Aklınızda bulunsun... (php 4.2 ve MySQL)

0
conan
Linux serverınızdaki php 4.1.X versiyonunu yenisiyle değiştirmek istiyorsunuz ve de 4.2.0'ı kurmak icin download ettiniz. unzip, configure, make, make install'dan sonra bütün mySQL database bağlantılarınızın çalışmadığını ve access problemleriniz olduğunuzu gördünüz. Aman tanrım! neler oluyor??!! diyorsanız işte cevabı:
php 4.2.0`da mySQL library`si yenilendi. Ve görülen o ki yeni versiyona sorunlu başlanmış. Eskiden authentication için sadece "localhost"u kabul eden php yeni versiyonunda "localhost.localdomain" şeklinde bir authentication mekanizmasi kullanıyor. Yani yapmanız gereken mysql.user ve mysql.db tablolarındaki bütün localhost satırlarını localhost.localdomain şekline dönüştürmek. Eger /etc/hosts dosyanızda 127.0.0.1 karşılık gelen yere bir host ismi koymuşsanız (örneğin: 127.0.0.1 hostismim localhost localhost.localdomain) o zaman yine o tablolarda localhost yazan yerleri bu host ismine duzeltmeniz gerekiyor.

Peki ben butun islemlerimi phpMyAdmin üstünden yapıyordum, şimdi o da çalışmıyor! diyorsaniz o zaman da console'dan mysql istemcisini çalıştırmanız gerekiyor.
[root@mail paris]# mysql -u root -p

Enter password:
...
mysql> use mysql
...
mysql> UPDATE user SET host="localhost.localdomain" WHERE host="localhost";
...
mysql>UPDATE db SET host="localhost.localdomain" WHERE host="localhost;
...
mysql> FLUSH PRIVILEGES;
...

AMAN DİKKAT! bu satırlar bütün localhost olan kullanıcıları etkiler, dolayısıyla root kullanıcısını da! Bu yüzden belki root kullanıcısında localhost bırakmak daha iyi olur. yoksa console erişimizini kaybedersiniz! ;)

Umarım saçlarınızı ve değerli birkaç zamanınızı biraz olsun kurtarabilmiştir bu minik döküman ;)
PHP

Görüşler

0
conan
Yukarida yazdigim sorunla ilgili fix'i de iceren yeni php versiyon 4.1.2 dun yayinlandi. http://www.php.net
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP5, Zend ve soru işaretleri(m)

junkie

PHP5 ile ilgili dökümanlar çıktıkça meraklandım ve Beta versiyonları ile içine daldım. Ama içine girdikçe, daha fazla soru işareti kafamda yer bulmaya başladı. Özellikle Zend'in yaptığı anketin sonuçlarını açıklamasından sonra.

Acaba Zend PHP5 stratejisi ile ilgili hata mı yaptı? Ya da bu kadar köklü bir değişim böyle bir adımı mı beraberinde getirmeli? Bilemiyorum...

MyObjects Php 5 - MySql Nesne Köprüsü 1.0 Beta 2 Yayınlandı

angeleous

Aslen Zend'in PHP 5 programlama yarışması için geliştirdiğim ve BSD lisansıyla dağıtılan MyObjects PHP 5 kütüphanesi ve araçlarının beta 2 sürümü çıktı. İlk defa Fazlamesai.net'de duyurduğum bu araç kitinin özellikleri kısaca şöyle:

Program benim gibi web projelerinde PHP dilini kullanan ve PHP 5'in gelişmiş nesne modelinden faydalanarak MySQL veritabanındaki kayıtlarını nesneler aracilgiyla yönetmek/görüntülemek isteyen programcılar için geliştirildi. Programın tam olarak 'Object Persistance' ya da 'Object Relational Mapping' tanımlarına akademik olarak uyduğunu söyleyemem. Programı yalnızca program yazarken kendi ihtiyaç duyduğum niteliklerden yola çıkarak geliştirdim.

Php Web Programlamaya Giriş Belgeleri

Guardian

Bir süredir php programlama diline giriş yapmak isteyenler için hazırladığım belgelerin giriş amaçlı olan kısmını bitirdim ve www.samkon.org'da yayınladım.

Belgelerin pdf formatındaki hallerini sıkıştırılmış olarak buradan indirebilirsiniz. (3.8 MB)

Php Yumurtası

cbc

Uzun süredir kullanılan PHP'nin sürpriz yumurtası ortaya çıktı:

Bir örnegi için:
http://fazlamesai.net/?=PHPB8B5F2A0-3C92-11d3-A3A9-4C7B08C10000

Editörün Notu: Bu yumurtaya karşılık tabağı boş yollamıyoruz ve bir de şu yumurtaya göz atın diyoruz ;-)

Symfony Projesinin Takım Kaptanı Fabien Potencier ile Röportaj

xYroN

php|architect ‘in php-podcast sitesinde Marcus Whitney tarafından yapılmış bir röportaja rastladım. Röportajdan Symfony ile ilgili pekçok bilgiyi almak ve geliştirici gözünden projeye bakışı değerlendirmek mümkün. Aşağıdaki linklerden dokümana ulaşabilirsiniz.

http://podcast.phparch.com/podcast/audio/20060210.mp3