PHP-Nuke 5.5 ve Windows 2000 Server

0
anonim
Bu makale Windows IIS Server de  PHP-Nuke 5.5 kurulumunun nasıl yapılacağı anlatılmıştır.Makelenin orjinali ingilizce olup buradan izlenebilir

1) Gerekli Dosyalar:
PHP-Nuke 5.5 - PHP-Nuke Dosyası
mySQL 3.23.49 - PHP Nuke İçin veri tabanı
PHP 4.2.0 installer - Windows ISS Server de PHP Kodlarının Çalışması için gerekli olan dosya.

2) Nerden Başlamalıyım:


Öncelikle PHP_Nuke Programınını ile başlayabiliriz. Bu dosyayı indirdiğimizde tar.gz dosyası olarak geldiğini göreceğiz.Windows sistemlerinin birçoğunda bulunan Winzip ile bu sıkıştırılmış dosyayı açabiliriz.(Farklı sıkıştırılmış dosyaları açmak için farklı programlarda kullanabilirsiniz.) Bu dosyayı açtıktan sonra html dizinini olduğu gibi root dizininin altına kopyalıyoruz.(/inetpub/wwwroot/html/)


İkinci işlem olarak normal windows da normal bir setup programı gibi PHP installer ve mySQL kuruyoruz.


3) Databese ayarları:


Mysql ve PHP kurulumundan sonra PHP-Nuke 5.5 ile birlikte gelen ve Sql Dizini altında bulunan nuke.sql dosyası c:mysqlin dizini altına kopyalayarak ilk adımı atıyor ve Start ---Accessories ----Command Prompt çalıştırarak Dos Komut ekranı açıyor ve Aşagıdaki işlemleri yapıyoruz. (command promtu farklı şekillerde açabilirsiniz)



  • cd mysqlin yazıp Enter bas
  • mysqladmin create nuke ve sonra Enter bas
  • mysql nuke < nuke.sql sonra Enter bas
  • ve Dos Komut ekranını kapat

Buişlemlerden sonra PHP-Nuke 5.5 İçin gerekli olan veri tabanı (database) kuruldu


4) php.ini dosyasında yapılması gereken ayarlar:


PHP Programı windowsa kurulduktan sonra server c:winnt dizini altında php.ini dosyası oluşturur . Bu dosya nın bir editor ile açılıp bazı değişikliklerin yapılması gerekir. Bu işlem için NotePad Kullanabilirsiniz. Notepad i çalıştırp c:winnt ye giderek php.ini açınız ve aşağıdaki değişiklikleri yapınız:



  • register_globals Satırını bularak ayarı On yapınız (312.satır)
  • error_reporting satırını bularak Sol Başına Noktalı Virgül (;) koyarak bu satırı pasif yapınız (Off) (241.satır)
  • include_path Satırını bularak soldaki Noktalı Virgülü Kaldırıp web sitesinin root adresini yazınız Örneğin: ".;c:inetpubwwwroot"(360.satır)
  • display_errors Satırını Bularak On Kısmını Off (248.satır)
  • Kaydedip Çıkınız (Dikkat satır numaraları farklı olabilir)

Örnek php.ini dosyasını görebilirsiniz burada.


5) Windows IIS de PHP kullanmak için gerekli ayarlar:


Internet Services Manager i açarak web sitenizi seçiniz ve sağ clik yaparak Properties.tıklayınız Home Directory seçeneğini Configuration buttona basınız. App Mappings penceresi açılaçaktır. Add buttonunu tıklyarak açılan ekranda Executable Kutusuna php.exe dosyasının adresini yazınız.Genellikle adresi c:phpphp.exe .şeklindedir Bu adresin sonuna %s %s ekleyiniz c:phpphp.exe %s %s gibi. Boşlukların yazdığım gibi olmasına dikkat ediniz Şimdi Extension kutusuna .php yazınız Apply ve OK tekrar OK .tuşlarına sırasıyla basınız


Internet Services Manager da website yetkilerinin uygun ayarlarda olduğunu kontrol ediniz..Kontrol etmek için web sitesi üzerinde sağ klik ile All Tasks ve Permissions Wizard. seçiniz Bı işlem ile IIS Permissions Wizard. açılaçaktır Next tıklayınız ve Select new security settings from a template kutusunu işaretleyerek Next butonuna basınız Sonra Public Web Site. seçeneğini seçinizBu durumda sayfanız herkese açık olacaktır..


6) PHP-Nuke Ayarları


html dizini altında bulunan config.php dosyasını bir editor veya Notepad ile açarak aşagıdaki ayarları yapınızline 32 $dbhost = "localhost"



  • line 33 $dbuname = "mySQL kurulumu sırsında verdiginiz KULLANICIADI (username) kullanıcı adını yazınız"
  • line 34 $dbpass = "mySQL kurulumu sırasında verdiginiz ŞİFRE (password) yazınız"

85. satıra giderek


$foot 1 = " " tırnak içindekileri siliniz ($foot1 = "")


bu işlemi 86 dan 88 e kadar ( $foot 1 den$foot 4 ) e kadar yapı kaydediniz.


7) Windows IIS için gerekli index.php:


Bu Dosyayı indirerek açınız ve index.php dosyasını webroot/html/modules/Your_Account dizninde bulunan index.php dosyası üzerine kopyalaıyınz.


Daha fazla yardım için Nuke Support ve Nuke Forums. Sitelerine bakabilirsiniz


İyi Şanslar !


Orhan Tornacı

Görüşler

0
anonim
yada asagidaki adrese gidip paketi indirirsiniz..
paketi kok dizine acip *.ini dosyasini sistem klasorune atarsiniz...
gelen bat dosyasini calistirdiginiz an alin size tum ayarlari yapilmis Apache+mysql+Php+Php myadmin+Perl ... :-))
http://www.firepages.com.au/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programming Collective Intelligence for Smart Web 2.0 Yazarı ile Bir Röportaj

FZ

Toby Segaran ile Bir Röportaj
Bruce Stewart
11/14/2007

Toby Segaran, O'Reilly'nin kısa süre önce çıkardığı Programming Collective Intelligence kitabının yazarıdır. Bu yeni kitabında Toby bizi makina öğrenme ve istatistik dünyasında bir gezintiye çıkarıyor ve kullanıcı verisinin yani "kolektif zekâ"nın oluşturduğu verinin üzerinden veri madenciliği yapmaktan yola çıkıp kullanıcı deneyimi, pazarlama, kişisel zevkler ve insan davranışı hakkında sonuçlara nasıl ulaşabileceğimizi gösteriyor.

Apache`yi kafeste koşturmak. (v1.1)

conan

Bir kaç zamandır üzerinde çalışmakta olduğum Apache Web Sunucu'sunu chroot çevresinde çalıştırma ile ilgili dökümanımın ilk bölümünü sonunda bitirmiş bulunmaktayım. chroot nedir? gibi sorulara bu versiyonda cevap vermiyorum. Anlamak için ilk etapta "man chroot" yapmanız gerekiyor şimdilik. :( Onun dışında işte dokumanın ilk versiyonu...
(Not: Bu dokumanın en son versiyonuna her zaman gsu.linux.org.tr/~conan adresinden ulaşabilirsiniz. Hataları lütfen "conan at kingdom nokta 2y nokta net" adresine bildiriniz.)

CVS ve Dallar (Branches) İle Karmaşık Yazılım Yönetimi

malkocoglu_2

Yazılım sektöründe anahtar teslim projeler için bir derece, ürün ile uğraşmakta olan takımlar için kesinlikle lazım olacak bir kaynak kod deposu özelliği vardır. Dallar, yâni branch kavramı. Branch kullanımı her kaynak kod idare programında farklıdır, ve tabii ki açık yazılımın favori programı CVS'te de branch desteği mevcuttur fakat bazı konularda dikkatli olmak gerekmektedir. Yazılım sektöründe birçok konuda olduğu gibi elde bir "yapılması uygun olan/olmayan" gibi bir liste, önceki tecrübelere dayanarak mevcuttur, bu yazıda bu tür tavsiyeleri toparlayarak, kendi tecrübelerimiz ışığında sunmaya uğraştık.

Not: Makale, GNU Emacs ve LaTeX ile yazılmıştır.

IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

FZ

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Tomcat ile Dağıtık (Distributed) Sistem İnşâsı

malkocoglu

E-ticaret ve benzeri türden internet sitelerinin karşısında çıkan klasik ölçekleme sorunu şunlardır:

Her Tomcat sunucu makinası sadece belli sayıda ziyaretçiye Servlet/JSP servisi yapabilir. Bir makinanın sınırı aşıldığında yeni bir Tomcat makinası ekleyerek sitemizin kapasitesini arttırabilmeliyiz. Fakat bunu nasıl yapacağız? Bu birçok Tomcat sunucusunun işlemci gücünü dış dünyaya tek bir kuvvet olarak sunabilecek bir yöntem lazım, yani kümeleme (clustering) kavramının Tomcat dünyasında olan karşılığı....
Yazının Devamı