PHP´nin Türkiye´deki evini ziyaret ettiniz mi?

0
anonim
Yaklaşık bir seneden beri Türkiye'deki PHP kullanıcılarına Türkçe kaynak yaratmak ve hepsini tek bir çatı altında toplayıp bir topluluk oluşturmak amacıyla faaliyet gösteren Türkiye PHP Grubu, altyapısını son günlerin popüler ismi PHP-Nuke ile yenileyerek taze bir güç kazandı. Türkiye PHP Grubu olarak, özellikle serbest-kod hareketine sempati duyanları ve bu hareketin bir ucundan da kendileri tutmak isteyenleri sitemize katkıda bulunmaya davet ediyoruz.
PHP

İlgili Yazılar

PHP ile Linux Programlama (Perl ve C Tadında ;-)

FZ

FM'nin genç üyelerinden tasarımcı ve acemi çaylak programcı arkadaşımız knt'nin "Yahu hocam, C tadında PHP gibi bir şey olsa ne kadar güzel olurdu, benim işimi mükemmel görürdü" demesi ve benim onu eleştirmem ile başladı her şey. Birkaç gün sonra knt arkadaşımız karşımıza aşağıda okuyacağınız belge ile çıkageldi. Çoğu kişinin sadece Apache ve web programlama bağlamında kullanılabildiğini ve başka bir işe yaramadığını zannettiği PHP dili ile nasıl normal (!) GNU/Linux programlama yapılabileceğini gösteren bu başlangıç seviyesindeki belgeden ilgili kişilerin faydalanacağını umuyoruz. Lütfen belge ile ilgili yorumlarınızı ve varsa deneyimlerinizi, eleştirilerinizi yazmaktan imtina etmeyin. Ve karşınızda...

Blog tutmanın GMail'cesi

abakana

Bu müthiş icadı yapan kişi Jonathan Hernandez. GMail' de "Starred" durumunda olan mesajlar Blog entrylerini onlara verilen cevaplarda yorumları oluşturuyor. Blog' un diger özellikleri ise, Gmail Label' lari kategoriler olarak değerlendirmesi, GMail davetiyesi olup olmadığını ve blog hesabının Gmailin yüzde kaçını kullandığını belirtmesi oalrak karşımıza çıkıyor.

Bu icadı denemek isteyenler burdan gerekli dosyaları indirip deneyebilir, yaşayan halini görmek isteyenler http://jaws.com.mx/gallina/gallina/index.xml adresini inceleyebilirler.

Editörün Notu: Google sessiz ve derinden evrensel bilgi işlem platformu olma yolunda ilerliyor. Amazon da benzer yolda. İnsan Tim O'Reilly haklı mı acaba diye düşünmeden edemiyor: http://tim.oreilly.com/opensource/paradigmshift_0504.html

Aybulut Portal V.1.2

anonim

Aybulut Portal V.1.2

Aybulut Portal tamamen PHP ve MySQL tabanı üzerine kuruludur. Aybulut Portalda Neler mi var ?

Sınırsız Makale Kategorisi ve Makale Ekleyebilme

Haber,Download,Domain Sorgu,Link Ekleme,Mailist,Tavsiye etme özelikleri
Arama yapma,Takvim,Saat,Günün Sözü ve İletişim mevcuttur.
Değiştirilebilir arayüztemaları. (Tema Değiştirme Özl.)
En büyük özeligi tamamen türkçe olması ve türk yazılım olması.

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.

PHP 5.2 Duyuruldu

Ono

* Zend Motoruna daha iyi ve verimli performans sağlayacak yeni bellek yönetimi.
* Giriş eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* JSON eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* Zip eklentisi artık zip dosyaları oluşturup editleyebiliyor.