Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

0
xYroN
PHP

Görüşler

0
sulh
Programlama diline göre gelir araştırılması pek sağlıklı olmayabilir, zira alınan paranın miktarında proje, müşteri ve programcı gbi 3 farklı etken söz konusu.
0
darkhunter
Bazı Lisp'ciler de .NET ile yevmiyeyi doğrultup, Lisp ile 'money'leri batırıyorlarmış diye duydum.
0
FZ
?
0
darkhunter
hehehehe
0
FZ
?
0
darkhunter
Neyse, çatlatmadan yazayım bari:

http://www.international-lisp-conference.org/2005/media/peake-slides.pdf
0
FZ
Hatırladım bu sunumu, vakti zamanında bakmıştım. C# gibi Java benzeri "verbose" ve pek esnek olmayan bir dil söz konusu olunca sunumdaki yaklaşım hiç de mantıksız gelmiyor bana (ne yapsak C# 2.0'ın yaygınlaşmasını, C# 3.0'ın çıkmasını mı beklesek, sonra LINQ, DINQ filan mı beklesek, hayatımız beklemekle mi geçse? :).

Konu ILC'den açılmışken, ILC 2007 olsa da gitsek diyorum. Tabii herkes aynı şekilde hevesli değil, burada çok terbiyesiz bir bakış açısı var :-p

Ortalık biraz durulunca belki ECLM 2008 @ Istanbul gerçekleşir, ona gideriz.
0
darkhunter
Ben de ECLM'e gitmek istiyorum ama korkuyorum... Kaldığımız oteller kundaklanabilir, toplantı sahasındaki bahçede kafamıza yumurtalar yiyebiliriz. Biri yakamıza yakışıp; "Nasıl yaparsın bunu?", "Vatan haini, gençeleri zehirliyorsun!" falan der, mazallah...

Diğer yandan lemonodor'a da ILC konusunda destek veriyorum... O toplantıya da protestocu olarak katılıp, birilerine yumurta atmak istiyorum...

Ahhh, ironi...
0
FZ
Katılanlar gerekli ekstra bedeli ödedikleri takdirde tanık koruma programına alınıyorlar, adresleri değiştiriliyor ve estetik ameliyatlar gerçekleştiriliyor.

Benzer şeyin OCAML, Haskell, Prolog konferanslarında da kabul görmesi bekleniyor. Gerçi Haskell ve OCAML biraz daha şanslı gibi, en azından O'Reilly'den bir OCAML kitabı çıkmış durumda ve OSCON konferasında da Haskell'e az da olsa vakit ve yer ayırmışlar :) (Bkz. Proposing a Book yazısındaki LISP örneği :)
0
misafir
OCaml kitabı için verdiğiniz linkte karşıma şöyle bir uyarı penceresi çıkması beni güldürdü :-)

> caml.inria.fr >

Votre butineur (Opera/9.00 (X11; Linux i386; U; en)) m'est inconnu. Ce document souffrira de ne pas être vu avec Communicator ou IExplorer (version >= 4 tous les deux).
0
misafir
Belki INRIA'dan böyle birsey beklemedigim icin,
belki de fransizca bir uyari gormeye
alisik olmadigim icin guldum ve bunu paylasmak
istedim. Yoksa OCaml ve Haskell saygi duydugum
dillerdir. Bunu lynx ile yaziyorum, turkce
karakter eksikligini hosgorun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Php.YeniDünya

butch

Php dili kullanılarak ilk bilgisayar virüsü yazıldı. Pek zararlı olmayan bu virüs şu anda sadece windows makinaların c:windows dizini altındaki .php, .hm, .html, .htt dosyalarını etkileyebiliyor. Ama yakın gelecekte daha gelişmiş türlerini görmemiz mümkün. Peki bunun anlamı nedir? Bu gelişme, yeni nesil virüslerin yolda olduğunun ilk habercisi. Unutmadan virüsün adı PHP.NewWorld yani PHP.YeniDünya. Detaylı bilgi

PHP´nin Türkiye´deki evini ziyaret ettiniz mi?

anonim

Yaklaşık bir seneden beri Türkiye'deki PHP kullanıcılarına Türkçe kaynak yaratmak ve hepsini tek bir çatı altında toplayıp bir topluluk oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye PHP Grubu, altyapısını son günlerin popüler ismi PHP-Nuke ile yenileyerek taze bir güç kazandı. Türkiye PHP Grubu olarak, özellikle serbest-kod hareketine sempati duyanları ve bu hareketin bir ucundan da kendileri tutmak isteyenleri sitemize katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Dünyanın en büyük web sitesi Yahoo!, altyapısını geliştirmek için PHP`ye dönüyor

larweda

www.yahoo.com altında bilinen, internet adına yapılabilecek her türlü içeriği sunan bir web ortamı olan Yahoo!, yıllardır C/C++ ile geliştirilen altyapısını C/C++ ile geliştirmeye devam etmekten vazgeçip, bundan sonraki geliştirmelerini PHP ile yapmaya karar verdiğini duyurdu. (Bunu da Slashdot`tan duydum :-)

Yahoo'nun yüksek (yüksek dediysem, zurnanın sondan kaçıncı deliği olması babında yüksek diyorum :) mühendislerinden biri olan Michael J. Radwin, PHP Con 2002`de yaptığı bir sunumla niçin PHP'yi seçtiklerini, ve bu seçimi yaparken ne aşamalardan geçtiklerini açıklamış.

Aklınızda bulunsun... (php 4.2 ve MySQL)

conan

Linux serverınızdaki php 4.1.X versiyonunu yenisiyle değiştirmek istiyorsunuz ve de 4.2.0'ı kurmak icin download ettiniz. unzip, configure, make, make install'dan sonra bütün mySQL database bağlantılarınızın çalışmadığını ve access problemleriniz olduğunuzu gördünüz. Aman tanrım! neler oluyor??!! diyorsanız işte cevabı:

PHP ile COM Port Kullanarak Haberleşme

FZ

Türkiye PHP Grubu'ndan Nurettin Sezer'in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 'de verilen ücretsiz seminerde bahsettiği konuyla ilgili detaylara buradan erişmek mümkün.