PHP için RPM kütüphanesi

0
Evreniz
PHP içinden RPM dosyaları hakkında bilgi almak ve başlık bilgileri ile ilgili sorgulamalar yapabilmek için çeşitli fonksiyonlar sunan bir kütüphane (PHP extension), ayrıntılı bilgiye ve kaynak koda, http://cekirdek.uludag.org.tr/~meren/php_rpm/ adresinden ulaşabilirsiniz.
PHP

İlgili Yazılar

Yeni içerik yönetimi programı DCP-Portal

anonim

PHP-Nuke türü içerik yönetimi programlarına bir yenisi daha eklendi. Bir siteyi baştan aşağı gereksiz ayrıntılarla uğraşmanıza gerek kalmadan kurmanıza ve güncellemenize olanak sağlayan bu tür programlar zaten çok az sayıda bulunuyor. dotcom-Projects sahibi Serhan D. Kıymaz tarafından geliştirilen DCP-Portal size bir içerik yönetimi programından beklediğiniz her şeyi sunuyor. Tamamen PHP ve mySQL tabanlı olan DCP-Portal'nin özelliklerinden bazıları şöyle:

DCP Portal 7 BETA Yayınlandı

deathline

DCP Portal 7 Beta bir yıldan fazla süren geliştirme süresinden sonra yayınlandı. Sürüm 7 beta 15 Şubat 2007 tarihinden itibaren Codeworx Teknolojileri dosya indirme alanından erişilebilir durumdadır. Bu sürüm için bir güncelleme betiği mevcut olmayıp, gerekli kararlılık ve sağlamlık sınamalarından geçirilmeden kullanılmamalıdır.

PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

FZ

PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

HTML Formlarının Rastsal Fonksiyonlarla Korunması

FZ

Milyar kez tekrar edilmesine rağmen çoğu PHP programcısı aldığı girdiyi güçlü bir doğrulamadan (validation) geçirmeden olduğu gibi kullanmakta, bu şekilde programlanmış popüler PHP tabanlı sistemler (içerik yönetim sistemleri, forum sistemleri, vs.) pek çok saldırıya maruz kalmaktadır.

Timu Eren'in 1 yazmış olduğu HTML Formlarının PHP Kullanılarak Rastsal Fonksiyonlarla Saldırılara Karşı Korunması konulu yazı bu tür saldırılara karşı ilginç bir tedbir önermekte ve formdaki bilgi alanlarının "name" özniteliklerini rastsal fonksiyonlar kullanıp değiştirmek sureti ile "bruteforce" yani kaba güce, dümdüz otomatik denemelere dayanan saldırıları etkisizi hale getirmeye çalışmaktadır.

GNU/Linux Üzerinde de Çalışabilen Güzel Bir PHP Editörü: QUANTA 3.1

sceylani

Merhaba,

Linux için güzel bir editör bulma calışmalarım sonunda meyvelerini verdi :

Ekran Görüntüsü

Evet yukarıdaki ekran görüntüsünden de anlaşılacağı gibi GNU/Linux ile ücretsiz bir editör kullanılarak sayfa çıktılarının anında görülmesi ve bir nevi hata ayıklama (debug) işlemi mümkün olabiliyor.