phpKF Sürüm 1.12 ve 1.12-seo çıktı

0
anonim
php Kolay Forum; php ve MySQL destekli, kullanımı kolay, yönetim masası üzerinden birçok özelliği kontrol edilebilen, açık kaynaklı ve tamamen ücretsiz bir forum uygulamasıdır.

Kullanmak için tek yapmanız gereken buradan forum betiğini indirip, php ve MySQL destekli bir sunucuda kurmak.

PHPKF php kolay forum`a yeni sürümle beraber SEO - SEF desteği geldi.

Eklenen özellikler :

SEO - SEF : Sadece 1.12-seo sürümünde
Arama motoru dostu adres yapısı. Forum başlık, konu başlık ve üye adı bilgileri adres satırında görünür. Bu sayede forumunuz arama sayfalarında daha üst sıralara çıkabilir. SEO özelliği için seyranli `ya teşekkürler.

Bu özelliğin kullanılabilmesi için sunucunuzda mod rewrite özelliğinin açık olması gerekmektedir.
Seo sürümünü Windows suncuda çalıştırıyor ve türkçe üye adlerında sorun yaşıyorsanız bu sayfaya bakın.

Üst Konu Değiştirme : Normal bir konuyu üst konu yapma veya üst konuyu normal konuya çevirme özelliği elendi.
Önceden sadece yeni konu açılırken üst konu yapılabiliyordu.



Düzeltmeler :

  • Büyün harfle yazılmış bbcode`lara destek verildi.
  • Önceki sürümde gelen özel imza denetimi fonksiyonu yanlış yerdeydi düzeltildi.
  • Forum yardımcılarının mesaj değiştirmelerindeki hata düzeltildi.
  • Tarih bilgisindeki Dün Bugün ifadeleri artık kalın yazdırılıyor.
  • Yeni mesajlar sayfasına son cevap yazan adı alanı eklendi.


    - php Kolay Forum v1.12-SEO (607kb.)

    - php Kolay Forum v1.12 (605kb.)

    phpKF Resmi Sitesi

  • PHP

    İlgili Yazılar

    vty MySQL Yöneticisi 1.6 Çıktı

    pieycpi2

    Web üzerinden MySQL yönetimi sağlayan vty'nin 1.6 sürümü çıktı. vty tek sayfalık bir script ile üzerinden MySQL veritabanının yönetilmesine imkan sağlıyor. tek bir sayfa olduğu için kolaylıkla kurulabiliyor. Kolay ve kullanışlı yapısı ile de dikkat çekiyor. Şu an Türkçe, İngilizce ve İtalyanca dilleri mevcut.

    İndirmek için için: http://www.kutukutu.com/vty/

    PHP5, Zend ve soru işaretleri(m)

    junkie

    PHP5 ile ilgili dökümanlar çıktıkça meraklandım ve Beta versiyonları ile içine daldım. Ama içine girdikçe, daha fazla soru işareti kafamda yer bulmaya başladı. Özellikle Zend'in yaptığı anketin sonuçlarını açıklamasından sonra.

    Acaba Zend PHP5 stratejisi ile ilgili hata mı yaptı? Ya da bu kadar köklü bir değişim böyle bir adımı mı beraberinde getirmeli? Bilemiyorum...

    PHP`nin son marifeti: Executable PHP!

    SHiBuMi

    Birkaç hafta önce PHP-GTK ile PHP`nin yepyeni bir şekil almaya başladığını yazmıştım. Çok geçmeden ikinci bomba da düştü: Artık PHP kodlarınızı Windows altında çalıştırılabilir (exe) dosyalara dönüştürebileceksiniz. Bu özellik GTK eklentisi ile birleştiğinde PHP kullanıcıları artık gerçek GUI uygulamaları yaratmaya başlayabilecekler. Bu da PHP'nin bir script dili olmaktan çıkmaya başladığının ve giderek komple bir programlama dili olduğunun en bariz örneklerinden bir tanesi. Şu anda Linux için böyle bir imkan yok ancak open-source olan projenin Linux altında da hayata geçirilmesi için şimdiden dünya çapında kollar sıvanmış. Bu haberle ilgili daha fazla bilgi almak için www.deskcode.com/phpcompiler adresini ziyaret edebilirsiniz.

    PHP ile Güvenlik Odaklı Programlama

    FZ

    PHP Güvenlik Konsorsiyumu tarafından hazırlanmış olan PHP Security Guide, derli toplu şekilde PHP kullanan programcılara güvenlik odaklı programlamayı nasıl yapabileceklerini, dikkat edilmesi gereken şeyleri, saldırı yöntemlerini ve tedbirleri anlatıyor.

    Nahoş sürprizlerle karşılaşmaktan hoşlanmayan programcıların başucu kaynaklarından biri olabilecek gibi görünen bu belge dileriz ilgili insanlar için faydalı olur, hatta Türkçeye çevrilse daha çok insan faydalanabilir.

    PHP ile RoR: Symfony

    fsniper

    Siz de benim gibi, RoR haberlerini görüp, ağzı sulanan PHP kullanıcılarından mısınız? Ben de raylara binmek isterim, uçmak kaçmak isterim mi diyorsunuz? Dakikalar içinde blog uygulaması yazmak mı istiyorsunuz?

    İşte symfony Üstelik AJAX da destekliyor: 10 dakikalık quicktime filmi.