Moveabletype ile kişisel web sitesi yönetimi

0
angeleous
Kişisel web sitenizde günlük olarak yaşadığınız olayları, paylaşmak istediklerinizi insanlara duyurmak, insanların yazdıklarınıza yorumlarını eklemelerine olanak sağlamak istiyorsanız movabletype bu iş için sade ve güçlü bir uygulama. Perl ile yazılmış uygulama MySQL, PostgreSQL, Berkeley DB destekliyor ileride de Oracle desteği verileceği belirtiliyor. Uygulamanın tüm özellikleri için buraya tıklayabilirsiniz.

Görüşler

0
FZ
İçerik yönetim sistemleri üzerinde deneyim sahibi arkadaşlar acaba bu yazılımı benzerleri ile kıyaslayıp eleştirilerini buraya yazabilirler mi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux ve Internet Explorer

ersin2k

Linux'unuzda Internet Explorer çalıştırabilirsiniz nasıl mı?

Buradaki bağlantıdan sadece 2-3 komutla linux altında çalışan IE6 ve IE5.5 ve IE 5.0 a sahip oluyorsunuz. IE 7 de beta aşamasında.

Linux kullanan Web designer ve Web programcılarının diğer platformlarda uygulamalarının nasıl göründüğünü görmeleri açısından oldukça işe yarayacağını düşünüyorum.

GNU/Linux Üzerinde Cinelerra Profesyonel Video Düzenleme

FZ

Mac ustaları Final Cut Pro, Windows çılgınları Adobe Premiere kullanırken elbet GNU/Linux´a gönül veren videocuların da eli boş durmadı. 1996 yılında ilk kez kamuoyuna sunulan Cinerella halen geliştirilmeye olanca hızı ile devam ediyor. Yazılımın profesyonel özelliklerinin arasında gerçek zamanlı görsel etkiler, FireWire G/Ç, render-farm, HDTV, OggVorbis desteği, vs. bulunuyor.

GNU/Linux´un ortaya çıkışından önceki karanlık çağlarda bu tür bir yazılım ve donanım sistemi için 100.000$ civarı bir parayı gözden çıkarmanız gerekirdi. Oysa projenin anonim programcılarından Jack Crossfire takma isimli yazılımcıya göre artık bu kadar harcama yapmanıza gerek yok.

Bu usta programcı ile yapılan bir röportajın da yer aldığı O´Reilly makalesinde belki de en ilginç kısım yazının başında Jack Crossfire´ın kimlikleri saklamak konusunda söylediği sözler: "Bizimki gibi küçülen bir sektörde, yöneticiler şimdilik yetenekli mühendislerin günlük işleri haricinde harika uygulamalar geliştirmelerine hazır değiller. Bu tür yöneticiler sistemi görmezden gelen mühendislerden kurtulmak konusunda bir an bile tereddüt etmezler, sizi kapının önüne koyarlar. Bu ve benzeri sebeplerden ötürü yazılımınızı kendi isminiz altında insanlara sunamazsınız dolayısı ile `Heroine Virtual Ltd.´ tüm geliştirdiğimiz araçları bünyesinde barındıran kuruluşun ismi oldu. Bu özgür yazılım kurumunun arkasında kaç kişinin ne ölçüde emeği olduğunu ise hayalgücünüze bırakıyoruz."

`Hacker´lar ve Ressamlar

FZ

LISP hacker´ı Paul Graham, bilgece makaleleri ile yazılım camiasında büyük spekülasyona yol açmaya devam ediyor.

Üniversitenin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olduktan sonra bir sanat okuluna gidip ressamlık üzerine eğitim alan ve büyük ressamlar ile büyük `hacker´ların benzer mantalite ile çalıştıklarını iddia eden Graham, Hackers and Painters başlıklı son makalesinde bu benzerliğe değinmenin yanı sıra iş dünyasından ve açık kaynak kodlu programlama paradigmasının sessiz sedasız yol açtığı devrimden dem vuruyor çok detaylı ve eğlenceli bir şekilde.

AJAX :: Asynchronous Javascript & XML

SHiBuMi

AJAX, özellikle web tabanlı uygulamalar geliştirenlerin hoşuna gidecek, çeşitli teknolojileri ve araçların birleşiminden oluşan, yeni olarak kabul edebileceğimiz bir teknoloji. AJAX bir programlama dili ya da aracı değil, yalnızca belli teknikleri kullanarak mevcut web uygulamalarının daha interaktif hale nasıl getirilebileceği üzerine kafa yoran bir teknoloji.

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.