Türkiye, Internet, Güzel (!) ve Güçlü (!) Web Siteleri

0
FZ
Az önce bir dostumdan gelen mesajı sizlerle paylaşmak istedim:

Selamlar,

Türkiye'nin en zengin adamlarının bir araya gelerek oluşturduğu TÜSİAD'ı herkes bilir. Ama TÜSİAD'ın Web sitesini kimse bilmez sanıyorum. En azından ben ilk defa gördüm ve irkildim. Web sitesi tam evlere şenlik. http://www.tusiad.org adresine tıkladığınızda karşınıza gelen ana sayfada (gelmesini bekleyecek kadar sabrınız varsa), sol tarafta bir menü kullanılmış herhalde. Herhalde diyorum çünkü Java class'i gelmediği için soldakinin ne olduğu hayal gücünüze kalıyor. Üst kısımda bir tane Son guncelleme Friday (ya da 13) yazısız var. Son güncelleme derken insan bir tarih bekliyor ama Friday çıkıyor sadece. Solda bir tane Ara düğmesi koymuşlar, bi deneyim dedim. Verilen kutuya Tuncay yazdim; Tuncay Özilhan hesabi ;-). Tam 61 tane dokuman buldum dedi.
Vay be demişken linklerden bir tanesine tikladim. O da ne "HTTP Web Server: Lotus Notes Exception - Entry not found in index" hatası veriyor. Başka linkleri denedim onlardan da Yazan ve Tarih diye iki tane yazı ve altta gelmeyen bir resim. Resmin URL´sine bakınca http://www.tusiad.org/images/ görüluyor ama doğal olarak bu adreste bir resim yok ;-). Bunlar siteyi dolaşmak isterseniz atlatacağınız badireler. Detaylı bir inceleme yapılırsa onlarca hata ile ne olur bilinmez. Öyle süper (!) bir tasarım yapmışlar ki, görünce kendimi bilimkurgu filminde zannetim. Bu kadar amatör bir tasarımı da ilk defa görüyorum. Brass Çatı Kiremitleri reklamında oynayan kızın bile hayalgücü daha fazla. Sanırım TÜSİAD´ın parası bitmiş ve siteyi TÜSİAD kendi yapmış ;-).

Herkese iyi çalışmalar.

Görüşler

0
crematorium
Siteye girdiğim anda tüylerim diken diken oldu! İlk tepkim: "Bu ne beeeeeee!" Ama bunu yapan sadece Tusiad mı? Zamanında başka çarem olmadığı için kendilerinden kontörlü bir hat almış olduğum Turkcell'in tasarımı fena değil ama sistemi rezalet!

Az önce internette kontör yükleyebilmek için başvuruda bulunacaktım. Form sayfasını doldurdum ve submit ettim!

İlk hata: Bankayla bağlantı kurulamadı. Tekrar deneyin.
İkinci hata: Şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz!

Eskiden de siteleri pek hoş değildi ama yeni hali tamamen rezalet!

Özellikle bu supersifre olayını oturtamadıkları çok ama çok belli!
0
murat09
"TÜSIAD, bu sürece katki saglamak amaciyla, Avrupa Komisyonu’nun 2002 yilinda verecegini duyurdugu “eAvrupa Ödülleri”ne paralel olarak 2002 yilinin Eylül ayinda ilk kez “Devletten bireye” ve “En iyi kamu web sitesi” kategorilerinde “eTürkiye Için eDevlet Ödülleri”ni vermistir. " (http://www.tbv.org.tr/etrodulleri/)
Ey kel, al merhemin varsa başına sür e mi. No more comments..
Ha, Turkcellde Shubuo yu denedim WAP ile (siemens M50 kullanarak). Fena degil, tikir tikir geliyor, yani belki de orada sanirim biraz calismislar..Normal webine zaten giresim gelmez, o kismi bilemiyorum..
0
korhan
Bizede hayal gücümüzü tekrar kazandırmak için yapmışlardır bunu.
ama işçilerin haklarını ellerinden almak için uğraşırken neden siteye baksınlar?!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Katı Yakıt Oksit Pili Enerji Sorununu Çözebilecek Mi?

FZ

VESTEL, iki yılda yaklaşık 20 milyon dolar harcadığı ve hidrojen kullanarak enerji ürettiği yakıt pili teknolojisinin ürünlerini vitrine çıkarıyor. Yıl sonundan önce piyasaya çıkarılacak 'katı oksit yakıt pili' ile evlerin ısınma ve aydınlanma ihtiyaçları ilk aşamada doğalgaz-elektrik faturalarının yüzde 85'i, 2008 sonundan itibaren de yüzde 10'u kadar bir harcamayla karşılanabilecek.

e-Ticaret, Medya, Türkiye, Dumur

FZ

Memleket gittikçe garip haller almaya başladı. Önce cember.net ortamındaki bilişim forumunda ideefixe.com ile ilgili şu Habertürk yazısından bahsedildiğini gördüm ("computör" diye bir şey varmış galiba Türk dilinde). Kategorisini tayin etmekte zorlandığım bu yazının şaşkınlığı geçmeden bir dostumdan EKŞİ SÖZLÜK EKŞİMEYE Mİ BAŞLADI ??? başlıklı yazının adresi geldi (üç soru işareti ve soru işaretlerinden önce boşluk var).

Gazetecilik, eleştiri, ahlak, e-ticaret, vb. şeyler üzerine derin bir tefekküre daldım. Yorum yapacak mecalim kalmadı.

İTÜ´de Kayıt Rezilliği

FZ

Türkiye´nin en köklü, büyük, mühendislik ve bilim öğretim kurumlarından biri olan İTÜ´nün bir mezunu olarak bu satırları yazarken utanıyorum. Akşam Kanal D televizyonunda dumura uğratıcı görüntülere şu sözler eşlik ediyordu:

"Bu gördükleriniz ne sokak çocuğu ne de evsiz insanlar, bunlar ders kaydı yapmak isteyen İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri. Derslerine kayıt yapabilmek için ta bir gece öncesinden okula gelen öğrenciler, ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar. Bazıları şanslı çünkü hazırlıklı gelmişler yanlarında çadırları da var..."

Milyonlarca dolar harcanmış teknolojilerin uygulaması sonucunda insanların gelip dayandıkları rezillik bu. Gerçekten içim sızlıyor. Bu üniversitede okuyan insanlar bunu hak etmiyor, hiçbir üniversitedeki hiçbir Türk öğrencisi bunu hatk etmiyor! Ben, kendi adıma İTÜ rektörü olan hanımefendiye üsturuplu bir e-posta yazmayı ve protestomu iletmeyi düşünüyorum, siz de tepkinizi bu şekilde ve daha yaratıcı şekillerde dile getirebilirsiniz.

Kaynaklar:
- http://www.istanbul-teknik.com/default.asp?sayfa=1&yazi=36508
- Kanal D Ana Haber
- javascript:play('/anahaber/2004.01.17/universite.asf') *

* : Bu satırı tarayıcının adres çubuğuna yazmak sureti ile doğrudan ilgili görüntülere erişebilirsiniz.

Ortaokul Mezunu “Genetikçi”

anonim

internethaber.com: Mustafa Bilgiç, ortaokul mezunu olmasına rağmen, adeta bir genetikçi gibi uğraşarak beyaz tavuskuşu üretti.

Ulubat Gölü kıyısındaki 20 dönümlük araziyi cennete çeviren ve ömrünü doğa korumacılığına adayan Mustafa Bilgiç, “uzun yıllardır bütün enerjisi ve birikimini, kuş ve ağaçların bakımına harcadığını” söyledi.

Oluşturduğu “cennet”te 50’yi aşkın kuş türü bulunduğunu, ancak “bunların arasında kendisi için ayrı bir yeri olan tavus kuşlarını çok sevdiğini ifade eden Bilgiç, şu anda da ‘gelin gibi’ beyaz tavus kuşu üretmenin mutluluğunu yaşadığını” kaydetti.

Türk Telekom ve Mail Kara Listesi

redogre

Bir süredir pop3 mailimden mail atmaya çalıştığımda Recipient error [550 Message rejected because (redogre) [85.96.221.82] is blacklisted.] diye bir hata alıyordum. Sevgili Parsifal bu senin değil, Türk Telekom'un IP si diyince google'a turktelekom gmail blacklist yazdım. İşte çıkan sayfalardan biri.

Kısaca söylemek gerekirse gmail Türk Telekom'u spam konusunda yapması gerekenleri yapmadığı için kara listeye almış. Grevi de düşünürüsek uzun bir süre böyle kalmaya devam edecek sanırım.