FRP intihar ettiriyor mu?

0
SHiBuMi
Bugünkü (pazar) Milliyette sorumlu gazetecilerimiz FRP konusuna da el atmışlar ve FRPnin genç, saf beyinleri nasıl intihara sürüklediğini belgeleriyle (!) ortaya koymuşlar. Geçenlerde Kanal D ana haber bülteninde Yüzüklerin Efendisi sonunda kağıt oyunu(!) da oldu başlığını duyunca zaten işin çoktan suyunun çıktığını düşünmüştüm ama bu kadarına da pes yani.
Neymiş efendim, FRP oyunlarında Zindan Efendisi oyuncuları ödüllendirip cezalandırarak onlardaki kişilik bölünmesini alevlendirebiliyormuş. Bunun üzerinde psikolojik araştırmalar yapılmış. Ne gariptir ki bu araştırmalarla ilgili verilen bütün kaynaklar Doğan Yayıncılık tarafından basılmış kitaplar. Bu alevlenmeler de sonunda bu kişileri intihara sürüklüyormuş. Kişi Zindan Efendisi tarafından cezalandırıldığı için kendinden nefret etmeye başlayıp, kötü tarafının öldürülmesini talep ediyormuş.

Sorumlu kişi, örnek insan genel yayın yönetmenimiz diyor ki, evet bu durum herkesi intihara yöneltmeyebilir, ama bu psikolojik baskıya dayanamayan genç, körpecik beyinler tarifi yapılamaz acılar içinde kıvranıp, kendilerini boşluğa bırakmaya yönelebilirlermiş.

En çok da, oyuncularına Milliyet gazetesini okumalarını yasaklayan FRP klüplerine (bu da ayrı bir konu ve saçma bir eylem) yayın yönetmenimizin sitemine güldüm. Neymiş, üyeleri üzerinde kendi gazetesini yasaklama gibi bir yaptırım uygulayan klüpler kimbilir bu güçlerini daha ne alanlarda kullanabilirlermiş. Yarın öbür gün sokakta kafaya fireballu yerseniz şaşırmayın demek istiyor heralde.

Bu tip adamlar, sorunların hep kendilerine dışardan geldiğine, ellerinden geleni yaptıklarına ama işte o şeytanlar yüzünden sürekli tehdit altında olduğumuza bizi inandırmaya çalışırlar. Hayır, öyle değil işte. Sen körpecik beyin diye duygu sömürüsü yaptığın insanların kendi kimliklerini geliştirme süreçlerini sürekli baltalarsan, üniversiteye girsin hayatı kurtulsun mantığı ile sınavdan taa 3 sene önceye kadar uzanan bir dönemde köpek gibi arkadaşlarıyla yarıştırırsan, etrafındaki bütün yeniliklere, bütün farklılıklara korkulu gözlerle bakarsan, o çocuğun etrafındaki tek kültürü arabalar ve kızlar ya da oğlanlar ile sınırlamak için derinliğe sahip her şey yok edip yüzeyselliği yüceltirsen, o çocuk kendi kendisine bir çıkış yolu yaratamadığı takdirde er ya da geç kafayı yer.

FRP intihar falan ettirmez kardeşim. Kaldı ki, bir insan intihar edecekse, bunu Orada Neler Oluyoru seyrettikten sonra yapması çok daha yüksek bir ihtimaldir, bu da böyle biline.

Sorumlu yayın yönetmenimizin araştırmaları devam ediyormuş. Muhtemelen FRP oynayanlarla Satanistler arasındaki bağlantıları çözmeye çalışıyordur. Bekleyin, yakında Tolkien'in Satanist olduğunu falan iddia edebilirler.

Kırk yıl düşünsem, sevmek için farklı bir bakış açısına sahip olmayı gerektiren FRP üzerine bu kadar abuk subuk yorumlar yapılabileceği aklıma gelmezdi. Bazı kavramlar, hiçbir zaman toplumun geneline yayılmamalı bence.

Görüşler

0
tongucyumruk
Daha oncede Final Fantasy cinnet gecirtiyor demislerdi... Takiliyorlar iste kafalarina gore... Tabii bu durumunda sonuclarina frpciler katlanacak, belki 18 yasindan kucuklerin frp oynamasi yasaklanacak... Polis frp oynanan yerlere yaptigi baskinlarda zar, Blind Guardian albumu gibi suç aletleri ele geçirecek. Çocugunuz BG dinliyorsa dikkat edin her an intahar edebilir diye boy boy yazilar çikacak. Ates hattinda dogan yayinciligin psikologlari ile frpciler kapisacak. Tiplerinin satanistlere benzedigi tartisilacak. Sonra bi sonraki intahar vakasina kadar hepsi unutulup gidecek...
0
anonim
frp oynayıp intahar eden mi var.niye durup dururken böyle bir haber yapmışlarki.
0
SHiBuMi
Geçenlerde bir kız köprüden atladı ya, konu oradan satanistlere gitti, satanistlerden de ne alakaysa FRPye daldılar. Yoksa intihar eden falan yok elbette. Haberin tamamı burada.
0
first
ellerin de zaten sacma sapan haberle dolasan basinimiz. boyle haberlerle anahaber bultenlerini gecistiriyorlar iste. baska bir aciklama goremiyorum..
0
anonim
Offf bir DM olarak ne kadar kotu bir insan oldugumu daha once farkedememisim! :( Milliyet tam zamaninda yetisti. Artik butun zarlarimi, karakterlerimi, insanlari intihara surukleyen oyun haritalarim ve questlerimi, kestigim kedilerin yanina gomecegim. AAAH AH! DM olarak ben neler yapmisim :~~(

Ben size demistim tavla oynayalim, kizma birader oynayalim diye. Ne gerek vardi ki elf, dwarf, orc gibi seylere. Mis gibi insanlar varken. Tu tu tu... basimiza tas yagacak!

Sevgili d20 seninle ayrilirken yapmaya kadir oldugun seyler yuzunden seni ne kadar cok sevdigimi bir kez daha bilmeni isterim. THAC0`n olsun, Initiative`in olsun... Sen neler yaptin beee... BOHHHUUUUU :***(

Elvedaaaa.... cumburlop kendimi High priest tower`dan asagi birakiyoruuuuuuuuumm.....
0
anonim
ewt cok dogru yazmis gazete
hemen tum frp'leri toplatmali
dagitip yataklik yapan kisiler agir cezalara carptirilmali
hatta sirf bunun icin kanunlarimiza satanist frp'ciler diye bir madde eklenmeli
frp kitap lari yerine seker portakali, kirmizi baslikli kiz, ipek ongun'da eserler, yada su yeni cocuk dergileri varya mico maco falan onlardan okutulmali

gayet haklilar

onlari bu ileri gorusluluklerinden (!) ve bizleri uyarmalarindan dolayi kutluyorum
basarilarinin devamini dilerim
0
anonim
Bak kiymetlim ne cin fikirli tipler varmissssss dunyada. Bunlari Sauron''''a vericessss. Milliyet okimicasss , dimi kiymetlim Ssssss...
0
anonim
ring must return to its master,
ring wants it...
ain't it kiymetlimisssss...
0
larweda
Son yıllarda popüler medyamız :-) bu tip abuk sabuk haberlerin ve tartışmaların üzerine gereğinin onyüzbünmilyon katı giderek gündem oluşturmayı/değiştirmeyi çok seviyor, Ateş Hattı / Siyaset Meydanı, FRP`ciler, Satanist`ler, çocuğunuzun icq loglarını ara sıra akip edin tripleri, Death Metal dinleyen çocuklar kesin manyak olur yaklaşımları, çıplaklık tacizi haklı çıkartır mı, müslümanlıkta çorap giymek uygun mudur vs.vs. binlerce ufacık tefecik bayramlarda kavga eden sanatçıyla manken niye barışmadı, (belki incelenmesi ya da üzerinde düşünülmesi gereken konular var arasında) konunun günlerce aylarca televizyonlar gazeteler tarafından sakız gibi uzatılması, işin kötüsü sonunda da yeni bir incir çekirdeği konusu bulunduğu zaman da eski konunun direk bir kenara atılması medya mensuplarımızın son zamanlarda rating ya da tiraj elde edebilmek için kullandıkları en basit kandırmaca.

bana kalırsa bu FRP intihara sürüklüyor mu tartışması da epey yer alacak medyada, hatta açık oturum programları yapılacak, oralarda arkadaşlarımız FRP`yi savunacak, çok mantıklı bir şekilde kendilerinin de oynadıklarını fakat manyak olmadıklarını, FRP`nin insan kişiliğini geliştirmeye katkıda bulunan bir araç olduğunu, at gözlüğüyle bakarsanız çocukken oynadığımız doktorculuk oyununun biraz (epey) daha detaylı olanı olduğunu söyleyecekler, ama bi kere medyamız frp`ye çamur atmış olacak, oturum programları da sunucuları sayesinde önceden sonucu belirlenmiş mahkemeler şeklinde oldukları için medya kendisini takip eden vatandaşa kendi fikirlerini empoze etmiş olacak.

Ama bunu dert etmemize bile gerek yok bence, en fazla 1-2 hafta içinde hiçkimse bunları konuşuyor olmayacak. İnsanlar klüplerinde güzel güzel frp oynamaya devam edecek, daha sonra bir süre sonra bir genç daha intihar ettiği zaman, hoppala arşivlerden eski atılmış çamurlar çıkartılacak, tekrardan sıvanıp, bak gördünüz mü, biz söölemiştik denecek, burada da frp (ya da başka bişey, Rammstein ya da Terry Pratchett de olabilir) kurban gösterilip medyada yargılanmadan infaz edilecek, doğan yayıncılık yayın hayatı boyunca bu tarz kitaplar basmamaya and ictiğini açıklayacak, gazeteler de bunu alkışlayacak.

Bir haftadır yaklaşık 3 kere filan rock`n roll ve amerikan gençliğinin isyanı şeklinde filmler seyrettim, hani şu rock`n roll seven gençlere karşı ailelerin çocuklarını korumak adına rock`n roll`un kanunen yasaklanmasını isteme tartışmalarını vs. konu alan filmlerden. Tamam herhangi bir konuda Hollywood`un ifade ettikleri (onların da bizim meyadan hiçbir farkı yok aslında) herhangi bir tartışma için baz alınmaz ama bana bu frp muhabbeti de buna çok benzer gibi geliyor. Bana kalırsa bu konunun medya`da yer alması için söyleyecek ya da yapılacak hiçbirşey yok, frp klupleri milliyet okumasın demek de bir işe yaramaz, (büyük ihtimalle zaten hiç okumuyolar) bırakalım medya kendi kendine eğlensin biraz daha, kısa bir süre sonra başka bir eğlence bulup bunu unuturlar nasıl olsa.
0
anonim
Bende FRP oyunlarini sevmiyorum , uzun zamandir bilgisayar ile ugrasmama ragmen yinede bir turlu isinamadim , Ansi ekrandaki anatolian'i gormustum ,
Neyse gelelim benim dusunceme , hadi ben anlamiyorum beceremiyorum sevmiyorum deyip cikiyorum , be insafsizlar madem beceremiyorsunuz niye camur atiyorsunuz . Cok seytanlar , psikolojik bunalimlar , intiharlar , yok daha neler zaten krizde basimiza bunun yuzunden geldi , herkez D&D basinda olunca kimse islerle ilgilenemedi , yada kendini CM , DM sanan online hastasi valiler halka zulm etti , zaten meclistede CM olduklarinin sanan bir suru adam var , evet evet herseyin sorumlusu onlar,

Hihi , sanirim bu yazdiklarimda onlarinki kadar komik olabilmistir ,

Neyse tum FRP camiasina , C64'lerden beri FRP'ci olan herkese iyi hayatlar dilerim ,
( umarim bir gun bende bu oyunlari oynayabilirim )


Sevgiler , saygilar ,
0
anonim
Reha muhtarın 256renk resm-i portresi aşkına buraya yorum yazıyorum.Geçen gün annem yalvardı oğlum böyle oyun oynama diye.Tabi ben çok bilmiş bir dudak sıkma hareketiyle ve birazcıkta hırçınlıkla kafamı 45 derece yana yatırarak sessiz bir cevap verdim.Anne dedim.Zaten o oyundan bir şey anlamıyorum.Bilsem oynardım dedim.E doğru da.Bir final fantasy 8 im vardı.O da caponcaydı.Neyse... daha yazsam uzar.
Sözün özü 2 tane:
1-FRP'den başka uğraşacak işimiz mi yok?
2- 17-18 yaşlarındaki bir kız bu yüzden intihar etmiş olabilir mi sizce?

Not: aydın doğan=cem uzan=0 adam (zaten bunlar adamsa biz neyiz?)
0
anonim
hangi beyin özürlü böyle bir düşünce içerisinde bulunabilir?
FRP sanılanın aksine insana daha yeni özellikler verir. bir kere tiyatro yeteneği gibi bir özellik katar. hayalgücünü körükler ve insanlara yeni fikirler, yeni yollar öğretir.
diğer bir gözlemim de birçok kitap okumayan arkadaşım bu şekilde kitap okumaya başladı.
pekala, tabi ki siz düşünen, hür fikirli insanlar istemiyorsunuz. kısıtlayın bakalım kısıtlayabildiğiniz kadar. bir yerden çıkar acısı.
0
anonim
evet ettiriyor.ben hep intihar ettim mesela.Her oyundan sonra kafama M4 ile bir kaç yüz mermi boşaltırım.Ya manyak mıyım ne intihar etmesi ? Nerden nasıl geldi bunlar kim üretti ne baltalanıyor anlamadım gitti.Deli dana işine döndü.Adam tavuk işine giriyor gazetesi deli dana promosyonu işine.Artık çıkar ne anlamak zor buradan...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruslara 850.000 € verip İstiklal Caddesinde saniyede 15.000 yüz taramak?

FZ

LinkedIn'den Çağrı Tanrıöver'in dikkatleri çektiği bir tartışmayı FM camiası ile paylaşmak istedim. Mesele İstanbul'daki İstiklal Caddesi'ne yerleştirilecek yüz tarama ve tanıma sistemi, bununla ilgili yazılım, kameralar. Bunların Ruslar'a yaptırılması ve 850.000€ verilmesi. Detaylar SABAH gazetesindeki bir haberde mevcut. Tanrıöver ise şunu soruyor:

Kusura bakmayın, anadilinizin sözcükleri lisanslı, veremeyiz!

FZ

Birkaç hafta önce Türk Dil Kurumu sitesine gidip bilgi formunu doldurmuş ve "Türkçe Sözlük"ün veritabanını istemiş, nereden ulaşabileceğimi sormuştum. Söz konusu veritabanına erişmenin doğal hakkım olduğunu düşünüyordum çünkü TDK bir devlet kurumu idi, bizim vergilerimizle maaşlarını alan devlet memurlarını bünyesinde barındırıyordu ve ortaya konan eser de görev bağlamında yapılmıştı.

Maalesef kendilerinden hiçbir ses seda çıkmadı. Ancak öğrendim ki bir başka araştırmacı da benzer başvuruda bulunmuş ve başvurusundan 1 yıl sonra şöyle bir cevap almış:

imdb.com Yasaklandı... Pardon imbd.com Yasaklandı... Pardon, Pardon!

FZ

İnternetteki en büyük film veri tabanı imdb.com için erişim engelleme kararı verilmesine rağmen, yazım hatası sonucu halen erişime açık olduğu ortaya çıktı. Yönetmen Mahsun Kırmızıgül’ün çekmiş olduğu “Beyaz Melek” isimli filmin kopyalarının yasalara aykırı olarak internetten dağıtıldığı bilgisine ulaşan Boyut Müzik’in İstanbul Başsavcılığı’na yapmış olduğu başvuruda, imbd.com, torrentturk.com, frmdivx.com, divxcity.org, turkdivx.net sitelerinin kapatılması istenmişti.

Devamı: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=20372

Not: Konu ile ilgili FM'deki bu, şu ve de şu haberler ile yorumlara bakılabilir.

Devlet ÇEAŞ'ın şifresini çözemedi

sundance

HaberTürk'de yeralan habere göre, el koyulan ÇEAŞ'ın abone bilgilerinin tutulduğu AS400 sistemi bilinmeyen kişilerce sabote edilmiş ve sisteme şifre konulmuş :))) Sözkonusu şifre çözülemediğinden şu anda abone bilgilelerine ve kayıtlara ulaşılamıyormuş.

Yazık...

Derdini söylemeyen derman bulamaz!

demolish

Sophos Antivirus 9 Eylül 2004 tarihli makalesinde Türkiye kaynaklı bir bilgisayar kurtunun bulaştığı makinanın kullanıcısı ile konuştuğunu (Microsoft Speech Engine) bildiriyor.

Sophos Antivirus baş teknoloji uzmanı Graham Cluley, virüs yazarlarının Türkiye' de aktif olmalarının endişe virici olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Öyle görünüyor ki bu virüsü kim yazdıysa ülkesindeki bağlantı hızlarından pek memnun değil, fakat bu yol düşüncesini kabul ettirmek için doğru bir yol değil."