DCP Portal 7 yayınlandı

0
deathline
Daha önce 7.0 Beta sürümünü duyurduğumuz DCP Portal 7 versiyonu yayınlandı. Detaylı bilgi ve kurulum dosyaları için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz
Detaylı bilgi ve kurulum dosyaları için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz.
Codeworx Technologies
Kurulum Dosyaları
PHP

Görüşler

0
bio
PHP ile yazilmis cok sayide CMS kullandim ama bunu hic duymamistim. Google'da arayinca da cok kullanani yok gorunuyor. Sozun ozu, cok bilinmeyen bir yazilimin alphasi, betasi, surumu, patch'leri neden haber oluyor diye merak ettim.

bulten.fazlamesai.net diye bir bolum vardi, orasi bu tur duyurular icin degil miydi?
0
vedat
4-5 yıl önceye gittim birden. İlk bakışta gelecek vaad eden bir CMS görünümü vardı DCP-Portal da. Sonraları ne olduysa uzunca bir süre kayıplara karıştı aniden. Ve bu aralar yine sıkça duymaya başladık kendilerini.

5.xx versiyonlarından birisini kullanmıştım uzunca yıllar önce. O sıralar PostNuke veya PHP-Nuke yerine DCP-Portal tercih etmek son derece sıradan birşeydi.

Kim bilir? Yine eski günlerine döner belki.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MyObjects Php 5 - MySql Nesne Köprüsü 1.0 Beta 2 Yayınlandı

angeleous

Aslen Zend'in PHP 5 programlama yarışması için geliştirdiğim ve BSD lisansıyla dağıtılan MyObjects PHP 5 kütüphanesi ve araçlarının beta 2 sürümü çıktı. İlk defa Fazlamesai.net'de duyurduğum bu araç kitinin özellikleri kısaca şöyle:

Program benim gibi web projelerinde PHP dilini kullanan ve PHP 5'in gelişmiş nesne modelinden faydalanarak MySQL veritabanındaki kayıtlarını nesneler aracilgiyla yönetmek/görüntülemek isteyen programcılar için geliştirildi. Programın tam olarak 'Object Persistance' ya da 'Object Relational Mapping' tanımlarına akademik olarak uyduğunu söyleyemem. Programı yalnızca program yazarken kendi ihtiyaç duyduğum niteliklerden yola çıkarak geliştirdim.

PHP 5 Ciddi Geliyor

pulsar

Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder

Türkçe Wiki/Blog Melezi Wikepage'in Yeni Sürümü Çıktı

sblisesivdin

Veritabanı gerektirmeyen ve 30K altında büyüklüğe sahip olan wiki/blog melezi wikepage'in yeni sürümü Opus 10 2006.2a çıktı. Çoğunlukla hata giderimi olan sürümde, birkaç ufak özellik de eklenmiş. Ayrıntılı bilgiyi wikepage sitesinde bulabilirsiniz.

Not: Ön tanımlı olarak İngilizce seçili gelen Wikepage'i Türkçe kullanabilmek için aynı sayfadan Türkçe dil dosyasınıda indirmeniz gerekiyor.

Php Yumurtası

cbc

Uzun süredir kullanılan PHP'nin sürpriz yumurtası ortaya çıktı:

Bir örnegi için:
http://fazlamesai.net/?=PHPB8B5F2A0-3C92-11d3-A3A9-4C7B08C10000

Editörün Notu: Bu yumurtaya karşılık tabağı boş yollamıyoruz ve bir de şu yumurtaya göz atın diyoruz ;-)

Php5 ve Sqlite

GenX

Phpnin tamamiyle kullanima acilmasi beklenen versiyonu PHP 5'in yayindan onceki son deneme surumu "Release Candidate 3" yayinlandi. Peki bize ne gibi getirileri olacak yeni versiyon PHP'nin?