Ne olacak bu memleketin hali...

0
urxalit
Millet olarak insani değer yargılarını kaybetmeye başladık. İnsanlar hiç düşünülmeden kapının önüne konuyor. Pamukbank ile Yapı Kredi birleşeceğinden her şubeden en az 6 kişi çıkarılıyor. Milliyet, Hürriyet gibi gazeteler eleman çıkarıyor. Show TV dün yaklaşık 60 kişinin işine son vermiş. İşten çıkarmalar 1 hafta daha sürecekmiş. Show Basın tamamen kapanıyor.
Bence olay artık basit bir krizi geçti. Krizden para kazanmaya döndü.

Bu gidişin dönüşü yok gibi geliyor bana. İnsanlar zaten borç içinde zar zor yaşarken bir de işsiz kalınca ne yapar bilmiyorum. Yakın zamanlarda büyük toplumsal hareketler bekleyebiliriz gibi geliyor bana. Çünkü çıkarılan elemanın 1 yıl içinde iş bulması çok zor.

Ayrıca bulunduğum ortamda herkeste bir bunalım, stres hali gözlemliyorum. Sizi bilmiyorum ama ben geleceği hiç iyi görmüyorum.

Birgün paranın yenemeyeceğini gerçekten anlayacağız. Ama bütün bunlara vicdanı el verenler kimler? Birileri bunların bedelini ödeyecek mi? İnsana bu kadar değer vermemek nereden geliyor? Bu kadar soğukkanlı bir şekilde insanların hayatlarını yok etmek bana hiç normal bir hareketmiş gibi gelmiyor...

Üstelik bilişim sektöründe çalıştığı halde işine son verilen her arkadaşımla birlikte ben de aynı şeyleri yaşıyorum. Hepimize kolay gelsin, ama ben geleceği pek kolay görmüyorum...

Sundance: İlgilenenler için yüreğimizde yara olan bu konudaki diğer yazılarımız


IXIR vurur da Züperonline armut mu toplar?

Ixir Strikes Back

Bad Boys; What You Gonna Do When They Come For You ?

Görüşler

0
anonim
klasik bir yorum olacak.

basimiza ne geldi ise bugune kadar susuşumuzla geldi.
Isyerimizde biri sendika lafi ettiginde ya imkansiz dedik yada bolucu dedik. Varolan sendikayi sari diye begenmedik, degistirmek icin bir sey yapmadik.
Tabi bu lafim herkese degil. Birseyler yapanlar haric!!
Neyse gecmisi anlamli ama gecmise aglamakla vakit kaybetmemeli ne yapmamiz gerektigine bakmaliyiz.

yani Bir seyler yapmali ....
0
SHiBuMi
Evet durum zaman içinde dediğin gibi krizden faydalanma aşamasına girdi. Patron olsak biz de aynısını yapar mıydık diye düşünmek lazım, buradan bakmakla oradan bakmak çok farklı. Bunu patronları savunmak için söylemedim zira sistemin temelinde bu felsefe yatıyor. Ölen ölür kalan sağlar bizimdir tam olarak şu andaki durumu açıklıyor bence ve gerçekten, kimse kimseye karşı en ufak bir acıma duygusu taşımıyor.
0
anonim
http://network54.com/Hide/Forum/120309 adresinde
bilişim sektöründe çalışanlara yönelik bir çağrı var. Belki de birşeyler yapmanın zamanı geldi..
0
sundance
Valla krizden yararlanılma durumuna girildiğini ben de düşünüyorum. Hani asit yağmuru var, biz içeri girelim, kapıyı bacayı kapatalım, yağmur bittiğinde de etraf dezenfekte olmuş olacak, yaklaşımı sözkonusu. Zira Bilişim fuarına gidenler eminim görmüşlerdir ki, kriz sadece bizlere var.

Öte yandan hakkını vermek lazım ki bütün işverenler de insafsız ve çakal değil. Mesela benim ayrıldığım GANTEK de, işten çıkartıldığımın ertesi günü öğlene kadar bütün tazminatım yatırılmış, dahası şirket önüme (istersen ayrılma, ücretsiz izne çıkartalım seni, üç ay sonra bir şey çıkmazsa o zaman ayrılırsın, hem kıdemin de ilerler gibi) alternatifler koymuştu.

Öte yandan insanları işten atmak için performanslarını/kariyerlerini karalamak, çalışamayacakları görevlere getirmek gibi ahlaksızlıkları yapan firmalar da var tabi
0
anonim
GANTEK konusundaki düşüncelerine katılmıyorum zira kanemici ve işi bittiğinde seni kabuk gibi atabilecek bir şirkettir. Seni neden işten attılar sanıyorsun .. baktılar ki sana laf geçiremeyecekler attılar. Hadi ordan ya . Piyasa kesinlikle aynı . Türkiye de her şirket aynı . Kimse kandırmasın kendini. Bir taksiciden veya bir bakkaldan ne farkımız var . Hadi hastalandın . Kaç gün tutar seni hangi şirket ve karşılar hayatını. İşsizlik sigortas mı var ?
Ben şu anda çalıştığım yerde satışçıyım ama mutluyum .
Geçin bunları .
0
sundance
Ben başıma geleni söylüyorum. Beni işten çıkarttılar ve iki saat içinde bütün tazminatım bankaya yatmıştı. Ha sözkonusu şirket iyi işletiliyordur iyi işletilmiyordur o ayrı ama kimseye bu anlamda çirkeflik yaptığını görmedim...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TT Net sayesinde Sourceforge'a girememekteyiz!

sundance

Çağ atlamaktan bitap düşmüş, bizi bir şekilde aya ulaştıracağına inancımızın tam olduğu TT Net, bu sefer kullanıcılarını bilgilendirmeden kullandığı proxy sunucusu yüzünden Sourceforge tarafından bloke edildi !

Bir program indirmek için (kablonetten) Sourceforge'a girmeye çalıştığımda "The IP address you are coming from: 195.175.37.39 ... has been blocked by SourceForge.net due to heavy volume." uyarısı ile karşılaştım.
Kontrol ettiğimde gördüm ki sözkonusu IP'nin benle hiçbir ilgisi yok, kendileri muhtemelen TTNet'in proxysi oluyorlar (bu arada ters çözümleme de yapmayan bir IP) ve dolayısıyla bütün TTNet trafiği tek bir IP'den geliyormuş gibi yapınca ve bunların içinde de SF'u ziyaret edenlerin sayısı fazla olunca SF'da bizi bloklamış. Blok birkaç saat içinde kalkacak fakat aynı davranış devam ederse bu sefer e-mail atılmadığı sürece kaldırılmayacak.

Ben söyliyim, bu gidişle ay bize gelmezse, bizim aya gideceğimiz yok haberiniz olsun.

Bilişimciler ihracatı dörde katlayacak!

FZ

Bilgi teknolojileri alanında faaliyet gösteren yüzde 100 Türk sermayeli 8 şirket, stratejik işbirliğine giderek, bilgi birikimi, deneyim ve teknolojik güçlerini Platform 360 adını verdikleri yeni bir oluşumda birleştirdiler. Platform 360 çatısı altında, GVZ, Infotech, KoçSistem, Mobilera, Netsis, Obase, Prizma ve Soft şirketleri yer alıyor.

Türkiye’nin bilgi teknolojilerinde sahip olduğu entelektüel sermayeyi yurt dışına açmak vizyonuyla yol çıkan Platform 360, sektöre örnek bir işbirliği modeli oluşturuyor. Ortaklarının toplam bini aşkın çalışanı ve 170 milyon doların üzerinde cirosu bulunan Platform 360, ulusal ya da uluslararası pazarda faaliyet gösteren her sektördeki müşterisinin tüm bilgi sistemleri ihtiyaçlarını tek noktadan karşılamayı hedefliyor.

AB ve Dünya Bankası fonlu projelere verecekleri teklifler ve kazanacakları projelerle bilişim ihracatının artmasında öncülük yapmayı planlayan Platform 360’un ihracatta hedeflediği öncelikli ülkeler arasında Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Ukrayna, İran, Suudi Arabistan, Mısır, İsrail, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Hollanda, KKTC, Afrika ülkeleri ve ABD yer alıyor.

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com

İTÜ´de Kayıt Rezilliği

FZ

Türkiye´nin en köklü, büyük, mühendislik ve bilim öğretim kurumlarından biri olan İTÜ´nün bir mezunu olarak bu satırları yazarken utanıyorum. Akşam Kanal D televizyonunda dumura uğratıcı görüntülere şu sözler eşlik ediyordu:

"Bu gördükleriniz ne sokak çocuğu ne de evsiz insanlar, bunlar ders kaydı yapmak isteyen İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri. Derslerine kayıt yapabilmek için ta bir gece öncesinden okula gelen öğrenciler, ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar. Bazıları şanslı çünkü hazırlıklı gelmişler yanlarında çadırları da var..."

Milyonlarca dolar harcanmış teknolojilerin uygulaması sonucunda insanların gelip dayandıkları rezillik bu. Gerçekten içim sızlıyor. Bu üniversitede okuyan insanlar bunu hak etmiyor, hiçbir üniversitedeki hiçbir Türk öğrencisi bunu hatk etmiyor! Ben, kendi adıma İTÜ rektörü olan hanımefendiye üsturuplu bir e-posta yazmayı ve protestomu iletmeyi düşünüyorum, siz de tepkinizi bu şekilde ve daha yaratıcı şekillerde dile getirebilirsiniz.

Kaynaklar:
- http://www.istanbul-teknik.com/default.asp?sayfa=1&yazi=36508
- Kanal D Ana Haber
- javascript:play('/anahaber/2004.01.17/universite.asf') *

* : Bu satırı tarayıcının adres çubuğuna yazmak sureti ile doğrudan ilgili görüntülere erişebilirsiniz.

Ruslara 850.000 € verip İstiklal Caddesinde saniyede 15.000 yüz taramak?

FZ

LinkedIn'den Çağrı Tanrıöver'in dikkatleri çektiği bir tartışmayı FM camiası ile paylaşmak istedim. Mesele İstanbul'daki İstiklal Caddesi'ne yerleştirilecek yüz tarama ve tanıma sistemi, bununla ilgili yazılım, kameralar. Bunların Ruslar'a yaptırılması ve 850.000€ verilmesi. Detaylar SABAH gazetesindeki bir haberde mevcut. Tanrıöver ise şunu soruyor:

Ergenekon'da Bilgisayar Bulguları Kanıt mı?

sosgezbir

Basında "Ergenekon" adıyla bilinen "Ümraniye Soruşturmasında" aramalar sonucu onlarca kişinin ve bir televizyon kanalıyla bir derginin ve bir partinin gerek bilgisayarına gerekse sadece sabit diskine el konuldu.

TBMM Teknoloji Komisyonu Üyesi, Endüstri Mühendisi ve Bilgisayar Yazılım Uzmanı Seyhan, 4 Aralık 2004’de kabul edilen 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 134’üncü maddesine göre hákim ya da savcı kararıyla elektronik ortamdaki kayıtlara veya bilgisayarlara el koyulacak ise yedeğinin alınması, bu yedeğin de adli makamlarca veya polis tarafından mühürlendikten sonra kişiye veya avukatına verilmesi gerektiğini söyledi.