PHP 5 Ciddi Geliyor

0
pulsar
Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder
PHP

Görüşler

0
SHiBuMi
PHP5, Java tadında olmuş. Denemek isteyenler http://snaps.php.net adresinden linux ve windows sürümlerine erişebilirler.
0
junkie
PHP nesneye yoneLik programLama iLe iLgiLi degisikLikLerden sonra artIk piyasada buyuk capLI projeLerde daha rahatca kuLLanILabiLecek. Bu sevindirici bir haber..

PHP 3 'ten PHP 4'e gecis, buyuk oLay oLmu$tu.. Session management gibi bazI "beLaLI" konuLarda $Ik cozumLerLe geLmi$Lerdi.

Alt yapIda ise, kodLarIn yorumLanma mantIgIndaki degisikLik (PHP3 bir dongunun icindeki satIrLarI dongu kadar teker teker yorumLar, PHP 4'te ise tum dokumanI bir kez) PHP'yi hIzLandIrmI$tI.

Ama $imdi PHP 5 iLe bir anLamda ZEND,Maguma AG gibi PHP iLe yada iLgiLi cozumLer geLi$tiren firmaLarIn pazar payI bir miktar arttIrILmaya caLI$ILmI$.

Zira PHP haLa i$ dunyasInda ciddi rakipLeri buLunan bir betik diLi. Buyuk oLcekLi uyguLama geLi$tirirken eksikLigi hissediLen nesneye yoneLik yapInIn zayIfLIgI iLe i$ dunyasInIn bazI hasasLIkLarInI durtuyordu PHP.

Bir ara PHP-DEV haber grubunda "PHP hicbir zaman Java oLmayacaktIr. Java isteyen Java sInIfLarInI PHP'den cagIrsIn." diyenLerin $imdi PHP 5 iLe geLmeLeri, o zamanki kIrgInLIgImI giderdi diyebiLirim.

Ben yeni PHP'den gayet memnunum. Bir kac ay once kuLLandIgIm PHP 5 dev$irmesi [RH 8.0 uzerinde cift itanium 800MHz bir makinede] bazen deLirse ve sistem hafIzasIndan bazI durumLarda 100 MB goturse de, son zamanLarda bu probLemLerin gideriLdigini duymak beni sevindirdi.

$imdiki PHP'ciLere daha sagLam nesneye yoneLik ozeLLikLer dI$Inda pek bi$ey sagLamayacak yeni PHP, son degi$ikLikLerLe asLInda cok buyuk bir yoL katetti du$uncesindeyim..

"HayIrLara vesiLe oLsun" gibi bir temenni ile de bitireyim yorumumu..
0
caglar_onur
Selamlar; http://www.zend.com/iseminar.php [www.zend.com] adresinde Zend Engine 2 yani PHP 5.0 'ın bu Object Oriented özellikleriyle ilgili iki nefis sunum var 7MB-12MB arasında değişen bu sunumlara online katılmak sonradan izlemek v.s. gibi birçok opsiyonda mevcut.Eğer yeni OO nasıl olacak diyorsanız benim favorim Zeev Suraski'nin yaklaşık 100 dakikalık The Future of PHP and the Zend Engine 2 - Part 2 Examples and tutorials semineri :) Bol Seyirler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP ile Linux Programlama (Perl ve C Tadında ;-)

FZ

FM'nin genç üyelerinden tasarımcı ve acemi çaylak programcı arkadaşımız knt'nin "Yahu hocam, C tadında PHP gibi bir şey olsa ne kadar güzel olurdu, benim işimi mükemmel görürdü" demesi ve benim onu eleştirmem ile başladı her şey. Birkaç gün sonra knt arkadaşımız karşımıza aşağıda okuyacağınız belge ile çıkageldi. Çoğu kişinin sadece Apache ve web programlama bağlamında kullanılabildiğini ve başka bir işe yaramadığını zannettiği PHP dili ile nasıl normal (!) GNU/Linux programlama yapılabileceğini gösteren bu başlangıç seviyesindeki belgeden ilgili kişilerin faydalanacağını umuyoruz. Lütfen belge ile ilgili yorumlarınızı ve varsa deneyimlerinizi, eleştirilerinizi yazmaktan imtina etmeyin. Ve karşınızda...

Wikepage 2005.3 Wiki Motoru

anonim

Türk GPL sitesi cyrocom'un eski wiksis'i yeni adıyla wikepage bu yılki 3. sürümü olan 2005.3'ü çıkardı. Optimize olan kodu ile wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 25Kb'lık bir PHP kodu. Son sürümü buradan deneyebilir ve buradan indirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi cyrocom Internet sitesinde.

PHP ile COM Port Kullanarak Haberleşme

FZ

Türkiye PHP Grubu'ndan Nurettin Sezer'in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 'de verilen ücretsiz seminerde bahsettiği konuyla ilgili detaylara buradan erişmek mümkün.

Grafik içinden kod çalıştırma saldırılarıyla ilgili

Yns_

Bir süredir Türkiye'de ve dünyada "hekır"ların ve "skript kidi"lerin rağbet gösterdiği , IE’nin üstün (!) yorumlama zekası sonucu oluşan XSS açıklarına karşı bir PHP sınıfı hazırladım.

DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

deathline

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.