PHP 5.0.0 Beta 1

0
butch
Uzun süredir şöyle olacak böyle olacak diye hakkında konuşulan PHP 5'in ilk betası çıktı. Zend 2, yeniden hazırlanan XML desteği başlıca yenilikleri. Bir de gözüme çarpan detay; MySQL kütüphanesi, 4.0 lisansındaki birtakım mevzulardan dolayı artık PHP ile birlikte gelmeyecekmiş. Detaylar php.net'te
PHP

Görüşler

0
ebola
MySqL yerine SQL-lite diye baska bir sey bundle gelecekmis.
Yazilanlara gore bazi islemlerde(!) MySqL den iki kat daha hizli imis.

SQL-lite http://www.hwaci.com/sw/sqlite/index.html

----
son gunlerde FM kagni hizinda geliyor, sorun nedir ?
0
pulsar
PHP 5 ile gelen en vurucu yenilikler geliştirilmiş mono desteği ve tam nesneye yönelimli yapı olacak diye düşünüyorum. Tamam herkes nesneye yönelimli yapı kullanmıyor olabilir ama yine de diğer dillerden özellikle de javadan geçişi hızlandıracağı da bir gerçek.
0
angeleous
Benim geçenlerde okuduğuma göre MySql cephesinde php'ye özel olarak lisansta değişiklik yapılacak ve şuanda gözüken sorun giderilecek, zaten sanırım sadece mysql'in default olarak desteği kaldırılıyor yani kendimiz özel olarak compile edip mysql kullanabileceğiz.

SQLite'a gelince PHP kendi içinde bir veritabanı barındıracak diyebiliriz. Yani sadece PHP kullanarak veritabanı uygulamaları geliştirilebilecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

ulatrix

Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.

Vty - Mysql ve Mssql için Php tabanlı Veritabanı Yönetici

pieycpi

Mysql ve Mssql'i web üzerinden yönetmek kullanacağınız Vty scriptinin kullanılabilir ilk versiyonu çıktı. Vty ile mysql ve mssql database'i üzerinde istediğiniz işlemi web tabanlı olarak yapabilirsiniz.
Vty hakkında daha fazla bilgi almak ve Vty'yi download etmek için: www.kutukutu.com/vty

Aklınızda bulunsun... (php 4.2 ve MySQL)

conan

Linux serverınızdaki php 4.1.X versiyonunu yenisiyle değiştirmek istiyorsunuz ve de 4.2.0'ı kurmak icin download ettiniz. unzip, configure, make, make install'dan sonra bütün mySQL database bağlantılarınızın çalışmadığını ve access problemleriniz olduğunuzu gördünüz. Aman tanrım! neler oluyor??!! diyorsanız işte cevabı:

PHP 4.1.0 sonunda hazır

anonim

Çıkacak, çıkıyor derken sonunda PHP'nin yeni sürümü 4.1.0 php.net sitesinden duyuruldu. Mesajı yolladığım şu sıralarda sitede yalnızca kaynak kodu bulunuyor, bu nedenle Windows binary kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekecek.

4.1.0 ile bir çok yeni özellik eklendiği belirtilmiş (henüz kullanma fırsatı bulamadım), bunların arasında beni en çok şaşırtan cümle şu oldu: "We want to thank Brett Brewer and his team in Microsoft for working with us to improve PHP for Windows."

Artık Türk Yapımı Bir Forumumuz Var

anonim

Evet artık bizimde kendimize özgü bir forumumuz var. Forumun Adı phpKF (php Kolay Forum). Yapan arkadaş, forumu 6 ayda yaptığını yazmış ve tamamen ücretsiz olarak kaynağını da açmış.