Eylem 2.0 ile internet sansürcülüğüne son!

0
anonim
BarCamp İstanbul'un forumlarında bir beyin fırtınasıdır gidiyor. Türkiye'de son dönemde yaşanan internet sansürcülüğüne karşı bir tavır alınmasının tartışıldığı forumda ortaya atılan fikirler:

# izinli bir eylem yapılması,
# sahibi olduğumuz sitelerde eksisozluk gibi siyah kurdele uygulamasına geçilmesi (fazlamesai de bunu yapabilir)
# ve başka çözümlerin araştırılması.
Eyleme katılacak olanlar Eylem 2.0 adlı gruba davet ediliyor. Eylemin BarCamp'ciler tarafından gerçekleştirilmesine gerekçe olarak da "biz yapmazsak kimse yapmaz" fikri öne sürülüyor.

Böyle bir etkinliğe fazlamesai'ciler arasından katılım nasıl olur?

Görüşler

0
Tarık
Katılım olur. İnsanlar gelir ve giderler. Fakat hiçbir faydası olmaz. Bir sivil toplum kuruluşu maskesi edinmezseniz ve elinizde tuttuğunuz istekleriniz muhataplarınızca somut olarak algılanamazsa, iktidardakilerin işine gelmezse yaptıklarınız zaman/para kaybından öteye gitmez. Argümanları güçlü tutup ne demek istediğinizi tam olarak ifade edebileceğiniz bir tüzük+sorumlulara sunulabilecek somut ve gerçekçi işe yarar çözümler.
0
zzveyz
bütün büyük internet siteleri türkiyeden yapılan irişleri engellesin google'a bile giremeyelim bi kaos olsun yani rica edelim internet devlerinden engellesinler türkiyeyi
0
ali_deren
Eylemin bu "izinli" kısmına takıldım..
Çok enteresan bir alışkanlık olmuş. Dilimizede maalesef böyle yerleşmiş.
0
emresokullu
Arkadaslar yakinda "izinli" eylemlere basliyoruz (izinli belirtiyorum, yoksa bazilari muhtemel hukuki sorunlardan katilmaktan cekinebilir) - sessiz kalmayalim, katilacak olanlar gruba lutfen uye olsun, eylem planina cok yakinda basliyoruz, ayrintilar oradan paylasilacak.
0
birisi
Bence bir günde 1 milyon kişi adsl aboneliğini iptal ederse, Telekomdan sorduklarında da sebebini belirtirse sorun hallolur.
0
tejas
Bildiğim kadarıyla telekomun bu konuda yapabileceği bir şey yok. Mahkemeden emir geliyor, onlar da mecburen yerine getiriyor.
0
mow
Ülkenin bütün kıymetli varlıkları satıldı, suyu bile satılıyor şehzadelerimin internetine sansür koyulduğu zaman ancak eylem yapmak aklına geliyor.

Not: Durumdan memnun olduğum gibi saçma şeyler anlaşılmasın.

0
sami
Olay Türk Telekom'dan bağımsız bir şey. Geçtiğimiz yıl çıkan ve 2007 nin güz döneminde (tam tarihi hatırlamıyorum) yürürlülüğe giren 5651 SAYILI İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ VE BU YAYINLAR YOLUYLA İŞLENEN SUÇLARLA MÜCADELE EDİLMESİ HAKKINDA KANUN ile ilgili yaptırımlar aslında. 5651 sayılı kanun der ki:
Erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi MADDE 8- (1) İnternet ortamında yapılan ve içeriği aşağıdaki suçları oluşturduğu hususunda yeterli şüphe sebebi bulunan yayınlarla ilgili olarak erişimin engellenmesine karar verilir: a) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan; 1) İntihara yönlendirme (madde 84), 2) Çocukların cinsel istismarı (madde 103, birinci fıkra), 3) Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma (madde190), 4) Sağlık için tehlikeli madde temini (madde 194), 5) Müstehcenlik (madde 226), 6) Fuhuş (madde 227), 7) Kumar oynanması için yer ve imkân sağlama (madde 228), suçları. b) 25/7/1951 tarihli ve 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunda yer alan suçlar.
için erişimin engellenmesini zorunlu kılar. Kanunun diğer madde ve fıkralarına http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.5651&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch= adresinden erişebilirsiniz. Kanunu yazmamın sebebi olayın Türk Telekom, Smile ADSL vs gibi kuruluşlardan bağımsız olduğunu göstermekti. Çözüm önerileri için kendi fikrimi kısaca söyleyeyim. #izinli bir eylem yapılması,
Şu ana kadar eylemlerden izlediğim kadarıyla amacına ulaşan doğru düzgün yok gibi. Gördüğüm en büyük eylem cumhiryet mitingi deniyordu sanırım. Binlerce insan bayraklarla sokaklara döküldü. Sonuç AKP hala başta, cumhurbaşkanını AKP belirledi. Konuya siyasi bir örnek verdim affola. Aklıma ilk gelen buydu.

# sahibi olduğumuz sitelerde eksisozluk gibi siyah kurdele uygulamasına geçilmesi
Köşedeki ufak kurdelenin yeterince dikkat çekeceğini sanmıyorum. Bence sitemizin açılışına koyacağımız bir javascript (ya da işi iyi bilenlerin önereceği bir method) ile sitemizi 10 snliğine karartalım. Tabi ekrana gerekli açıklamaları yazarak. Katılım sayısı 1000lere ulaşırsa ve yoğun ziyaret alan siteler de katılırsa dikkat çekeceğine inanıyorum.
0
zzveyz
eylem dediğin taşla sopayla olur yok kıçımıza kurdale takalım yok lambaları karartalım, sitemize yazıları tersten yazalım bunlar boş işler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

0.006 oranından 0.02 oranına çıkabilecek miyiz?

FZ

AB'ye tam üyelik çerçevesinde 20 Ekim'den beri "bilim araştırma" ve "eğitim kültür" başlıklarında Brüksel ile yapılan tarama müzakerelerinin ilk sonuçları çıkmaya başladı. Brüksel AB standartlarını ve 2010 yılı hedeflerini anlattıktan sonra, Türk heyeti de hedefler doğrultusunda Ankara'nın eksikliklerini sıralayan raporlar hazırladı.

Türkiye, mevcut durumda binde 6 olan bu oranı, 2010 yılında yüzde 2 seviyesine çıkaracağını ilan etti. Ancak Ar-Ge'ye daha fazla ödenek ayrılsa bile araştırmacı kadrosu olmadan bu ödenekleri etkin kullanmak olanaksız.

Eczaneler Microsoft'a Emanet

ErdemDemir

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bütün sigorta kurumları "Genel Sağlık Sigortası" altında birleşecek. Ve bu yolda yeni bir adım olarak yeni yılın başından itibaren SSK, bugünden itibaren de Bağkur provizyon sistemleri kapatıldı ve artık bu kurumlardan gelen reçetelerin provizyonları da Emekli Sandığı sistemi üzerinden alınmaya başlandı.

Çocuğa devlet böyle mi öğretilir?

FZ

Tarih Vakfı ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2002'nin Mayıs ayından beri yürütülen 'Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi' kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulmak üzere bir rapor hazırlandı. Tarih Vakfı Başkanı Orhan Silier, incelemeye katılan hukukçuların ders kitaplarını 'ayıplı mal' olarak nitelediğini belirterek değişim sürecinin yavaş ilerlediğini, kitapların değişiminin 2009'u bulacağını söyledi.

Internet'te Çok Vakit Geçirmek İşten Atılma Sebebi

FZ

Doç. Dr. Cevdet İlhan Günay, Adana Barosu'nun 'Avukatlar Haftası' nedeniyle düzenlediği 'İş Hukuku' konulu panelde yaptığı konuşmada 4 bin 773 sayılı İş Güvencesi Yasası ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Yasanın, işverene işçinin sözleşmesini feshederken geçerli neden belirtme zorunluluğu getirdiğini söyleyen Doç. Dr. Günay, teknolojik gelişmelerin getirdiği bazı davranışların da bu kapsama girdiğini söyledi. Doç. Dr. Günay, şöyle dedi: "Bir süredir hayatımızda olan cep telefonuyla, telefon işçiye bile ait olsa uzun süre konuşmak ve bunu alışkanlık haline getirmek, iş sözleşmesini feshetme gerekçesi olarak gösterilebiliyor. Aynı şekilde internette uzun süre harcayan, prn içerikli mailler atan işçi de işten çıkarılabiliyor. Bu gerekçelerle işten çıkarılanların açtıkları işe dönüş davalarını reddediyoruz."

Türkiyem, Türkiyem cennetiim !!!

BatoR

Türkiye tanıtım filmleri...
İndirilesi,izlenilesi, arşiv için hard diske atılası Mpeg'ler...
Foto arşivine de bakılabilir oldukça geniş bir arşiv...

www.turizm.gov.tr/images/video-1.gif
www.turizm.gov.tr/images/video-2.jpg
www.turizm.gov.tr/images/video-3.gif