Kim demiş PHP sadece WWW içindir diye?

0
SHiBuMi
Perl'ü sollayıp Apache'in en popüler modülü olmak ve dünyada 5 milyon domainde kullanılır hale ulaşmak PHP'yi kesmemiş olacak ki, PHP şimdi de masaüstü programcılığına el attı. GTK 2.0 desteği ile çalışacak olan PHP'nin masaüstü modülü şu an için 0.0.1 sürümü ile henüz bir bebek ama vaat ettikleriyle PHP programcılarına yepyeni kapılar açacak gibi gözüküyor.
İşin en güzel yanlarından birisi, yazdığınız kodun hem Linux hem de Windows altında çalışabilecek olması. PHP ile masaüstü uygulamaları geliştirmeye başlayabilmeniz için öncelikle PHP'nin 4.0.5 sürümünün çıkmasını beklemeniz, ya da o kadar bekleyemem diyorsanız www.php4win.de adresinden add-on paketi ile beraber 4.0.5-dev sürümünü indirip kurmanız gerekecek. Asıl işi yapan dosyaları ise gtk.php.net adresinden indirebilirsiniz.
PHP

Görüşler

0
quicksome
Bu gece Php dili bir arkadasi acaip bi sekilde surundurdu. Hakikaten php calisacam diye tutturan bir arkadas sabaha karsi 5 gibi(az once) ofiste, yerlerde sizdi, kaldi. Ve birazdan bu muhtesem haber icin kendisini uyandiracagim. Bu kadar ugrasicak sey varken oldumu simdi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP ile RoR: Symfony

fsniper

Siz de benim gibi, RoR haberlerini görüp, ağzı sulanan PHP kullanıcılarından mısınız? Ben de raylara binmek isterim, uçmak kaçmak isterim mi diyorsunuz? Dakikalar içinde blog uygulaması yazmak mı istiyorsunuz?

İşte symfony Üstelik AJAX da destekliyor: 10 dakikalık quicktime filmi.

MyObjects Php 5 - MySql Nesne Köprüsü 1.0 Beta 2 Yayınlandı

angeleous

Aslen Zend'in PHP 5 programlama yarışması için geliştirdiğim ve BSD lisansıyla dağıtılan MyObjects PHP 5 kütüphanesi ve araçlarının beta 2 sürümü çıktı. İlk defa Fazlamesai.net'de duyurduğum bu araç kitinin özellikleri kısaca şöyle:

Program benim gibi web projelerinde PHP dilini kullanan ve PHP 5'in gelişmiş nesne modelinden faydalanarak MySQL veritabanındaki kayıtlarını nesneler aracilgiyla yönetmek/görüntülemek isteyen programcılar için geliştirildi. Programın tam olarak 'Object Persistance' ya da 'Object Relational Mapping' tanımlarına akademik olarak uyduğunu söyleyemem. Programı yalnızca program yazarken kendi ihtiyaç duyduğum niteliklerden yola çıkarak geliştirdim.

linux üzerindeki php ile mssql 2000(veya 7.0 veya 6.5...)e bağlanmak istersek

roots

İlla da MySQL kullanacak değilsiniz ya, roots kardeşimiz bize PHP connectivity konusunda bir tecrübesini aktarmış.

Allah oldurmasın ama bir gün icap ederde başınız sıkışırsa ve siz mssql 2000'e linux üzerinde çalışan bir webserverdan php ile bağlanmak zorunda kalırsanız aşağıdakiler sanırım işinize yarayacaktır.

http://www.freetds.com'dan güncel tds sürümünü çekelim. RPM çekebilirsiniz kolay çözüm olarak. Ben tgz olarak indirdim ve...

Web çöktü ve bu tamamen sizlerin suçu!

FZ

Lerdorf Internet'in şu an ki durumunu "hasar görmüş parçaların tekrarı" olarak niteliyor ve internet için hala kalan tek umudun PHP'den alınacak yardım olabileceğini söylüyor.

PHP'i 1995 yılında yaratmış olan Lerdorf, Yahoo'da görevli bir PHP geliştiricisi olmasının yanı sıra PHP camiasının da aktif üyelerinden. PHP de, pek çok açıdan değerlendirildiğinde, günümüzde Web uygulamalarında kullanılan en popüler betik dili olarak kabul ediliyor.

Lerdorf kendisini izlemekte olan kalabalığa oldukça iğneleyici bir dille: "Web oldukça büyük bir zarar gördü, dolayısıyla artık hepimiz evlerimize geri dönebiliriz. Ama neyse ki, pek çok insan Web'in çöktüğünün farkında değil" ve devam etti...

PHP 5.2 Duyuruldu

Ono

* Zend Motoruna daha iyi ve verimli performans sağlayacak yeni bellek yönetimi.
* Giriş eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* JSON eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* Zip eklentisi artık zip dosyaları oluşturup editleyebiliyor.