Müzikte En Büyük Korsan ADSL Aboneli Internet Kullanıcısı İmiş

0
FZ
Doğan Müzik Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Samsun Demir, müzik CD ve kaset pazarının, yılın ilk 6 ayında yüzde 17.5 küçüldüğünü, bunun da Türkiye’de ADSL abonelerinin sayısındaki artışla birebir bağlantılı olduğunu söyledi. Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı" dedi.

Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı. Hatta bu yüzden normal korsan pazarı bile ilk kez yok olma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. Samsun Demir şöyle konuştu: "Çünkü önceden bir parçayı indirmek 10-15 dakika alabiliyordu. ADSL aboneliği bu süreyi 1 dakikaya indirdi. Şimdi bizlerde bu şekildeki korsanlıkla mücadeleye odaklanıyoruz.
ISP SERVER VE TELEKOM: Başta ADSL aboneleri olmak üzere internet abonelerinin korsan müzik sitelerinden download yapmalarını önlemek için ISP server şirketleri ve Türk Telekom ile işbirliği yapacaklarını söyleyen Sansun Demir, "Amacımız internetin korsan-yasa dışı akışını engellemek. Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynaklar: http://www.medyatava.com/haber.asp?id=30107, http://arda.pardusman.org/blog/blog.cgi?file=ibrahim_muteferrika.log

Görüşler

0
Tarık
Oha Ayı denmezde ne denir Allah aşkına.
0
cgl
Biz buna agzi olan konusuyor diyoruz..
0
darkhunter
Az önce sevdiğim bir grubun en son albümünü indirdim... Şimdi de bir sigara yaktım, keyifle dinliyorum...

"Korsan veri akışını" engellemenin maliyet açısından ucuz bir yolunu bulduklarında umarım yine haberdar oluruz. O zaman da bir sigara yakmakta fayda olabilir.
0
ersin2k
Kesinlikle. Sanırım artık müzik yapımcılarının (gerçek sanatçı ve müzisyenlerin yoksa onların sırtından geçinen aracıların değil) yeni pazarlama/kazanç yöntemleri geliştirmeleri gerekiyor. Yıllarca biz Türkiye'de maliyeti kasetten ucuz olmasına rağmen fahiş fiyatlara CD aldık.İnsan düşünmeden edemiyor gerçek korsan kim diye...
0
ersin2k
"Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu. "

Yeterli olacağını zannetmiyorum. Bence portatif mp3 çalıcılara, mp3 çalan cep telefonlarına, hatta Micros~1 Windows ile gelen Media Player'a ve adı neydi şu "anarşik" işletim sistemi GNU/Linux' a da bir tür vergi veya bandrol uygulaması getirilmeli. Hatta yasaklayacaksın interneti (veya sınırsızı kaldırıp birkaç GB. kota koyacaksın) bak bakalım korsan kalıyor mu memleketimde...
0
kelalaka
ok ulaştırma bakanlığına bi yazı yazsınlar iptal edilsin adsl allah allah sanki dsl den önce korsan yoktu..
0
anonim
Şarkıcı'dan bozma bir müdür yardımcısından'da ancak bu kadar güzel bir çıkar.Beni yanıltmadın Samsun,sağol.Ayrıca siz önce indirdiğiniz vergilerin hesabını verin.Madem temiz toplum istiyoruz,herkes kendisinden başlasın.Hadi bakalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet'te Çok Vakit Geçirmek İşten Atılma Sebebi

FZ

Doç. Dr. Cevdet İlhan Günay, Adana Barosu'nun 'Avukatlar Haftası' nedeniyle düzenlediği 'İş Hukuku' konulu panelde yaptığı konuşmada 4 bin 773 sayılı İş Güvencesi Yasası ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Yasanın, işverene işçinin sözleşmesini feshederken geçerli neden belirtme zorunluluğu getirdiğini söyleyen Doç. Dr. Günay, teknolojik gelişmelerin getirdiği bazı davranışların da bu kapsama girdiğini söyledi. Doç. Dr. Günay, şöyle dedi: "Bir süredir hayatımızda olan cep telefonuyla, telefon işçiye bile ait olsa uzun süre konuşmak ve bunu alışkanlık haline getirmek, iş sözleşmesini feshetme gerekçesi olarak gösterilebiliyor. Aynı şekilde internette uzun süre harcayan, prn içerikli mailler atan işçi de işten çıkarılabiliyor. Bu gerekçelerle işten çıkarılanların açtıkları işe dönüş davalarını reddediyoruz."

Vapurlarımızı Vermiyoruz!

FZ

İstanbul, sürekli inşaat halinde olan, sürekli bir yerleri yıkılıp yeniden yapılan şehir. Forever Under Construction. Bir türlü tarihine, geleneksel değerlerine sahip çıkamayan, hazine değerindeki kalıntılarını süsleyip, koruyup dünyaya tanıtmak dururken onların üzerine beton döküp otopark kuran, butik açan açgözlü insanların şehri...

Şimdi de sıra vapurlara gelmiş görünüyor. İstanbul dediğimizde akla gelen silüetin, manzaranın temel öğelerinden, güzelliklerinden biri iptal edilmeye çalışılıyor. Tabii bunu kabullenemeyen İstanbullular da buna direniyor ve Vapurumu Vermiyorum diyor. Siteyi ziyaret edip söz konusu protestoya imzanızla ve mesajınızla katılmanız mümkün.

Müjde İkinci Nesil Alan Adı Türkiye'de!

bm

Tam bize gore bir düzen üstelik. Bol bol otoriteymiş gibi davranan kuruluş isimlerinden 'ikinci jenerasyon', 'geleceğin bilmemnesi' 'yani açılımlar'dan filan bahsediliyor. İcinde TBD de var. Olmayan ne? Teknik detay, özellikle hakiki root-server'ların önune root-server'mış gibi yapan makinelerin konmasının gelişmeymiş gibi anlatıldığını belli edecek teknik detay. Haa bu arada yeni açılımların arasında 10$'ın altında olan ilk kayıt masrafının 1000$'a çıkması da var. Bu yeni nesil root serverlardan biri Ankara'da olacakmış. Senelerce arada sırada ortadan kaybolan .tr domaini ve gitti mi 15 gün gelmeyebilen bağlantisiyla ünlu Ankara'dan. Ama zaten nutukla iş görürmüş gibi yapma geleneneği ikonla inanılırlık sağlama geleneği ile birbirini tamamladığı için şaşmamak lazım. Herneyse, siz benim dediğime bakmayın. Gayet tabii TBD en doğrusunu bilir, ben müjde vermiş olayım diğer dediklerim şaka olsun, böyle kimsenin aklına gelemeyecek harika bir alternatif kök sisteminin memlektimize gelmesinden memnun olun. 50-100 sayfa DNS belgesini kimseye okutamadığımız memlekete çene gücüyle çag atlatmak ilk defa olmuyor, son defa da olmayacak ama kutlayalım yine de. Bakın Hurriyet gazetesi nasıl bu haberi müjdeliyor (e-kolay da bu en bir son teknolojiyi kullanacakmış bu arada) http://www.hurriyetim.com.tr

TBD damgası inandırıcı olduysa burada okumayı kesebilirsiniz. Ya da:

Basından: 10 Soruda Elektronik İmza

anonim

Aşağıdaki iki soru ilginç gözüküyor:

Şu anda hangi devlet daireleri e-imzalı belge kabul ediyor?

Nikah, tapu gibi tanıklık gerektiren durumlar hariç, yasaya göre tüm kamu kurumları, vatandaşın elektronik imzalı dilekçesini kabul etmek, işleme koymak zorunda. Örneğin pasaport başvuru formunu internetten doldurduktan sonra, imza atmak için emniyet müdürlüğüne gitmek gerekiyor. Bundan sonra pasaport bürosuna elektronik imzalı dilekçe gönderildiğinde belgenin işleme konması gerekiyor. Memurlar sorun çıkardığında Kamu SM’e başvurmak yeterli. (www.kamusm.gov.tr)

FATİH Projesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Çağrı Programı

nyucel

Bugüne kadar TÜBİTAK proje desteklerinde bir genel çerçeve belirliyor (araştırma projesi, kamu projesi gibi) ve araştırmacıların kendi fikirleriyle başvurmasını istiyordu. Gelen başvurular hakemlerce değerlendiriliyor ve belli miktarlarda destekler veriliyordu. Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ile birlikte başka bir yol denenenmeye çalışılıyor; TÜBİTAK öncelikli gördüğü alanları ve bu alanlar üzerinde hangi konularda projeleri destekleyeceğini açıklayarak doğrudan bu konularda gelecek projeleri destekleyecek.