vty MySQL Yöneticisi 1.6 Çıktı

0
pieycpi2
Web üzerinden MySQL yönetimi sağlayan vty'nin 1.6 sürümü çıktı. vty tek sayfalık bir script ile üzerinden MySQL veritabanının yönetilmesine imkan sağlıyor. tek bir sayfa olduğu için kolaylıkla kurulabiliyor. Kolay ve kullanışlı yapısı ile de dikkat çekiyor. Şu an Türkçe, İngilizce ve İtalyanca dilleri mevcut.

İndirmek için için: http://www.kutukutu.com/vty/
vty sınıf tabanlı olduğu için tek dosyadan oluşuyor ve zip'li hali 30KB yer tutuyor. Daha önce çıkan versiyonlarındaki isteklere yönlenen vty'nin 1.6 versiyonundan sonra da geliştirilmesine devam ediliyor.
PHP

İlgili Yazılar

PHP için RPM kütüphanesi

Evreniz

PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Php5 ve Sqlite

GenX

Phpnin tamamiyle kullanima acilmasi beklenen versiyonu PHP 5'in yayindan onceki son deneme surumu "Release Candidate 3" yayinlandi. Peki bize ne gibi getirileri olacak yeni versiyon PHP'nin?

DCP Portal 7 yayınlandı

deathline

Daha önce 7.0 Beta sürümünü duyurduğumuz DCP Portal 7 versiyonu yayınlandı. Detaylı bilgi ve kurulum dosyaları için aşağıdaki adresleri kullanabilirsiniz

PHP ile Linux Programlama (Perl ve C Tadında ;-)

FZ

FM'nin genç üyelerinden tasarımcı ve acemi çaylak programcı arkadaşımız knt'nin "Yahu hocam, C tadında PHP gibi bir şey olsa ne kadar güzel olurdu, benim işimi mükemmel görürdü" demesi ve benim onu eleştirmem ile başladı her şey. Birkaç gün sonra knt arkadaşımız karşımıza aşağıda okuyacağınız belge ile çıkageldi. Çoğu kişinin sadece Apache ve web programlama bağlamında kullanılabildiğini ve başka bir işe yaramadığını zannettiği PHP dili ile nasıl normal (!) GNU/Linux programlama yapılabileceğini gösteren bu başlangıç seviyesindeki belgeden ilgili kişilerin faydalanacağını umuyoruz. Lütfen belge ile ilgili yorumlarınızı ve varsa deneyimlerinizi, eleştirilerinizi yazmaktan imtina etmeyin. Ve karşınızda...

DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

deathline

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.