Türkiye, Internet, Güzel (!) ve Güçlü (!) Web Siteleri

0
FZ
Az önce bir dostumdan gelen mesajı sizlerle paylaşmak istedim:

Selamlar,

Türkiye'nin en zengin adamlarının bir araya gelerek oluşturduğu TÜSİAD'ı herkes bilir. Ama TÜSİAD'ın Web sitesini kimse bilmez sanıyorum. En azından ben ilk defa gördüm ve irkildim. Web sitesi tam evlere şenlik. http://www.tusiad.org adresine tıkladığınızda karşınıza gelen ana sayfada (gelmesini bekleyecek kadar sabrınız varsa), sol tarafta bir menü kullanılmış herhalde. Herhalde diyorum çünkü Java class'i gelmediği için soldakinin ne olduğu hayal gücünüze kalıyor. Üst kısımda bir tane Son guncelleme Friday (ya da 13) yazısız var. Son güncelleme derken insan bir tarih bekliyor ama Friday çıkıyor sadece. Solda bir tane Ara düğmesi koymuşlar, bi deneyim dedim. Verilen kutuya Tuncay yazdim; Tuncay Özilhan hesabi ;-). Tam 61 tane dokuman buldum dedi.
Vay be demişken linklerden bir tanesine tikladim. O da ne "HTTP Web Server: Lotus Notes Exception - Entry not found in index" hatası veriyor. Başka linkleri denedim onlardan da Yazan ve Tarih diye iki tane yazı ve altta gelmeyen bir resim. Resmin URL´sine bakınca http://www.tusiad.org/images/ görüluyor ama doğal olarak bu adreste bir resim yok ;-). Bunlar siteyi dolaşmak isterseniz atlatacağınız badireler. Detaylı bir inceleme yapılırsa onlarca hata ile ne olur bilinmez. Öyle süper (!) bir tasarım yapmışlar ki, görünce kendimi bilimkurgu filminde zannetim. Bu kadar amatör bir tasarımı da ilk defa görüyorum. Brass Çatı Kiremitleri reklamında oynayan kızın bile hayalgücü daha fazla. Sanırım TÜSİAD´ın parası bitmiş ve siteyi TÜSİAD kendi yapmış ;-).

Herkese iyi çalışmalar.

Görüşler

0
crematorium
Siteye girdiğim anda tüylerim diken diken oldu! İlk tepkim: "Bu ne beeeeeee!" Ama bunu yapan sadece Tusiad mı? Zamanında başka çarem olmadığı için kendilerinden kontörlü bir hat almış olduğum Turkcell'in tasarımı fena değil ama sistemi rezalet!

Az önce internette kontör yükleyebilmek için başvuruda bulunacaktım. Form sayfasını doldurdum ve submit ettim!

İlk hata: Bankayla bağlantı kurulamadı. Tekrar deneyin.
İkinci hata: Şu anda işleminizi gerçekleştiremiyoruz!

Eskiden de siteleri pek hoş değildi ama yeni hali tamamen rezalet!

Özellikle bu supersifre olayını oturtamadıkları çok ama çok belli!
0
murat09
"TÜSIAD, bu sürece katki saglamak amaciyla, Avrupa Komisyonu’nun 2002 yilinda verecegini duyurdugu “eAvrupa Ödülleri”ne paralel olarak 2002 yilinin Eylül ayinda ilk kez “Devletten bireye” ve “En iyi kamu web sitesi” kategorilerinde “eTürkiye Için eDevlet Ödülleri”ni vermistir. " (http://www.tbv.org.tr/etrodulleri/)
Ey kel, al merhemin varsa başına sür e mi. No more comments..
Ha, Turkcellde Shubuo yu denedim WAP ile (siemens M50 kullanarak). Fena degil, tikir tikir geliyor, yani belki de orada sanirim biraz calismislar..Normal webine zaten giresim gelmez, o kismi bilemiyorum..
0
korhan
Bizede hayal gücümüzü tekrar kazandırmak için yapmışlardır bunu.
ama işçilerin haklarını ellerinden almak için uğraşırken neden siteye baksınlar?!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1

FZ

Şu BSA’dan çektiğimiz nedir, bilmem ki? Krizler, yüksek SSK, vergi vs problemlerle savaşan KOBİ’lerimize yaptıkları baskınlar bir yana, ikide bir kerameti kendinden menkul rakamsal açıklamalar yapıp duruyorlar. Neymiş, şimdi de BSA Dünya Başkanı Robert Holleyman gelmiş ve demiş ki, Korsan Yazılımın Türk Ekonomisine verdiği zarar 5 yılda % 40 arttı. Vay canına bunu nasıl hesaplamışlar dersiniz?

Devamı: turk.internet.com

Dersaadet: nüfus gani miktar meçhul

FZ

Soru: 27 harften ibaret bilgi yığınını 156 KB büyüklüğüne çıkarmak için kaç müsteşar gerekir?

Cevap: Bir müdürlük dünyaya bedeldir.

Kıssadan hisse: Nüfus gani miktar meçhul. Karşınızda bir memleket manzarası.

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.

Türkiye´de Bilim Teknoloji ve İnsani Gelişme Düzeyi

FZ

Gerçek bilimin değeri hatta göstergesi, kanımca, ondan türetilebilen buluş ve ürünlerdir. G.W.Leibniz

``Bu yazı Türkiye’de bilim ve teknoloji politikalarının hazırlanması, uygulanması ve ARGE çalışmaları konusunda atılan adımların kısa bir özetini çıkarmak, bununla ilişkili olarak Türkiye adresli (çıkışlı değil) bilimsel yayın sayısındaki artışa ilişkin son günlerdeki tartışmaları Türk insanının gelişimi ile ilişkilendirerek irdelemek için hazırlanmıştır. Burada anahtar sözcük "insan gelişimi"dir.

... Üstelik toplam yayın sayısında sağlanan bu artışa karşın ortalama atıf sayısının düşmesi (yayın sayıları Türkiye’nin altında olup ta atıf sayıları Türkiye’nin üstünde hatta iki katı olan ülkelerin sayısı azımsanmayacak düzeyde) ve etki faktörünün hemen hemen sabit kalması (bkz., CBT 832), aşağıda da gösterileceği üzere, yapılan yayınların kaliteden ödün verilerek, endüstri ve üretimden kopuk, genelde ünvan ve parasal ödül alma amaçlarına yönelik olduğunun önemli bir göstergesi.

... Küçük örneklemelerle yapılan çalışmalar bu yayınların ne değerde olduğunu ortaya koymakta. Örneğin, (elektrik, elektronik, haberleşme, bilgisayar ve benzeri dalları içeren) bilişim teknolojileri ve uygulamaları alanlarında uluslararası saygın dergilerin başında ABD’de basılan IEEE, İngiltere’de basılan IEE dergileri gelmekte. Bu dergilerde basılan Türkiye adresli toplam yayın sayısı son on yılda ortalama 50 civarında (bu 50 yayının da ortalama % 60’ı sadece Türk yazarlarınca, % 40’ı ise yurt dışı ortaklıklarla gerçeklenmekte). Gelişmiş ülkelerde istihdamın % 50'sinden fazlasını yaratan böyle bir alandaki yayınlarımızın toplamın sadece % 0.5 oluşturması çok düşündürücü ve yayınlarımızın ne kadar ülke gereksinimlerinden kopuk olduğunun iyi bir göstergesi.´´

Prof. Dr. Levent Sevgi ve Prof. Dr. Nejat İnce tarafından yazılmış olan bu önemli makalenin tam metnine buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: Cumhuriyet Bilim Teknik, 24 Ocak 2004, Sayı: 879

MEB : Squid ile Internet hızınızı katlayın (!)

anonim

MEB Meslek liseleri müfredatında ciddi değişiklikler yaptı. Yeni müfredatta açık kaynak yazılımlarında bulunduğunu bu adreste açıkca görebiliyoruz.

Fakat o kadar vahimdir ki, sözde özgür yazılımı müfredatı kapsamına alan MEB işletim sistemleri kurulumu dökümanında sadece 1 sayfa özgür yazılımdan bahsediyor.

Durum bundan da vahim. Dökümanda aynen şu satırlar geçiyor: