Aklınızda bulunsun... (php 4.2 ve MySQL)

0
conan
Linux serverınızdaki php 4.1.X versiyonunu yenisiyle değiştirmek istiyorsunuz ve de 4.2.0'ı kurmak icin download ettiniz. unzip, configure, make, make install'dan sonra bütün mySQL database bağlantılarınızın çalışmadığını ve access problemleriniz olduğunuzu gördünüz. Aman tanrım! neler oluyor??!! diyorsanız işte cevabı:
php 4.2.0`da mySQL library`si yenilendi. Ve görülen o ki yeni versiyona sorunlu başlanmış. Eskiden authentication için sadece "localhost"u kabul eden php yeni versiyonunda "localhost.localdomain" şeklinde bir authentication mekanizmasi kullanıyor. Yani yapmanız gereken mysql.user ve mysql.db tablolarındaki bütün localhost satırlarını localhost.localdomain şekline dönüştürmek. Eger /etc/hosts dosyanızda 127.0.0.1 karşılık gelen yere bir host ismi koymuşsanız (örneğin: 127.0.0.1 hostismim localhost localhost.localdomain) o zaman yine o tablolarda localhost yazan yerleri bu host ismine duzeltmeniz gerekiyor.

Peki ben butun islemlerimi phpMyAdmin üstünden yapıyordum, şimdi o da çalışmıyor! diyorsaniz o zaman da console'dan mysql istemcisini çalıştırmanız gerekiyor.
[root@mail paris]# mysql -u root -p

Enter password:
...
mysql> use mysql
...
mysql> UPDATE user SET host="localhost.localdomain" WHERE host="localhost";
...
mysql>UPDATE db SET host="localhost.localdomain" WHERE host="localhost;
...
mysql> FLUSH PRIVILEGES;
...

AMAN DİKKAT! bu satırlar bütün localhost olan kullanıcıları etkiler, dolayısıyla root kullanıcısını da! Bu yüzden belki root kullanıcısında localhost bırakmak daha iyi olur. yoksa console erişimizini kaybedersiniz! ;)

Umarım saçlarınızı ve değerli birkaç zamanınızı biraz olsun kurtarabilmiştir bu minik döküman ;)
PHP

Görüşler

0
conan
Yukarida yazdigim sorunla ilgili fix'i de iceren yeni php versiyon 4.1.2 dun yayinlandi. http://www.php.net
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Artık Türk Yapımı Bir Forumumuz Var

anonim

Evet artık bizimde kendimize özgü bir forumumuz var. Forumun Adı phpKF (php Kolay Forum). Yapan arkadaş, forumu 6 ayda yaptığını yazmış ve tamamen ücretsiz olarak kaynağını da açmış.

Blog tutmanın GMail'cesi

abakana

Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html

PHP 5.2.1 Çıktı

Onur_Yerlikaya

PHP'de hareketlenmelerin ardından PHP Geliştirici takımı 5.2.1 versiyonunu bugün yayınladı. PHP 5.2.1'de bir çok güvenlik güncellemesi var ve şiddetle öneriyorlar geçmemiz için. Hafıza limiti başta açılmış durumda geliyor artık. str_replace() fonksiyonundaki olabilecek overflow hatası da giderilmiş. Genelde baktığımda bir çok overflow hatası gördüğüm değişiklikler var. Daha fazla ayrıntı isteyenler buraya tıklasın.

PHP ile COM Port Kullanarak Haberleşme

FZ

Türkiye PHP Grubu'ndan Nurettin Sezer'in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 'de verilen ücretsiz seminerde bahsettiği konuyla ilgili detaylara buradan erişmek mümkün.

Dünyanın en büyük web sitesi Yahoo!, altyapısını geliştirmek için PHP`ye dönüyor

larweda

www.yahoo.com altında bilinen, internet adına yapılabilecek her türlü içeriği sunan bir web ortamı olan Yahoo!, yıllardır C/C++ ile geliştirilen altyapısını C/C++ ile geliştirmeye devam etmekten vazgeçip, bundan sonraki geliştirmelerini PHP ile yapmaya karar verdiğini duyurdu. (Bunu da Slashdot`tan duydum :-)

Yahoo'nun yüksek (yüksek dediysem, zurnanın sondan kaçıncı deliği olması babında yüksek diyorum :) mühendislerinden biri olan Michael J. Radwin, PHP Con 2002`de yaptığı bir sunumla niçin PHP'yi seçtiklerini, ve bu seçimi yaparken ne aşamalardan geçtiklerini açıklamış.