Telekom der ki: Firefox 1.5 kullanmayın.

0
euler
Az önce adsl kotamı kontrol etmek amacıyla adsl kota sayfasına girince ilginç bir ifadeyle karşılaştım. Aslında ilginç olarak nitelemek de ne kadar doğru bilemiyorum, halihazırda alışık olduğumuz zihniyetin eseriydi bu da.

Siteye Firefox 1.5 tarayıcı ile girenleri şöyle bir uyarı karşılıyor:
"UYARI: Şu anda FIREFOX 1.5 tarayıcısı kullanıyorsunuz. FIREFOX 1.5 taracısıyındaki bir hatadan dolayı sayfa görüntüleme problemi yaşanmıştır. Gerekli inceleme yapıldıktan sonra, sayfa FIREFOX 1.5 tarayıcısına uyumlu hale getirilmiştir. Ancak, FIREFOX 1.5 taracısında çıkan çok fazla problem yüzünden bu tarayıcının kullanılması önerilmemektedir."
Aynı sayfada, sayfanın IE 5.x, 6.x ve Mozilla/Firefox 1.0.x tarayıcıları ile görüntülenebileceği ifade edilmiş.

Görüşler

0
sleytr
şerefsiz bi webmastermış...
0
burhanmt
Size bu tabiri hiç yakıştıramadım. Ayıp oluyor böyle konuşmak. Firefox'un 1.5'den önceki sürümlerinde 1.07 gibi adslkota hizmetine falan giriyordu ve çok sağlıklı çalışıyordu. 1.5 sürümünde adsl kota sitesine girmemeye başladı. Burada problem Firefox'tan kaynaklanıyor. Webmaster'da doğal olarak bunu yazarak belirtmiş. Ne güzel. Milleti uyarmış. Siteye firefox'la girmeye çalışırken sorun olursa bilin ki bu firefox'tan kaynaklanıyor, IE ile deneyin demiş.
0
boreas
Bir süredir (aralık ayı içinde) adslkota'da yenilenme çalışmaları vardı tek sorun firefox olmayabilir . Koddada değişiklik yapıldı çünkü.
0
simor
Firefox ile hiç alakası olmayan bir problem o. 3 aydır o salak kota sayfalarını değiştirip değiştirp test ediyorlardı.
0
o_ozardic
Üslubunuz bence de hoş değil. Sonuçta karşımızdaki de insan olduğunu unutmamakta fayda var. Bence sayfayı hazırlayan arkadaşın uyarması sorumlu bir davranış örneğidir. Bazı web siteleri gibi Internet Explorer'dan başkası geçemez demiyo ki. Sorun sadece şu versiyona özeldir diyor, doğru veya yanlış. Öte yandan illa ki Firefox ile girmek istiyorsunuz, User Agent Switcher emrinize hazırdır. Bu arada browser bilgilerini bulamaz ise sayfa hata veriyor. Ona da hazırlıklı olun ;)
0
loker

TT'nin söylediği mantıksız mı evet ve fakat adamlar gayet güzel orada yazmışlar 1.0.* serisi bir FF ya da Mozilla Suite içinden bir tarayıcıyı aynı şartları kabul ederek kullanabiliyorsunuz, buyrun görün burada linkler diye...

Bunu niye yapmışlar... Firefox 1.5 geliştirilirken, 1.0.* serisinde yaşanmayan bir çok kod yorumlama sorunu yaşandı... Elektronik bankacılık açısından da böyle sorunlar oldu... Aynı sayfayı, aynı sistem üzerinde hali hazırda kurulu Konqueror ya da FF1.0.7 kullanarak yükleyince tamam, 1.5 kullanınca saçmalıyordu... Hal böyle olunca bu sorunların w3c standartlarıyla uyumluluğa ne kadar bağlı olduğuna bakmadım açıkçası... Siz olsanız böyle hissetmez misiniz?

LKD gezegeninde olayın ie ekmeğine yağ sürmek olduğu yazılmış, yapmayalım allaşkına, herifler dana gibi yazılarla başka iki özgür tarayıcıyı hatta bizzat aynı yazılımın başka sürümü ile bir çatalını önermişler... Vurun abalıya olmamalı tepkiler bence..

0
ahmetozdemir
Ayrıca opera 8.5 ilede sorunsuz sisteme girilebiliyor.
0
xcorex
istediği kadar problemli olsun.. görüntüleyeceği şey topu topu bi login screen ondan sonrada bikaç hücreli bi tablo..

bunda bile browserdan browsera değişecek veya sorunları varsa ortaya çıkaracak şekilde html yazan varsa helal olsun.
0
goktan
Yeterli bilgiye ve araştırma dürtüsüne haiz olmayan, dünyada sadece kendi bildiklerinin var olduğunu zanneden ve diğer gelişmeleri öğrenmeyi bırakın merak edip açıp bakmayan bir zihniyet olduğu gerçeği maalesefki var.

Bence, her ne kadar buradaki durumda siteyi hazırlayan kişi bu sınıfa girmese ve buradaki sorun firefox 1.5 ile alakalı bir sorun olsa da firefox ile çalışmayan e-devlet sitelerinden tutun (ilk aklıma geleni bugün bir pasaport başvurusu için fellik fellik IE aramamdı), sun'ın JDK'sı ile bile çalışmayı reddeden devlet siteleri mevcut *, ** Ben buradaki sorunu yeterli bilgi sahibi olmayan yazılımcılar kadar, daha tepelerde de görüyorum.

Aslında işin diğer tarafından bakarsak buradaki arkadaş en azından firefox diye bir şeyin varlığından ve bunun 1.0.7 ile 1.5 versiyonlarından haberdar olduğuna göre diğerlerinin yanında gayet başarılı sayılır.

0
Sabutay
http://forum.linux-sevenler.org/index.php/topic,2855.0.html
0
roktas
Linç etmeye neden bu kadar meraklıyız? "Şerefsiz", "bilinen zihniyet" vesaire... "Bilinen zihniyet" öyle bir uyarıyı yapmazdı bile. Tepkilerimizde terbiyeli, eleştirilerimizde akılcı ve insaflı olmak bu kadar zor mu yahu? O "şerefsiz" sözüne muhatap kişinin yerine kendinizi koyun bakalım, böyle ulu orta mahalle ağzıyla küfür yemek nasıl oluyor? Bir parça edep...
0
yilmaz
internet ortamı ya insan daha bi rahat oluyor ondan olsa gerek. yoksa sanmıyorum aynı şeyi gidip suratına soyleyebilisin.
0
azertet
linç olgusu içimize işlemiş, azcık fanatik olmak yetiyor. iyice linçci bir toplum haline geldik. işte bu da sanal linç :)
0
sleytr
Şeref:
1. Başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, onur.
2. Erdem, gözü peklik ve yetenekle kazanılmış iyi şöhret

Ben işini düzgün yapmak yerine günü kurtaracak işler yapan, gelişime, değişime kapalı, yaptığı işlerde bir sorun çıkınca hatayı çekinmeden başkalarının üstüne atabilen kişilerin yukarıdaki özellikleri taşımadığını düşünüyorum.

Özellikle devlet kurumlarına ait olan ve bir çoğu kamu geneline hitap eden sitelerdeki bu tip hatalara ve bu sitelerin tasarımcılarının umursamazlığına karşı "akılcı ve insaflı" yaklaşmayı, uyarı iletileri gönderdiğim adreslerin tanımsız ya da dolu olduğunu, posta gitse bile kimsenin dikkate almadığını gördükten bir süre sonra bıraktım.

Şerefsiz sözü ise benim ve görünüşe göre TDK'nın sözlüğünde de o kadar da ağır bir hakaret olmadığı gibi bu tip insanlar hakkındaki düşüncelerimide gayet kısa bir şekilde özetliyordu.
Ancak yinede itraf edeyim; Ben nasılsa internetteyiz rahatlığıyla değil, sanalda olsa kahvedeyiz diye düşünüp biraz da çakırkeyf bir kafayla ilk aklıma geleni yazmıştım.
Bir daha da "sokak ağzıyla" seviyesiz şeyler yazmam kimse de rahatsız olmaz, üzülmez...
0
sleytr
sözlüğe baktıktan sonra farkettim ki bu söz her ne kadar çoğu insan tarafından benim düşündüğüm şekilde algılansada bazı insanlar ve özellikle ceza hukuku tarafından çok daha ağır bir hakaret olarak algılanıp başa iş açabiliyormuş. geri aldım sözümü...

bkz:kıvırmak

0
innaw
evet bu doğru.

ek$i ve $erefsiz demi$ken bu başlık altına "(bkz: $erefsiz)" yazdığım geldi de aklıma, birden içim acıdı.. Anında şutlanmıştım sözlükten ;-)
0
roktas
Bravo! Kısa ve samimi bir "özür" yerine bu kadar dolandırdınız ya lafı! Pardon, bu "özür" de değil, söylenen sözü "geri alma" idi, yanlış tarif etmeyeyim.
0
euler
"bilinen zihniyet (halihazırda alışık olduğumuz zihniyet)" söz öbeği ile yukarıda bir başkasının söylediği ve sonra geri aldığı "şerefsiz" sözcüğünü aynı kefeye koymanız gerçekten çok acı olmuş Recai Bey.

Bir defa sitede yayınlanan uyarı kendi içerisinde çelişki barındırıyor. Siteyi FF 1.5 ile uyumlu hale getirdik ama siz yine de o tarayıcıyı kullanmayın, hatalar silsilesidir o denilmiş. Madem öyle, neden sitenizi bu tarayıcıya uygun hale getirmekle vakit harcadınız? Öte yandan, bu zamanı harcadınız ve uyumlu hale getirdiniz, neden halen siz bu tarayıcıyı kullanmayın diyorsunuz? Ortada bariz bir çelişki var.

Esasında bakın kardeşim bu sayfa şu şu standartlara göre kodlanmıştır, bu işin esası budur, eğer sen görüntülemekte sorun yaşıyorsan bu senin kullandığın tarayıcının o standartları düzgün algılayamamasındadır, dolayısıyla bu işi adam gibi yapan bir tarayıcı kullan demek en doğrusudur bence. Tarayıcıya göre kodlama yapmak da nereden çıktı? Yarın bir gün başka bir tarayıcı kendine özgü farklı ortamlarla geldiğinde hadi bakalım kodlarımızı buna uyduralım mı diyeceğiz? Sonra da bir başkasına? Herkes standarlara uyduğu sürece ortada görüntüleme açısından bir problem olmayacaktır.

Ama ortada yüzlerde tarayıcı varken, özele inip FF 1.5 kötüdür, kullanmayın demek abesle iştigaldir. Haberde "zihniyet" sözcüğüyle kast edilen budur, siteyi kodlayan kişinin kişiliğiyle alakalı bir saptama yapmak zaten haddimize bile değil, ki hakaret etmek asla.
0
roktas
Eleştirilerinize büyük ölçüde katılıyorum, ama "zihniyet" klişesi bu eleştiriler için uygun bir elbise gibi durmuyor. Bana öyle geliyor ki, eleştiriye konu hatalı eylemin arkasında, günlük iş koşuşturmacalarıyla alakalı daha basit, daha önemsiz, daha art niyetsiz şeyler var. Bunu ispat edemem, ama kimse de tersini ispat edemez. Mevcut hattın _aşırı_ ileride kurulduğu uyarısından sonra, "Hırsızın hiç mi suçu yok?" hattına seve seve çekilirim. :-)
0
Berserk
Bu illa da bir çelişki olmak zorunda değil. Sonuçta sitenin yöneticisi/programcısı sistemi FF 1.5 ile de çalışır hale getiriyor böylece hem bence yapması gerekeni yapıyor hem de "FF'de çalışan sayfa yapamadık ondan önermiyoruz" durumuna düşmemiş oluyor. Bunun yanısıra belki FF 1.5'de varolan bazı sorunları da (var mı yok mu bilmiyorum, sadece varsayım benimki) bu çalışma sırasında keşfedip bu notu yazma gereği duymuş olabilir. Tamam ben de kamu kurumlarının çoğunun bu konulardaki genel yaklaşımlarından memnun değilim ama ön yargılı olmanın da bir sınırı olması gerekir diyorum.
0
etguler

Gerekli inceleme yapıldıktan sonra, sayfa FIREFOX 1.5 tarayıcısına uyumlu hale getirilmiştir.


Açıklamadan da anlaşılacağı üzere; Firefox 1.5, kota servisine uyumlu hale getirilmemiş. Sayfa, Firefox 1.5 ile uyumlu hale getirilmiş.

Ancak, FIREFOX 1.5 taracısında çıkan çok fazla problem yüzünden bu tarayıcının kullanılması önerilmemektedir.

Başüstüne.

Özrü kabahatinden büyük. Sayfayı standart dışı tarayıcıya (ie) %100 uyumlu hale getirebilmeyi becer, ama standarda %100 uyumlu tarayıcıyı önerme. Emredersiniz.
Kıytırık ADSL hizmeti için, Sri Lanka'dan bile 4 kat fazla ücret talep etmeleri yetmiyor, bir de kota sayfasıyla Firefox kullanıcılarını delirtiyorlar.

Neyse ki Minimeter eklentisinin yazarı, 1.0.2 sürümünü çıkarttı. Firefox 1.5 ile sorunsuz çalışıyor.Buradan doğrudan yükleyebilirsiniz.
0
ahmetaa
Aslinda Firefox ya da Internet Explorer'in adini yazmak hata siteye. W3C ile uyumlu oldugunu belirtmek yeterli, ki sayfanin alt tarafinda "Bu sayfa, W3C HTML 4.01 standartlarıyla uyumludur." yaziyor. Bu uyari yazisini yazmak gereksiz. Sayfa yapisini biraz daha basit tutarsiniz olur biter. bu sayfanin nesi karmasik anlayabilmis degilim. farkli tarayicilarda ya da surumlerde hassaslik gostermesinin nedeni nedir acaba?
0
ttk
Merhaba

Sanki bu servis milleti Java'ya kıl etmek için veriliyor gibi bir düşünceye kapıldım zamanla.
Bu haberin üzerine çok az uğradığım servis sayfasına bir daha girdim. Nasıl oldu ise bu sefer login başarılı oldu (gecenin bilmem hangi yarısı olduğundan mıdır nedir :)
Girişi yaptım ama sonuçlar ortada yok, Apache Tomcat mesaj veriyor sözkonusu servis ya da sayfa şu anda erişilemez durumda imiş.

Bu arada bir soru sorayım konu dışı olacak ama, Java runtime paketini indirmek için Java.Sun.com'a girince iki tane ide'nin ücretsiz dağıtıldığını görüp indirdim ve kurdum. Ama bir türlü forma koyduğum butonu tıklayıp da "Merhaba dünya" yazdıramadım :) durumuma gülüyorum ama şaka değil. Sun'ın "Sun Java Studio Creator"ü veya "Sun Java Studio Enterprise" ide'lerinde Java programı yazamaz mıyız ?
Çok saçma ve yersiz bir soru oldu belki ama yok Vista idi yok DRM idi derken gittikçe bir kafese dönüşen windows'ta kısılıp kalmama derdine en azından Java'ya da başlayayım dedim.
0
anonim
tutorial sayfalarında step bt step hello world örnekleri var biraz okumak gerekiyor
0
ttk
işyerini razı edip bir kursa daha gitmek yolu görünüyor desenize :)
0
anonim
Gelen tepkiler üzerine sayfa düzelmiş. En azından bir devlet kurumunun gelen tepkileri ciddiye aldığını görmek güzel. (Tabi ş.... webmaster gibi seviyesiz tepkilerden bahsetmiyorum)
0
mturker
Ya bu sayfa ne kadar farklı bir sayfa olabilir ki ? Garanti ve İşbankasının Internet şubeleri takır takır çalışıyor Firefox 1.5 ile bunda olup ta onlarda olmayan nedir ?
0
simor
macromedia flash ve profesyonel iş kurumu farkı.
0
librid
Siz hala bunu mu tartışıyorsunuz? :-)
0
darkhunter
"Üsküdar'a Dubai Tower" güzel fantazi :)
0
muhasebeci
Bilinen zihniyet dediniz de, aslında düşüncesizce yönetilen çok miktarda site mevcut. Şekil A da görüleceği üzere bazı sivil siteler üyelik başvurusu için üye adaylarından T.C. kimlik numarası, ev adresi istiyor. Bu vesile ile bende bir kez daha kendilerine "kendinize gelin" mesajı iletmek istiyorum. Bilinen zihniyet sadece kamu kurumlarında yok, bizim aramızda da mevcut.
0
kepler05
Bence telekom kendi bir web browser yapsında onu kullanalım, böylece kendilerini aşmış olurlar.
0
yilmaz
Bu kadar activex dolu. Ajax flash applet üçlüsünü barındıran son derece karmaşık XML yapısı olan bir sayfa haliyle her tarayıcıda çalışmaz. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EMO'dan Telekom Zammına Dava

anonim

Türk Telekom’un uluslararası ve şehirlerarası görüşmelere indirimle üstünü örtmeye çalıştığı zamlı tarife bu ayın başından itibaren yürürlüğe girdi. Telekomünikasyon Kurumu’na daha önce zammı onaylamaması için çağrıda bulanan Elektrik Mühendisleri Odası, uygulamadaki hukuka aykırılıkları saptayarak, 8 Mart 2007 tarihinde Danıştay’a başvurdu. Açılan davada, Telekomünikasyon Kurulu’nun yeni tarifeye yönelik onay kararının, ayrıca bu karara dayanak teşkil eden tebliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi. Basın açıklamasına www.emo.org.tr adresinen ulaşabilirsiniz.

Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler

anonim

Barış Şimşek'in blogunda dolanırken çok ilginç bir yazıya denk geldim. Başlık "Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler"

http://www.enderunix.org/simsek/

Oldukça uzun ve etkileyici. Biraz insafsızca eleştirmiş ama doğruluk payı da yok değil.

Sanırım opensource geliştirmeden önce tartışacağımız çok konu var.

Minicom : Pazarlama stratejisi mi? MIT'i anlayamamak mı?

darkhunter

e-kolay AMD teknolojisini kullanan bir "bilgisayarımsı"yı internet üzerinden satışa çıkardı.

Aylık 20-30 YTL'yi 24 ay boyunca ödeyerek sahip olabileceğiniz bu şey, AMD Geode GX işlemcili ve Windows CE işletim sistemi kullanıyor. İlk görüşte "minik pc kasası" piyasasına atfen tasarlandığını sanmama rağmen, ucuza mal edilmesi (!) ve işletim sisteminin PalmOS yada SymbianOS tarzı fabrika ayarlarına geri dönülerek temizlenebilmesi gibi özelliklerinin var olması bu düşüncemi çürüttü...

Türk Telekom: Quo Vadis?

FZ

turk.internet.com'a göre: Türk Telekom'dan en son hareket, UMTH'cilere (Uzun Mesafe Telefon Hizmeti) hat vermemek şeklinde geldi. Yaklaşık 1 haftadır ISS'lere bir taahhütname imzalatarak kiralık hat verilirken, UMTH firmalarına ise hiç verilmiyor. Firmalar da Türk Telekom'un hakim durumunu kötüye kullandığı iddiası ile TK'ya başvurdular.

Telekom ve internet sektöründe büyük tepki ile karşılanan uygulamanın Türk Telekom’un şirket içinde yayınlanmış olan 10.11.2004 tarih ve 5385 sayılı genelgesi uyarınca başlatıldığı bilgisi alınıyor.

Alınan bilgiye göre bu genelgenin içeriğinde “Karasal hatlar üzerinden veri iletimi yetkilendirilmesi sadece data hizmetini içerdiğinden ses hariç data amaçlı tüm başvurular, UMTH işletmecileri ile irtibatlandırılmadığı sürece karşılanacaktır.” ifadesi bulunuyor. Bu ise Türk Telekom'un gerek Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen lisansları gerekse 406 sayılı kanun çerçevesinde Türk Telekom'un kalkmış olan tekel durumu uzantısında 1 ocak 2004 tarihinde başlamış olan serbestliği ihlal eden bir yaklaşım olarak bildiriliyor.

Kaynak: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=11666

RTÜK Ebeveynler İçin İnternet Filtresi Yaptı

koraypeksayar

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), çocukların zararlı içeriğe maruz kalmadan, 'güvenli' internet kullanabilmesinde anne-babalara destek olmak amacıyla ücretsiz filtreleme programı hizmeti vermeye başladı. www.rtuk.org.tr adresli internet sitesinde yer alan 'Çocuklarımız İçin İnternet Güvenliği' bölümüne yerleştirilen filtreleme programı, bilgisayarlara kolayca indirilebilecek.