TT Net sayesinde Sourceforge'a girememekteyiz!

0
sundance
Çağ atlamaktan bitap düşmüş, bizi bir şekilde aya ulaştıracağına inancımızın tam olduğu TT Net, bu sefer kullanıcılarını bilgilendirmeden kullandığı proxy sunucusu yüzünden Sourceforge tarafından bloke edildi !

Bir program indirmek için (kablonetten) Sourceforge'a girmeye çalıştığımda "The IP address you are coming from: 195.175.37.39 ... has been blocked by SourceForge.net due to heavy volume." uyarısı ile karşılaştım.
Kontrol ettiğimde gördüm ki sözkonusu IP'nin benle hiçbir ilgisi yok, kendileri muhtemelen TTNet'in proxysi oluyorlar (bu arada ters çözümleme de yapmayan bir IP) ve dolayısıyla bütün TTNet trafiği tek bir IP'den geliyormuş gibi yapınca ve bunların içinde de SF'u ziyaret edenlerin sayısı fazla olunca SF'da bizi bloklamış. Blok birkaç saat içinde kalkacak fakat aynı davranış devam ederse bu sefer e-mail atılmadığı sürece kaldırılmayacak.

Ben söyliyim, bu gidişle ay bize gelmezse, bizim aya gideceğimiz yok haberiniz olsun.

Görüşler

0
resilence
ayın gelmeyeceği kadar bizim gidemeyeceğimiz de ortada... :(
0
simor
Ayrıca bazı linklere en az 3 kere tıklama olayı da korkunç.
Bu kadarmı zavallı bunlar ya..
En kötüsü hiç bir müşteri geri dönüşünü kabul etmiyorlar sadece para alıp gecikince de vade farkı koyuyorlar.
Bazı insanlar, ya yinede iyi şeyler yapıyorlar dediklerinde sinirleniyorum. Ne yapmışlar acaba taşeronlara, ihalecilere peşkeş çektirmekten başka çok merak ediyorum. Şans eseri bişeyler yapıyolar oda yarım yamalak. Yeter sömürdükleri..
0
bio
Bu sebepten uzun suredir slashdot forumlarina da mesaj yazilamamakta. Bu proxy IP'leri "public proxy" olarak kara listeye alinmis.
0
bm
Elli kere soylendi bunlar bu proxy isini yanlis yapiyorsunuz, ayarlar yanlis vs. diye. Cin gibi insanlari ise alip ondan sonra is yapmak yerine 'cefa cekiyoruz', 'memurun hali malum' , 'fedakarliklar icinde hizmet veriyoruz' vs. demeyi ogretiyor devletimiz. Sonuc da bu kadar oluyor tabi. Bu is sadece proxy ayarlamadaki ozensilikle bitmiyor, insanlari yanlis yeptiklari islerden utanir hale getiremiyouz genelde.

Ben sekiz senedir ara sira ugrasiyorum, 'basin'a intikal ettirmeme ragmen ODTU'ye hala 100 sayfa DNS dokumani okutamadigim icin, ayarlar hala yanlis. Ama bu insanlar yesil pasaportla yuksek devlet memuru olarak dolasiyorlar, bizim guclu devletimizin yarattigi yalaka ozel sektor de 'utanmaz herifler kurultaya bilmemne bilisim toplantisina geleceginize gidin isinizi duzgun yapin' demiyorlar 'sayin bilmemkim simdi yarim saat bos konusacak, cok tesekkur ederiz' diyorlar. Haa tabi, aba alindan sopa gosterip tehdit etme gelenegi de kuvvetlidir bizde:
http://www.telekom.gov.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=28 dan alinti yapiyorum:

"Ancak şu da bilinmelidir ki tamamı kamuya ait olan Türk Telekom’un haklarını haksız saldırılara ve haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı sonuna kadar yargı kanalıyla koruyacağımızı kamu oyuna saygıyla duyururuz."

Yani haberiniz olsun, fazla konusmayin. Buyuklerimiz her seyi bizden iyi bilirler, hata yapmazlar. Pis yabancilar Telekomu ucuza kapatmak icin blok koymuslardir.



0
korhan
ALLAH bunları başımızdan eksik etmesin!!!
Ay gelmez ise, tam hilal şeklinde olduğunda bir adet fiberoptik kablo ile tutar çekeriz:)
0
Soulblighter
www.DNSStuff.com adresinde IP'im acaba bloklanmış mı diye kontrol etmek istediğimzde karşıma gelen uyarı:


WARNING: You are using a web proxy (195.175.37.25) that appears to be an open proxy, and is currently being abused by malware. You should contact whoever is in charge of your web proxy (if you aren't sure, contact your Internet provider) for assistance. You should let them know that the web proxy at 195.175.37.25 is broken (an 'open web proxy' that is being abused), and that the web proxy needs to be fixed. They can contact us (using our info@ address at the domain in the URL you are at) for further details. Searching your web proxy logs for 'netgeo.ch' will definitely find the rogue hits (but could possibly find some legitimate hits).

Sorry for the inconvenience, but we are under a DDoS attack, and your Internet provider is partially responsible.

Allah TT'yi düşmanlarımın başına bile vermesin. Ne diyeyim...
0
bm
Bu problemlerden kurtulmak icin esasinda elle baska proxy ayari yapabilirsiniz. (Hepsi acikti son baktigimda). Bunu soylemiyorlar tabi (cunku essegiz biz ya, onlar anlar biz anlamayiz) ama o tarnsparent proxyleri normal proxy olarak da kullanmak mumkun. 195.175.37.11'den basliyordu araliklarla 33'e kadar gidiyordu ben baktigimda. Bu IP'lerde port 8080'e bir telnet atin (yahut nc'ye scriptleyin), dinleyen varsa proxynizi ona ayarlayip deneyin.

(NOT: bu calisiyor cunku saydam proxy port 80n tarfigini yakaliyor, siz trafigi yakalanmayan bir proxynin 8080'inci portuna gidiyorsunuz).
0
angeleous
Inanılmaz bir olay gerçekten! Türk Telekomun bu uygumalasından kurtulmanın bir yolu yok mu acaba ? Adsl kullanıcılarının sabit ip adresi almaları durumunda transparent proxy uygulaması dışında kalacaklarını söylüyorlardı bir ara. Bu şekilde proxy dışı kalabilen var mı ? Varsa nasıl sabit ip talebinde bulundu yazabilir mi ?

Bu arada sourceforge'a mail attım verilen mail adresinden, ama anında geri döndü nedense mail. Kendi projem ile ilgili sayfaya ulaşamıyorum. Olacak iş değil!

0
bm
Ben su anda proxysiz calisiyorum, yeni IP alincaya kadar pppoe yahut ne kullaniyorsaniz indirip kaldirmayi deneyin. her ipyi yakalimiyor proxyler.
0
conan
indirip kaldirmak :) ifup ifdown? :)
0
bm
Bir de dusundum bunu nasil yazsam diye ustelik. Ac/kapa da olmuyor. Ne demeli?
0
bm
Bu konuda soyleyecek seyi olanlar: lutfen suraya [turk.internet.com] gidip yorum yazin. KIraathanemizde yuksek duzey telekom burokrati var mi bilmiyorum ama orayi okuduklarini biliyorum. (benim bir alakam yok siteyle).
0
bm
Ben bu tepkisizligi hic anlamiyorum. TTnet aylardir acik proxy calistiriyor (hala![1]). Birsey duzelmedigi gibi, Turkiye'yi internetin basina bela etme yolunda devam ediliyor. Merak ettigim su: en azindan IP->tarayicida birsey gozukmesi arasinda olan katmanlar/seviyeler hic mi anlasilmiyor? Anlasiliyorsa niye kimse ses cikartmiyor? Ayni seyi ODTU nun hala DNS isini yanlis yapmasinda da goruyorum. Ilgilendigimi bilenler posta listelerinden mesaj geciyorlar bazen, hala topu topu 100-200 sayfa dokumanin okumandigini onun yerine "sorun var", "sorun duzeldi" gibi kapali kutu yaklasimlari yapildigini goruyorum.

Telekom'da destek hattini arayinca geri arayanlar gayet duzgun konusan genc muhendisler oluyor, bu cocuklar bu derece cahil mi? Bana oyle gelmiyor. Burada yazan arkadaslarin da konulara hakim oldugunu goruyorum/tahmin ediyorum. O zaman niye bu isler boyle?

[1] mesela bu [opm.blitzed.org]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-devlet Uygulaması

darkhunter

Burada güzel bir e-devlet uygulaması var, herkesin kullanmasını öneririm.

Devrim Gündüz'ün blogun da bahsettiği e-devlet uygulaması bizim "e-devlet" den ne anladığımızı çok güzel gösteriyor. Lütfen buna komik bir durum olarak bakmayın :) Gayet ciddi bir e-devlet uygulaması işte, bol bol kullanın işleriniz kolaylaşsın :)

Generalin Sözleri: Yazılımların Kaynak Kodlarına Giremiyoruz

FZ

"Aldığımız birçok silah sistemlerindeki yazılımların kaynak kodlarına giremediğimiz için, bu silahları arzu ettiğimiz hedeflere kullanmıyoruz."

"... dünyanın ek mükemmel elektronik harp sistemini alsanız bile; eğer ulusal yazılım kabiliyetine sahip değilseniz, bu sistem hiçbir şey ifade etmemektedir."

"Bu nedenle başta kritik sistemler olmak üzere, ulusal yazılım ve donanım konusunda hassas olmamız gerektiğine inanıyorum."

Gazeteci Murat Yetkin'in aktardığı sözler Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Faruk Cömert tarafından 10-11 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 'Gelişen Bilgi Teknolojisi ile Güvenlik Politikası ve Stratejileri Arasında Etkileşim ve Yönlendirme' sempozyumunun kapanışında yapılmış konuşmadan alınma. Haberin aslına ve devamına buradan erişebilirsiniz.

Feza Gürsey´i ve Cavit Erginsoy´u Tanır Mısınız?

oeylem

Kendileri hem Türk hem fizikçi hem de dünyaca tanınmış sıfatlarını bir arada taşıyan ender şahsiyetlerdendir. Her ikisi de hakkın rahmetine kavuşmuş ve umarım gittikleri yerde mutludurlar. Bu kişilere ait aşağıda ki iki yazıya dikkatinizi çekmek isterim.her iki yazı da kendi başlarına çok güzel yazılar olmakla birlikte ayrıca 30 senede kat edilen mesafeyi gösteriyorlar Cavit Erginsoy'unki 1962 Feza Gürsey'inki ise 1992'de yazılmış. her iki yazıda Tübitak Bilim Teknik Dergisi'nden alıntıdır. Feza Gürsey'in yazısı parçaçık fiziği üzerinedir ama orada ki parçaçık fiziği kısımlarını temel bilim olarak okusanız da bir şey değişmez.

Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

FZ

Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

Yargı Sisteminde Sayısallaşma Adımları

FZ

Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin daha hızlı, güvenilir ve "sayısal" şekilde işlemesi için UYAP'ı (Ulusal Yargı Ağı Projesi) yavaş yavaş devreye sokuyor.

Yargı sisteminin daha kesintisiz ve kolay işlemesi için devreye sokulan sistemlerden biri de avukatların kullanması için hazırlanmış e-takip sistemi. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca kamuya sunulan e-takip programı Java ile geliştirilmiş ve girilen verileri XML tabanlı bir metin dosyasında saklıyor. Program, 512 MB'lık Pentium IV işlemcili bir PC'de bir miktar hantal çalışmakla birlikte iş görür vaziyette. Yine de, hukukçu arkadaşlarımızdan aldığımız duyumlara göre pek çok hukuk bürosunun işlerinde yavaşlamalar ve aksamalar olduğu söyleniyor.

UYAP ile ilgili verilen bilgilerden birkaç dikkat çekici alıntı: