Ne olacak bu memleketin hali...

0
urxalit
Millet olarak insani değer yargılarını kaybetmeye başladık. İnsanlar hiç düşünülmeden kapının önüne konuyor. Pamukbank ile Yapı Kredi birleşeceğinden her şubeden en az 6 kişi çıkarılıyor. Milliyet, Hürriyet gibi gazeteler eleman çıkarıyor. Show TV dün yaklaşık 60 kişinin işine son vermiş. İşten çıkarmalar 1 hafta daha sürecekmiş. Show Basın tamamen kapanıyor.
Bence olay artık basit bir krizi geçti. Krizden para kazanmaya döndü.

Bu gidişin dönüşü yok gibi geliyor bana. İnsanlar zaten borç içinde zar zor yaşarken bir de işsiz kalınca ne yapar bilmiyorum. Yakın zamanlarda büyük toplumsal hareketler bekleyebiliriz gibi geliyor bana. Çünkü çıkarılan elemanın 1 yıl içinde iş bulması çok zor.

Ayrıca bulunduğum ortamda herkeste bir bunalım, stres hali gözlemliyorum. Sizi bilmiyorum ama ben geleceği hiç iyi görmüyorum.

Birgün paranın yenemeyeceğini gerçekten anlayacağız. Ama bütün bunlara vicdanı el verenler kimler? Birileri bunların bedelini ödeyecek mi? İnsana bu kadar değer vermemek nereden geliyor? Bu kadar soğukkanlı bir şekilde insanların hayatlarını yok etmek bana hiç normal bir hareketmiş gibi gelmiyor...

Üstelik bilişim sektöründe çalıştığı halde işine son verilen her arkadaşımla birlikte ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Hepimize kolay gelsin, ama ben geleceği pek kolay görmüyorum...

Sundance: İlgilenenler için yüreğimizde yara olan bu konudaki diğer yazılarımız


IXIR vurur da Züperonline armut mu toplar?

Ixir Strikes Back

Bad Boys; What You Gonna Do When They Come For You ?

Görüşler

0
anonim
klasik bir yorum olacak.

basimiza ne geldi ise bugune kadar susuşumuzla geldi.
Isyerimizde biri sendika lafi ettiginde ya imkansiz dedik yada bolucu dedik. Varolan sendikayi sari diye begenmedik, degistirmek icin bir sey yapmadik.
Tabi bu lafim herkese degil. Birseyler yapanlar haric!!
Neyse gecmisi anlamli ama gecmise aglamakla vakit kaybetmemeli ne yapmamiz gerektigine bakmaliyiz.

yani Bir seyler yapmali ....
0
SHiBuMi
Evet durum zaman içinde dediğin gibi krizden faydalanma aşamasına girdi. Patron olsak biz de aynısını yapar mıydık diye düşünmek lazım, buradan bakmakla oradan bakmak çok farklı. Bunu patronları savunmak için söylemedim zira sistemin temelinde bu felsefe yatıyor. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir tam olarak şu andaki durumu açıklıyor bence ve gerçekten, kimse kimseye karşı en ufak bir acıma duygusu taşımıyor.
0
anonim
http://network54.com/Hide/Forum/120309 adresinde
bilişim sektöründe çalışanlara yönelik bir çağrı var. Belki de birşeyler yapmanın zamanı geldi..
0
sundance
Valla krizden yararlanılma durumuna girildiğini ben de düşünüyorum. Hani asit yağmuru var, biz içeri girelim, kapıyı bacayı kapatalım, yağmur bittiğinde de etraf dezenfekte olmuş olacak, yaklaşımı sözkonusu. Zira Bilişim fuarına gidenler eminim görmüşlerdir ki, kriz sadece bizlere var.

Öte yandan hakkını vermek lazım ki bütün işverenler de insafsız ve çakal değil. Mesela benim ayrıldığım GANTEK de, işten çıkartıldığımın ertesi günü öğlene kadar bütün tazminatım yatırılmış, dahası şirket önüme (istersen ayrılma, ücretsiz izne çıkartalım seni, üç ay sonra bir şey çıkmazsa o zaman ayrılırsın, hem kıdemin de ilerler gibi) alternatifler koymuştu.

Öte yandan insanları işten atmak için performanslarını/kariyerlerini karalamak, çalışamayacakları görevlere getirmek gibi ahlaksızlıkları yapan firmalar da var tabi
0
anonim
GANTEK konusundaki düşüncelerine katılmıyorum zira kanemici ve işi bittiğinde seni kabuk gibi atabilecek bir şirkettir. Seni neden işten attılar sanıyorsun .. baktılar ki sana laf geçiremeyecekler attılar. Hadi ordan ya . Piyasa kesinlikle aynı . Türkiye de her şirket aynı . Kimse kandırmasın kendini. Bir taksiciden veya bir bakkaldan ne farkımız var . Hadi hastalandın . Kaç gün tutar seni hangi şirket ve karşılar hayatını. İşsizlik sigortas mı var ?
Ben şu anda çalıştığım yerde satışçıyım ama mutluyum .
Geçin bunları .
0
sundance
Ben başıma geleni söylüyorum. Beni işten çıkarttılar ve iki saat içinde bütün tazminatım bankaya yatmıştı. Ha sözkonusu şirket iyi işletiliyordur iyi işletilmiyordur o ayrı ama kimseye bu anlamda çirkeflik yaptığını görmedim...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google 50 yıl içinde kendini yok edecek!

FZ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Buğra Ayan, Google'ın 50 yıl içinde kendi kendisini yok edeceğini iddia etti, Microsoft'ta staj yapmaya başladı

Özel Sektör Bunu Yaparsa!

anonim

Bir haber sitesi köşe yazarı yarışması açmış. Yüksek katılımlı yarışmada yaşananlar, Türkçe içerikli yayın yapan ve bu alanda özel sektörün önemli bir parçası kabul edilen sitelerin teknik birikimleri konusunda acı bir gerçeği sergiliyor.

Avrupa'dan 'Memleket Manzaraları'

feran

Bu da Avrupa'dan "memleket manzaraları"nın nasıl göründüğü...

http://forums.ft.com

0.006 oranından 0.02 oranına çıkabilecek miyiz?

FZ

AB'ye tam üyelik çerçevesinde 20 Ekim'den beri "bilim araştırma" ve "eğitim kültür" başlıklarında Brüksel ile yapılan tarama müzakerelerinin ilk sonuçları çıkmaya başladı. Brüksel AB standartlarını ve 2010 yılı hedeflerini anlattıktan sonra, Türk heyeti de hedefler doğrultusunda Ankara'nın eksikliklerini sıralayan raporlar hazırladı.

Türkiye, mevcut durumda binde 6 olan bu oranı, 2010 yılında yüzde 2 seviyesine çıkaracağını ilan etti. Ancak Ar-Ge'ye daha fazla ödenek ayrılsa bile araştırmacı kadrosu olmadan bu ödenekleri etkin kullanmak olanaksız.

Türkiye'de 1000 Kişiye 54 Bilgisayar Düşüyor

FZ

Dünya Bankası'nın 2008 Küresel Ekonomik Beklentiler Raporuna göre Türkiye'de 1000 kişiye 54 bilgisayar düşüyor. Türkiye bilgisayarlaşma bakımından birçok ülkenin gerisinde kalıyor. Moğolistan'da 1000 kişiye 133 bilgisayar düşerken, ABD'de 1000 kişiye düşen bilgisayar sayısı 762 ye ulaşıyor.

Kaynak: TÜBİDER Bilişim Dünyası