PHP 5 Ciddi Geliyor

0
pulsar
Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder
PHP

Görüşler

0
SHiBuMi
PHP5, Java tadında olmuş. Denemek isteyenler http://snaps.php.net adresinden linux ve windows sürümlerine erişebilirler.
0
junkie
PHP nesneye yoneLik programLama iLe iLgiLi degisikLikLerden sonra artIk piyasada buyuk capLI projeLerde daha rahatca kuLLanILabiLecek. Bu sevindirici bir haber..

PHP 3 'ten PHP 4'e gecis, buyuk oLay oLmu$tu.. Session management gibi bazI "beLaLI" konuLarda $Ik cozumLerLe geLmi$Lerdi.

Alt yapIda ise, kodLarIn yorumLanma mantIgIndaki degisikLik (PHP3 bir dongunun icindeki satIrLarI dongu kadar teker teker yorumLar, PHP 4'te ise tum dokumanI bir kez) PHP'yi hIzLandIrmI$tI.

Ama $imdi PHP 5 iLe bir anLamda ZEND,Maguma AG gibi PHP iLe yada iLgiLi cozumLer geLi$tiren firmaLarIn pazar payI bir miktar arttIrILmaya caLI$ILmI$.

Zira PHP haLa i$ dunyasInda ciddi rakipLeri buLunan bir betik diLi. Buyuk oLcekLi uyguLama geLi$tirirken eksikLigi hissediLen nesneye yoneLik yapInIn zayIfLIgI iLe i$ dunyasInIn bazI hasasLIkLarInI durtuyordu PHP.

Bir ara PHP-DEV haber grubunda "PHP hicbir zaman Java oLmayacaktIr. Java isteyen Java sInIfLarInI PHP'den cagIrsIn." diyenLerin $imdi PHP 5 iLe geLmeLeri, o zamanki kIrgInLIgImI giderdi diyebiLirim.

Ben yeni PHP'den gayet memnunum. Bir kac ay once kuLLandIgIm PHP 5 dev$irmesi [RH 8.0 uzerinde cift itanium 800MHz bir makinede] bazen deLirse ve sistem hafIzasIndan bazI durumLarda 100 MB goturse de, son zamanLarda bu probLemLerin gideriLdigini duymak beni sevindirdi.

$imdiki PHP'ciLere daha sagLam nesneye yoneLik ozeLLikLer dI$Inda pek bi$ey sagLamayacak yeni PHP, son degi$ikLikLerLe asLInda cok buyuk bir yoL katetti du$uncesindeyim..

"HayIrLara vesiLe oLsun" gibi bir temenni ile de bitireyim yorumumu..
0
caglar_onur
Selamlar; http://www.zend.com/iseminar.php [www.zend.com] adresinde Zend Engine 2 yani PHP 5.0 'ın bu Object Oriented özellikleriyle ilgili iki nefis sunum var 7MB-12MB arasında değişen bu sunumlara online katılmak sonradan izlemek v.s. gibi birçok opsiyonda mevcut.Eğer yeni OO nasıl olacak diyorsanız benim favorim Zeev Suraski'nin yaklaşık 100 dakikalık The Future of PHP and the Zend Engine 2 - Part 2 Examples and tutorials semineri :) Bol Seyirler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

vty MySQL Yöneticisi 1.6 Çıktı

pieycpi2

Web üzerinden MySQL yönetimi sağlayan vty'nin 1.6 sürümü çıktı. vty tek sayfalık bir script ile üzerinden MySQL veritabanının yönetilmesine imkan sağlıyor. tek bir sayfa olduğu için kolaylıkla kurulabiliyor. Kolay ve kullanışlı yapısı ile de dikkat çekiyor. Şu an Türkçe, İngilizce ve İtalyanca dilleri mevcut.

İndirmek için için: http://www.kutukutu.com/vty/

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini Online Görün

anonim

Açık Kaynak Kodlu İçerik Yönetim Sistemlerini indirip yüklemeden Online olarak görüp denemek isteyenler için www.opensourcecms.com sitesi biçilmiş kaftan.. Ayrıca akademisyenlere CMS - e-Learning başlığında Moodle sistemini incelemelerini şiddetle tavsiye ederim. Online ders sistesi hazırlamak gerçekten çok kolay...
www.cmsinfo.org/article.php3?story_id=98 adresinde de güzel bir tartışma var.

Not: İşin açıkçası windows'da çalışan basit bir İçerik Yönetim Sistemi arıyorum. Blog tarzında bir sistemde olsa yeterli olur.
Kişisel kullanım için hangi İçerik Yönetim Sistemi tercih edilmeli ?

PHP ile Linux Programlama (Perl ve C Tadında ;-)

FZ

FM'nin genç üyelerinden tasarımcı ve acemi çaylak programcı arkadaşımız knt'nin "Yahu hocam, C tadında PHP gibi bir şey olsa ne kadar güzel olurdu, benim işimi mükemmel görürdü" demesi ve benim onu eleştirmem ile başladı her şey. Birkaç gün sonra knt arkadaşımız karşımıza aşağıda okuyacağınız belge ile çıkageldi. Çoğu kişinin sadece Apache ve web programlama bağlamında kullanılabildiğini ve başka bir işe yaramadığını zannettiği PHP dili ile nasıl normal (!) GNU/Linux programlama yapılabileceğini gösteren bu başlangıç seviyesindeki belgeden ilgili kişilerin faydalanacağını umuyoruz. Lütfen belge ile ilgili yorumlarınızı ve varsa deneyimlerinizi, eleştirilerinizi yazmaktan imtina etmeyin. Ve karşınızda...

Extreme Programming & PHP

SHiBuMi

Extreme Programming, bir anlamda geleneksel yazılım geliştirme metodolojilerine tepki olarak ortaya çıkmış, kodlamayı ön planda tutan, planların her zaman değişikliğe uğramaya mahkum oldukları tecrübesinden yola çıkarak, kodlama ile planlamayı sistem bütünlüğünü tehlikeye atmadan bir arada yürütmeyi hedefleyen bir yazılım geliştirme metodudur. İlk başlarda Smalltalk ile geliştirilen projelerde uygulanmaya başlanmış ve başarı kazanmış bu sistem, bütün programlama dilleri ile uygulanabilir, özellikle günümüzde daha hızlı kod yazımına imkan sağlayan scripting dilleri ile güzel sonuçlar elde edilebilir.

GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

ulatrix

Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.