izbul.net ve turk-php.com Bilgi Yarışması

0
oktay
Turk-PHP.com sitesinin hediyeli bilgi yarışmaları izbul.net'ten 6 ay ücretsiz hosting hediyeli son sayısıyla karşınızda. Yarışmada her hafta bir kişiye ücretsiz web hosting hediye edilmesi planlanıyor.

Ayrıntılı bilgi için lütfen http://www.turk-php.com/pages.php?page=Yarisma adresini ziyaret ediniz.

İyi şanslar.
PHP

İlgili Yazılar

Gelişmiş PHP ve MySQL Dersleri

anonim

PHP ve MySQL konularında Türkçe kaynak sıkıntısı çeken herkesin arayış içinde olduğu şu zamanlarda Güray Süerdem kişisel blog sayfasında bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak hazırladığı PHP ve MySQL derslerini derli ve toplu bir şekilde yayınlayarak Türkçe kaynak sıkıntısını aza indirmeyi planlamış.Ayrıca derslerin yanında bazı önemli fonksiyonlarada yer vermiş.Siteye buradan ulaşabilirsiniz.

PHP ile COM Port Kullanarak Haberleşme

FZ

Türkiye PHP Grubu'ndan Nurettin Sezer'in İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 'de verilen ücretsiz seminerde bahsettiği konuyla ilgili detaylara buradan erişmek mümkün.

Türkçe Wiki/Blog Melezi Wikepage'in Yeni Sürümü Çıktı

sblisesivdin

Veritabanı gerektirmeyen ve 30K altında büyüklüğe sahip olan wiki/blog melezi wikepage'in yeni sürümü Opus 10 2006.2a çıktı. Çoğunlukla hata giderimi olan sürümde, birkaç ufak özellik de eklenmiş. Ayrıntılı bilgiyi wikepage sitesinde bulabilirsiniz.

Not: Ön tanımlı olarak İngilizce seçili gelen Wikepage'i Türkçe kullanabilmek için aynı sayfadan Türkçe dil dosyasınıda indirmeniz gerekiyor.

PHP başlangıç dersleri serisi 2

anonim

Bir süredir php ders dökümanlarının ikinci serisini hazırlamaya çalışıyordum. Hem talebin artması nedeniyle hem de dosyanın boyutunu fazla yükseltmemek adına aşağıdaki 3 temel döküman ile yeni seriyi tamamlamak istedim:

PHP`nin son marifeti: Executable PHP!

SHiBuMi

Birkaç hafta önce PHP-GTK ile PHP`nin yepyeni bir şekil almaya başladığını yazmıştım. Çok geçmeden ikinci bomba da düştü: Artık PHP kodlarınızı Windows altında çalıştırılabilir (exe) dosyalara dönüştürebileceksiniz. Bu özellik GTK eklentisi ile birleştiğinde PHP kullanıcıları artık gerçek GUI uygulamaları yaratmaya başlayabilecekler. Bu da PHP'nin bir script dili olmaktan çıkmaya başladığının ve giderek komple bir programlama dili olduğunun en bariz örneklerinden bir tanesi. Şu anda Linux için böyle bir imkan yok ancak open-source olan projenin Linux altında da hayata geçirilmesi için şimdiden dünya çapında kollar sıvanmış. Bu haberle ilgili daha fazla bilgi almak için www.deskcode.com/phpcompiler adresini ziyaret edebilirsiniz.