Yeni bir E-dergi : pozi+if

0
boreas
E-lapis, penguence gibi ücretsiz dergilerin arasına yaklaşık üç ay önce yayına başlayan yeni bir e-dergi pozi+if eklendi. Programlama, özgür yazılımlar gibi konuların yanında donanım ve yazılım testi gibi konularada ağırlık veren bu dergi yaklaşık 200 sayfalık içeriğiyle umut vaad ediyor.

Adres : http://www.pozitifpc.com/

Görüşler

0
101
Piyasadaki çoğu basılı dergilerden çok daha kaliteli, uğraşanların emeklerine sağlık. Ama işte bir dezavantajı var, o da alıp uzanarak okuyamıyorsunuz (:
0
tongucyumruk
Yalnız neden bilmiyorum fakat bu 20mb boyundaki .pdf dosyaları benim hiç te gariban sayılmayacak (1.6ghz) bilgisayarımda Evince ile bir türlü açılmadı. Acaba bu Evince'in bir hatası mı? Yoksa dosya boyundan mı? Yoksa PDF dosyası standart dışı bazı yapılar mıiçeriyor?
0
sleytr
Sorun Evince'den kaynaklanıyor olabilir. Bende hem xpdf hem de kpdf ile sorunsuzca açıldı. Hatta kpdf "dosyanın isteği üzerine sunum moduna geçiyorum" diyip otomatik olarak tam ekrana bile geçti.
0
batasoy
Evince maalesef son derece kötü bir PDF görüntüleyici ve son PDF standardını desteklemiyor. Örneğin, şeffaflık desteği yok. Bu yüzden diğer PDF görüntüleyecileri tercih etmenizde fayda var. Problemin nedeni evince.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

FZ

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Sıradışılıkla Kazanmak - Bir Common Lisp Başarı Öyküsü

FZ

1990'lı yılların ortasında Lisp ile geliştirdiği e-ticaret sistemini Yahoo şirketine 40.000.000$'a satan Paul Graham'ın Beating The Averages başlıklı makalesini FM üyeleri ile paylaşıyor ve faydalı olmasını, olabildiğince geribesleme üretmesini ümit ediyoruz. Çeviriye önayak olan, sponsorluğu üstlenen değerli FM üyesi bm'ye ve çevirinin ilk halini gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğrencilerinden Çağıl Uluşahin'e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu belgenin orjinal adresine buradan erişebilirsiniz.

coLinux : Windows Altında Debian Mı ?

darkhunter

Bir gün Windows altında da (birbirimizi kandırmayalım ara sıra hepimiz açıyoruz :)) GNULinux kullanmak istedim. Yaptığım şeyleri şöyle bir derledim, ortaya bu yazı çıktı. Umarım birilerinin işine yarar. Belki arada bir fazlamesai.net'i gezen ama bir türlü Linux ile tanışamayanlara bir vesile olur. Windows'a bile girdik, daha ne yapalım! Kurun şu GNU/Linux'ü :)

Nasıl Programcı Olunur

yalcink01

Robert L. READ tarafından yazılmış olan ve ESR'nin "Nasıl Hacker Olunur?" kılavuzunda da bahsi geçen "How to be a programmer" kılavuzunun "acemiler" için olan kısmının çevirisi bitti. Hem çevrilen kısmın imla, yazım, mantık ve bilumum hatalarının kontrolü için hem de programlamaya merak saran acemi vatandaşlara yol yordam göstersin diye bu kısmı yayınlamaya karar verdik. Çevrilmiş kısım hakkındaki fikir ve eleştirilerinizi bekliyorum. Hata ayıklama konusundaki yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,

Yalçın KOLUKISA
yanmasın diye kaz çevirmeye giden adam

ID3 - Öğrenen Karar Ağacı

malkocoglu

Öğrenen algoritmalara giriş olarak ID3 tekniğini sitemizde işliyoruz. Yapay zekâ ile ilgilenen yazılımcı arkadaşların örnek LISP kodları ve resimler ile destekli bu yazıyı beğeneceğini umuyorum.