Müzikte En Büyük Korsan ADSL Aboneli Internet Kullanıcısı İmiş

0
FZ
Doğan Müzik Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Samsun Demir, müzik CD ve kaset pazarının, yılın ilk 6 ayında yüzde 17.5 küçüldüğünü, bunun da Türkiye’de ADSL abonelerinin sayısındaki artışla birebir bağlantılı olduğunu söyledi. Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı" dedi.

Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı. Hatta bu yüzden normal korsan pazarı bile ilk kez yok olma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. Samsun Demir şöyle konuştu: "Çünkü önceden bir parçayı indirmek 10-15 dakika alabiliyordu. ADSL aboneliği bu süreyi 1 dakikaya indirdi. Şimdi bizlerde bu şekildeki korsanlıkla mücadeleye odaklanıyoruz.
ISP SERVER VE TELEKOM: Başta ADSL aboneleri olmak üzere internet abonelerinin korsan müzik sitelerinden download yapmalarını önlemek için ISP server şirketleri ve Türk Telekom ile işbirliği yapacaklarını söyleyen Sansun Demir, "Amacımız internetin korsan-yasa dışı akışını engellemek. Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynaklar: http://www.medyatava.com/haber.asp?id=30107, http://arda.pardusman.org/blog/blog.cgi?file=ibrahim_muteferrika.log

Görüşler

0
Tarık
Oha Ayı denmezde ne denir Allah aşkına.
0
cgl
Biz buna agzi olan konusuyor diyoruz..
0
darkhunter
Az önce sevdiğim bir grubun en son albümünü indirdim... Şimdi de bir sigara yaktım, keyifle dinliyorum...

"Korsan veri akışını" engellemenin maliyet açısından ucuz bir yolunu bulduklarında umarım yine haberdar oluruz. O zaman da bir sigara yakmakta fayda olabilir.
0
ersin2k
Kesinlikle. Sanırım artık müzik yapımcılarının (gerçek sanatçı ve müzisyenlerin yoksa onların sırtından geçinen aracıların değil) yeni pazarlama/kazanç yöntemleri geliştirmeleri gerekiyor. Yıllarca biz Türkiye'de maliyeti kasetten ucuz olmasına rağmen fahiş fiyatlara CD aldık.İnsan düşünmeden edemiyor gerçek korsan kim diye...
0
ersin2k
"Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu. "

Yeterli olacağını zannetmiyorum. Bence portatif mp3 çalıcılara, mp3 çalan cep telefonlarına, hatta Micros~1 Windows ile gelen Media Player'a ve adı neydi şu "anarşik" işletim sistemi GNU/Linux' a da bir tür vergi veya bandrol uygulaması getirilmeli. Hatta yasaklayacaksın interneti (veya sınırsızı kaldırıp birkaç GB. kota koyacaksın) bak bakalım korsan kalıyor mu memleketimde...
0
kelalaka
ok ulaştırma bakanlığına bi yazı yazsınlar iptal edilsin adsl allah allah sanki dsl den önce korsan yoktu..
0
anonim
Şarkıcı'dan bozma bir müdür yardımcısından'da ancak bu kadar güzel bir çıkar.Beni yanıltmadın Samsun,sağol.Ayrıca siz önce indirdiğiniz vergilerin hesabını verin.Madem temiz toplum istiyoruz,herkes kendisinden başlasın.Hadi bakalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Avrupa Hareketi 2002

FZ

Burada konu ile ilgili çok fazla politik detaya girmeyeceğim, güncel medyayı takip edenlerin zaten gündemindeki en sıcak konulardan biri Avrupa Birliği.

Benim vurgulamak istediğim Avrupa Hareketi 2002 web sitesi. Somut ve önemli bir hedefe yönelik bu site, bu tip bir iş için Internet teknolojilerinin ne kadar güzel kullanabileceğine dair çok güzel bir örnek.

Sitenin tasarımı gayet güzel, sade, içeriği gayet kolay ulaşılabilir, iyi bir şekilde bilgilendirici ve yönlendirici, ayrıca kaydolmak da gayet kolay. Bu bakımdan Internet ya da AB ile ilgilenen herkese bu siteye bir göz atmasını tavsiye ediyorum.

ULUDAĞ, Microsoft, Milli Eğitim Bakanlığı İhalesi Meclise Taşındı

FZ

CHP Uşak milletvekili Osman Coşkunoğlu, ABD ve AB'nin, güvenlik sorunu nedeniyle dışladığı Microsoft Windows işletim sisteminin, öğretmenlere ve yargı mensuplarına yönelik kampanyalar kapsamındaki bilgisayarlarda kullanılmasını eleştirdi. Coşkunoğlu, konunun bir "ulusal güvenlik sorunu" olduğuna dikkat çekti.

Osman Coşkunoğlu, yaklaşık 650 bin öğretmene dağıtılması planlanan dizüstü bilgisayarda, "neden TÜBİTAK'ın geliştirdiği bir işletim sistemi değil de Microsoft'un işletim sistemi kullanılacağını" hazırladığı 6 soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Coşkunoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in yanıtlaması istemiyle verdiği önergelerde, Microsoft sisteminin tercih nedenini sordu.

Kaynak: Milliyet

Bir başka toplumsal sorumluluk projesi: Türk Telekom

FZ

Sosyal sorumluluk projeleri, kişilerin ya da kurumların yaşadıkları, gelirlerini kazandığı topluma karşı bir borç ödeme olarak düşünülebilir.

turk.internet.com geçen hafta İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Sitede son yayınlanan haberlerden birine göre Türk Telekom da benzer bir yoldan gidiyor...

Neden Xnuke Sistemleri?

korhan

Beni uzun zamandan beridir rahatsız eden ve şu son zamanlarda daha bir gözüme batan bir durum var. Bu Xnuke sistemler çok fazla kullanılıyor, o site senin bu site benim (surf) yapalım diyorsun, ya da bir arama motoruna girmişsin sana liste vermiş aramaya derinlemesine dalmışsın ve açılan bir pencere "şu sayfayı görmeniz yasak üyelik için tıklayın", site içinde bir yerlere gitmeye çalışıyorsunuz, "hooop kardeşim," diyor, "buraya girmek için üye olman gerekli"...

Neden bu kadar fazla hazır betik kullanılarak siteler yapılıyor? Yoksa site yapmak çok mu zor, birkaç satır HTML ile yapılımıyor da illa Xnuke sistemlerden biri kuruluyor?

İsrail - Türkiye Girişimcilik Kıyaslaması

FZ

IVC'ye göre İsrail'de: 4,563 yüksek teknoloji şirketi, 166 Risk Sermayesi Fonu ve 34 "incubator" varmış. 2005 yılında 1.2 milyar $ yatırım gerçekleştirilmiş.

Hangi alanlarda imiş bu girişimler, anahtar sözcükler nelermiş: yazılım geliştirme, web geliştirme, bloglar, sosyal ağlar, anında mesajlaşma, P2P, web servisleri, Wi-Fi teknolojileri, e-posta servisleri, hücresel ağ servisleri, açık kodlu yazılımlar, etkileşimli TV, VoIP.

Bir an Türkiye'deki durum nasıl acaba diye düşündüm. Çok kısa bir an. Çok kısa... Kaynak: Israil Envy