Aklınızda bulunsun... (php 4.2 ve MySQL)

0
conan
Linux serverınızdaki php 4.1.X versiyonunu yenisiyle değiştirmek istiyorsunuz ve de 4.2.0'ı kurmak icin download ettiniz. unzip, configure, make, make install'dan sonra bütün mySQL database bağlantılarınızın çalışmadığını ve access problemleriniz olduğunuzu gördünüz. Aman tanrım! neler oluyor??!! diyorsanız işte cevabı:
php 4.2.0`da mySQL library`si yenilendi. Ve görülen o ki yeni versiyona sorunlu başlanmış. Eskiden authentication için sadece "localhost"u kabul eden php yeni versiyonunda "localhost.localdomain" şeklinde bir authentication mekanizmasi kullanıyor. Yani yapmanız gereken mysql.user ve mysql.db tablolarındaki bütün localhost satırlarını localhost.localdomain şekline dönüştürmek. Eger /etc/hosts dosyanızda 127.0.0.1 karşılık gelen yere bir host ismi koymuşsanız (örneğin: 127.0.0.1 hostismim localhost localhost.localdomain) o zaman yine o tablolarda localhost yazan yerleri bu host ismine duzeltmeniz gerekiyor.

Peki ben butun islemlerimi phpMyAdmin üstünden yapıyordum, şimdi o da çalışmıyor! diyorsaniz o zaman da console'dan mysql istemcisini çalıştırmanız gerekiyor.
[root@mail paris]# mysql -u root -p

Enter password:
...
mysql> use mysql
...
mysql> UPDATE user SET host="localhost.localdomain" WHERE host="localhost";
...
mysql>UPDATE db SET host="localhost.localdomain" WHERE host="localhost;
...
mysql> FLUSH PRIVILEGES;
...

AMAN DİKKAT! bu satırlar bütün localhost olan kullanıcıları etkiler, dolayısıyla root kullanıcısını da! Bu yüzden belki root kullanıcısında localhost bırakmak daha iyi olur. yoksa console erişimizini kaybedersiniz! ;)

Umarım saçlarınızı ve değerli birkaç zamanınızı biraz olsun kurtarabilmiştir bu minik döküman ;)
PHP

Görüşler

0
conan
Yukarida yazdigim sorunla ilgili fix'i de iceren yeni php versiyon 4.1.2 dun yayinlandi. http://www.php.net
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

anonim

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?

Symfony Projesinin Takım Kaptanı Fabien Potencier ile Röportaj

xYroN

php|architect ‘in php-podcast sitesinde Marcus Whitney tarafından yapılmış bir röportaja rastladım. Röportajdan Symfony ile ilgili pekçok bilgiyi almak ve geliştirici gözünden projeye bakışı değerlendirmek mümkün. Aşağıdaki linklerden dokümana ulaşabilirsiniz.

http://podcast.phparch.com/podcast/audio/20060210.mp3

PHP 5.0.0 Çıktı

WoLoLo

php.net 5.0.0 sürümünü çıkardığını duyurdu.
Yeni sürümü Zend Engine II ve komple bir XML desteği sağlıyor. Ayrıca yeni sürümde SQLite adı verilen oldukça kullanışlı bir SQL sürümü ile beraber geliyor.


Download : php 5.0.0
Changelog : Release Candidate 3 > php 5.0.0

vty MySQL Yöneticisi 1.6 Çıktı

pieycpi2

Web üzerinden MySQL yönetimi sağlayan vty'nin 1.6 sürümü çıktı. vty tek sayfalık bir script ile üzerinden MySQL veritabanının yönetilmesine imkan sağlıyor. tek bir sayfa olduğu için kolaylıkla kurulabiliyor. Kolay ve kullanışlı yapısı ile de dikkat çekiyor. Şu an Türkçe, İngilizce ve İtalyanca dilleri mevcut.

İndirmek için için: http://www.kutukutu.com/vty/

PHP 5.2 Duyuruldu

Ono

* Zend Motoruna daha iyi ve verimli performans sağlayacak yeni bellek yönetimi.
* Giriş eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* JSON eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* Zip eklentisi artık zip dosyaları oluşturup editleyebiliyor.