Türkiye'de Tehlikeli Bir Salgın: 400.000 kişi hasta

0
FZ
Dünya Sağlık Teşkilatı'nın salgın hastalıkları izleme odasında bilgisayarlara bağlı duran alarm kesik kesik ötmeye başladı. Nöbetçi iki uzman hemen özel ekranın başına koştular. Ne oluyordu? Çin'de yeni SARS vakaları mı görülmüştü? Yoksa beklenen 'kuş gribi' bir yerde çirkin yüzünü mü göstermişti? Ya da Afrika'daki AIDS faciasında yeni bir sıçrama mı gerçekleşmişti?

Ekrandaki verileri izleyen uzman: "Kötü haber Türkiye'den" dedi. Tuşlara birkaç kez dokunup bir süre araştırma yaptı. "Bir çeşit üst solunum yolları enfeksiyonu olarak başlıyor ama başka biçimlerde de kendisini gösterebiliyor. Özellikle gençleri vuruyor. Kız-erkek ayrımı yapmıyor."
"Garip," dedi öteki uzman. "Okul binalarındaki mikroplarla bir ilgisi olmalı. Çok garip, çok garip. Daha çok lise son sınıftakileri vuruyor. İstersen adına Lise Son Sınıf Sendromu diyelim. Yani LSSS" "Evet," dedi öteki. "Korkunç bir şey bu LSSS. Doktor raporlarına bakılacak olursa bir ayda tam 400 bin vaka saptanmış."

"İnsanlık tarihinin en korkunç salgınlarından biri desene... Bir ayda tam 400 bin vaka! Türkiye'nin hali harap!"


Hipokrat yemini etmiş doktorların raporlarına güvenir ve onları "doğru" kabul eder misiniz? Bir "özel" kurum başka bir "özel" kurumun beyanına neden güvenmez? Türkiye'deki öğrenciler ve velileri neden böyledir? gibi daha pek çok soruyu eğlenceli bir şekilde ele alan gazeteci ve akademisyen Haluk Şahin'in bugünkü yazısının devamını buradan buradan okuyabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Kan karşılığı Petrol

sundance

Irak'ın iliğinin kurutulması amaçlı, petrol karşılığı gıda ve ilaç yardımı kampanyasını biliyorsunuz. Çöl Fırtınası akabinde önce yiyeceksiz ve ilaçsız bırakılan, ambargo uygulanan Irak, daha sonra bu şekilde 'insani yardım almıştı' bu süreç içinde ilaç ve gıdasızlıktan ölen çocuk sayısının 2 milyon civarı olduğu söyleniyor.

Yeni Irak savaşı işe buradan esinlenerek, bazıları tarafından Blood For Oil (Petrole karşı kan) diye isimlendirilmişti.

Şimdi ise Amerikalı'ların bu kavramı gerçekten hayata geçirdiklerini, eşsiz site Kuro5hin yazıyor. Yazıya göre, hayvan kanı, sakatatları vs. gibi artıklardan varili $15'a ham petrol üretmeye başlamışlar.

Türk Telekomdan Internet´e Yeni Zam

sametc

İnternet erişiminde kontür sürelerini kısaltan Türk Telekom, bu uygulamayla yüzde 17 oranında zam yapmış oldu.

31 Mart — Türk Telekom’dan yapılan açıklamaya göre, kurum, 145, 0822, 200’lü numaralarla başlayan dial-up erişimlerin kontör atış periyotlarını yeniden düzenledi. Yeni düzenlemeyle telefon hattı üzerinden normal saatlerde bir saatlik internet bağlantısı 943 bin TL’den, 1 milyon 100 bin TL’ye çıkmış oldu.

TDK Türkçe Sözlük olayında son perde

sefalet

Önemli bulduğum için yeni başlık açma gereği gördüm. Kapsamlı bir sayısal Türkçe Sözlük var mıdır diye araştırırken bana ilginç gelen bir şeye rastladım.TDK'nın çevrimiçi sözlüğünün CDsinin olduğunu öğrendim. İndirdim bir güzel kurdum. (CD istiyor o yüzden sanal sürücü ile kuruyorsunuz)

Yazılım, Halıcı yazılım tarafından TDK için üretilmiş.Çevrimiçi sözlüğü yapanlar da onlar. Kurduğum sözlük çevrimiçi sözlük ile aynı içeriğe sahip. Halıcı yazılımın sitesinde biraz gezinince pek çok devlet işi aldığını gördüm. Milletvekili olan bir insanın devlet ile bu kadar maddi ilişkisinin olması beni açıkçası rahatsız etti. Şirket hakkı ile almış olsa bile.

Vapurlar Hep Kalacak

anonim

Şehir hattı vapurlarının İDO'ya devredilmesiyle vapurların kaldırılmayacağı bizzat İDO genel müdür tarafından açıklanmıştı. Bu açıklama pek yeterli görülmemiş olacak, tartışmalar bir süredir devam ediyor. Nitekim fazlamesai'ye bile konu oldu.


İDO da bu tartışmaları farketmiş olacak ki Vapurumu Vermiyorum sitesine bugün açtığı http://www.vapurlarhepkalacak.com/ ile yanıt vererek İstanbulluların içini bir kez daha rahatlattı. Sizi Aydınlatalım başlığıyla yayınlanan yazıda İstanbullulara duyarlılıkları için teşekkür edilerek kimsenin vapur keyfinden mahrum bırakılmayacağı belirtilmiş. Kısa bir süre sonra da herkese açık bir forum oluşturacaklarmış.

Polisin Aranan Takibine Teknolojik Destek (ya da vatan sağolsun, vatandaş değil)

FZ

Murat Büke'nin turk.internet.com'daki yazısına göre:
"Bu hafta Ankara'da İstanbul'lu bir firmanın düzenlediği bir toplantıya katıldım. Toplantı sırasında öğrendiğim ilginç bir ayrıntı, İstanbul'dan Ankara'ya gelen firma elemanlarından birisinin, askerlik işlemlerindeki sorun nedeniyle gece otelinden alınarak emniyete götürülmesiydi.

Bunun nasıl olduğunu araştırdım. Öncelikle artık belli başlı otellere giriş esnasında alınan müşteri kaydı sırasında mutlaka TC kimlik numarasının da istendiğini öğrendim. İşte otellerle, emniyet arasında kurulan ilişki sayesinde bundan böyle arananlara kaçma şansı yok.
Yazar, epey etkilendiğini anladığımız sistemle ilgili şu şekilde devam ediyor:
Söz konusu sistem, yazılım ve donanımla birlikte toplam 270 bin dolara mal olmuş. Türkiye’de 8 aydır aralarında Ankara, Malatya, Gaziantep, Kayseri gibi illerin bulunduğu 15 ilde pilot olarak uygulandığı belirtiliyor. Sorgulama sistemi, 10 Ocak tarihinden sonra tüm Türkiye’de uygulanmaya başlayacak. Projeyi gerçekleştiren Softeb Yazılım şirketi yetkilisi Bedirhan Deniz, projenin sağlıklı işlediğini belirtti.

Ve yazar müthiş bir paragrafla yazısını bitiriyor: