Symfony Projesinin Takım Kaptanı Fabien Potencier ile Röportaj

0
xYroN
php|architect ‘in php-podcast sitesinde Marcus Whitney tarafından yapılmış bir röportaja rastladım. Röportajdan Symfony ile ilgili pekçok bilgiyi almak ve geliştirici gözünden projeye bakışı değerlendirmek mümkün. Aşağıdaki linklerden dokümana ulaşabilirsiniz.

http://podcast.phparch.com/podcast/audio/20060210.mp3
PHP

Görüşler

0
hayalci
Symfony'nin kim ya da ne olduğu hakkında bir iki kelime olsa nasıl olurdu ?
0
MGzzY
symfony is an open-source PHP5 web framework
0
selam
Symfony, RoR'dan esinlenmiş olup benzer özelliklerin pek çoğunu içerisinde barındıran ve bunu yaparken diğer açık kaynak kodlu yazılımlardan faydalanan (propel, creole vs.) PHP5 ile geliştirilen yeni nesil bir web geliştirme framework'ü. Reklam gibi olmasın pek severim kendisini, MySQL yerine postgreSQL kullanıyorsanız yerel deponuzda creole ve propel'i kimi veri tipleri için patch etmeniz gerekiyor. Bunun haricinde oldukça hızlı geliştirme ortamı sunuyor.

http://blog.phpist.net/?cat=2

0
selam
Pardon belirtmeyi unutmuşum, yorumumdaki link benim blogum değildir. Yine burada haber olmuş bir yazıda geçmekte ve symfony ile ilgili güzel bilgilerin olduğu bir blog'tur.
0
anonim
Vakti zamanında Fazlamesai de öyle bir haber yapılmış. http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3467
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP 5.0.0 Çıktı

WoLoLo

php.net 5.0.0 sürümünü çıkardığını duyurdu.
Yeni sürümü Zend Engine II ve komple bir XML desteği sağlıyor. Ayrıca yeni sürümde SQLite adı verilen oldukça kullanışlı bir SQL sürümü ile beraber geliyor.


Download : php 5.0.0
Changelog : Release Candidate 3 > php 5.0.0

Web çöktü ve bu tamamen sizlerin suçu!

FZ

Lerdorf Internet'in şu an ki durumunu "hasar görmüş parçaların tekrarı" olarak niteliyor ve internet için hala kalan tek umudun PHP'den alınacak yardım olabileceğini söylüyor.

PHP'i 1995 yılında yaratmış olan Lerdorf, Yahoo'da görevli bir PHP geliştiricisi olmasının yanı sıra PHP camiasının da aktif üyelerinden. PHP de, pek çok açıdan değerlendirildiğinde, günümüzde Web uygulamalarında kullanılan en popüler betik dili olarak kabul ediliyor.

Lerdorf kendisini izlemekte olan kalabalığa oldukça iğneleyici bir dille: "Web oldukça büyük bir zarar gördü, dolayısıyla artık hepimiz evlerimize geri dönebiliriz. Ama neyse ki, pek çok insan Web'in çöktüğünün farkında değil" ve devam etti...

PHP ile Linux Programlama (Perl ve C Tadında ;-)

FZ

FM'nin genç üyelerinden tasarımcı ve acemi çaylak programcı arkadaşımız knt'nin "Yahu hocam, C tadında PHP gibi bir şey olsa ne kadar güzel olurdu, benim işimi mükemmel görürdü" demesi ve benim onu eleştirmem ile başladı her şey. Birkaç gün sonra knt arkadaşımız karşımıza aşağıda okuyacağınız belge ile çıkageldi. Çoğu kişinin sadece Apache ve web programlama bağlamında kullanılabildiğini ve başka bir işe yaramadığını zannettiği PHP dili ile nasıl normal (!) GNU/Linux programlama yapılabileceğini gösteren bu başlangıç seviyesindeki belgeden ilgili kişilerin faydalanacağını umuyoruz. Lütfen belge ile ilgili yorumlarınızı ve varsa deneyimlerinizi, eleştirilerinizi yazmaktan imtina etmeyin. Ve karşınızda...

GNUTURK PORTAL SISTEM 3G RC1 çıktı!

ulatrix

Başka bir Türk tarafından hazırlanan portal sisteminin 3. versiyonu çıktı. Bir çok portal sistemi gibi entegre modüller temalar ve bloklardan oluşsa bile kendi farkını ortaya koyacak birçok değişiklik ve yeniliği de barındırmakta. Portal hakkında detayları görmek için buraya, önizleme için buraya, test edip indirmek için buraya tıklayınız.
Not: Download güvenlik sebebiyle üyelere sınırlandırılmıştır. Üye olurken açıklama kısmına download yazmanız yeterlidir.

Yeni içerik yönetimi programı DCP-Portal

anonim

PHP-Nuke türü içerik yönetimi programlarına bir yenisi daha eklendi. Bir siteyi baştan aşağı gereksiz ayrıntılarla uğraşmanıza gerek kalmadan kurmanıza ve güncellemenize olanak sağlayan bu tür programlar zaten çok az sayıda bulunuyor. dotcom-Projects sahibi Serhan D. Kıymaz tarafından geliştirilen DCP-Portal size bir içerik yönetimi programından beklediğiniz her şeyi sunuyor. Tamamen PHP ve mySQL tabanlı olan DCP-Portal'nin özelliklerinden bazıları şöyle: