O´Reilly´den 2003´ün En İyi Makaleleri, İpuçları ve Kitapları

0
FZ
Bilgi işlem dünyasının efsanevi yayıncısı O´Reilly ziyaretçi istatistikleri ve okur görüşlerine dayanarak Top 10 makalelerini, ipuçlarını, kitaplarını, vs. seçti. Python, Mac OS X, RegExp, PHP, Mozilla, Python, RSS, Flash MX, Extreme Programming, Java, mplayer, vs. gibi konularda sene boyunca en çok ilgi görmüş, bilgilendirici, vizyon açıcı makalelerin listesini ONLamp Best of 2003 ve O´Reilly Best of 2003 adreslerinde bulabilirsiniz.

Bu arada FM editörlerinden sundance arkadaşımızın mplayer ile ilgili makalesinin ONLamp Top 10 listesinde ikinci sırayı işgal ettiğine dikkat çekmek isterim. Gönül isterdi ki, dünya çapında network adminleri arasında infial yaratan Netcat and Reverse Telnet makalesi de listeye girsin ;-) Ama olsun, o bizim gönüllerimizde alması gereken yeri çoktan aldı :)

Görüşler

0
cayfer
Kıvılcım bey'i yürekten kutlarım. Sadece mplayer makalesi değil, mail filtering ile ilgili makalesi de Editör tarafından seçilen makaleler arasında ikinci...

O'Reilly'nin bilişim dünyasındaki yerini düşününce bu başarınn ne denli büyük bir başarı olduğu daha da belirginleşiyor.
0
sametc
Q'Reilly benim gozumde bilisim bilgi sitelerin en buyugu ve burda bana ders veren hocam sundance'nin makalesi var inanamıyorum.. tebrikler hocam ;)

hep boyle devam edin ;)
0
conan
sundance biladerim seni kutluyorum :)
0
acemi_
tebrikler sundance
0
yalcink01
Tebrikler hocam, hakikaten büyük bir iş.

Yalçın Kolukısa
0
muhasebeci
Sundance; Abi helal olsun, vallahi. Uluslararası ortamlarda böyle bir Türk adını görünce inanılmaz mutlu oluyorum. Hele bu kişi bir buradan tanıdığım birisi ise ....
Başarılarının ve makalelerinin devamını dilerim.

Yüksel ÖZCAN (Core of muhasebeci)
http://muhasebeci.sf.net
0
crematorium
Tebrikler...
0
WoLoLo
Uluslararası ünlü bir bilişim sitesinde "KIVILCIM HİNDİSTAN" ismini görmek sevindirici olsa gerek :)
0
sundance
Başta FZ olmak üzere hepinize ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler. Dahası makalelerden en çok ilgi gören ikisini daha fazlamesai de yayınlamamış olmamı da yüzüme vurmadığınız için ekstra mutluyum :) Söz yeni yıl gelmeden bu makaleler Türkçeye çevrilip yayınlanacak.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

E-Kare Dergisi Yayın Hayatına Başladı

anonim

Elektrik ve Elektronik üzerine yayınlanan ücretsiz e-kare dergi yayın hayatına başladı. Amacı 7den 77ye tüm elektrik ve elektronik severlere ücretsiz bir edergi hizmeti sunmak.

Dergiyi bilgisayarınıza indirmek için www.teknikev.net adresini kullanabilirsiniz.

Hackers & Painters : Bilgisayar Çağından Büyük Fikirler

FZ

Usta yazar ve yazılım geliştirme uzmanı Paul Graham'ın "Hackers & Painters" isimli kitabı nihayet Türkçe olarak piyasalarda.

E-Bergi : Odtü Bilgisayar Topluluğu Dergisi

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu Elektronik Dergisi E-Bergi Nisan 2008'de bir yaşına giriyor. Peki nedir bu e-bergi?

Yapay Öğrenim - Bir Özet

anonim

Yapay öğrenim (machine learning) konusunda faydalı olacağını umduğumuz bir makaleyi ekte sunuyoruz. Makalede, yapay öğrenimi karşılaştırmalı olarak tanıtmaya çalıştık. Regresyondan başlayarak, grafik modellere giden bir yelpazede YÖ nedir, matematiksel temeli nelere dayanır, ve hangi uygulamalar için kullanılır sorularının cevabını irdeledik.

GNU/Linux üzerinde LaTeX ile yazılmıştır. Penguenlere duyrulur.

http://www.bilgidata.com/pdfs/ml-tr.pdf

Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

FZ

Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.