SuperOnline`ın yeni teknoloji uygulaması!!!

0
sundance
Yıllardır ciddi bir problem olan aynı dialup hesabını birden fazla kişinin kullanması sorununa, SuperOnline fıkra gibi bir çözüm getirmiş!!!

Eğer SOL`dan bir dialup hesabınız varsa ve diyelim ki siz işyerinden bu hesapla Internet`e bağlanmışken, kardeşiniz de evden aynı hesaba login olmaya çalışırsa, bir gün içinde Superonline`dan bir uyarı mailı alıyorsunuz. Eğer birden fazla kişi login olmaya bir daha çalışırsa hesabınız kesilecektir vs. gibi tehditler içeren saçma sapan bir mail. Tebrikler SuperOnline, aynen devam...
Herşeyden önce aynı anda iki kişi zaten bağlanamıyor, o yüzden de siz hizmeti taciz etmiş olmuyorsunuz. Öte yandan kullanılan dil ve tarz çok çirkin ve kesinlikle kanuni de değil. Amerika olsaydı davayı yemişlerdi...

Dahası madem bu kadar akıllılar, yıllar sonra bir hesabın birden fazla kişi tarafından kullanılmaması için böyle bir yöntem buldular, biraz daha kafa patlatıp şöyle bir şey yapsalardı A hesabından biri bağlı iken bir başkası bağlanmaya çalıştığında ilk bağlı olanı atıp ikincisini login etseydiler düşünsenize kimse kimseye şifresini vermezdi bu yöntemle, hem de yukardaki gibi komik ara çözümlere gerek kalmazdı.
Ups, ne dedim ben :)) KIVILCIM Hindistan a.k.a. Sundance

Görüşler

0
anonim
Evet, -abuk- demek belki yanlış ama böyle bir uygulamaya ben bolcana denk geldiğimden beyzadelerin web siteleri sayesinde 5 dakikamı bile almıyan bir pass değişimi ve ondan sonra unutmazsam bağlantımı kesmeden yok unuttum yeniden bağlan bir 146 sihirbazı ile sol yollarını kat ederek normal passe dönerek iş yeri ile ucundan azbuçuk bir ahenk içinde bağlantıya devam ediyom. Tipik Türk zekasımı nedir ;-p bakalım buna nasıl bir çözüm uyduracaklar...

Vede hoş beş iyiye yakın bir öneri gelmiş Sdndance'den de bunu akıl edecek kafalar bir dünya para verip mail serverlarını inadım inat (her türlü aksaklık-arızaya rağmen) yurt dışında tuttumayıp kendinleri yapıp parayı çarçur etmezler... vsvsvsvs bitmez hayta devam ;-)
0
Max
biri superonline mi dedi ?? yoksa, yaw Sundance kafani yorma Superonline bu ne yapsa yeridir.Ah Ah o Superonline da sen ben olacaktik ki off dusunmek istemiyorum :)
0
urxalit
Zaten Superoffline şu an en pahalı dial-up hizmetlerinden birini veriyor. Birçok ISP yıllık fiyatlarını 100 milyonun altına çekmişken (Doruknet 80 milyon) Superoffline´ın aylık ücret olarak geçen ay 22.500.000 çekmesi bayağı dokundu. :) Üstelik e-mail kotası hala 5 MB, gidip Yahoo´dan alsam 6 MB veriyorlar ayıp yani.

Bu arada TTNET´in yıllık 20 milyon olduğunu hatırlatırım.
0
anonim
20 degil 32 galiba..
0
anonim
Ben 18 Milyona almistim :)
Kaldi ki anneme teknik destekde bayaa yardimci olmuslar telefonda.
Her ne kadar ben sonradan anneme telefon ettigimde sorunun telefon hattinda oldugunu anlasak da... :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Telekom Zamları Yargı Yolunda

FZ

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler, milyonlarca kullanıcı adına Telekom'u dava ediyor. Türk Telekom'un Internet erişim ücretlerine yapmış olduğu zam ile ilgili olarak dava açtıklarını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Dinler; “internet erişim ücretlerine yapılan zamlar “sosyal devlet” ve “hukuk devleti” ilkelerine aykırı olduğu gibi haberleşme özgürlüğüne de vurulan bir darbedir. " dedi.

Güvenlik İçin Sisteminiz Kapalı Kodlu Olmalıdır

FZ

"İşletim sisteminin güvenliğinin sağlanabilmesi için işletim sistemi içine gömülü olarak güvenlik duvarı, gelişmiş erişim kontrol listeleri vb. sistemlerin olması istenmektedir. Sistemin kurum içinden gelebilecek hangi tehditlerden ne şekilde korunabileceğini belirtiniz. Güvenlik açısından, işletim sistemi açık kaynak kodlu olmamalıdır."

Yanlış okumadınız, yukarıdaki cümleler, Debian Türkçe yazışma e-posta listesinde Dr. Zeki Çatav tarafından aktarılmış bir şartnameden alıntı. Dr. Çatav haklı olarak şunu sormuş: "Kritik bir görevi 7/24 yürütecek sunucu için işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması bir güvenlik açığı mıdır?"

Bugün Wikipedia için ne yaptın?

FZ

Siz bu satırları okurken, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi dünyanın en büyük sanal kütüphanesine 100 bin yeni Türkçe madde katmak için çalışıyor olacak! Beşikdüzü Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, ayda 2.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen 'www.wikipedia.org'a 100 bin yeni Türkçe madde için ikinci bir kampanya başlattı. Buna göre yıl boyu ilçedeki her öğrenci 10, her öğretmen ise 100 Türkçe madde hazırlayarak gönderecek.

Kaynak: Doruk üzerinden Radikal

EMO'dan Telekomünikasyon Kurumuna Çağrı: Zammı Onaylamayın

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası, bugün (12 Ocak 2007) bir basın açıklaması yaparak, Telekomünikasyon Kurumu'nu Türk Telekom’un şehir içi görüşmelere zam yapma talebini onaylamamaya çağırdı. Türk Telekom’un zam talebinin yasal olmadığının altının çizildiği basın açıklamasının tam metnine http://www.emo.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Feza Gürsey´i ve Cavit Erginsoy´u Tanır Mısınız?

oeylem

Kendileri hem Türk hem fizikçi hem de dünyaca tanınmış sıfatlarını bir arada taşıyan ender şahsiyetlerdendir. Her ikisi de hakkın rahmetine kavuşmuş ve umarım gittikleri yerde mutludurlar. Bu kişilere ait aşağıda ki iki yazıya dikkatinizi çekmek isterim.her iki yazı da kendi başlarına çok güzel yazılar olmakla birlikte ayrıca 30 senede kat edilen mesafeyi gösteriyorlar Cavit Erginsoy'unki 1962 Feza Gürsey'inki ise 1992'de yazılmış. her iki yazıda Tübitak Bilim Teknik Dergisi'nden alıntıdır. Feza Gürsey'in yazısı parçaçık fiziği üzerinedir ama orada ki parçaçık fiziği kısımlarını temel bilim olarak okusanız da bir şey değişmez.