Türk bilim insanı Japonlar'ı dolandırdı

0
anonim
Geçtiğimiz yıllarda 4 üniversitede yaşanan intihal olayını yeni unutmuşken bu kez de Tokyo Üniversitesi bir Türk bilim insanının doktora derecesini iptal etti. Karar 130 yılını devirmiş üniversitenin tarihinde bir ilk.
Ne dersiniz sice de ulus olarak şu an en çok ihtiyacımız olan şey her "konuda dürüstlük" değil mi? Olay ile ilgili diğer bazı haberler:

Star gazetesi
ATV Haber
Japonca bilenler için
Olayı gündeme taşıyan blog

NTV'nin 2007'de yaptığı bir habere göre, intihalle suçlanan başkaları da var. Örneğin, yasalara aykırı olarak Bilkent'i kurduğu iddia edilen ve geçenlerde devlet töreni ile uğurladığımız İhsan Doğramacı ve Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk da bunlar arasında.

Bu haberin yararlı bir amaca hizmet edebilmesi amacıyla da soralım: Bir toplulukta dürüstlük kavramı nasıl geliştirilir?

Görüşler

0
frontsideair
Dilbilgisi konusunda bir öneri, "Japonlar'ı" değil, "Japonları" şeklinde yazmanız daha doğru olacaktır.
0
Tarık
Eğitim/öğretim sistemini, idealistlerden ve inanç sistemiyle insan gütmeyi ilke edinmiş olanlardan, herşeyi tabulaştırıp, putlaştırarak arkayı dolaşıp bizi soyup soğana çevirenlerden arındırdığımızda sorun kalmayacaktır. Evrensel insani değerlere erişmek demek, evrensel gözle dünyaya bakabilmek, farklılıkları anlamaya ve algılamaya başlamak demektir.

Öncelikle insani ve sosyolojik olarak kendimize gerçekten örnek alabileceğimiz ideal insanları bilip, öğrenmeliyiz. Dünyaya üretken yönümüzle birşeyler katabilmeliyiz, yöneticilerimizi seçimden bir hafta önce fotoğraflarından tanımak yerine kendi ellerimizle seçmiş olmalıyız.

Okullarımız formalitelere göre değil, modern eğitimin öngördüğü insani gelişmişliklere göre yeniden yapılandırılmalıyız, vs. vs. vs.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

0.006 oranından 0.02 oranına çıkabilecek miyiz?

FZ

AB'ye tam üyelik çerçevesinde 20 Ekim'den beri "bilim araştırma" ve "eğitim kültür" başlıklarında Brüksel ile yapılan tarama müzakerelerinin ilk sonuçları çıkmaya başladı. Brüksel AB standartlarını ve 2010 yılı hedeflerini anlattıktan sonra, Türk heyeti de hedefler doğrultusunda Ankara'nın eksikliklerini sıralayan raporlar hazırladı.

Türkiye, mevcut durumda binde 6 olan bu oranı, 2010 yılında yüzde 2 seviyesine çıkaracağını ilan etti. Ancak Ar-Ge'ye daha fazla ödenek ayrılsa bile araştırmacı kadrosu olmadan bu ödenekleri etkin kullanmak olanaksız.

SuperOnline`ın yeni teknoloji uygulaması!!!

sundance

Yıllardır ciddi bir problem olan aynı dialup hesabını birden fazla kişinin kullanması sorununa, SuperOnline fıkra gibi bir çözüm getirmiş!!!

Eğer SOL`dan bir dialup hesabınız varsa ve diyelim ki siz işyerinden bu hesapla Internet`e bağlanmışken, kardeşiniz de evden aynı hesaba login olmaya çalışırsa, bir gün içinde Superonline`dan bir uyarı mailı alıyorsunuz. Eğer birden fazla kişi login olmaya bir daha çalışırsa hesabınız kesilecektir vs. gibi tehditler içeren saçma sapan bir mail. Tebrikler SuperOnline, aynen devam...

Ev Kadınları ve Internet

FZ

Yıllar önce (lisede iken) bir C programı yazmıştım, program çok basit bir veritabanı oluşturarak kişi isimlerini, bunların telefonlarını ve adreslerini tutuyordu, metin tabanlı bir menü ile bilgi girişi ve arama tarama falan yapmanızı sağlıyordu.

Bir gün okulda iken acilen bir adamın telefonuna ulaşmam gerekti, hemen eve telefon ettim, anneme bilgisayarı açmasını söyledim. Sonra adım adım anlattım, annem yazdığım Telefon Rehberi programını kullanarak ilgili adamın bilgilerine ulaştı, bana telefonunu söyledi ve böylece işimiz görülmüş oldu kolayca.

Yasaklar kalktı mı?

anonim

Artık Türkiye'de site kapatmalar olağan duruma gelip bir haber değeri taşımadığından burada da gündeme gelmiyor. Yıllardır yasaklı olan Youtube'un yanısıra geçtiğimiz günlerde yasaklanan Lastfm ve Myspace'in yasakları Cumhuriyet gazetesi'nin bu haberine göre kalktı. Darısı Youtube ve diğer benzeri sitelerin başına diyorum.

Bugün Wikipedia için ne yaptın?

FZ

Siz bu satırları okurken, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesi dünyanın en büyük sanal kütüphanesine 100 bin yeni Türkçe madde katmak için çalışıyor olacak! Beşikdüzü Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, ayda 2.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen 'www.wikipedia.org'a 100 bin yeni Türkçe madde için ikinci bir kampanya başlattı. Buna göre yıl boyu ilçedeki her öğrenci 10, her öğretmen ise 100 Türkçe madde hazırlayarak gönderecek.

Kaynak: Doruk üzerinden Radikal