PHP 5.2.1 Çıktı

0
Onur_Yerlikaya
PHP'de hareketlenmelerin ardından PHP Geliştirici takımı 5.2.1 versiyonunu bugün yayınladı. PHP 5.2.1'de bir çok güvenlik güncellemesi var ve şiddetle öneriyorlar geçmemiz için. Hafıza limiti başta açılmış durumda geliyor artık. str_replace() fonksiyonundaki olabilecek overflow hatası da giderilmiş. Genelde baktığımda bir çok overflow hatası gördüğüm değişiklikler var. Daha fazla ayrıntı isteyenler buraya tıklasın.
PHP

Görüşler

0
ErenTurkay
Gettext ile tr_TR locale kullanırken sınıf içerisindeki bir metoda erişemeyen ve bu hatanın php6'ya kadar çözülmeyecek olması söylenilen, yüzlerce güvenlik açığı olan bir dili kullanmak ne derece doğru bilmiyorum.

http://pear.php.net/bugs/bug.php?id=9381
http://bugs.php.net/bug.php?id=40086
0
Yns_
Hımm, peki ne kullanacağız? Diğer dillerde güvenlik açıkları yok mu?

İşin ilginci PHP'yi kullanarak onlarca uygulama yaptım, ki bunlardan 6-7 tanesi komple sistemdi, uzun süredir "hack" gibi bir sorun yaşamadan duruyorlar nette.

Güvenlik konusu programcıda bitiyor aslında, XSS & SQL Injection gibi şeyler diğer dillerde de var.Remote file include && register_globals sorunları hariç aynı sorunlar diğer dillerde de çıkabilir.



0
Yns_
Eğer yukarıda core PHP açıklarından bahsedildiyse, PHP'nin popülerliğinden ve php ekibinin güvenlik konusunda sorumluzluğundan bahsetmek gerekir.

Birgün ROR'da php kadar kullanım alanı oluştursa, onun da güvenlik sorunları şu an duyduğumuzdan fazla olacaktır, ya da django.

PHP security team kadar duyarsız olurlar mı bilmem tabi, yeri gelmişken;

http://www.securityfocus.com/columnists/432
Stefan Esser'in bir roportajı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

oktay

Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.

Php.YeniDünya

butch

Php dili kullanılarak ilk bilgisayar virüsü yazıldı. Pek zararlı olmayan bu virüs şu anda sadece windows makinaların c:windows dizini altındaki .php, .hm, .html, .htt dosyalarını etkileyebiliyor. Ama yakın gelecekte daha gelişmiş türlerini görmemiz mümkün. Peki bunun anlamı nedir? Bu gelişme, yeni nesil virüslerin yolda olduğunun ilk habercisi. Unutmadan virüsün adı PHP.NewWorld yani PHP.YeniDünya. Detaylı bilgi

Symfony Projesinin Takım Kaptanı Fabien Potencier ile Röportaj

xYroN

php|architect ‘in php-podcast sitesinde Marcus Whitney tarafından yapılmış bir röportaja rastladım. Röportajdan Symfony ile ilgili pekçok bilgiyi almak ve geliştirici gözünden projeye bakışı değerlendirmek mümkün. Aşağıdaki linklerden dokümana ulaşabilirsiniz.

http://podcast.phparch.com/podcast/audio/20060210.mp3

Vty - Mysql ve Mssql için Php tabanlı Veritabanı Yönetici

pieycpi

Mysql ve Mssql'i web üzerinden yönetmek kullanacağınız Vty scriptinin kullanılabilir ilk versiyonu çıktı. Vty ile mysql ve mssql database'i üzerinde istediğiniz işlemi web tabanlı olarak yapabilirsiniz.
Vty hakkında daha fazla bilgi almak ve Vty'yi download etmek için: www.kutukutu.com/vty

PHP için RPM kütüphanesi

Evreniz

PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.