PHP için RPM kütüphanesi

0
Evreniz
PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.
PHP

İlgili Yazılar

phpKF Sürüm 1.12 ve 1.12-seo çıktı

anonim

php Kolay Forum; php ve MySQL destekli, kullanımı kolay, yönetim masası üzerinden birçok özelliği kontrol edilebilen, açık kaynaklı ve tamamen ücretsiz bir forum uygulamasıdır.

Kullanmak için tek yapmanız gereken buradan forum betiğini indirip, php ve MySQL destekli bir sunucuda kurmak.

Php Yumurtası

cbc

Uzun süredir kullanılan PHP'nin sürpriz yumurtası ortaya çıktı:

Bir örnegi için:
http://fazlamesai.net/?=PHPB8B5F2A0-3C92-11d3-A3A9-4C7B08C10000

Editörün Notu: Bu yumurtaya karşılık tabağı boş yollamıyoruz ve bir de şu yumurtaya göz atın diyoruz ;-)

PHP 5.2.1 Çıktı

Onur_Yerlikaya

PHP'de hareketlenmelerin ardından PHP Geliştirici takımı 5.2.1 versiyonunu bugün yayınladı. PHP 5.2.1'de bir çok güvenlik güncellemesi var ve şiddetle öneriyorlar geçmemiz için. Hafıza limiti başta açılmış durumda geliyor artık. str_replace() fonksiyonundaki olabilecek overflow hatası da giderilmiş. Genelde baktığımda bir çok overflow hatası gördüğüm değişiklikler var. Daha fazla ayrıntı isteyenler buraya tıklasın.

Türkçe wiki motoru Wikepage 2005.4 çıktı.

fox

Wikepage, wiki siteleri / kişisel / iş sitelerini veritabansız, çokludilde, banner desteği ile yapabilen sadece 27Kb'lık bir PHP kodu. Yeni sürümün özelleri arasında: Wikispam önleme amaçlı nofollow linkler, tema desteği, optimize kod, yeni dizin yapısı, tek dosya i18n desteği, yeni tema gösterilebilir. Ayrıntılı bilgi ve demo site Wikepage internet sitesinde.

Kim demiş PHP sadece WWW içindir diye?

SHiBuMi

Perl'ü sollayıp Apache'in en popüler modülü olmak ve dünyada 5 milyon domainde kullanılır hale ulaşmak PHP'yi kesmemiş olacak ki, PHP şimdi de masaüstü programcılığına el attı. GTK 2.0 desteği ile çalışacak olan PHP'nin masaüstü modülü şu an için 0.0.1 sürümü ile henüz bir bebek ama vaat ettikleriyle PHP programcılarına yepyeni kapılar açacak gibi gözüküyor.