PHP-Nuke 5.5 ve Windows 2000 Server

0
anonim
Bu makale Windows IIS Server de  PHP-Nuke 5.5 kurulumunun nasıl yapılacağı anlatılmıştır.Makelenin orjinali ingilizce olup buradan izlenebilir

1) Gerekli Dosyalar:
PHP-Nuke 5.5 - PHP-Nuke Dosyası
mySQL 3.23.49 - PHP Nuke İçin veri tabanı
PHP 4.2.0 installer - Windows ISS Server de PHP Kodlarının Çalışması için gerekli olan dosya.

2) Nerden Başlamalıyım:


Öncelikle PHP_Nuke Programınını ile başlayabiliriz. Bu dosyayı indirdiğimizde tar.gz dosyası olarak geldiğini göreceğiz.Windows sistemlerinin birçoğunda bulunan Winzip ile bu sıkıştırılmış dosyayı açabiliriz.(Farklı sıkıştırılmış dosyaları açmak için farklı programlarda kullanabilirsiniz.) Bu dosyayı açtıktan sonra html dizinini olduğu gibi root dizininin altına kopyalıyoruz.(/inetpub/wwwroot/html/)


İkinci işlem olarak normal windows da normal bir setup programı gibi PHP installer ve mySQL kuruyoruz.


3) Databese ayarları:


Mysql ve PHP kurulumundan sonra PHP-Nuke 5.5 ile birlikte gelen ve Sql Dizini altında bulunan nuke.sql dosyası c:mysqlin dizini altına kopyalayarak ilk adımı atıyor ve Start ---Accessories ----Command Prompt çalıştırarak Dos Komut ekranı açıyor ve Aşagıdaki işlemleri yapıyoruz. (command promtu farklı şekillerde açabilirsiniz)



  • cd mysqlin yazıp Enter bas
  • mysqladmin create nuke ve sonra Enter bas
  • mysql nuke < nuke.sql sonra Enter bas
  • ve Dos Komut ekranını kapat

Buişlemlerden sonra PHP-Nuke 5.5 İçin gerekli olan veri tabanı (database) kuruldu


4) php.ini dosyasında yapılması gereken ayarlar:


PHP Programı windowsa kurulduktan sonra server c:winnt dizini altında php.ini dosyası oluşturur . Bu dosya nın bir editor ile açılıp bazı değişikliklerin yapılması gerekir. Bu işlem için NotePad Kullanabilirsiniz. Notepad i çalıştırp c:winnt ye giderek php.ini açınız ve aşağıdaki değişiklikleri yapınız:



  • register_globals Satırını bularak ayarı On yapınız (312.satır)
  • error_reporting satırını bularak Sol Başına Noktalı Virgül (;) koyarak bu satırı pasif yapınız (Off) (241.satır)
  • include_path Satırını bularak soldaki Noktalı Virgülü Kaldırıp web sitesinin root adresini yazınız Örneğin: ".;c:inetpubwwwroot"(360.satır)
  • display_errors Satırını Bularak On Kısmını Off (248.satır)
  • Kaydedip Çıkınız (Dikkat satır numaraları farklı olabilir)

Örnek php.ini dosyasını görebilirsiniz burada.


5) Windows IIS de PHP kullanmak için gerekli ayarlar:


Internet Services Manager i açarak web sitenizi seçiniz ve sağ clik yaparak Properties.tıklayınız Home Directory seçeneğini Configuration buttona basınız. App Mappings penceresi açılaçaktır. Add buttonunu tıklyarak açılan ekranda Executable Kutusuna php.exe dosyasının adresini yazınız.Genellikle adresi c:phpphp.exe .şeklindedir Bu adresin sonuna %s %s ekleyiniz c:phpphp.exe %s %s gibi. Boşlukların yazdığım gibi olmasına dikkat ediniz Şimdi Extension kutusuna .php yazınız Apply ve OK tekrar OK .tuşlarına sırasıyla basınız


Internet Services Manager da website yetkilerinin uygun ayarlarda olduğunu kontrol ediniz..Kontrol etmek için web sitesi üzerinde sağ klik ile All Tasks ve Permissions Wizard. seçiniz Bı işlem ile IIS Permissions Wizard. açılaçaktır Next tıklayınız ve Select new security settings from a template kutusunu işaretleyerek Next butonuna basınız Sonra Public Web Site. seçeneğini seçinizBu durumda sayfanız herkese açık olacaktır..


6) PHP-Nuke Ayarları


html dizini altında bulunan config.php dosyasını bir editor veya Notepad ile açarak aşagıdaki ayarları yapınızline 32 $dbhost = "localhost"



  • line 33 $dbuname = "mySQL kurulumu sırsında verdiginiz KULLANICIADI (username) kullanıcı adını yazınız"
  • line 34 $dbpass = "mySQL kurulumu sırasında verdiginiz ŞİFRE (password) yazınız"

85. satıra giderek


$foot 1 = " " tırnak içindekileri siliniz ($foot1 = "")


bu işlemi 86 dan 88 e kadar ( $foot 1 den$foot 4 ) e kadar yapı kaydediniz.


7) Windows IIS için gerekli index.php:


Bu Dosyayı indirerek açınız ve index.php dosyasını webroot/html/modules/Your_Account dizninde bulunan index.php dosyası üzerine kopyalaıyınz.


Daha fazla yardım için Nuke Support ve Nuke Forums. Sitelerine bakabilirsiniz


İyi Şanslar !


Orhan Tornacı

Görüşler

0
anonim
yada asagidaki adrese gidip paketi indirirsiniz..
paketi kok dizine acip *.ini dosyasini sistem klasorune atarsiniz...
gelen bat dosyasini calistirdiginiz an alin size tum ayarlari yapilmis Apache+mysql+Php+Php myadmin+Perl ... :-))
http://www.firepages.com.au/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matematik Dünyası - Yeni Sayı Çıktı

FZ

Türkiye´nin yegâne popüler matematik ve bilgisayar bilimleri dergisi Matematik Dünyası´nın son sayısı çıktı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi desteği ile çıkan derginin son sayının kapak konusu ``2 x 2 = 4´´. Evet yanlış okumadınız. Aşikar gibi görünen bu ifadenin temel kavramlar oluşturulup nasıl ispatlandığını bu sayıda okuyup matematiğin harika dünyasında eğlenceli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Bilgisayar bilimcilerinin ilgisini çekecek bölümlerden biri ise Chris Stephenson´un Bilgisayar Bilimi köşesinde ele aldığı ``Sayıları Tepeleyerek Sıralamak´´ başlıklı makale. Bu yazıda çeşitli sıralama algoritmalarının algoritmik karmaşıklığı inceleniyor ve ilginç örnekler veriliyor.

İstatistiklere göre derginin abone sayısı 4200´ü, satışı ise 8000´i geçmiş durumda ancak Prof. Dr. Ali Nesin, bunun Türkiye´nin nüfusuna (ve genç nüfusuna) sahip bir ülke için hala çok düşük olduğunu vurguluyor haklı olarak. Bu sayının artmasını ümit ediyoruz.

Ruby Kullanıcı Kılavuzu Artık Türkçe

anonim

Ve en sonunda Ruby ile ilgili Türkçe bir başlangıç belgesi bulunuyor. Orjinali Ruby'nin yaratıcısı Yukihiro Matsumoto ( a.k.a Matz ) tarafından yazılan belge Pınar Yanardağ tarafından Türkçe'ye kazandırıldı. Bu belgenin yeni başlayacak tüm Ruby meraklılarının eğlencelerine katkısı olacağına inanıyor, ayrıca bir ilki gerçekleştirmesinden dolayı Pınar Hanımı tebrik etmek istiyorum. Herkese mutlu kodlar dilerim...

belgeler.org 1.3.1

yalcink01

belgeler.org sitesi güncellendi. Man sayfaları çevirilerine http://www.belgeler.org/man/manpages.html adresinden erişebilirsiniz. Sisteminize kurmak için gerekli paketleri http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=61526 adresinden elde edebilirsiniz. Dağıtımlar içinden çıkacak Türkçe kılavuz sayfaları dileğiyle.

Python Paradoksu

FZ

Paul Graham, geçenlerde (2004 Ağustos'unda) kısa bir makale yazmış, bakalım ne demiş:

"Kısa bir süre önce gerçekleştirdiğim bir konuşmada pek çok insanı hayalkırıklığına uğratan bir laf ettim: Python tabanlı bir proje için bulabileceğiniz programcılar, Java tabanlı bir projeye çekebileceğiniz programcılardan daha zeki olacaktır.

Kast ettiğim Java programcılarının aptal olduğu değil. Kast ettiğim şey, Python programcılarının daha akıllı olduğu. Yeni bir programlama dilini sıfırdan öğrenmek çaba gerektirir. Ve insanlar Python'u yeni bir iş bulabilirler diye öğrenmiyorlar; insanlar Python'u öğreniyor çünkü gerçekten programlamayı seviyorlar ve halihazırda kullandıkları dillerden memnun değiller.

Visualizing Data: Bir Kitap Eleştirisi ve Görselleştirme Örneği

FZ

Bu yazıda son zamanlarda gittikçe önem kazanmaya başlayan veri görselleştirme konusuna kısa bir giriş yaptıktan sonra Processing programlama ortamının geliştiricisi Ben Fry'ın bu sene çıkardığı 'Visualizing Data: Exploring and Explaining Data with the Processing Environment' kitabının tanıtımı ve eleştirisini gerçekleştireceğim.

Başka bir deyişle, görselleştirme konusuna ve önemine kısaca değindikten sonra kitabın bu konuda neler söylediği aktaracak ve kitaptan aldığım ilham ile iş dünyasına dair basit bir görselleştirme uygulaması örneği vereceğim: Bilgi Üniversitesi'nin eMBA programına gerçekleşen başvuruların yıllara ve coğrafyaya göre dağılımının animasyonu.