Sanal aleme 'şiddet'le girmeye teşebbüs

0
FZ
Bursa'da bir bara güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kuran kişi önce dövüldü, sonra çıplak fotoğrafları çekildi. Bar sahiplerince bilgisayar korsanı olmaya zorlanan kişi polise başvurarak kurtuldu..
BURSA - 25 yaşındaki S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda işletmeci Hüseyin G. ve adamları tarafından dövülüp çıplak fotoğrafı çekilerek şantajla bilgisayar korsanı (hacker) olmaya zorladı.

Olay, S.U.'nun Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı şikayetle ortaya çıktı. Bilgisayar üzerine ticaret yapan yapan yapan S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda kendisine hacker olma teklifi yapıldığını, kabul etmeyince de dövüldüğünü, çıplak fotoğraflarının çekilerek şantaj yapıldığını söyledi. S.U., şikayetinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Barda güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kurarken, işletmeci Hüseyin G. benim bilgisayar programlarından anladığımı fark etti. Hüseyin G., hackerlerin başkalarının hesaplarına girerek banka boşalttıklarını televizyonda gördüğünü, benim de kendileriyle birlik olup hackerlik yapmamı istedi. Kabul etmeyince barın alt katına götürüp dövdüler, çırılçıplak fotoğrafımı çekip, tekliflerini kabul etmezsem bunu internette yayınlayacaklarını söylediler. İşkenceleri günlerce sürdü. İstanbul'a götürdüler, bir villada alıkoyarak bana her türlü imkanı sağlayacaklarını bu işi yapmamı istediler.”

Kaynak ve devamı: Radikal

Görüşler

0
anonim
Banka hesaplarına girmek bu kadar kolay demek ki.

"Kankaa şu meseneyi kırsana" demek gibi olmuş bu muhabbet.
0
dtemarti
Dedektifsel Yaklaşım yaparsak;
Mağdur kendini herşeyden anlıyorum; hesaplara girmek çocuk oyunacağıdır muhabbeti yapmış; sonuçta işi anlamayanlarca yanlış anlaşılmaya sebep olmuş ayrıca bu durum mağdur için gittikçe artan bir zevk halini almış olabilir. Sonucun bu duruma varacağını bilse sadece kabloları bağlarım ben abi derdi sanırım.

Bir durum daha var ki bu içler acısı. Bardaki adamların her pc başına geçeni...... Risk altında olabilirsiniz. Barlara girerken dikkat ediniz.
0
integra_tzr
HACKER ile Bilgisayar Korsanı arasındaki farlı bi ayırt etsek. Gerçek Hacker lara büyük saygısızlık oluyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Milletvekilleri sanal âlemde sitesiz kaldı!

FZ

Milletvekillerinin internet sitelerinin bir hafta önce çöktüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, konuyu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a götürdü. Çerçioğlu soru önergesinde, sitelerin kurulması işinin ahbap çavuş yöntemiyle bir şirkete verildiğini, şirket iflas edince sitelerin de ortada kaldığını belirtti.

TBMM'nin de kendi imkânlarıyla internet sitesi kurabileceğini vurgulayan CHP'li vekil, "Site kurucusu şirketin iflas etmesiyle site çökmüş ve milletvekillerine ait bütün bilgiler yok olmuştur. Bu uygulamada sizleri yanlış yönlendiren bürokratlarınız hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Milletvekillerine ait bilgiler, bu şirketten alınmış mıdır; bu bilgiler şirketten alınıp, Meclis çatısı altında web sitesi açılarak uygulama devam ettirilecek midir?" diye sordu. Çerçioğlu, sonucu tahmin ettiği için kendisinin bu şirkete site kurdurmadığını da belirtti.

Kaynak: Radikal

Üniversiteler, Apache ve GNU üstüne düşünceler

FZ

Kardeşimin dikkatimi çekmesi üzerine birkaç üniversitenin kütüphanesinde bir arama tarama işine giriştim.

Arama konum şu anda web sunucu pazarını ezici bir üstünlükle elinde bulunduran Apache Web Sunucusu yazılımı idi.

Önce İTÜ'nün kütüphanesinde bir arama yaptım ve karşıma gelen sonuçları gayet doğal karşıladım. Her iki sonuç da doğrudan Apache web sunucusu ile ilgili idi.

MSN'de 3. Hotmail'da 6. Yazılım Geliştirmede Kaçıncı?

anonim

Microsoft, Antalya Kemer'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de 14.4 milyon MSN Messenger kullanıcısı, 10.2 milyon Hotmail kullanıcısı olduğunu belirtmiş. Bu değerlerle Türkiye, MSN Messenger'da dünya üçüncüsü, Hotmail kullanımında ise dünya altıncısıymış.

Toplantıda Microsoft tarafından Türkiye bilişim pazarı konusunda açıklanan veriler ise oldukça ilgi çekici. Türkiye bilişiminin 4.4 milyar dolarlık Pazar pastası incelendiğinde Türkiye pazarının yarıdan fazlasının (2,36 milyar dolar, %54) donanıma ayrıldığı görülüyor. Yazılıma ayrılan pay ise yüzde 14 civarında (617 milyon dolar) kalıyor. Pastanın kalan kısmı ise (1,4 milyar dolar, %32) servisleri kapsıyor. Teknoloji kullanımında gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’nin hala donanım konusundaki açıklarını kapatmaya çalıştığını ve yazılım ve hizmetlere gereken payın verilemediği ortaya çıkıyor.

Playchess Türkçe ve Ücretsiz

meddah

220.000 üyeye sahip, dünyanın en büyük satranç portalı olan Playchess ile İş Bankası bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile Playchess ücretsiz ve türkçe olarak satranç severlere http://www.satrancoyna.com.tr/ adresinden hizmet vermeye başladı.

Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler

anonim

Barış Şimşek'in blogunda dolanırken çok ilginç bir yazıya denk geldim. Başlık "Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler"

http://www.enderunix.org/simsek/

Oldukça uzun ve etkileyici. Biraz insafsızca eleştirmiş ama doğruluk payı da yok değil.

Sanırım opensource geliştirmeden önce tartışacağımız çok konu var.