PHP 5 Ciddi Geliyor

0
pulsar
Yeni çıkacak olan PHP sürümünde bir çok nesneye yönelik programlama özelliği mevcut. PHP 4.x.x sürümleri ile PHP 5'i C/C++ gibi görenler bile var. Web scripting dillerinin en iyi kullanıcı gurubuna sahip dili artık ikinci devrine girdi diyebiliriz.

Bilgi için: PHPBuilder
PHP

Görüşler

0
SHiBuMi
PHP5, Java tadında olmuş. Denemek isteyenler http://snaps.php.net adresinden linux ve windows sürümlerine erişebilirler.
0
junkie
PHP nesneye yoneLik programLama iLe iLgiLi degisikLikLerden sonra artIk piyasada buyuk capLI projeLerde daha rahatca kuLLanILabiLecek. Bu sevindirici bir haber..

PHP 3 'ten PHP 4'e gecis, buyuk oLay oLmu$tu.. Session management gibi bazI "beLaLI" konuLarda $Ik cozumLerLe geLmi$Lerdi.

Alt yapIda ise, kodLarIn yorumLanma mantIgIndaki degisikLik (PHP3 bir dongunun icindeki satIrLarI dongu kadar teker teker yorumLar, PHP 4'te ise tum dokumanI bir kez) PHP'yi hIzLandIrmI$tI.

Ama $imdi PHP 5 iLe bir anLamda ZEND,Maguma AG gibi PHP iLe yada iLgiLi cozumLer geLi$tiren firmaLarIn pazar payI bir miktar arttIrILmaya caLI$ILmI$.

Zira PHP haLa i$ dunyasInda ciddi rakipLeri buLunan bir betik diLi. Buyuk oLcekLi uyguLama geLi$tirirken eksikLigi hissediLen nesneye yoneLik yapInIn zayIfLIgI iLe i$ dunyasInIn bazI hasasLIkLarInI durtuyordu PHP.

Bir ara PHP-DEV haber grubunda "PHP hicbir zaman Java oLmayacaktIr. Java isteyen Java sInIfLarInI PHP'den cagIrsIn." diyenLerin $imdi PHP 5 iLe geLmeLeri, o zamanki kIrgInLIgImI giderdi diyebiLirim.

Ben yeni PHP'den gayet memnunum. Bir kac ay once kuLLandIgIm PHP 5 dev$irmesi [RH 8.0 uzerinde cift itanium 800MHz bir makinede] bazen deLirse ve sistem hafIzasIndan bazI durumLarda 100 MB goturse de, son zamanLarda bu probLemLerin gideriLdigini duymak beni sevindirdi.

$imdiki PHP'ciLere daha sagLam nesneye yoneLik ozeLLikLer dI$Inda pek bi$ey sagLamayacak yeni PHP, son degi$ikLikLerLe asLInda cok buyuk bir yoL katetti du$uncesindeyim..

"HayIrLara vesiLe oLsun" gibi bir temenni ile de bitireyim yorumumu..
0
caglar_onur
Selamlar; http://www.zend.com/iseminar.php [www.zend.com] adresinde Zend Engine 2 yani PHP 5.0 'ın bu Object Oriented özellikleriyle ilgili iki nefis sunum var 7MB-12MB arasında değişen bu sunumlara online katılmak sonradan izlemek v.s. gibi birçok opsiyonda mevcut.Eğer yeni OO nasıl olacak diyorsanız benim favorim Zeev Suraski'nin yaklaşık 100 dakikalık The Future of PHP and the Zend Engine 2 - Part 2 Examples and tutorials semineri :) Bol Seyirler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yeni içerik yönetimi programı DCP-Portal

anonim

PHP-Nuke türü içerik yönetimi programlarına bir yenisi daha eklendi. Bir siteyi baştan aşağı gereksiz ayrıntılarla uğraşmanıza gerek kalmadan kurmanıza ve güncellemenize olanak sağlayan bu tür programlar zaten çok az sayıda bulunuyor. dotcom-Projects sahibi Serhan D. Kıymaz tarafından geliştirilen DCP-Portal size bir içerik yönetimi programından beklediğiniz her şeyi sunuyor. Tamamen PHP ve mySQL tabanlı olan DCP-Portal'nin özelliklerinden bazıları şöyle:

Eclipse ile PHP Debugging

anonim

Eclipse plugini PHPEclipse'nin kurulumu ve PHPEclipse ile PHP debugging üzerine bir makale yazdım.

Makale ile ilgili olumlu veya olumsuz görüşlerinizi bekliyorum: http://forum.int6.net/php_eclipse_debugging.pdf

MyObjects Zend'in PHP 5 Yarışmasında 7. Oldu

resilence

MySql ve PHP 5 nesne kalıcılık kütüphanesi (Object Persistence Library) uygulaması olan MyObjects, Zend firmasının düzenlediği Php 5 programlama yarışmasında 150'den fazla uygulama içerisinde 7. oldu.

MyObjects BSD lisansı ile dağıtılan bir uygulama, yani ticari olsun ya da olmasın her türlü php uygulaması MyObjects ile geliştirilebilir ya da MyObjects entegre edilerek geliştirilebilir. Uygulamanın genel amaçları ve özellikleri şöyle:

Php.YeniDünya

butch

Php dili kullanılarak ilk bilgisayar virüsü yazıldı. Pek zararlı olmayan bu virüs şu anda sadece windows makinaların c:windows dizini altındaki .php, .hm, .html, .htt dosyalarını etkileyebiliyor. Ama yakın gelecekte daha gelişmiş türlerini görmemiz mümkün. Peki bunun anlamı nedir? Bu gelişme, yeni nesil virüslerin yolda olduğunun ilk habercisi. Unutmadan virüsün adı PHP.NewWorld yani PHP.YeniDünya. Detaylı bilgi

PHP´nin Türkiye´deki evini ziyaret ettiniz mi?

anonim

Yaklaşık bir seneden beri Türkiye'deki PHP kullanıcılarına Türkçe kaynak yaratmak ve hepsini tek bir çatı altında toplayıp bir topluluk oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye PHP Grubu, altyapısını son günlerin popüler ismi PHP-Nuke ile yenileyerek taze bir güç kazandı. Türkiye PHP Grubu olarak, özellikle serbest-kod hareketine sempati duyanları ve bu hareketin bir ucundan da kendileri tutmak isteyenleri sitemize katkıda bulunmaya davet ediyoruz.