SuperOnline`ın yeni teknoloji uygulaması!!!

0
sundance
Yıllardır ciddi bir problem olan aynı dialup hesabını birden fazla kişinin kullanması sorununa, SuperOnline fıkra gibi bir çözüm getirmiş!!!

Eğer SOL`dan bir dialup hesabınız varsa ve diyelim ki siz işyerinden bu hesapla Internet`e bağlanmışken, kardeşiniz de evden aynı hesaba login olmaya çalışırsa, bir gün içinde Superonline`dan bir uyarı mailı alıyorsunuz. Eğer birden fazla kişi login olmaya bir daha çalışırsa hesabınız kesilecektir vs. gibi tehditler içeren saçma sapan bir mail. Tebrikler SuperOnline, aynen devam...
Herşeyden önce aynı anda iki kişi zaten bağlanamıyor, o yüzden de siz hizmeti taciz etmiş olmuyorsunuz. Öte yandan kullanılan dil ve tarz çok çirkin ve kesinlikle kanuni de değil. Amerika olsaydı davayı yemişlerdi...

Dahası madem bu kadar akıllılar, yıllar sonra bir hesabın birden fazla kişi tarafından kullanılmaması için böyle bir yöntem buldular, biraz daha kafa patlatıp şöyle bir şey yapsalardı A hesabından biri bağlı iken bir başkası bağlanmaya çalıştığında ilk bağlı olanı atıp ikincisini login etseydiler düşünsenize kimse kimseye şifresini vermezdi bu yöntemle, hem de yukardaki gibi komik ara çözümlere gerek kalmazdı.
Ups, ne dedim ben :)) KIVILCIM Hindistan a.k.a. Sundance

Görüşler

0
anonim
Evet, -abuk- demek belki yanlış ama böyle bir uygulamaya ben bolcana denk geldiğimden beyzadelerin web siteleri sayesinde 5 dakikamı bile almıyan bir pass değişimi ve ondan sonra unutmazsam bağlantımı kesmeden yok unuttum yeniden bağlan bir 146 sihirbazı ile sol yollarını kat ederek normal passe dönerek iş yeri ile ucundan azbuçuk bir ahenk içinde bağlantıya devam ediyom. Tipik Türk zekasımı nedir ;-p bakalım buna nasıl bir çözüm uyduracaklar...

Vede hoş beş iyiye yakın bir öneri gelmiş Sdndance'den de bunu akıl edecek kafalar bir dünya para verip mail serverlarını inadım inat (her türlü aksaklık-arızaya rağmen) yurt dışında tuttumayıp kendinleri yapıp parayı çarçur etmezler... vsvsvsvs bitmez hayta devam ;-)
0
Max
biri superonline mi dedi ?? yoksa, yaw Sundance kafani yorma Superonline bu ne yapsa yeridir.Ah Ah o Superonline da sen ben olacaktik ki off dusunmek istemiyorum :)
0
urxalit
Zaten Superoffline şu an en pahalı dial-up hizmetlerinden birini veriyor. Birçok ISP yıllık fiyatlarını 100 milyonun altına çekmişken (Doruknet 80 milyon) Superoffline´ın aylık ücret olarak geçen ay 22.500.000 çekmesi bayağı dokundu. :) Üstelik e-mail kotası hala 5 MB, gidip Yahoo´dan alsam 6 MB veriyorlar ayıp yani.

Bu arada TTNET´in yıllık 20 milyon olduğunu hatırlatırım.
0
anonim
20 degil 32 galiba..
0
anonim
Ben 18 Milyona almistim :)
Kaldi ki anneme teknik destekde bayaa yardimci olmuslar telefonda.
Her ne kadar ben sonradan anneme telefon ettigimde sorunun telefon hattinda oldugunu anlasak da... :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekomdan Internet´e Yeni Zam

sametc

İnternet erişiminde kontür sürelerini kısaltan Türk Telekom, bu uygulamayla yüzde 17 oranında zam yapmış oldu.

31 Mart — Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, kurum, 145, 0822, 200’lü numaralarla başlayan dial-up erişimlerin kontör atış periyotlarını yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle telefon hattı üzerinden normal saatlerde bir saatlik internet bağlantısı 943 bin TL’den, 1 milyon 100 bin TL’ye çıkmış oldu.

Basından: 10 Soruda Elektronik İmza

anonim

Aşağıdaki iki soru ilginç gözüküyor:

Şu anda hangi devlet daireleri e-imzalı belge kabul ediyor?

Nikah, tapu gibi tanıklık gerektiren durumlar hariç, yasaya göre tüm kamu kurumları, vatandaşın elektronik imzalı dilekçesini kabul etmek, işleme koymak zorunda. Örneğin pasaport başvuru formunu internetten doldurduktan sonra, imza atmak için emniyet müdürlüğüne gitmek gerekiyor. Bundan sonra pasaport bürosuna elektronik imzalı dilekçe gönderildiğinde belgenin işleme konması gerekiyor. Memurlar sorun çıkardığında Kamu SM’e başvurmak yeterli. (www.kamusm.gov.tr)

Dijital Ayrımın Önüne Geçebilmek...

FZ

Bilgisayarsız bir hayatı düşünmek zor ancak ABD gibi bir ülkede bile halen teknolojiye erişip onun nimetlerinden faydalanabilenlerle buna sahip olamayanlar arasında büyük bir boşluk var. Annie E. Casey Vakfı tarafından son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre düşük gelirli bölgelerdeki ailelerin %84'ünün çocukları bilgisayar sahibi değil. Bundan ötürü bilgiye erişim ve diğerleri ile kolayca iletişim sonucunda edinecekleri bilgisayar becerileri ve bunların getireceği fırsatlardan mahrum kalıyorlar.

Teknoloji hızla yaygınlaşsa da kütüphaneler ve okullardaki bilgisayarların sayısı bu açığı kapatmak için yeterli değil. Yapılan çalışmalara göre kendi evinde bilgisayara ve Internet'e erişebilen bir çocuğun kendine güveni artıyor, yeni beceriler kazanıyor ve öğrenme konusunda proaktif yaklaşım geliştirmesi, keşfetmeyi öğrenmesi mümkün olabiliyor.

Yukarıdaki sözler yabancı bir siteden çevrildi. ABD'deki durumun çok iyi olmadığına bir işaret. Böyle bir durumda, Türkiye gibi gelir dağılımı çok daha dengesiz bir ülkenin durumunun da bu bakımdan pek parlak olmadığı su götürmez. Biz ne yapabiliriz bilgisayarı ve Internet erişimi olmayan çocuklarımız, gençlerimiz için? Bu konuda çalışan organizasyonlar kimlerdir ve şimdiye dek ne tür çalışmalar yapılmıştır? Çocukların evlerinden Internet'e erişmeleri ve ufuklarının genişlemesi için, bu ülkenin en sağlam hazinesi olan genç beyin çokluğundan faydalanması için ne tür adımlar atılabilir somut olarak?

Kızların Chat Kurşunları ve Dumurun Ötesinde Bir Vaka!

FZ

Haber şöyle başlıyor: Sedat Şahin'in çete operasyonunda gözaltına alınan İbrahim Paksen'in 17 yaşındaki kızı S.A.P, Internette chat yaparken küfürleştiği iki kızı, dün gece 01.30 sıralarında Kadıköy Mc Donalds’ın önüne çağırıp, tabancayla bacaklarından vurdu.

Generalin Sözleri: Yazılımların Kaynak Kodlarına Giremiyoruz

FZ

"Aldığımız birçok silah sistemlerindeki yazılımların kaynak kodlarına giremediğimiz için, bu silahları arzu ettiğimiz hedeflere kullanmıyoruz."

"... dünyanın ek mükemmel elektronik harp sistemini alsanız bile; eğer ulusal yazılım kabiliyetine sahip değilseniz, bu sistem hiçbir şey ifade etmemektedir."

"Bu nedenle başta kritik sistemler olmak üzere, ulusal yazılım ve donanım konusunda hassas olmamız gerektiğine inanıyorum."

Gazeteci Murat Yetkin'in aktardığı sözler Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Faruk Cömert tarafından 10-11 Mart tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen 'Gelişen Bilgi Teknolojisi ile Güvenlik Politikası ve Stratejileri Arasında Etkileşim ve Yönlendirme' sempozyumunun kapanışında yapılmış konuşmadan alınma. Haberin aslına ve devamına buradan erişebilirsiniz.