PHP-Nuke 5.5 ve Windows 2000 Server

0
anonim
Bu makale Windows IIS Server de  PHP-Nuke 5.5 kurulumunun nasıl yapılacağı anlatılmıştır.Makelenin orjinali ingilizce olup buradan izlenebilir

1) Gerekli Dosyalar:
PHP-Nuke 5.5 - PHP-Nuke Dosyası
mySQL 3.23.49 - PHP Nuke İçin veri tabanı
PHP 4.2.0 installer - Windows ISS Server de PHP Kodlarının Çalışması için gerekli olan dosya.

2) Nerden Başlamalıyım:


Öncelikle PHP_Nuke Programınını ile başlayabiliriz. Bu dosyayı indirdiğimizde tar.gz dosyası olarak geldiğini göreceğiz.Windows sistemlerinin birçoğunda bulunan Winzip ile bu sıkıştırılmış dosyayı açabiliriz.(Farklı sıkıştırılmış dosyaları açmak için farklı programlarda kullanabilirsiniz.) Bu dosyayı açtıktan sonra html dizinini olduğu gibi root dizininin altına kopyalıyoruz.(/inetpub/wwwroot/html/)


İkinci işlem olarak normal windows da normal bir setup programı gibi PHP installer ve mySQL kuruyoruz.


3) Databese ayarları:


Mysql ve PHP kurulumundan sonra PHP-Nuke 5.5 ile birlikte gelen ve Sql Dizini altında bulunan nuke.sql dosyası c:mysqlin dizini altına kopyalayarak ilk adımı atıyor ve Start ---Accessories ----Command Prompt çalıştırarak Dos Komut ekranı açıyor ve Aşagıdaki işlemleri yapıyoruz. (command promtu farklı şekillerde açabilirsiniz)



  • cd mysqlin yazıp Enter bas
  • mysqladmin create nuke ve sonra Enter bas
  • mysql nuke < nuke.sql sonra Enter bas
  • ve Dos Komut ekranını kapat

Buişlemlerden sonra PHP-Nuke 5.5 İçin gerekli olan veri tabanı (database) kuruldu


4) php.ini dosyasında yapılması gereken ayarlar:


PHP Programı windowsa kurulduktan sonra server c:winnt dizini altında php.ini dosyası oluşturur . Bu dosya nın bir editor ile açılıp bazı değişikliklerin yapılması gerekir. Bu işlem için NotePad Kullanabilirsiniz. Notepad i çalıştırp c:winnt ye giderek php.ini açınız ve aşağıdaki değişiklikleri yapınız:



  • register_globals Satırını bularak ayarı On yapınız (312.satır)
  • error_reporting satırını bularak Sol Başına Noktalı Virgül (;) koyarak bu satırı pasif yapınız (Off) (241.satır)
  • include_path Satırını bularak soldaki Noktalı Virgülü Kaldırıp web sitesinin root adresini yazınız Örneğin: ".;c:inetpubwwwroot"(360.satır)
  • display_errors Satırını Bularak On Kısmını Off (248.satır)
  • Kaydedip Çıkınız (Dikkat satır numaraları farklı olabilir)

Örnek php.ini dosyasını görebilirsiniz burada.


5) Windows IIS de PHP kullanmak için gerekli ayarlar:


Internet Services Manager i açarak web sitenizi seçiniz ve sağ clik yaparak Properties.tıklayınız Home Directory seçeneğini Configuration buttona basınız. App Mappings penceresi açılaçaktır. Add buttonunu tıklyarak açılan ekranda Executable Kutusuna php.exe dosyasının adresini yazınız.Genellikle adresi c:phpphp.exe .şeklindedir Bu adresin sonuna %s %s ekleyiniz c:phpphp.exe %s %s gibi. Boşlukların yazdığım gibi olmasına dikkat ediniz Şimdi Extension kutusuna .php yazınız Apply ve OK tekrar OK .tuşlarına sırasıyla basınız


Internet Services Manager da website yetkilerinin uygun ayarlarda olduğunu kontrol ediniz..Kontrol etmek için web sitesi üzerinde sağ klik ile All Tasks ve Permissions Wizard. seçiniz Bı işlem ile IIS Permissions Wizard. açılaçaktır Next tıklayınız ve Select new security settings from a template kutusunu işaretleyerek Next butonuna basınız Sonra Public Web Site. seçeneğini seçinizBu durumda sayfanız herkese açık olacaktır..


6) PHP-Nuke Ayarları


html dizini altında bulunan config.php dosyasını bir editor veya Notepad ile açarak aşagıdaki ayarları yapınızline 32 $dbhost = "localhost"



  • line 33 $dbuname = "mySQL kurulumu sırsında verdiginiz KULLANICIADI (username) kullanıcı adını yazınız"
  • line 34 $dbpass = "mySQL kurulumu sırasında verdiginiz ŞİFRE (password) yazınız"

85. satıra giderek


$foot 1 = " " tırnak içindekileri siliniz ($foot1 = "")


bu işlemi 86 dan 88 e kadar ( $foot 1 den$foot 4 ) e kadar yapı kaydediniz.


7) Windows IIS için gerekli index.php:


Bu Dosyayı indirerek açınız ve index.php dosyasını webroot/html/modules/Your_Account dizninde bulunan index.php dosyası üzerine kopyalaıyınz.


Daha fazla yardım için Nuke Support ve Nuke Forums. Sitelerine bakabilirsiniz


İyi Şanslar !


Orhan Tornacı

Görüşler

0
anonim
yada asagidaki adrese gidip paketi indirirsiniz..
paketi kok dizine acip *.ini dosyasini sistem klasorune atarsiniz...
gelen bat dosyasini calistirdiginiz an alin size tum ayarlari yapilmis Apache+mysql+Php+Php myadmin+Perl ... :-))
http://www.firepages.com.au/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

KNOPPIX ile disk kurtarma

yalcink01

Evdeki sistem yine çöktü. Garibimi bu sefer tekrar kurmak yerine, kurtaralım bari dedik. Knoppix'in bu konudaki maharetinden bahsedilip duruluyor. Ben de evdeki emektar Knoppix Cd si ile sistemi kurtarmaya karar verdim. İyi bir kılavuz bulup önce dersimizi çalıştık. Çalışırken yazmak gibi bir huyum olduğu için arada çevirmişte olduk. Benim işime yaramadı /* çünkü Knoppix CDim çalışmıyor. Garibim perişan olmuş yüzü gözü çizik içinde*/ belki birinin işine yarar. KNOPPIX İLE SİSTEM KURTARMA

Saygılarımla,
Yalçın KOLUKISA
NOT: Çeviride oldukça fazla imla hatası olma ihtimali mevcut. Henüz kontrol yapmaya fırsatım olmadı. Yazım ve imla hatalarını bildirirseniz sevinirim. Hafta sonu gerekli düzenlemeleri yapmak niyetindeyim.

Dr. Cem Say´la Yapay Zekâ ve Doğal Dil İşleme Üstüne

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Dr. Cem Say ile bilgisayar dünyasının popüler ve bir o kadar da zorlu konuları olan yapay zekâ, doğal dil işleme ve kuantum bilgi işlem üzerine söyleştik.

FZ: Hocam, yapay zekânın hangi alanlarında, ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

CS: Doktora zamanından beri yapay zekâ (YZ) ile ilgileniyorum. Doktora konum, İngilizcesi "Qualitative Reasoning" olan ve "Nitel Uslamlama" olarak Türkçeye çevirebileceğimiz konu idi, ne olduğunu birazdan açıklayacağım. Demek ki, işte 1980'lerin sonlarından bu yana YZ ile ilgileniyormuşum. Ayrıca yukarıda bahsi geçen konuya ek olarak Doğal Dil İşleme özellikle Türkçe dil işleme ile bir süredir ilgileniyorum. YZ konusunda ilgilendiğim temel iki alan bu ikisi.

Tomcat ile Dağıtık (Distributed) Sistem İnşâsı

malkocoglu

E-ticaret ve benzeri türden internet sitelerinin karşısında çıkan klasik ölçekleme sorunu şunlardır:

Her Tomcat sunucu makinası sadece belli sayıda ziyaretçiye Servlet/JSP servisi yapabilir. Bir makinanın sınırı aşıldığında yeni bir Tomcat makinası ekleyerek sitemizin kapasitesini arttırabilmeliyiz. Fakat bunu nasıl yapacağız? Bu birçok Tomcat sunucusunun işlemci gücünü dış dünyaya tek bir kuvvet olarak sunabilecek bir yöntem lazım, yani kümeleme (clustering) kavramının Tomcat dünyasında olan karşılığı....
Yazının Devamı

Özgür Lineer Cebir Kitabı

FZ

Bilgi Üniversitesi'nin matematik bölümü e-posta listesine, oradan da bilgisayar bilimleri e-posta listesine gelmiş keyifli bir e-posta: İnanılması güç bir olay! "An open-source linear algebra text book" Open source (açık kaynak) olayının matematiğe katkısı olacağını nereden tahmin edebilirdim. Ama böyle bir proje var. Yapılmış, yapılıyor, yapılacak.

Internette bir matematik profesörünün başlattığı projeyle tamamen ücretsiz olarak (bu ücretsiz olma durumu yasal olarak da güvence altına alınmış!) bir lineer cebir kitabı yazılıyor. Hatta versiyonları var, sürekli güncelleniyor! En son 2006 şubatında güncellenmiş. Vereceğim site sırf bu iş için hazırlanmış! Çok değişik versiyonlarda sonuna kadar ücretsiz bir lineer cebir kitabı!

Xmame : Birkaç Romalı Dövelim Mi?

darkhunter

Xmame, zamanında Atari salonlarında harçlıklarımızı tükettiğimiz oyunları GNU/Linux'a taşıyan bir emülatör. Emülatörler ve Emülasyon hakında daha fazla bilgi almak için buraya bakabilirsiniz. Bu klavuz xmame'in Debian GNU/Linux altında kurulumunu ve çalıştırılmasını anlatmaktadır. Ek olarak günün stresini Romalı döverek atmak isteyenlere yol göstermektedir. ;-)