Türk bilim insanı Japonlar'ı dolandırdı

0
anonim
Geçtiğimiz yıllarda 4 üniversitede yaşanan intihal olayını yeni unutmuşken bu kez de Tokyo Üniversitesi bir Türk bilim insanının doktora derecesini iptal etti. Karar 130 yılını devirmiş üniversitenin tarihinde bir ilk.
Ne dersiniz sice de ulus olarak şu an en çok ihtiyacımız olan şey her "konuda dürüstlük" değil mi? Olay ile ilgili diğer bazı haberler:

Star gazetesi
ATV Haber
Japonca bilenler için
Olayı gündeme taşıyan blog

NTV'nin 2007'de yaptığı bir habere göre, intihalle suçlanan başkaları da var. Örneğin, yasalara aykırı olarak Bilkent'i kurduğu iddia edilen ve geçenlerde devlet töreni ile uğurladığımız İhsan Doğramacı ve Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk da bunlar arasında.

Bu haberin yararlı bir amaca hizmet edebilmesi amacıyla da soralım: Bir toplulukta dürüstlük kavramı nasıl geliştirilir?

Görüşler

0
frontsideair
Dilbilgisi konusunda bir öneri, "Japonlar'ı" değil, "Japonları" şeklinde yazmanız daha doğru olacaktır.
0
Tarık
Eğitim/öğretim sistemini, idealistlerden ve inanç sistemiyle insan gütmeyi ilke edinmiş olanlardan, herşeyi tabulaştırıp, putlaştırarak arkayı dolaşıp bizi soyup soğana çevirenlerden arındırdığımızda sorun kalmayacaktır. Evrensel insani değerlere erişmek demek, evrensel gözle dünyaya bakabilmek, farklılıkları anlamaya ve algılamaya başlamak demektir.

Öncelikle insani ve sosyolojik olarak kendimize gerçekten örnek alabileceğimiz ideal insanları bilip, öğrenmeliyiz. Dünyaya üretken yönümüzle birşeyler katabilmeliyiz, yöneticilerimizi seçimden bir hafta önce fotoğraflarından tanımak yerine kendi ellerimizle seçmiş olmalıyız.

Okullarımız formalitelere göre değil, modern eğitimin öngördüğü insani gelişmişliklere göre yeniden yapılandırılmalıyız, vs. vs. vs.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruslara 850.000 € verip İstiklal Caddesinde saniyede 15.000 yüz taramak?

FZ

LinkedIn'den Çağrı Tanrıöver'in dikkatleri çektiği bir tartışmayı FM camiası ile paylaşmak istedim. Mesele İstanbul'daki İstiklal Caddesi'ne yerleştirilecek yüz tarama ve tanıma sistemi, bununla ilgili yazılım, kameralar. Bunların Ruslar'a yaptırılması ve 850.000€ verilmesi. Detaylar SABAH gazetesindeki bir haberde mevcut. Tanrıöver ise şunu soruyor:

Daha Az Gelirle Daha Pahalıya Haberleşiyoruz

FZ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Eurostat ve OECD işbirliği ile yaptığı Satınalma Gücü Paritesi çalışmasına göre Türkiye Avrupalı'nın üçte biri kadar kazanıyor. Ama başta haberleşme olmak üzere mal ve hizmetleri zengin ülkelerden daha pahalıya alıyor.

Türkiye Otalama endeksin 100 olarak kabul edilidiği araştırmada 31 Endeks puanı ile Gayri Safi Kişi Başına Hasıla'da Avrupa'nın en fakir ülkesi. Buna rağmen haberleşme giderlerinde 101 endeks puanı ile AB ortalamasının üzerinde fiyatla hizmet alıyor.

Kaynak: http://www.tubiderbd.com

Satanistler Taktik Değiştirmişmiş

SHiBuMi

NTVMSNBC'de yer alan habere göre yeni öğretim yılının başlaması ile birlikte satanistler de eski örgütlenme alışkanlıklarından vazgeçip yeni taktiklere yönelmeye başlamışlar. Mesela artık siyah giymeyeceklermiş, saçlarını kısa keseceklermiş ve anormal barlara değil normal barlara takılacaklarmış, ayrıca satanist olduklarını belli edebilecek takılardan da uzak duracaklarmış. Böylece Türkiye'deki satanistler yalnızca dünya tarihindeki ilk siyah giymek, saçlarını uzatmak ve garip barlara gitmek eylemleriyle örgütlenebilen grup olmakla kalmadı, bu eylemlere son vererek bir anda bütün taktik anlayışı değişen ilk güruh olma ünvanını da kazanmış oldu. Öyle ki polis bu yeni örgütlenme taktiklerine karşı da yeni taktikler geliştirmiş. Saçını kesip beyaz t-shirt giyerek taktik değiştiren bir güruha karşı, nasıl karşı taktik geliştirilebilir o bizim yaratıcılığımıza bırakılmış olmalı ki alınan tedbirler hakkında bir açıklama yazılmamış.
Haydi satanist avına.

Bilgisayar Atıklarından Sanat Eseri

FZ

Kullanılmış disketler, bilgisayar kasaları, vs. sanat eseri oldu. Sanatçı ROŞ'un (Rukiye Onurel Şimşek) bilgisayar atıklarından yararlanarak yaptığı eserler, 11 Kasım'a kadar İTÜ Taşkışla'daki Deneme Bilim Merkezi'nde sergilenmeye devam edecek.

Neden Yazmıyoruz?

conan

Yine araştırıyorum, yine bakınıyorum. Bir iki döküman okumam lazım. Ama her sey İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Çinceeeeee YEEETEEERR... Neden anadilimde teknik döküman bulmakta zorlanıyorum? Biz neden yazmıyoruz? Bizim neden mini mini pdf'lerimiz, ps'lerimiz, html bundle'larımız yok? Mesela .NET üzerinde bu kadar konuşup da, bu konuşmalardan çıkardıklarımızı neden bir paperda toplayamıyoruz? Veya neden gördüğüm her Türkçe döküman birşeyleri ayarlamak üzerine sadece? Neden bir şeyleri araştırıp, bir sonuca varıp, bunu Türkçe yayınlayan insan sayısı bu kadar az?