PHP 5.2.1 Çıktı

0
Onur_Yerlikaya
PHP'de hareketlenmelerin ardından PHP Geliştirici takımı 5.2.1 versiyonunu bugün yayınladı. PHP 5.2.1'de bir çok güvenlik güncellemesi var ve şiddetle öneriyorlar geçmemiz için. Hafıza limiti başta açılmış durumda geliyor artık. str_replace() fonksiyonundaki olabilecek overflow hatası da giderilmiş. Genelde baktığımda bir çok overflow hatası gördüğüm değişiklikler var. Daha fazla ayrıntı isteyenler buraya tıklasın.
PHP

Görüşler

0
ErenTurkay
Gettext ile tr_TR locale kullanırken sınıf içerisindeki bir metoda erişemeyen ve bu hatanın php6'ya kadar çözülmeyecek olması söylenilen, yüzlerce güvenlik açığı olan bir dili kullanmak ne derece doğru bilmiyorum.

http://pear.php.net/bugs/bug.php?id=9381
http://bugs.php.net/bug.php?id=40086
0
Yns_
Hımm, peki ne kullanacağız? Diğer dillerde güvenlik açıkları yok mu?

İşin ilginci PHP'yi kullanarak onlarca uygulama yaptım, ki bunlardan 6-7 tanesi komple sistemdi, uzun süredir "hack" gibi bir sorun yaşamadan duruyorlar nette.

Güvenlik konusu programcıda bitiyor aslında, XSS & SQL Injection gibi şeyler diğer dillerde de var.Remote file include && register_globals sorunları hariç aynı sorunlar diğer dillerde de çıkabilir.



0
Yns_
Eğer yukarıda core PHP açıklarından bahsedildiyse, PHP'nin popülerliğinden ve php ekibinin güvenlik konusunda sorumluzluğundan bahsetmek gerekir.

Birgün ROR'da php kadar kullanım alanı oluştursa, onun da güvenlik sorunları şu an duyduğumuzdan fazla olacaktır, ya da django.

PHP security team kadar duyarsız olurlar mı bilmem tabi, yeri gelmişken;

http://www.securityfocus.com/columnists/432
Stefan Esser'in bir roportajı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PHP için RPM kütüphanesi

Evreniz

PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.

PHP5, Zend ve soru işaretleri(m)

junkie

PHP5 ile ilgili dökümanlar çıktıkça meraklandım ve Beta versiyonları ile içine daldım. Ama içine girdikçe, daha fazla soru işareti kafamda yer bulmaya başladı. Özellikle Zend'in yaptığı anketin sonuçlarını açıklamasından sonra.

Acaba Zend PHP5 stratejisi ile ilgili hata mı yaptı? Ya da bu kadar köklü bir değişim böyle bir adımı mı beraberinde getirmeli? Bilemiyorum...

Türkçe Wiki/Blog Melezi Wikepage'in Yeni Sürümü Çıktı

sblisesivdin

Veritabanı gerektirmeyen ve 30K altında büyüklüğe sahip olan wiki/blog melezi wikepage'in yeni sürümü Opus 10 2006.2a çıktı. Çoğunlukla hata giderimi olan sürümde, birkaç ufak özellik de eklenmiş. Ayrıntılı bilgiyi wikepage sitesinde bulabilirsiniz.

Not: Ön tanımlı olarak İngilizce seçili gelen Wikepage'i Türkçe kullanabilmek için aynı sayfadan Türkçe dil dosyasınıda indirmeniz gerekiyor.

PHP 5.2 Duyuruldu

Ono

* Zend Motoruna daha iyi ve verimli performans sağlayacak yeni bellek yönetimi.
* Giriş eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* JSON eklentisi varsayılan olarak eklendi.
* Zip eklentisi artık zip dosyaları oluşturup editleyebiliyor.

Aybulut Portal V.1.2

anonim

Aybulut Portal V.1.2

Aybulut Portal tamamen PHP ve MySQL tabanı üzerine kuruludur. Aybulut Portalda Neler mi var ?

Sınırsız Makale Kategorisi ve Makale Ekleyebilme

Haber,Download,Domain Sorgu,Link Ekleme,Mailist,Tavsiye etme özelikleri
Arama yapma,Takvim,Saat,Günün Sözü ve İletişim mevcuttur.
Değiştirilebilir arayüztemaları. (Tema Değiştirme Özl.)
En büyük özeligi tamamen türkçe olması ve türk yazılım olması.