PHP ile COM Port Kullanarak Haberleşme

0
FZ
Türkiye PHP Grubu'ndan Nurettin Sezer'in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 'de verilen ücretsiz seminerde bahsettiği konuyla ilgili detaylara buradan erişmek mümkün.
PHP

Görüşler

0
anonim
FZ ve PHP? Gözlerime inanamadım :)
0
muhasebeci
valla ben de şaşırdım :) Yakında FZ nin blogunda lisp ile COM programlama ya dair bişe görebilme ihtimalimis oldukça yüksek :)
0
FZ
Yahu bulaşmayın bana :) Lemonodor var robotik ve Lisp ile uğraşan gidin ona sorun Lisp ve donanım kontrol mevzularını ya da Planet Lisp'e filan bakın:

http://lemonodor.com/

http://planet.lisp.org/

0
orhankurnaz
şu anda
http://www.zeb.biz/docs.php?id=15

adresinde bulunan makaleyi hatırlattı bana. makale tarihine bakarak bunun daha iyi bir içeriğe sahip olacağını düşünmüştüm. ama umarım devamı gelir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

MyObjects Php 5 - MySql Nesne Köprüsü 1.0 Beta 2 Yayınlandı

angeleous

Aslen Zend'in PHP 5 programlama yarışması için geliştirdiğim ve BSD lisansıyla dağıtılan MyObjects PHP 5 kütüphanesi ve araçlarının beta 2 sürümü çıktı. İlk defa Fazlamesai.net'de duyurduğum bu araç kitinin özellikleri kısaca şöyle:

Program benim gibi web projelerinde PHP dilini kullanan ve PHP 5'in gelişmiş nesne modelinden faydalanarak MySQL veritabanındaki kayıtlarını nesneler aracilgiyla yönetmek/görüntülemek isteyen programcılar için geliştirildi. Programın tam olarak 'Object Persistance' ya da 'Object Relational Mapping' tanımlarına akademik olarak uyduğunu söyleyemem. Programı yalnızca program yazarken kendi ihtiyaç duyduğum niteliklerden yola çıkarak geliştirdim.

DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

deathline

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.

Aklınızda bulunsun... (php 4.2 ve MySQL)

conan

Linux serverınızdaki php 4.1.X versiyonunu yenisiyle değiştirmek istiyorsunuz ve de 4.2.0'ı kurmak icin download ettiniz. unzip, configure, make, make install'dan sonra bütün mySQL database bağlantılarınızın çalışmadığını ve access problemleriniz olduğunuzu gördünüz. Aman tanrım! neler oluyor??!! diyorsanız işte cevabı:

Kim demiş PHP sadece WWW içindir diye?

SHiBuMi

Perl'ü sollayıp Apache'in en popüler modülü olmak ve dünyada 5 milyon domainde kullanılır hale ulaşmak PHP'yi kesmemiş olacak ki, PHP şimdi de masaüstü programcılığına el attı. GTK 2.0 desteği ile çalışacak olan PHP'nin masaüstü modülü şu an için 0.0.1 sürümü ile henüz bir bebek ama vaat ettikleriyle PHP programcılarına yepyeni kapılar açacak gibi gözüküyor.

Extreme Programming & PHP

SHiBuMi

Extreme Programming, bir anlamda geleneksel yazılım geliştirme metodolojilerine tepki olarak ortaya çıkmış, kodlamayı ön planda tutan, planların her zaman değişikliğe uğramaya mahkum oldukları tecrübesinden yola çıkarak, kodlama ile planlamayı sistem bütünlüğünü tehlikeye atmadan bir arada yürütmeyi hedefleyen bir yazılım geliştirme metodudur. İlk başlarda Smalltalk ile geliştirilen projelerde uygulanmaya başlanmış ve başarı kazanmış bu sistem, bütün programlama dilleri ile uygulanabilir, özellikle günümüzde daha hızlı kod yazımına imkan sağlayan scripting dilleri ile güzel sonuçlar elde edilebilir.