Türkçe wiki motoru Wikepage 2005.4 çıktı.

0
fox
Wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 27Kb'lık bir PHP kodu. Yeni sürümün özelleri arasında: Wikispam önleme amaçlı nofollow linkler, tema desteği, optimize kod, yeni dizin yapısı, tek dosya i18n desteği, yeni tema gösterilebilir. Ayrıntılı bilgi ve demo site Wikepage internet sitesinde.
PHP

İlgili Yazılar

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.

MyObjects Php 5 - MySql Nesne Köprüsü 1.0 Beta 2 Yayınlandı

angeleous

Aslen Zend'in PHP 5 programlama yarışması için geliştirdiğim ve BSD lisansıyla dağıtılan MyObjects PHP 5 kütüphanesi ve araçlarının beta 2 sürümü çıktı. İlk defa Fazlamesai.net'de duyurduğum bu araç kitinin özellikleri kısaca şöyle:

Program benim gibi web projelerinde PHP dilini kullanan ve PHP 5'in gelişmiş nesne modelinden faydalanarak MySQL veritabanındaki kayıtlarını nesneler aracilgiyla yönetmek/görüntülemek isteyen programcılar için geliştirildi. Programın tam olarak 'Object Persistance' ya da 'Object Relational Mapping' tanımlarına akademik olarak uyduğunu söyleyemem. Programı yalnızca program yazarken kendi ihtiyaç duyduğum niteliklerden yola çıkarak geliştirdim.

PHP 5.2 Duyuruldu

Ono

* Zend Motoruna daha iyi ve verimli performans sağlayacak yeni bellek yönetimi.
* Giriş eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* JSON eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* Zip eklentisi artık zip dosyaları oluşturup editleyebiliyor.

Wikepage 2005.3 Wiki Motoru

anonim

Türk GPL sitesi cyrocom'un eski wiksis'i yeni adıyla wikepage bu yılki 3. sürümü olan 2005.3'ü çıkardı. Optimize olan kodu ile wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 25Kb'lık bir PHP kodu. Son sürümü buradan deneyebilir ve buradan indirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi cyrocom Internet sitesinde.

PHP Türkçe Kılavuzu

javamorg

Php.net Türkçe kılavuzu 26 Aralık'tan itibaren yayınlamaya başladı.