Müzikte En Büyük Korsan ADSL Aboneli Internet Kullanıcısı İmiş

0
FZ
Doğan Müzik Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Samsun Demir, müzik CD ve kaset pazarının, yılın ilk 6 ayında yüzde 17.5 küçüldüğünü, bunun da Türkiye’de ADSL abonelerinin sayısındaki artışla birebir bağlantılı olduğunu söyledi. Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı" dedi.

Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı. Hatta bu yüzden normal korsan pazarı bile ilk kez yok olma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. Samsun Demir şöyle konuştu: "Çünkü önceden bir parçayı indirmek 10-15 dakika alabiliyordu. ADSL aboneliği bu süreyi 1 dakikaya indirdi. Şimdi bizlerde bu şekildeki korsanlıkla mücadeleye odaklanıyoruz.
ISP SERVER VE TELEKOM: Başta ADSL aboneleri olmak üzere internet abonelerinin korsan müzik sitelerinden download yapmalarını önlemek için ISP server şirketleri ve Türk Telekom ile işbirliği yapacaklarını söyleyen Sansun Demir, "Amacımız internetin korsan-yasa dışı akışını engellemek. Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynaklar: http://www.medyatava.com/haber.asp?id=30107, http://arda.pardusman.org/blog/blog.cgi?file=ibrahim_muteferrika.log

Görüşler

0
Tarık
Oha Ayı denmezde ne denir Allah aşkına.
0
cgl
Biz buna agzi olan konusuyor diyoruz..
0
darkhunter
Az önce sevdiğim bir grubun en son albümünü indirdim... Şimdi de bir sigara yaktım, keyifle dinliyorum...

"Korsan veri akışını" engellemenin maliyet açısından ucuz bir yolunu bulduklarında umarım yine haberdar oluruz. O zaman da bir sigara yakmakta fayda olabilir.
0
ersin2k
Kesinlikle. Sanırım artık müzik yapımcılarının (gerçek sanatçı ve müzisyenlerin yoksa onların sırtından geçinen aracıların değil) yeni pazarlama/kazanç yöntemleri geliştirmeleri gerekiyor. Yıllarca biz Türkiye'de maliyeti kasetten ucuz olmasına rağmen fahiş fiyatlara CD aldık.İnsan düşünmeden edemiyor gerçek korsan kim diye...
0
ersin2k
"Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu. "

Yeterli olacağını zannetmiyorum. Bence portatif mp3 çalıcılara, mp3 çalan cep telefonlarına, hatta Micros~1 Windows ile gelen Media Player'a ve adı neydi şu "anarşik" işletim sistemi GNU/Linux' a da bir tür vergi veya bandrol uygulaması getirilmeli. Hatta yasaklayacaksın interneti (veya sınırsızı kaldırıp birkaç GB. kota koyacaksın) bak bakalım korsan kalıyor mu memleketimde...
0
kelalaka
ok ulaştırma bakanlığına bi yazı yazsınlar iptal edilsin adsl allah allah sanki dsl den önce korsan yoktu..
0
anonim
Şarkıcı'dan bozma bir müdür yardımcısından'da ancak bu kadar güzel bir çıkar.Beni yanıltmadın Samsun,sağol.Ayrıca siz önce indirdiğiniz vergilerin hesabını verin.Madem temiz toplum istiyoruz,herkes kendisinden başlasın.Hadi bakalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WordPress Sansürünün Arkasından Adnan Hoca Çıktı

anonim

Bir süre önce mahkeme kararıyla engellenen wordpress sansürünün arkasından Adnan Oktar çıktı. Engellemeyle ilgili Blog Kazanı'na bir açıklama gönderen Adnan Oktar'ın savunması ise şöyle:

Becer Şu İşi!

FZ

Vahşi BT (Bilişim Teknolojileri) sektöründe iş arayanların karşılaşabileceği abuk sabuk durumları gözler önüne sermek isteyen güzide bir arkadaşımızın yaptığı Becer Şu İşi! isimli web sitesi bir yandan güldürürken bir yandan da düşündürüyor :-P

BSA´yı da vururlar :)

redial

BSAnın sitesine girişte açılan bir pop-up aşağıdaki uyarıyı yapıyor :)

Bir Üniversite İlk 500'e Nobel'le mi Girer Rektörle mi?

FZ

Her zaman çok özel ve tartışmaya müsait olmayan koşullarda yaşayan TC'den SharpenLess bildiriyor:

ZAMAN gazetesinde 2 Ağustos 2007, Salı günü, Kemal Alemdaroğlu gitti, İstanbul Üniversitesi ilk 500'e girdi başlıklı bir haber çıktı. Haberde Türkiye'den İstanbul Üniversitesi'nin Dünyadaki En İyi 500 Üniversitesi listesine girmiş olduğu belirtiliyor ve başlıkta da olduğu gibi bu durum bir rektörün gidişi ve farklı bir rektörün gelişi ile yoğun şekilde ilişkilendiriliyor. Oysa...

Vapurlar Hep Kalacak

anonim

Şehir hattı vapurlarının İDO'ya devredilmesiyle vapurların kaldırılmayacağı bizzat İDO genel müdür tarafından açıklanmıştı. Bu açıklama pek yeterli görülmemiş olacak, tartışmalar bir süredir devam ediyor. Nitekim fazlamesai'ye bile konu oldu.


İDO da bu tartışmaları farketmiş olacak ki Vapurumu Vermiyorum sitesine bugün açtığı http://www.vapurlarhepkalacak.com/ ile yanıt vererek İstanbulluların içini bir kez daha rahatlattı. Sizi Aydınlatalım başlığıyla yayınlanan yazıda İstanbullulara duyarlılıkları için teşekkür edilerek kimsenin vapur keyfinden mahrum bırakılmayacağı belirtilmiş. Kısa bir süre sonra da herkese açık bir forum oluşturacaklarmış.