Müzikte En Büyük Korsan ADSL Aboneli Internet Kullanıcısı İmiş

0
FZ
Doğan Müzik Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Samsun Demir, müzik CD ve kaset pazarının, yılın ilk 6 ayında yüzde 17.5 küçüldüğünü, bunun da Türkiye’de ADSL abonelerinin sayısındaki artışla birebir bağlantılı olduğunu söyledi. Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı" dedi.

Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı. Hatta bu yüzden normal korsan pazarı bile ilk kez yok olma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. Samsun Demir şöyle konuştu: "Çünkü önceden bir parçayı indirmek 10-15 dakika alabiliyordu. ADSL aboneliği bu süreyi 1 dakikaya indirdi. Şimdi bizlerde bu şekildeki korsanlıkla mücadeleye odaklanıyoruz.
ISP SERVER VE TELEKOM: Başta ADSL aboneleri olmak üzere internet abonelerinin korsan müzik sitelerinden download yapmalarını önlemek için ISP server şirketleri ve Türk Telekom ile işbirliği yapacaklarını söyleyen Sansun Demir, "Amacımız internetin korsan-yasa dışı akışını engellemek. Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Kaynaklar: http://www.medyatava.com/haber.asp?id=30107, http://arda.pardusman.org/blog/blog.cgi?file=ibrahim_muteferrika.log

Görüşler

0
Tarık
Oha Ayı denmezde ne denir Allah aşkına.
0
cgl
Biz buna agzi olan konusuyor diyoruz..
0
darkhunter
Az önce sevdiğim bir grubun en son albümünü indirdim... Şimdi de bir sigara yaktım, keyifle dinliyorum...

"Korsan veri akışını" engellemenin maliyet açısından ucuz bir yolunu bulduklarında umarım yine haberdar oluruz. O zaman da bir sigara yakmakta fayda olabilir.
0
ersin2k
Kesinlikle. Sanırım artık müzik yapımcılarının (gerçek sanatçı ve müzisyenlerin yoksa onların sırtından geçinen aracıların değil) yeni pazarlama/kazanç yöntemleri geliştirmeleri gerekiyor. Yıllarca biz Türkiye'de maliyeti kasetten ucuz olmasına rağmen fahiş fiyatlara CD aldık.İnsan düşünmeden edemiyor gerçek korsan kim diye...
0
ersin2k
"Ayrıca CD ve DVD kaydedici cihazlara da bir ek vergi konulmasını öneriyoruz" diye konuştu. "

Yeterli olacağını zannetmiyorum. Bence portatif mp3 çalıcılara, mp3 çalan cep telefonlarına, hatta Micros~1 Windows ile gelen Media Player'a ve adı neydi şu "anarşik" işletim sistemi GNU/Linux' a da bir tür vergi veya bandrol uygulaması getirilmeli. Hatta yasaklayacaksın interneti (veya sınırsızı kaldırıp birkaç GB. kota koyacaksın) bak bakalım korsan kalıyor mu memleketimde...
0
kelalaka
ok ulaştırma bakanlığına bi yazı yazsınlar iptal edilsin adsl allah allah sanki dsl den önce korsan yoktu..
0
anonim
Şarkıcı'dan bozma bir müdür yardımcısından'da ancak bu kadar güzel bir çıkar.Beni yanıltmadın Samsun,sağol.Ayrıca siz önce indirdiğiniz vergilerin hesabını verin.Madem temiz toplum istiyoruz,herkes kendisinden başlasın.Hadi bakalım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.

CCIE'ler Ne Yer Ne İçer?

FZ

CCIE'ler yani Cisco Certified Internetworking Expert sertifikasına sahip uzmanlar ne yapar ne eder? Bu sertifikanın anlamı nedir? Ağ uzmanlığı nasıl bir şeydir? Üniversite sınavı, CISCO sınav kıyaslaması nasıldır? Söz konusu sertifikayı alan bilgisayarcıların hayatı nasıl değişmektedir? CISCO sertifikasyonu bilgisayar uzmanlarını tek bir şirkete yöneltip kötü bir oluşuma mı yol açmaktadır? Milliyet Bilişim sormuş ağ uzmanları cevaplamış burada ve devamında.

Türkiye'nin Bilişim Karnesi: Yine Sınıfta Kaldık

FZ

3 milyar dolarlık bir pazar yaratan Türk bilişim sektörünün ağırlığı donanım satışı üstüne. Yazılımın payı hâlâ çok küçük. Türk firmaların yazılım ihracatıysa 80 milyon doları geçmiyor. Örneğin Hindistan'da bu rakam 15 milyar dolar; 2008 yılı hedefiyse 50 milyar dolar.

Araştırma şirketi Gartner'ın DataQuest raporuna göre Türkiye 1000 kişi başına toplam PC sayısı sıralamasında 44. sırayla en dipteki ülkelerden biri.

Türklerin yüzde 77'si bilgisayar, yüzde 82.5'iyse internet kullanmamamış.

Fazlamesai.net'e Soralım: 50 km Otoyol Yapmamak !

anonim

Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya'nın buradaki köşe yazısına göre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türksat Genel Müdürü Osman Dur arasında son derece ilginç bir diyalog geçiyor...

Dur, Yıldırım’a, “Sayın Bakanım, şu cari açık problemini çözelim” diyor.

Her kahveye Internet

FZ

Yalova'da köy kahvelerinde ankesörlü telefon yerine internet kiosku olacak. Dünya ülkeleri ile eşzamanlı düzenlenen e-Türkiye projesi Yalova'dan başlatılıyor. Başbakanlık tarafından pilot bölge seçilen Yalova'da 2004 yılı sonuna dek tüm köy kahvelerinde internet erişimi, merkeze bağlı ilköğretim okullarında ise bilgisayarlı eğitim amaçlanıyor. Proje çerçevesinde ilk etapta 20.000 daha sonra 68.000 kişi bilişim teknolojisi eğitiminden geçirilecek.