Sanal aleme 'şiddet'le girmeye teşebbüs

0
FZ
Bursa'da bir bara güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kuran kişi önce dövüldü, sonra çıplak fotoğrafları çekildi. Bar sahiplerince bilgisayar korsanı olmaya zorlanan kişi polise başvurarak kurtuldu..
BURSA - 25 yaşındaki S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda işletmeci Hüseyin G. ve adamları tarafından dövülüp çıplak fotoğrafı çekilerek şantajla bilgisayar korsanı (hacker) olmaya zorladı.

Olay, S.U.'nun Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı şikayetle ortaya çıktı. Bilgisayar üzerine ticaret yapan yapan yapan S.U., bilgisayar ağı ve güvenlik kamerası kurmak için gittiği barda kendisine hacker olma teklifi yapıldığını, kabul etmeyince de dövüldüğünü, çıplak fotoğraflarının çekilerek şantaj yapıldığını söyledi. S.U., şikayetinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Barda güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kurarken, işletmeci Hüseyin G. benim bilgisayar programlarından anladığımı fark etti. Hüseyin G., hackerlerin başkalarının hesaplarına girerek banka boşalttıklarını televizyonda gördüğünü, benim de kendileriyle birlik olup hackerlik yapmamı istedi. Kabul etmeyince barın alt katına götürüp dövdüler, çırılçıplak fotoğrafımı çekip, tekliflerini kabul etmezsem bunu internette yayınlayacaklarını söylediler. İşkenceleri günlerce sürdü. İstanbul'a götürdüler, bir villada alıkoyarak bana her türlü imkanı sağlayacaklarını bu işi yapmamı istediler.”

Kaynak ve devamı: Radikal

Görüşler

0
anonim
Banka hesaplarına girmek bu kadar kolay demek ki.

"Kankaa şu meseneyi kırsana" demek gibi olmuş bu muhabbet.
0
dtemarti
Dedektifsel Yaklaşım yaparsak;
Mağdur kendini herşeyden anlıyorum; hesaplara girmek çocuk oyunacağıdır muhabbeti yapmış; sonuçta işi anlamayanlarca yanlış anlaşılmaya sebep olmuş ayrıca bu durum mağdur için gittikçe artan bir zevk halini almış olabilir. Sonucun bu duruma varacağını bilse sadece kabloları bağlarım ben abi derdi sanırım.

Bir durum daha var ki bu içler acısı. Bardaki adamların her pc başına geçeni...... Risk altında olabilirsiniz. Barlara girerken dikkat ediniz.
0
integra_tzr
HACKER ile Bilgisayar Korsanı arasındaki farlı bi ayırt etsek. Gerçek Hacker lara büyük saygısızlık oluyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Daha Az Gelirle Daha Pahalıya Haberleşiyoruz

FZ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Eurostat ve OECD işbirliği ile yaptığı Satınalma Gücü Paritesi çalışmasına göre Türkiye Avrupalı'nın üçte biri kadar kazanıyor. Ama başta haberleşme olmak üzere mal ve hizmetleri zengin ülkelerden daha pahalıya alıyor.

Türkiye Otalama endeksin 100 olarak kabul edilidiği araştırmada 31 Endeks puanı ile Gayri Safi Kişi Başına Hasıla'da Avrupa'nın en fakir ülkesi. Buna rağmen haberleşme giderlerinde 101 endeks puanı ile AB ortalamasının üzerinde fiyatla hizmet alıyor.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com

Özgür Ansiklopedi Vikipedi

dfisek

Vikipedi açık kaynaklı olan ve dünyanın her yerinden gönüllü olarak katılımcıların yazdıkları ile oluşturdukları Wikipedia ansiklopedisi projesinin Türkçe kolunun geliştirilmesi için gönüllü katılımcılara ihtiyaç duyuluyor.

Türkçe kolu yöneticilerinden Ahmet Özgür Erdemli'nin açık mektubu aşağıda :

Cumhurbaşkanı Sezer İnternete Sansürü Onayladı

FZ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5651 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" ile 5652 sayılı "Yaş Sebze ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi ve Toptancı Halleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Değiştirilerek Kabulüne İlişkin Kanun"u onayladı.

Kurunun yanında yaş da yanar mı desek, Internet'i sebze meyve gibi gören zihniyet ile daha nereye kadar mı desek, ne desek?

Nic.tr Ne Demek İstiyor?

eevrim

Bugun nic.tr'nin whois servisinin nedensiz yere calismadigini farkettik. Sebebini arastirmak icin nic.tr'nin web sayfasina baglandik ve...

Milliyet'e göre telif hakkı ne demek?

mrtksn

Milliyet'teki haberleri okurken sağ tıkladığınızda fotoğraf ve metinlerin kopyalanamayacağına dair uyarı ile karşılaşırsınız. Bunun sebebinin telif hakları olduğunu tahmin etmek güç değil; peki Milliyet'in benim fotoğrafımı izin almaksızın kendininmiş gibi kullanması ve bir haberlerine yaptığım yorumun metnini resmin bana olduğunu belli etmeyecek şekilde değiştirmesi telif haklarına nekadar uygun?