Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

0
xYroN
PHP

Görüşler

0
sulh
Programlama diline göre gelir araştırılması pek sağlıklı olmayabilir, zira alınan paranın miktarında proje, müşteri ve programcı gbi 3 farklı etken söz konusu.
0
darkhunter
Bazı Lisp'ciler de .NET ile yevmiyeyi doğrultup, Lisp ile 'money'leri batırıyorlarmış diye duydum.
0
FZ
?
0
darkhunter
hehehehe
0
FZ
?
0
darkhunter
Neyse, çatlatmadan yazayım bari:

http://www.international-lisp-conference.org/2005/media/peake-slides.pdf
0
FZ
Hatırladım bu sunumu, vakti zamanında bakmıştım. C# gibi Java benzeri "verbose" ve pek esnek olmayan bir dil söz konusu olunca sunumdaki yaklaşım hiç de mantıksız gelmiyor bana (ne yapsak C# 2.0'ın yaygınlaşmasını, C# 3.0'ın çıkmasını mı beklesek, sonra LINQ, DINQ filan mı beklesek, hayatımız beklemekle mi geçse? :).

Konu ILC'den açılmışken, ILC 2007 olsa da gitsek diyorum. Tabii herkes aynı şekilde hevesli değil, burada çok terbiyesiz bir bakış açısı var :-p

Ortalık biraz durulunca belki ECLM 2008 @ Istanbul gerçekleşir, ona gideriz.
0
darkhunter
Ben de ECLM'e gitmek istiyorum ama korkuyorum... Kaldığımız oteller kundaklanabilir, toplantı sahasındaki bahçede kafamıza yumurtalar yiyebiliriz. Biri yakamıza yakışıp; "Nasıl yaparsın bunu?", "Vatan haini, gençeleri zehirliyorsun!" falan der, mazallah...

Diğer yandan lemonodor'a da ILC konusunda destek veriyorum... O toplantıya da protestocu olarak katılıp, birilerine yumurta atmak istiyorum...

Ahhh, ironi...
0
FZ
Katılanlar gerekli ekstra bedeli ödedikleri takdirde tanık koruma programına alınıyorlar, adresleri değiştiriliyor ve estetik ameliyatlar gerçekleştiriliyor.

Benzer şeyin OCAML, Haskell, Prolog konferanslarında da kabul görmesi bekleniyor. Gerçi Haskell ve OCAML biraz daha şanslı gibi, en azından O'Reilly'den bir OCAML kitabı çıkmış durumda ve OSCON konferasında da Haskell'e az da olsa vakit ve yer ayırmışlar :) (Bkz. Proposing a Book yazısındaki LISP örneği :)
0
misafir
OCaml kitabı için verdiğiniz linkte karşıma şöyle bir uyarı penceresi çıkması beni güldürdü :-)

> caml.inria.fr >

Votre butineur (Opera/9.00 (X11; Linux i386; U; en)) m'est inconnu. Ce document souffrira de ne pas être vu avec Communicator ou IExplorer (version >= 4 tous les deux).
0
misafir
Belki INRIA'dan böyle birsey beklemedigim icin,
belki de fransizca bir uyari gormeye
alisik olmadigim icin guldum ve bunu paylasmak
istedim. Yoksa OCaml ve Haskell saygi duydugum
dillerdir. Bunu lynx ile yaziyorum, turkce
karakter eksikligini hosgorun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MyObjects Php 5 - MySql Nesne Köprüsü 1.0 Beta 2 Yayınlandı

angeleous

Aslen Zend'in PHP 5 programlama yarışması için geliştirdiğim ve BSD lisansıyla dağıtılan MyObjects PHP 5 kütüphanesi ve araçlarının beta 2 sürümü çıktı. İlk defa Fazlamesai.net'de duyurduğum bu araç kitinin özellikleri kısaca şöyle:

Program benim gibi web projelerinde PHP dilini kullanan ve PHP 5'in gelişmiş nesne modelinden faydalanarak MySQL veritabanındaki kayıtlarını nesneler aracilgiyla yönetmek/görüntülemek isteyen programcılar için geliştirildi. Programın tam olarak 'Object Persistance' ya da 'Object Relational Mapping' tanımlarına akademik olarak uyduğunu söyleyemem. Programı yalnızca program yazarken kendi ihtiyaç duyduğum niteliklerden yola çıkarak geliştirdim.

PHP için RPM kütüphanesi

Evreniz

PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.

phpKF Sürüm 1.12 ve 1.12-seo çıktı

anonim

php Kolay Forum; php ve MySQL destekli, kullanımı kolay, yönetim masası üzerinden birçok özelliği kontrol edilebilen, açık kaynaklı ve tamamen ücretsiz bir forum uygulamasıdır.

Kullanmak için tek yapmanız gereken buradan forum betiğini indirip, php ve MySQL destekli bir sunucuda kurmak.

Tica:TK: İlla ki Web Üzerinde Çalışacak!

tongucyumruk

Tica:TK Web uygulamalarının en büyük sorunu olan süreksiz bir bağlantı tipine sahip http protokolünün dezavantajlarını giderme amacı güden bir framework. Benzerlerine oranla en büyük farkı ise sadece Javascript ve PHP ile bu işi hallediyor olması.

vty MySQL Yöneticisi 1.6 Çıktı

pieycpi2

Web üzerinden MySQL yönetimi sağlayan vty'nin 1.6 sürümü çıktı. vty tek sayfalık bir script ile üzerinden MySQL veritabanının yönetilmesine imkan sağlıyor. tek bir sayfa olduğu için kolaylıkla kurulabiliyor. Kolay ve kullanışlı yapısı ile de dikkat çekiyor. Şu an Türkçe, İngilizce ve İtalyanca dilleri mevcut.

İndirmek için için: http://www.kutukutu.com/vty/