O´Reilly´den 2003´ün En İyi Makaleleri, İpuçları ve Kitapları

0
FZ
Bilgi işlem dünyasının efsanevi yayıncısı O´Reilly ziyaretçi istatistikleri ve okur görüşlerine dayanarak Top 10 makalelerini, ipuçlarını, kitaplarını, vs. seçti. Python, Mac OS X, RegExp, PHP, Mozilla, Python, RSS, Flash MX, Extreme Programming, Java, mplayer, vs. gibi konularda sene boyunca en çok ilgi görmüş, bilgilendirici, vizyon açıcı makalelerin listesini ONLamp Best of 2003 ve O´Reilly Best of 2003 adreslerinde bulabilirsiniz.

Bu arada FM editörlerinden sundance arkadaşımızın mplayer ile ilgili makalesinin ONLamp Top 10 listesinde ikinci sırayı işgal ettiğine dikkat çekmek isterim. Gönül isterdi ki, dünya çapında network adminleri arasında infial yaratan Netcat and Reverse Telnet makalesi de listeye girsin ;-) Ama olsun, o bizim gönüllerimizde alması gereken yeri çoktan aldı :)

Görüşler

0
cayfer
Kıvılcım bey'i yürekten kutlarım. Sadece mplayer makalesi değil, mail filtering ile ilgili makalesi de Editör tarafından seçilen makaleler arasında ikinci...

O'Reilly'nin bilişim dünyasındaki yerini düşününce bu başarınn ne denli büyük bir başarı olduğu daha da belirginleşiyor.
0
sametc
Q'Reilly benim gozumde bilisim bilgi sitelerin en buyugu ve burda bana ders veren hocam sundance'nin makalesi var inanamıyorum.. tebrikler hocam ;)

hep boyle devam edin ;)
0
conan
sundance biladerim seni kutluyorum :)
0
acemi_
tebrikler sundance
0
yalcink01
Tebrikler hocam, hakikaten büyük bir iş.

Yalçın Kolukısa
0
muhasebeci
Sundance; Abi helal olsun, vallahi. Uluslararası ortamlarda böyle bir Türk adını görünce inanılmaz mutlu oluyorum. Hele bu kişi bir buradan tanıdığım birisi ise ....
Başarılarının ve makalelerinin devamını dilerim.

Yüksel ÖZCAN (Core of muhasebeci)
http://muhasebeci.sf.net
0
crematorium
Tebrikler...
0
WoLoLo
Uluslararası ünlü bir bilişim sitesinde "KIVILCIM HİNDİSTAN" ismini görmek sevindirici olsa gerek :)
0
sundance
Başta FZ olmak üzere hepinize ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Dahası makalelerden en çok ilgi gören ikisini daha fazlamesai de yayınlamamış olmamı da yüzüme vurmadığınız için ekstra mutluyum :) Söz yeni yıl gelmeden bu makaleler Türkçeye çevrilip yayınlanacak.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dilbilim ve Linux Buluşması: Morphix-NLP İncelemesi

FZ

DDİ (Doğal Dil İşleme, NLP - Natural Language Processing) yaklaşık son 40 yıldır önemli bir araştırma disiplini olagelmiştir. Dilbilim ve bilgisayar bilimleri yöntemlerini bir araya getiren bu alanda pek çok değişik uygulama ve çözüm bekleyen önemli problemler mevcuttur. Farklı dillerdeki çok büyük metin dosyalarını incelemek, örüntüleri (pattern) keşfetmek, dönüşümleri gerçekleştirmek, metinleri otomatik olarak sınıflandırmak, konuşma sentezlemek ve konuşmayı anlayıp metne dönüştürebilmek, bilgisayarları bizim anadilimizi anlayabilir hale getirmek yani onlara semantik yetiler kazandırmak, vs. DDİ dalındaki önemli meselelerden sadece birkaçıdır.

Plazma: Amatör Bilgisayar Kültürü Dergisi

Alcofribas

Herkese merhaba, Uzun bir aradan sonra, "Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, dördüncü sayısıyla tekrar karşınızda. Hemen gidip Plazma sayfasından yeni sayıyı (tabii ki ücretsiz olarak) indirebilirsiniz. Bilgisayar ile ilgili amatör hobilerin tamamını, klasik ve modern bütün platformlarda, adım adım kapsama alanına almaya çalışan derginiz, yeni ve eski pekçok yazardan, pekçok kaliteli yazıyla dolu dolu huzurunuza geliyor. Sonraki sayı çıkana kadar dergiyi okuyup bitiremeyebilirsiniz bile ;)

Temel C kültürü

gencbeyin

Steve Maguire'in Hatasız Kodlama isimli kitabını elime aldığımdan itibaren ön kapağında Microsoft Press yazıyor olması hiç rahatımı bozmadı. Bana harika bir kitap gibi gözüküyordu ve gerçekten öyle çıktı. C programlamayı çat pat biliyor, bilgilerimi derinleştirmek için bir kaynak arıyordum, ve tam istediğimi bulmuşum. Burda yazılanların çoğunun open source projelerde uygulandığı da gözümden kaçmadı. Kısacası ANSI C hakkında temel kültür kazandıran bir kitap arıyorsanız, Arkadaş Yayınları'ndan Hatasız Kodlama'yı şiddetle tavsiye ederim.

C Programlama Dilinin Evrimi

sametc

Aşağıdaki yazı benim çok ilgimi çekti paylaşmak isterim sanırım herkes benim gibi bu dilin nasıl ortaya çıktığını merak etmiştir.

C'nin tarihini tartışmaya UNIX'ten bahsedilmeden başlanamaz çünkü işletim sistemi ve sistem üzerinde çalışan programların bir çoğu C'de yazılmıştır.

belgeler.org 1.3.1

yalcink01

belgeler.org sitesi güncellendi. Man sayfaları çevirilerine http://www.belgeler.org/man/manpages.html adresinden erişebilirsiniz. Sisteminize kurmak için gerekli paketleri http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=61526 adresinden elde edebilirsiniz. Dağıtımlar içinden çıkacak Türkçe kılavuz sayfaları dileğiyle.