PHP-Nuke 5.5 ve Windows 2000 Server

0
anonim
Bu makale Windows IIS Server de  PHP-Nuke 5.5 kurulumunun nasıl yapılacağı anlatılmıştır.Makelenin orjinali ingilizce olup buradan izlenebilir

1) Gerekli Dosyalar:
PHP-Nuke 5.5 - PHP-Nuke Dosyası
mySQL 3.23.49 - PHP Nuke İçin veri tabanı
PHP 4.2.0 installer - Windows ISS Server de PHP Kodlarının Çalışması için gerekli olan dosya.

2) Nerden Başlamalıyım:


Öncelikle PHP_Nuke Programınını ile başlayabiliriz. Bu dosyayı indirdiğimizde tar.gz dosyası olarak geldiğini göreceğiz.Windows sistemlerinin birçoğunda bulunan Winzip ile bu sıkıştırılmış dosyayı açabiliriz.(Farklı sıkıştırılmış dosyaları açmak için farklı programlarda kullanabilirsiniz.) Bu dosyayı açtıktan sonra html dizinini olduğu gibi root dizininin altına kopyalıyoruz.(/inetpub/wwwroot/html/)


İkinci işlem olarak normal windows da normal bir setup programı gibi PHP installer ve mySQL kuruyoruz.


3) Databese ayarları:


Mysql ve PHP kurulumundan sonra PHP-Nuke 5.5 ile birlikte gelen ve Sql Dizini altında bulunan nuke.sql dosyası c:mysqlin dizini altına kopyalayarak ilk adımı atıyor ve Start ---Accessories ----Command Prompt çalıştırarak Dos Komut ekranı açıyor ve Aşagıdaki işlemleri yapıyoruz. (command promtu farklı şekillerde açabilirsiniz)



  • cd mysqlin yazıp Enter bas
  • mysqladmin create nuke ve sonra Enter bas
  • mysql nuke < nuke.sql sonra Enter bas
  • ve Dos Komut ekranını kapat

Buişlemlerden sonra PHP-Nuke 5.5 İçin gerekli olan veri tabanı (database) kuruldu


4) php.ini dosyasında yapılması gereken ayarlar:


PHP Programı windowsa kurulduktan sonra server c:winnt dizini altında php.ini dosyası oluşturur . Bu dosya nın bir editor ile açılıp bazı değişikliklerin yapılması gerekir. Bu işlem için NotePad Kullanabilirsiniz. Notepad i çalıştırp c:winnt ye giderek php.ini açınız ve aşağıdaki değişiklikleri yapınız:



  • register_globals Satırını bularak ayarı On yapınız (312.satır)
  • error_reporting satırını bularak Sol Başına Noktalı Virgül (;) koyarak bu satırı pasif yapınız (Off) (241.satır)
  • include_path Satırını bularak soldaki Noktalı Virgülü Kaldırıp web sitesinin root adresini yazınız Örneğin: ".;c:inetpubwwwroot"(360.satır)
  • display_errors Satırını Bularak On Kısmını Off (248.satır)
  • Kaydedip Çıkınız (Dikkat satır numaraları farklı olabilir)

Örnek php.ini dosyasını görebilirsiniz burada.


5) Windows IIS de PHP kullanmak için gerekli ayarlar:


Internet Services Manager i açarak web sitenizi seçiniz ve sağ clik yaparak Properties.tıklayınız Home Directory seçeneğini Configuration buttona basınız. App Mappings penceresi açılaçaktır. Add buttonunu tıklyarak açılan ekranda Executable Kutusuna php.exe dosyasının adresini yazınız.Genellikle adresi c:phpphp.exe .şeklindedir Bu adresin sonuna %s %s ekleyiniz c:phpphp.exe %s %s gibi. Boşlukların yazdığım gibi olmasına dikkat ediniz Şimdi Extension kutusuna .php yazınız Apply ve OK tekrar OK .tuşlarına sırasıyla basınız


Internet Services Manager da website yetkilerinin uygun ayarlarda olduğunu kontrol ediniz..Kontrol etmek için web sitesi üzerinde sağ klik ile All Tasks ve Permissions Wizard. seçiniz Bı işlem ile IIS Permissions Wizard. açılaçaktır Next tıklayınız ve Select new security settings from a template kutusunu işaretleyerek Next butonuna basınız Sonra Public Web Site. seçeneğini seçinizBu durumda sayfanız herkese açık olacaktır..


6) PHP-Nuke Ayarları


html dizini altında bulunan config.php dosyasını bir editor veya Notepad ile açarak aşagıdaki ayarları yapınızline 32 $dbhost = "localhost"



  • line 33 $dbuname = "mySQL kurulumu sırsında verdiginiz KULLANICIADI (username) kullanıcı adını yazınız"
  • line 34 $dbpass = "mySQL kurulumu sırasında verdiginiz ŞİFRE (password) yazınız"

85. satıra giderek


$foot 1 = " " tırnak içindekileri siliniz ($foot1 = "")


bu işlemi 86 dan 88 e kadar ( $foot 1 den$foot 4 ) e kadar yapı kaydediniz.


7) Windows IIS için gerekli index.php:


Bu Dosyayı indirerek açınız ve index.php dosyasını webroot/html/modules/Your_Account dizninde bulunan index.php dosyası üzerine kopyalaıyınz.


Daha fazla yardım için Nuke Support ve Nuke Forums. Sitelerine bakabilirsiniz


İyi Şanslar !


Orhan Tornacı

Görüşler

0
anonim
yada asagidaki adrese gidip paketi indirirsiniz..
paketi kok dizine acip *.ini dosyasini sistem klasorune atarsiniz...
gelen bat dosyasini calistirdiginiz an alin size tum ayarlari yapilmis Apache+mysql+Php+Php myadmin+Perl ... :-))
http://www.firepages.com.au/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Buffer Overflows

anonim

Buffer overflowlar hakkında güzel bir döküman uzun olmakla beraber sıkılmayacağınızı tahmin ediyorum :)

http://www.enseirb.fr/~glaume/bof/report.html

Vpopmail Kullanım Kılavuzu

anonim

Vpopmail bir sanal domain ve sanal kullanıcı yonetim aracı olarak yazılmıştır, yazılmasında temel MTA (Mail Transfer Agent)olarak qmail ele alındığı için bu sadece bu MTA ile çalışır. Son zamanlarda postfix ile birlikte de çalışabilmesi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır. Postfix ile çalıştırabilmeniz için yine aynı sitede bulunan vpopmail-postfix dökümanına göz atabilirsiniz.

Emacs ile Oracle Sql*Plus ve sql-mode

zekzekus

İş yerinde yoğun olarak Oracle veritabanı ile çalışıyorum. Sorun tespit etmek için sorgular yazıyorum, PL/SQL ifadeleri çalıştırıyorum. Bu işlemleri en rahat yaptığım araç Oracle tarafından sağlanan Sql*Plus. Rahat dediğime bakmayın sade ve son derece hafif olan bu istemcinin insanı deli eden “özellikleri” var. En basitinden yazdığınız uzun bir SQL cümlesinin başında küçük bir hata yaptıysanız, imleci geri götüremiyorsunuz (henüz enter tuşuna basmamış olsanız da). Daha önce yazdığınız komutları listeleyen ve çabuk bir şekilde kullanmanıza olanak veren bir tarihçe (history) özelliği de yok. Emacs editörü (editör demek bir nevi haksızlık oluyor artık) her zaman olduğu gibi bu konuda da devreye giriyor.

Emacs ve sql-mode ile ilgili bilgi veren yazının devamı burada...

Diff ve Patch Kullanımına Giriş

Armish

Bu araçlar programlama veya program kodları ile uğraşanlar için bazen hayat kurtarıcı olabilyor. diff ve patch'i kullanmak konusunda az da olsa bilgim olsun diyorsanız bu yazı size yardımcı olabilir.

Özgür Yazılımla ilgili bir Özgür Kitap :)

dfisek

M. Ali Vardar, yazdığı üçüncü programlama kitabı "Açık Kodlu Yazılım Geliştirme Araçları"nı yayınevlerine vermek yerine, özgür yazılım meraklılarına özgürce kullanabilecekleri bir elektronik kitap olarak PDF formatında sunmakta ve "eğer kitabı beğendiyseniz bizi destekleyin" diyerek Linux Kullanıcıları Derneği hesabına bağışta bulunmaya davet etmektedir.