Azerbaycan'dan bir yerlerden indirdim. Güzelce yükledim ve doğal olarak (aslında doğal değil; "geleneksel" demek daha doğru olur) "reboot" istedi....

Windows´ta Vahim Bir Durum !

anonim

Hürriyet Gazetesi'nin 17.07.2003 tarihli bir haberine göre Windowsta vahim bir hata varmış!

Hatanın, ''Last Stage of Delirium Research Group'' adlı Polonyalı araştırmacılar grubu tarafından ortaya çıkarıldığı, ancak bu uzmanların, hata çok vahim olduğu için olayı son derece gizli tuttukları belirtiliyor!