Programlama Dillerine Göre Programcıların Gelir Seviyeleri

0
xYroN
PHP

Görüşler

0
sulh
Programlama diline göre gelir araştırılması pek sağlıklı olmayabilir, zira alınan paranın miktarında proje, müşteri ve programcı gbi 3 farklı etken söz konusu.
0
darkhunter
Bazı Lisp'ciler de .NET ile yevmiyeyi doğrultup, Lisp ile 'money'leri batırıyorlarmış diye duydum.
0
FZ
?
0
darkhunter
hehehehe
0
FZ
?
0
darkhunter
Neyse, çatlatmadan yazayım bari:

http://www.international-lisp-conference.org/2005/media/peake-slides.pdf
0
FZ
Hatırladım bu sunumu, vakti zamanında bakmıştım. C# gibi Java benzeri "verbose" ve pek esnek olmayan bir dil söz konusu olunca sunumdaki yaklaşım hiç de mantıksız gelmiyor bana (ne yapsak C# 2.0'ın yaygınlaşmasını, C# 3.0'ın çıkmasını mı beklesek, sonra LINQ, DINQ filan mı beklesek, hayatımız beklemekle mi geçse? :).

Konu ILC'den açılmışken, ILC 2007 olsa da gitsek diyorum. Tabii herkes aynı şekilde hevesli değil, burada çok terbiyesiz bir bakış açısı var :-p

Ortalık biraz durulunca belki ECLM 2008 @ Istanbul gerçekleşir, ona gideriz.
0
darkhunter
Ben de ECLM'e gitmek istiyorum ama korkuyorum... Kaldığımız oteller kundaklanabilir, toplantı sahasındaki bahçede kafamıza yumurtalar yiyebiliriz. Biri yakamıza yakışıp; "Nasıl yaparsın bunu?", "Vatan haini, gençeleri zehirliyorsun!" falan der, mazallah...

Diğer yandan lemonodor'a da ILC konusunda destek veriyorum... O toplantıya da protestocu olarak katılıp, birilerine yumurta atmak istiyorum...

Ahhh, ironi...
0
FZ
Katılanlar gerekli ekstra bedeli ödedikleri takdirde tanık koruma programına alınıyorlar, adresleri değiştiriliyor ve estetik ameliyatlar gerçekleştiriliyor.

Benzer şeyin OCAML, Haskell, Prolog konferanslarında da kabul görmesi bekleniyor. Gerçi Haskell ve OCAML biraz daha şanslı gibi, en azından O'Reilly'den bir OCAML kitabı çıkmış durumda ve OSCON konferasında da Haskell'e az da olsa vakit ve yer ayırmışlar :) (Bkz. Proposing a Book yazısındaki LISP örneği :)
0
misafir
OCaml kitabı için verdiğiniz linkte karşıma şöyle bir uyarı penceresi çıkması beni güldürdü :-)

> caml.inria.fr >

Votre butineur (Opera/9.00 (X11; Linux i386; U; en)) m'est inconnu. Ce document souffrira de ne pas être vu avec Communicator ou IExplorer (version >= 4 tous les deux).
0
misafir
Belki INRIA'dan böyle birsey beklemedigim icin,
belki de fransizca bir uyari gormeye
alisik olmadigim icin guldum ve bunu paylasmak
istedim. Yoksa OCaml ve Haskell saygi duydugum
dillerdir. Bunu lynx ile yaziyorum, turkce
karakter eksikligini hosgorun...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MyObjects Zend'in PHP 5 Yarışmasında 7. Oldu

resilence

MySql ve PHP 5 nesne kalıcılık kütüphanesi (Object Persistence Library) uygulaması olan MyObjects, Zend firmasının düzenlediği Php 5 programlama yarışmasında 150'den fazla uygulama içerisinde 7. oldu.

MyObjects BSD lisansı ile dağıtılan bir uygulama, yani ticari olsun ya da olmasın her türlü php uygulaması MyObjects ile geliştirilebilir ya da MyObjects entegre edilerek geliştirilebilir. Uygulamanın genel amaçları ve özellikleri şöyle:

GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

ulatrix

Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.

Blog tutmanın GMail'cesi

abakana

Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html

PHP´nin Türkiye´deki evini ziyaret ettiniz mi?

anonim

Yaklaşık bir seneden beri Türkiye'deki PHP kullanıcılarına Türkçe kaynak yaratmak ve hepsini tek bir çatı altında toplayıp bir topluluk oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye PHP Grubu, altyapısını son günlerin popüler ismi PHP-Nuke ile yenileyerek taze bir güç kazandı. Türkiye PHP Grubu olarak, özellikle serbest-kod hareketine sempati duyanları ve bu hareketin bir ucundan da kendileri tutmak isteyenleri sitemize katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

PHP 5.0.0 Çıktı

WoLoLo

php.net 5.0.0 sürümünü çıkardığını duyurdu.
Yeni sürümü Zend Engine II ve komple bir XML desteği sağlıyor. Ayrıca yeni sürümde SQLite adı verilen oldukça kullanışlı bir SQL sürümü ile beraber geliyor.


Download : php 5.0.0
Changelog : Release Candidate 3 > php 5.0.0