Bilgisayar Atıklarından Sanat Eseri

0
FZ
Kullanılmış disketler, bilgisayar kasaları, vs. sanat eseri oldu. Sanatçı ROŞ'un (Rukiye Onurel Şimşek) bilgisayar atıklarından yararlanarak yaptığı eserler, 11 Kasım'a kadar İTÜ Taşkışla'daki Deneme Bilim Merkezi'nde sergilenmeye devam edecek.
Sergiyi organize eden Geri Kazanım e-Çaba Platformu Yöneticisi Melik Çelik yaptığı açıklamada, geçmişten bu yana üretilen, kullanılan ama teknolojinin hızına yetişemeyip atık sınıfına giren bilgisayarların beri kazanımının sağlanmas çalışmaları kapsamında sanattan da yararlanmayı düşündüklerini söyledi. Sanatçı ROŞ'un bilgisayar atıklarından sanat eseri ortaya çıkardığını belirten Çelik, ROŞ'un eserlerinden oluşan bu sergi ile geri kazanım konusuna dikkati çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya bölümünden mezun olan sanatçı ROŞ, halen Yusuf Taktak yönetimindeki Atölye Üçgende çalışmalarını sürdürüyor. Birçok karma sergiye katılan sanatçının beş kişisel sergisi bulunuyor.

Kaynak: Finansal Forum, 20 Ekim 2002

İlgili Yazılar

Bilişim Çalışanları Anketi

wetware

Bilişim çalışanlarının genel profilini çıkarmak ve sorunlarını tespit etmek amacıyla EMO BM MEDAK (http://bilmuh.org/) tarafından bir anket düzenlendi. Anket, yalnızca Bilgisayar Mühendislerini değil, bu sektöre emek veren tüm çalışanları kapsıyor. Daha sağlıklı veriler elde edilebilmesi için, anket sürecinin en geniş katılımla gerçekleştirilmesi gerekiyor. Ankete ulaşmak için tıklayınız.

Anket sonuçları, anketin tamamlanmasından sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

Ekşi Sözlük'e Sansür

towsonu2003

Radikal'in bugün geçtiği habere göre, Ekşi Sözlük, tarikatçı Adnan Hoca hakkında yazılanlar gerekçe gösterilerek mahkeme kararıyla sansürlendi. Ekşi Sözlük ise, kendi kendini sansürleyerek Adnan Hoca'yla ilgili maddeleri silmiş ya da içeriklerini boşaltmış. Youtube ve Ekşi Sözlük'ten sonra sırada kim var? Peki hakimler, vatandaşların konuşma özgürlüğünü kısıtlamakta neden bu kadar istekli?

E-Devlet M$-Devlet'e Eşit Midir?

anonim

Birazdan vereceğim bağlantı Milli Eğitim Bakanlığımız'ın İlsis tabir edilen E-başvuru işlemleri arayüzüne aittir. Söz konusu arayüzden küçük bir alıntı yapmak istiyorum;

Sisteme Girişte Sorun Yaşayanlar İçin İlsis Sistemi, Internet Explorer 5.0 ve üzerindeki versiyonları için hazırlanmıştır. İlsis uygulamalarını kullanmak için Internet Explorer 5.0 ve üzeri versiyon tarayıcılar ile bu tarayıcılar için "orta derece" güvenlik ayarı gerekmektedir. Yukarıdaki formu kullanamıyorsanız,tarayıcı versiyonunuzu ve ayarlarını kontrol ediniz.


Şimdi devam edebiliriz...

Bir başka toplumsal sorumluluk projesi: Türk Telekom

FZ

Sosyal sorumluluk projeleri, kişilerin ya da kurumların yaşadıkları, gelirlerini kazandığı topluma karşı bir borç ödeme olarak düşünülebilir.

turk.internet.com geçen hafta İşte Sosyal Sorumluluk Projesi Böyle Olur başlıklı bir yazı yayınlamıştı.

Sitede son yayınlanan haberlerden birine göre Türk Telekom da benzer bir yoldan gidiyor...

Yaşasın Internet, yaşasın sansür!

anonim

Internet üzerinde Türkçe yayın yapan ve güncel medya eleştirisi konusunda haklı bir şöhret sahibi olan MEDYAKRONİK geçen hafta aldığı bir kararla maalesef hem bu şöhretine gölge düşürdü hem de ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomikpolitik durumu ve büyük sermaye bağlantılı medya gruplarının nelere kadir olduğunu bir kez daha gösterdi.