O´Reilly´den 2003´ün En İyi Makaleleri, İpuçları ve Kitapları

0
FZ
Bilgi işlem dünyasının efsanevi yayıncısı O´Reilly ziyaretçi istatistikleri ve okur görüşlerine dayanarak Top 10 makalelerini, ipuçlarını, kitaplarını, vs. seçti. Python, Mac OS X, RegExp, PHP, Mozilla, Python, RSS, Flash MX, Extreme Programming, Java, mplayer, vs. gibi konularda sene boyunca en çok ilgi görmüş, bilgilendirici, vizyon açıcı makalelerin listesini ONLamp Best of 2003 ve O´Reilly Best of 2003 adreslerinde bulabilirsiniz.

Bu arada FM editörlerinden sundance arkadaşımızın mplayer ile ilgili makalesinin ONLamp Top 10 listesinde ikinci sırayı işgal ettiğine dikkat çekmek isterim. Gönül isterdi ki, dünya çapında network adminleri arasında infial yaratan Netcat and Reverse Telnet makalesi de listeye girsin ;-) Ama olsun, o bizim gönüllerimizde alması gereken yeri çoktan aldı :)

Görüşler

0
cayfer
Kıvılcım bey'i yürekten kutlarım. Sadece mplayer makalesi değil, mail filtering ile ilgili makalesi de Editör tarafından seçilen makaleler arasında ikinci...

O'Reilly'nin bilişim dünyasındaki yerini düşününce bu başarınn ne denli büyük bir başarı olduğu daha da belirginleşiyor.
0
sametc
Q'Reilly benim gozumde bilisim bilgi sitelerin en buyugu ve burda bana ders veren hocam sundance'nin makalesi var inanamıyorum.. tebrikler hocam ;)

hep boyle devam edin ;)
0
conan
sundance biladerim seni kutluyorum :)
0
acemi_
tebrikler sundance
0
yalcink01
Tebrikler hocam, hakikaten büyük bir iş.

Yalçın Kolukısa
0
muhasebeci
Sundance; Abi helal olsun, vallahi. Uluslararası ortamlarda böyle bir Türk adını görünce inanılmaz mutlu oluyorum. Hele bu kişi bir buradan tanıdığım birisi ise ....
Başarılarının ve makalelerinin devamını dilerim.

Yüksel ÖZCAN (Core of muhasebeci)
http://muhasebeci.sf.net
0
crematorium
Tebrikler...
0
WoLoLo
Uluslararası ünlü bir bilişim sitesinde "KIVILCIM HİNDİSTAN" ismini görmek sevindirici olsa gerek :)
0
sundance
Başta FZ olmak üzere hepinize ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Dahası makalelerden en çok ilgi gören ikisini daha fazlamesai de yayınlamamış olmamı da yüzüme vurmadığınız için ekstra mutluyum :) Söz yeni yıl gelmeden bu makaleler Türkçeye çevrilip yayınlanacak.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe Lego Mindstorms Dökümanları

vst

Lego Mindstorms, isminden de anlaşılacağı gibi, zamanında belki de istisnasız hepimizin oynadığı LEGO firmasının oyuncak setinin Java programlama dili ile programlanabilir ve hareket kazandırılabilir bir versiyonudur.

Akıllı Ev Nasıl Yapılır?

anonim

Eric Faulkner ve Tony Northrup yazdığı bu kitap evinizde yapabileceğiniz ilginç projeleri anlatıyor. Kitaptan bir kaç örnek konu başlığı şöyle;

# Uzaktan evcil hayvanınızı gözetleyin
# Evinizi konuşturun
# Uzaktan bilgisayarınızın MP3 çalarını kontrol edin
# Zaman gecikmeli FM radyo yaratın
# Ağ üzerinden evinizi izleyin
# Ev güvenlik sistemi kurun

Bu ilginç projeler ilginizi çektiyse kredi kartlarınızı, tornavidalarınızı ve lehim aletlerinizi hazırlayıp O'Reilly'nin sitesine tıklayın.

Nereden Geldik, Nereye Gidiyoruz?

oktay

"Multics'in giderek daha fazla şişmesi ve kullanılamaz bir beyaz file dönüşme emareleri göstermesi üzerine Bell Labs projeyi durdurdu (sistem daha sonra Honeywell tarafından ticari olarak pazarlandı fakat başarılı olamadı). Ken Thompson, özlediği Multics ortamının bazı fikirleri ile kendi fikirlerini eski bir DEC PDP-7 üzerinde denemeye başladı."

Doğru Düzgün Soru Sormanın Yolları

yalcink01

FM Forumda açılmış bir konu altında oluşan doğal süreç, bizi forumlarda ve e-posta listelerinde nasıl soru sormak gerektiği konusuna götürdü. Dernek listelerinde zaman zaman dalgalanmalar yaşanmakla birlikte, genelde ortanın üstü diye tabir edebileceğimiz bir ileti yazım tarzı var. FM Forum'un durumu da pek farklı değil. Yeni katılan arkadaşlar haricinde, acayip ve garip tarzda soru soran pek çıkmıyor. Bununla birlikte, söz konusu forum konusunda görülebileceği üzere, bazen iyi bir kılavuza ihtiyaç duyuluyor. Diğer forumlarda ise durum içler acısı :( Türkçe, Türkçe olduğuna bu kadar pişman edilebilir. İmla ve yazım kurallarındaki boşvermişlik bir tarafa, kelimelerde bile acayiplikler "var way!", "ajaip şeler oljek amma bnm sormk isterim...", şeklinde devam eden ucubeler etrafta cirit atmakta. Elbette ki tek bir kılavuz ile bütün bunları sonlandırmak ve insanları doğru yola sokmak mümkün değil -zaten ahir zaman peygamberliği gibi bir derdimiz de yok :)- ama bir yerden de başlamak gerek, değil mi? Peygamber olamadık diye hayatı tamamen boşvermek de olmaz.

Osman Yüksel'e, bu kadar işinin gücünün ve dahi Debian .po çevirilerinin arasında bu işe vakit ayırdığı için teşekkür ederim.

Türkçe çeviri için ilk sürüme http://www.geocities.com/yalcink01/smart-questions.html adresinden ulaşabilirsiniz. Her türlü geri beslemeye kapımız açıktır. Eklemek istediğiniz bölümler var ise, lütfen çekinmeden bildirin.

Bash Hacker'ı mı Olmak İstiyorsunuz?

darkhunter

Son güncellemesi Aralık 2006'da yapılan, Advanced Bash-Scripting Guide, güncel olmasının yanı sıra, Bash ile yazılan ilginç örneklerle de "state of the art" niteliğinde bir kılavuz.