Türkiye, Internet, Güzel (!) ve Güçlü (!) Web Siteleri

0
FZ
Az önce bir dostumdan gelen mesajı sizlerle paylaşmak istedim:

Selamlar,

Türkiye'nin en zengin adamlarının bir araya gelerek oluşturduğu TÜSİAD'ı herkes bilir. Ama TÜSİAD'ın Web sitesini kimse bilmez sanıyorum. En azından ben ilk defa gördüm ve irkildim. Web sitesi tam evlere şenlik. http://www.tusiad.org adresine tıkladığınızda karşınıza gelen ana sayfada (gelmesini bekleyecek kadar sabrınız varsa), sol tarafta bir menü kullanılmış herhalde. Herhalde diyorum çünkü Java class'i gelmediği için soldakinin ne olduğu hayal gücünüze kalıyor. Üst kısımda bir tane Son guncelleme Friday (ya da 13) yazısız var. Son güncelleme derken insan bir tarih bekliyor ama Friday çıkıyor sadece. Solda bir tane Ara düğmesi koymuşlar, bi deneyim dedim. Verilen kutuya Tuncay yazdim; Tuncay Özilhan hesabi ;-). Tam 61 tane dokuman buldum dedi.
Vay be demişken linklerden bir tanesine tikladim. O da ne "HTTP Web Server: Lotus Notes Exception - Entry not found in index" hatası veriyor. Başka linkleri denedim onlardan da Yazan ve Tarih diye iki tane yazı ve altta gelmeyen bir resim. Resmin URL´sine bakınca http://www.tusiad.org/images/ görüluyor ama doğal olarak bu adreste bir resim yok ;-). Bunlar siteyi dolaşmak isterseniz atlatacağınız badireler. Detaylı bir inceleme yapılırsa onlarca hata ile ne olur bilinmez. Öyle süper (!) bir tasarım yapmışlar ki, görünce kendimi bilimkurgu filminde zannetim. Bu kadar amatör bir tasarımı da ilk defa görüyorum. Brass Çatı Kiremitleri reklamında oynayan kızın bile hayalgücü daha fazla. Sanırım TÜSİAD´ın parası bitmiş ve siteyi TÜSİAD kendi yapmış ;-).

Herkese iyi çalışmalar.

Görüşler

0
crematorium
Siteye girdiğim anda tüylerim diken diken oldu! İlk tepkim: "Bu ne beeeeeee!" Ama bunu yapan sadece Tusiad mı? Zamanında başka çarem olmadığı için kendilerinden kontörlü bir hat almış olduğum Turkcell'in tasarımı fena değil ama sistemi rezalet!

Az önce internette kontör yükleyebilmek için başvuruda bulunacaktım. Form sayfasını doldurdum ve submit ettim!

İlk hata: Bankayla bağlantı kurulamadı. Tekrar deneyin.
İkinci hata: Şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz!

Eskiden de siteleri pek hoş değildi ama yeni hali tamamen rezalet!

Özellikle bu supersifre olayını oturtamadıkları çok ama çok belli!
0
murat09
"TÜSIAD, bu sürece katki saglamak amaciyla, Avrupa Komisyonu’nun 2002 yilinda verecegini duyurdugu “eAvrupa Ödülleri”ne paralel olarak 2002 yilinin Eylül ayinda ilk kez “Devletten bireye” ve “En iyi kamu web sitesi” kategorilerinde “eTürkiye Için eDevlet Ödülleri”ni vermistir. " (http://www.tbv.org.tr/etrodulleri/)
Ey kel, al merhemin varsa başına sür e mi. No more comments..
Ha, Turkcellde Shubuo yu denedim WAP ile (siemens M50 kullanarak). Fena degil, tikir tikir geliyor, yani belki de orada sanirim biraz calismislar..Normal webine zaten giresim gelmez, o kismi bilemiyorum..
0
korhan
Bizede hayal gücümüzü tekrar kazandırmak için yapmışlardır bunu.
ama işçilerin haklarını ellerinden almak için uğraşırken neden siteye baksınlar?!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Banka sistemlerine girip sahte kredi kartı yapan Türk çetesi!

FZ

Bankaların kredi kartı merkezlerine internet yoluyla sızarak elde ettikleri kredi kartı bilgileriyle düzenledikleri sahte kartlarla yüklü miktarlarda harcamalar yaptıkları öne sürülen beşi üniversite öğrencisi 9 kişilik şebeke çökertildi.

Polis, üniversite öğrencileri Selim Günay ve Ethem Tanta'yı sahte kredi kartlarıyla gözaltına aldı. Daha sonra üniversite öğrencileri Sadun Özkaya ile Ahmet Hamdi Güler ve Murat Şahin Malkoç yakalandı. Şebekeyle çalıştıkları iddiasıyla Abdullah Avcı, Mustafa Baloğlu, Nihat Öztürk ve Sibel Karagül de gözaltına alındı.

Hassas Konulardaki Yasak Sansür Değildir

ersin2k

‘Youtube, Türkiye için üretmeli’

Youtube ve ekşi sözlük gibi sitelerin ardından, dünya genelinde iki milyonun üzerinde üyesi olan blogger.com ile blogspot.com'a erişimin mahkeme kararıyla engellenmesini değerlendiren Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, "Hassas konulardaki yasak sansür değildir" dedi

Dijital Ayrımın Önüne Geçebilmek...

FZ

Bilgisayarsız bir hayatı düşünmek zor ancak ABD gibi bir ülkede bile halen teknolojiye erişip onun nimetlerinden faydalanabilenlerle buna sahip olamayanlar arasında büyük bir boşluk var. Annie E. Casey Vakfı tarafından son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre düşük gelirli bölgelerdeki ailelerin %84'ünün çocukları bilgisayar sahibi değil. Bundan ötürü bilgiye erişim ve diğerleri ile kolayca iletişim sonucunda edinecekleri bilgisayar becerileri ve bunların getireceği fırsatlardan mahrum kalıyorlar.

Teknoloji hızla yaygınlaşsa da kütüphaneler ve okullardaki bilgisayarların sayısı bu açığı kapatmak için yeterli değil. Yapılan çalışmalara göre kendi evinde bilgisayara ve Internet'e erişebilen bir çocuğun kendine güveni artıyor, yeni beceriler kazanıyor ve öğrenme konusunda proaktif yaklaşım geliştirmesi, keşfetmeyi öğrenmesi mümkün olabiliyor.

Yukarıdaki sözler yabancı bir siteden çevrildi. ABD'deki durumun çok iyi olmadığına bir işaret. Böyle bir durumda, Türkiye gibi gelir dağılımı çok daha dengesiz bir ülkenin durumunun da bu bakımdan pek parlak olmadığı su götürmez. Biz ne yapabiliriz bilgisayarı ve Internet erişimi olmayan çocuklarımız, gençlerimiz için? Bu konuda çalışan organizasyonlar kimlerdir ve şimdiye dek ne tür çalışmalar yapılmıştır? Çocukların evlerinden Internet'e erişmeleri ve ufuklarının genişlemesi için, bu ülkenin en sağlam hazinesi olan genç beyin çokluğundan faydalanması için ne tür adımlar atılabilir somut olarak?

Internet'te Çok Vakit Geçirmek İşten Atılma Sebebi

FZ

Doç. Dr. Cevdet İlhan Günay, Adana Barosu'nun 'Avukatlar Haftası' nedeniyle düzenlediği 'İş Hukuku' konulu panelde yaptığı konuşmada 4 bin 773 sayılı İş Güvencesi Yasası ve uygulamaları hakkında bilgi verdi.

Yasanın, işverene işçinin sözleşmesini feshederken geçerli neden belirtme zorunluluğu getirdiğini söyleyen Doç. Dr. Günay, teknolojik gelişmelerin getirdiği bazı davranışların da bu kapsama girdiğini söyledi. Doç. Dr. Günay, şöyle dedi: "Bir süredir hayatımızda olan cep telefonuyla, telefon işçiye bile ait olsa uzun süre konuşmak ve bunu alışkanlık haline getirmek, iş sözleşmesini feshetme gerekçesi olarak gösterilebiliyor. Aynı şekilde internette uzun süre harcayan, prn içerikli mailler atan işçi de işten çıkarılabiliyor. Bu gerekçelerle işten çıkarılanların açtıkları işe dönüş davalarını reddediyoruz."

Başka türlü bir Kablonet hikayesi...

sundance

Bundan bir iki ay kadar önce Kablonet`in abone kullanıcı hızlarını sözleşmede yazdığı gibi 64/16`ya düşürmesinden dolayı bir sürü tepki yeralmıştı bu sayfalarda.

Bu yüzden mecburiyetten bile olsa Kablonet alırken kafamda bir soru işareti vardı. Hoş benim gibi devamlı Internet`de olan birisi için 24 saat 8K down`da gayet iyi bir hızdı ama, yine de tekrar indirirlerse diye düşünmekteydim.

Başvurusunu yaptıktan dört gün sonra Kablonet kurulup, anında online olunca ise Türk insanının ne kada nankör olduğunu bir kez daha gördüm. Hattın 64/16 olmaması bir yana 128K diye geçen DSL hattından bile daha hızlıydı. Fakat nedense zamanında ortalığı velveleye verenlerin bir tanesi bile bizleri bu gelişmeden haberdar etmeye zahmet etmemişti...