PHP 5 Ciddi Geliyor

0
pulsar
Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder
PHP

Görüşler

0
SHiBuMi
PHP5, Java tadında olmuş. Denemek isteyenler http://snaps.php.net adresinden linux ve windows sürümlerine erişebilirler.
0
junkie
PHP nesneye yoneLik programLama iLe iLgiLi degisikLikLerden sonra artIk piyasada buyuk capLI projeLerde daha rahatca kuLLanILabiLecek. Bu sevindirici bir haber..

PHP 3 'ten PHP 4'e gecis, buyuk oLay oLmu$tu.. Session management gibi bazI "beLaLI" konuLarda $Ik cozumLerLe geLmi$Lerdi.

Alt yapIda ise, kodLarIn yorumLanma mantIgIndaki degisikLik (PHP3 bir dongunun icindeki satIrLarI dongu kadar teker teker yorumLar, PHP 4'te ise tum dokumanI bir kez) PHP'yi hIzLandIrmI$tI.

Ama $imdi PHP 5 iLe bir anLamda ZEND,Maguma AG gibi PHP iLe yada iLgiLi cozumLer geLi$tiren firmaLarIn pazar payI bir miktar arttIrILmaya caLI$ILmI$.

Zira PHP haLa i$ dunyasInda ciddi rakipLeri buLunan bir betik diLi. Buyuk oLcekLi uyguLama geLi$tirirken eksikLigi hissediLen nesneye yoneLik yapInIn zayIfLIgI iLe i$ dunyasInIn bazI hasasLIkLarInI durtuyordu PHP.

Bir ara PHP-DEV haber grubunda "PHP hicbir zaman Java oLmayacaktIr. Java isteyen Java sInIfLarInI PHP'den cagIrsIn." diyenLerin $imdi PHP 5 iLe geLmeLeri, o zamanki kIrgInLIgImI giderdi diyebiLirim.

Ben yeni PHP'den gayet memnunum. Bir kac ay once kuLLandIgIm PHP 5 dev$irmesi [RH 8.0 uzerinde cift itanium 800MHz bir makinede] bazen deLirse ve sistem hafIzasIndan bazI durumLarda 100 MB goturse de, son zamanLarda bu probLemLerin gideriLdigini duymak beni sevindirdi.

$imdiki PHP'ciLere daha sagLam nesneye yoneLik ozeLLikLer dI$Inda pek bi$ey sagLamayacak yeni PHP, son degi$ikLikLerLe asLInda cok buyuk bir yoL katetti du$uncesindeyim..

"HayIrLara vesiLe oLsun" gibi bir temenni ile de bitireyim yorumumu..
0
caglar_onur
Selamlar; http://www.zend.com/iseminar.php [www.zend.com] adresinde Zend Engine 2 yani PHP 5.0 'ın bu Object Oriented özellikleriyle ilgili iki nefis sunum var 7MB-12MB arasında değişen bu sunumlara online katılmak sonradan izlemek v.s. gibi birçok opsiyonda mevcut.Eğer yeni OO nasıl olacak diyorsanız benim favorim Zeev Suraski'nin yaklaşık 100 dakikalık The Future of PHP and the Zend Engine 2 - Part 2 Examples and tutorials semineri :) Bol Seyirler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP`nin son marifeti: Executable PHP!

SHiBuMi

Birkaç hafta önce PHP-GTK ile PHP`nin yepyeni bir şekil almaya başladığını yazmıştım. Çok geçmeden ikinci bomba da düştü: Artık PHP kodlarınızı Windows altında çalıştırılabilir (exe) dosyalara dönüştürebileceksiniz. Bu özellik GTK eklentisi ile birleştiğinde PHP kullanıcıları artık gerçek GUI uygulamaları yaratmaya başlayabilecekler. Bu da PHP'nin bir script dili olmaktan çıkmaya başladığının ve giderek komple bir programlama dili olduğunun en bariz örneklerinden bir tanesi. Şu anda Linux için böyle bir imkan yok ancak open-source olan projenin Linux altında da hayata geçirilmesi için şimdiden dünya çapında kollar sıvanmış. Bu haberle ilgili daha fazla bilgi almak için www.deskcode.com/phpcompiler adresini ziyaret edebilirsiniz.

PHP5, Zend ve soru işaretleri(m)

junkie

PHP5 ile ilgili dökümanlar çıktıkça meraklandım ve Beta versiyonları ile içine daldım. Ama içine girdikçe, daha fazla soru işareti kafamda yer bulmaya başladı. Özellikle Zend'in yaptığı anketin sonuçlarını açıklamasından sonra.

Acaba Zend PHP5 stratejisi ile ilgili hata mı yaptı? Ya da bu kadar köklü bir değişim böyle bir adımı mı beraberinde getirmeli? Bilemiyorum...

Artık Türk Yapımı Bir Forumumuz Var

anonim

Evet artık bizimde kendimize özgü bir forumumuz var. Forumun Adı phpKF (php Kolay Forum). Yapan arkadaş, forumu 6 ayda yaptığını yazmış ve tamamen ücretsiz olarak kaynağını da açmış.

Blog tutmanın GMail'cesi

abakana

Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html

phpKF Sürüm 1.12 ve 1.12-seo çıktı

anonim

php Kolay Forum; php ve MySQL destekli, kullanımı kolay, yönetim masası üzerinden birçok özelliği kontrol edilebilen, açık kaynaklı ve tamamen ücretsiz bir forum uygulamasıdır.

Kullanmak için tek yapmanız gereken buradan forum betiğini indirip, php ve MySQL destekli bir sunucuda kurmak.