phpKF Sürüm 1.12 ve 1.12-seo çıktı

0
anonim
php Kolay Forum; php ve MySQL destekli, kullanımı kolay, yönetim masası üzerinden birçok özelliği kontrol edilebilen, açık kaynaklı ve tamamen ücretsiz bir forum uygulamasıdır.

Kullanmak için tek yapmanız gereken buradan forum betiğini indirip, php ve MySQL destekli bir sunucuda kurmak.

PHPKF php kolay forum`a yeni sürümle beraber SEO - SEF desteği geldi.

Eklenen özellikler :

SEO - SEF : Sadece 1.12-seo sürümünde
Arama motoru dostu adres yapısı. Forum başlık, konu başlık ve üye adı bilgileri adres satırında görünür. Bu sayede forumunuz arama sayfalarında daha üst sıralara çıkabilir. SEO özelliği için seyranli `ya teşekkürler.

Bu özelliğin kullanılabilmesi için sunucunuzda mod rewrite özelliğinin açık olması gerekmektedir.
Seo sürümünü Windows suncuda çalıştırıyor ve türkçe üye adlerında sorun yaşıyorsanız bu sayfaya bakın.

Üst Konu Değiştirme : Normal bir konuyu üst konu yapma veya üst konuyu normal konuya çevirme özelliği elendi.
Önceden sadece yeni konu açılırken üst konu yapılabiliyordu.



Düzeltmeler :

  • Büyün harfle yazılmış bbcode`lara destek verildi.
  • Önceki sürümde gelen özel imza denetimi fonksiyonu yanlış yerdeydi düzeltildi.
  • Forum yardımcılarının mesaj değiştirmelerindeki hata düzeltildi.
  • Tarih bilgisindeki Dün Bugün ifadeleri artık kalın yazdırılıyor.
  • Yeni mesajlar sayfasına son cevap yazan adı alanı eklendi.


    - php Kolay Forum v1.12-SEO (607kb.)

    - php Kolay Forum v1.12 (605kb.)

    phpKF Resmi Sitesi

  • PHP

    İlgili Yazılar

    PHP`nin son marifeti: Executable PHP!

    SHiBuMi

    Birkaç hafta önce PHP-GTK ile PHP`nin yepyeni bir şekil almaya başladığını yazmıştım. Çok geçmeden ikinci bomba da düştü: Artık PHP kodlarınızı Windows altında çalıştırılabilir (exe) dosyalara dönüştürebileceksiniz. Bu özellik GTK eklentisi ile birleştiğinde PHP kullanıcıları artık gerçek GUI uygulamaları yaratmaya başlayabilecekler. Bu da PHP'nin bir script dili olmaktan çıkmaya başladığının ve giderek komple bir programlama dili olduğunun en bariz örneklerinden bir tanesi. Şu anda Linux için böyle bir imkan yok ancak open-source olan projenin Linux altında da hayata geçirilmesi için şimdiden dünya çapında kollar sıvanmış. Bu haberle ilgili daha fazla bilgi almak için www.deskcode.com/phpcompiler adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Türkçe Wiki/Blog Melezi Wikepage'in Yeni Sürümü Çıktı

    sblisesivdin

    Veritabanı gerektirmeyen ve 30K altında büyüklüğe sahip olan wiki/blog melezi wikepage'in yeni sürümü Opus 10 2006.2a çıktı. Çoğunlukla hata giderimi olan sürümde, birkaç ufak özellik de eklenmiş. Ayrıntılı bilgiyi wikepage sitesinde bulabilirsiniz.

    Not: Ön tanımlı olarak İngilizce seçili gelen Wikepage'i Türkçe kullanabilmek için aynı sayfadan Türkçe dil dosyasınıda indirmeniz gerekiyor.

    PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

    anonim

    PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.

    Extreme Programming & PHP

    SHiBuMi

    Extreme Programming, bir anlamda geleneksel yazılım geliştirme metodolojilerine tepki olarak ortaya çıkmış, kodlamayı ön planda tutan, planların her zaman değişikliğe uğramaya mahkum oldukları tecrübesinden yola çıkarak, kodlama ile planlamayı sistem bütünlüğünü tehlikeye atmadan bir arada yürütmeyi hedefleyen bir yazılım geliştirme metodudur. İlk başlarda Smalltalk ile geliştirilen projelerde uygulanmaya başlanmış ve başarı kazanmış bu sistem, bütün programlama dilleri ile uygulanabilir, özellikle günümüzde daha hızlı kod yazımına imkan sağlayan scripting dilleri ile güzel sonuçlar elde edilebilir.

    Symfony Projesinin Takım Kaptanı Fabien Potencier ile Röportaj

    xYroN

    php|architect ‘in php-podcast sitesinde Marcus Whitney tarafından yapılmış bir röportaja rastladım. Röportajdan Symfony ile ilgili pekçok bilgiyi almak ve geliştirici gözünden projeye bakışı değerlendirmek mümkün. Aşağıdaki linklerden dokümana ulaşabilirsiniz.

    http://podcast.phparch.com/podcast/audio/20060210.mp3