PHP Türkçe Kılavuzu

0
javamorg
Php.net Türkçe kılavuzu 26 Aralık'tan itibaren yayınlamaya başladı.
PHP kılavuzunun Türkçe versiyonu birkaç başlık haricinde tamamlandı ve php.net’e eklendi. Çeviriye katkısı geçenler şu şekilde:

Nilgün Belma Bugüner
Yücel Haluk Bugüner
Yaşar Dereli
Faruk Enes
Behzat Erte
Alper Ersoy
Ekin Koç
Buğra Gökalp Okçu
Cumhur Onat
Onur Özgür Özkan
Serdar Soydemir
Mesut Tunga
Sezer Yalçın

Kılavuzu okumak için: http://www.php.net/manual/tr/

Kaynak: javam.org
PHP

Görüşler

0
Tarık
Çok güzel hareketler bunlar.
0
javamorg
Sözdiziminde yoğun şekilde hatalar mevcut. Elden geçirmeleri gerekecek.

Örnek: http://www.php.net/manual/tr/functions.arguments.php

echo kahveyap();
echo makecoffee(null);
echo kahveyap("az şekerli");

------------------------

Yine aynı sayfada örnek 5 ve 6 tıpatıp aynı olmasına rağmen doğru-yanlış kullanım örnekleri olarak verilmiş vs.
0
berte
Merhaba,

Bulduğunuz hataları
"belgeler-phpdoc@lists.sourceforge.net" adresine gönderirseniz kısa sürede güncellenecektir.

0
berte
Herkese merhaba,

Arkadaşlar uzun süredir ilgi görememiş bir çeviri projesi. Yaklaşık 7000 sayfa mevcut ilgisi olan arkadaşları katkı için bekliyoruz :)

Tek yapmanız gereken
"belgeler-phpdoc@lists.sourceforge.net" haber grubuna üye olmanız.

0
anonim
Ellerinize sağlık, PHP kılavuzunun çevirisi gerçekten hiç kolay bir iş değil, içerik çok fazla ve Docbook ile ilgili (halen Docbook mu kullanılıyor bilemiyorum) en azından bir kişinin hem dil hem de araçlar konusunda iyi derecede bilgi sahibi olmasını gerektiriyor. 2000-2002 döneminde epey uğaşmıştık ancak yayınlanabilecek kadar iyi bir seviyeye getirememiştik.

Düzeltme ihtiyaçları mutlaka olacak, çeviri yapılan diğer tüm diller için de sürekli aynı ihtiyaç devam ediyor. Bundan sonra artık kılavuz kullanıcılarının da katılımcı olup düzeltmelerle ilgili çeviri ekibini sürekli bilgilendiriyor olması çok önemli.
0
ZZombie
Ekibi tebrik ederim.
Hiç te kolay olmayan bir iş yapıyorlar.
Umarım diğer başka projelerde de devamını görürüz.
0
neden
subscribe konulu boş bir mail gönderdim cevap

Belgeler-phpdoc mesaj listesine yaptığınız istek,

"subscribe" başlıklı mesajınızın gönderimi

liste moderatörü tarafından reddedildi. Moderatör isteğinizi reddetme
nedeni olarak şunu verdi:

"Bu listeye, üye olmayan kişilerin mesaj atması yasaktır."

0
redbaron
Asagidaki adreste yaziyor neler yapilmasi gerektigi.

"Siz de çevirilerinizle bu projeye katkıda bulunmak istiyorsanız PHP Kılavuzu çevirmenleri iletişim listesine üye olup kararınızı liste üyelerine bildiriniz.
(Liste halka açık bir liste değildir. Niyetiniz çeviri yapmak değilse lütfen listeye üye olmayın.)"

PHP Kılavuzu - Türkçe Çeviri Projesi
0
neden
subscribe konulu boş bir mail gönderdim cevap

Belgeler-phpdoc mesaj listesine yaptığınız istek,

"subscribe" başlıklı mesajınızın gönderimi

liste moderatörü tarafından reddedildi. Moderatör isteğinizi reddetme
nedeni olarak şunu verdi:

"Bu listeye, üye olmayan kişilerin mesaj atması yasaktır."

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP 5.2 Duyuruldu

Ono

* Zend Motoruna daha iyi ve verimli performans sağlayacak yeni bellek yönetimi.
* Giriş eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* JSON eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* Zip eklentisi artık zip dosyaları oluşturup editleyebiliyor.

Delphi For PHP ile Hızlıca Geliştirin

Tarık

Borland'ın son kullanıcı yazılım geliştirme araçları biriminin büyük bir kısmını CodeGear' a devretmesinin ardından Delphi gibi köklü geliştirme ortamları, masaüstü uygulamalarının dışında birçok iş için kullanılmaya başlandı.(mobil donanımlar, internet uygulamaları vs.)

Bu hızlı değişim rüzgarının son bombası ise Delphi4PHP adında PHP uygulaması geliştirme ortamı.

Dünyanın en büyük web sitesi Yahoo!, altyapısını geliştirmek için PHP`ye dönüyor

larweda

www.yahoo.com altında bilinen, internet adına yapılabilecek her türlü içeriği sunan bir web ortamı olan Yahoo!, yıllardır C/C++ ile geliştirilen altyapısını C/C++ ile geliştirmeye devam etmekten vazgeçip, bundan sonraki geliştirmelerini PHP ile yapmaya karar verdiğini duyurdu. (Bunu da Slashdot`tan duydum :-)

Yahoo'nun yüksek (yüksek dediysem, zurnanın sondan kaçıncı deliği olması babında yüksek diyorum :) mühendislerinden biri olan Michael J. Radwin, PHP Con 2002`de yaptığı bir sunumla niçin PHP'yi seçtiklerini, ve bu seçimi yaparken ne aşamalardan geçtiklerini açıklamış.

PHP 4.1.0 sonunda hazır

anonim

Çıkacak, çıkıyor derken sonunda PHP'nin yeni sürümü 4.1.0 php.net sitesinden duyuruldu. Mesajı yolladığım şu sıralarda sitede yalnızca kaynak kodu bulunuyor, bu nedenle Windows binary kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekecek.

4.1.0 ile bir çok yeni özellik eklendiği belirtilmiş (henüz kullanma fırsatı bulamadım), bunların arasında beni en çok şaşırtan cümle şu oldu: "We want to thank Brett Brewer and his team in Microsoft for working with us to improve PHP for Windows."

PHP 5 Ciddi Geliyor

pulsar

Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder