Sanal aleme 'şiddet'le girmeye teşebbüs

0
FZ
Bursa'da bir bara güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kuran kişi önce dövüldü, sonra çıplak fotoğrafları çekildi. Bar sahiplerince bilgisayar korsanı olmaya zorlanan kişi polise başvurarak kurtuldu..
BURSA - 25 yaşındaki S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda işletmeci Hüseyin G. ve adamları tarafından dövülüp çıplak fotoğrafı çekilerek şantajla bilgisayar korsanı (hacker) olmaya zorladı.

Olay, S.U.'nun Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı şikayetle ortaya çıktı. Bilgisayar üzerine ticaret yapan yapan yapan S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda kendisine hacker olma teklifi yapıldığını, kabul etmeyince de dövüldüğünü, çıplak fotoğraflarının çekilerek şantaj yapıldığını söyledi. S.U., şikayetinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Barda güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kurarken, işletmeci Hüseyin G. benim bilgisayar programlarından anladığımı fark etti. Hüseyin G., hackerlerin başkalarının hesaplarına girerek banka boşalttıklarını televizyonda gördüğünü, benim de kendileriyle birlik olup hackerlik yapmamı istedi. Kabul etmeyince barın alt katına götürüp dövdüler, çırılçıplak fotoğrafımı çekip, tekliflerini kabul etmezsem bunu internette yayınlayacaklarını söylediler. İşkenceleri günlerce sürdü. İstanbul'a götürdüler, bir villada alıkoyarak bana her türlü imkanı sağlayacaklarını bu işi yapmamı istediler.”

Kaynak ve devamı: Radikal

Görüşler

0
anonim
Banka hesaplarına girmek bu kadar kolay demek ki.

"Kankaa şu meseneyi kırsana" demek gibi olmuş bu muhabbet.
0
dtemarti
Dedektifsel Yaklaşım yaparsak;
Mağdur kendini herşeyden anlıyorum; hesaplara girmek çocuk oyunacağıdır muhabbeti yapmış; sonuçta işi anlamayanlarca yanlış anlaşılmaya sebep olmuş ayrıca bu durum mağdur için gittikçe artan bir zevk halini almış olabilir. Sonucun bu duruma varacağını bilse sadece kabloları bağlarım ben abi derdi sanırım.

Bir durum daha var ki bu içler acısı. Bardaki adamların her pc başına geçeni...... Risk altında olabilirsiniz. Barlara girerken dikkat ediniz.
0
integra_tzr
HACKER ile Bilgisayar Korsanı arasındaki farlı bi ayırt etsek. Gerçek Hacker lara büyük saygısızlık oluyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de Açık Kaynaklı Biyoteknoloji

arikan

DNA koddur. Bilgisyar kodu birler ve sifirlardan olusurken, hayat bicimlerini tanimlayan DNA seker, fosfat ve A (Adenine), C (Cytosine), G (Guanine), ve T (Thymine) harfleriyle tanimlanan azotlu baz dizilerden olusmaktadir. DNA ile bilgisayar kodu arasindaki iliski su sekilde saglanmaktadir:

A = 00
C = 10
G = 01
T = 11

Bugun birler ve sifirlar ile yaratilmis yazilimlar acik olarak dagitilabiliyorsa ayni durum DNA kodlari ile yaratilmis biyoteknolojik urunler icin de gecerli olmalidir. Turkiye'de bu durum nasil anlasiliyor?

Sayısal Ortama Geçirdik Ama Sadece Dilekçe İle Başvuranlara Veriyoruz

FZ

Başlıktaki ifade ve tavır biz Türk bilgisayar ve Internet kullanıcılarının çok da yabancısı olduğumuz bir tavır değil. Ülke kurumlarının kültürel eserleri çılgıncasına sahiplenmelerine dair daha önce bu sayfalarda haberler geçtiğimiz ve tartıştığımız oldu.

İşte şimde de başka bir örnek:

"Eserlerin bir kısmının veya tamamının elektronik kopyalarını almak isteyen okuyucularımızın talepleri; “Başvuru Formu”nu doldurarak başvurmaları ve ücretini yatırmaları halinde, isteklerine göre CD ve mikrofilm olarak karşılanmaktadır.

E-posta, mektup, faks yada telefon ile talepte bulunan okuyucularımızın istekleri de yerine getirilmektedir. Okuyucumuzun talebine ait ücretin yatırıldığını gösteren dekontun faks olarak gönderilmesi halinde, 2(iki) iş günü içerisinde yazışma adreslerine kargo ile gönderilerek karşılanmaktadır."

Bir Üniversite İlk 500'e Nobel'le mi Girer Rektörle mi?

FZ

Her zaman çok özel ve tartışmaya müsait olmayan koşullarda yaşayan TC'den SharpenLess bildiriyor:

ZAMAN gazetesinde 2 Ağustos 2007, Salı günü, Kemal Alemdaroğlu gitti, İstanbul Üniversitesi ilk 500'e girdi başlıklı bir haber çıktı. Haberde Türkiye'den İstanbul Üniversitesi'nin Dünyadaki En İyi 500 Üniversitesi listesine girmiş olduğu belirtiliyor ve başlıkta da olduğu gibi bu durum bir rektörün gidişi ve farklı bir rektörün gelişi ile yoğun şekilde ilişkilendiriliyor. Oysa...

CCIE'ler Ne Yer Ne İçer?

FZ

CCIE'ler yani Cisco Certified Internetworking Expert sertifikasına sahip uzmanlar ne yapar ne eder? Bu sertifikanın anlamı nedir? Ağ uzmanlığı nasıl bir şeydir? Üniversite sınavı, CISCO sınav kıyaslaması nasıldır? Söz konusu sertifikayı alan bilgisayarcıların hayatı nasıl değişmektedir? CISCO sertifikasyonu bilgisayar uzmanlarını tek bir şirkete yöneltip kötü bir oluşuma mı yol açmaktadır? Milliyet Bilişim sormuş ağ uzmanları cevaplamış burada ve devamında.

Üniversiteler, Apache ve GNU üstüne düşünceler

FZ

Kardeşimin dikkatimi çekmesi üzerine birkaç üniversitenin kütüphanesinde bir arama tarama işine giriştim.

Arama konum şu anda web sunucu pazarını ezici bir üstünlükle elinde bulunduran Apache Web Sunucusu yazılımı idi.

Önce İTÜ'nün kütüphanesinde bir arama yaptım ve karşıma gelen sonuçları gayet doğal karşıladım. Her iki sonuç da doğrudan Apache web sunucusu ile ilgili idi.