Playchess Türkçe ve Ücretsiz

0
meddah
220.000 üyeye sahip, dünyanın en büyük satranç portalı olan Playchess ile İş Bankası bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile Playchess ücretsiz ve türkçe olarak satranç severlere http://www.satrancoyna.com.tr/ adresinden hizmet vermeye başladı.
İş Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Suat Sözen, tanıtım toplantısında şunları söyledi:

"İnternet'in doğuşu ve hızla gelişmesi satranç için çok önemli imkânlar sağladı. Playchess de bu hızlı gelişen ortam içerisinde en yaygın, en fazla tercih edilen bir merkez konumuna geldi. Playchess ile başlattığımız işbirliği ile dünya satrancının en popüler adresini Türk satranççılarına açık hale getirdik. İş Bankası olarak satrancın Türkiye'de yaygınlaşmasına yönelik projelerimize bundan sonra da devam edeceğiz."

Görüşler

0
sefalet
Satranç kültürünün en iyi paylaşıldığı sitelerden biridir playchess.com. Ücretsiz olarak da sisteme girmeniz mümkündü fakat bir çok özellikten yararlanamıyordunuz. Ücretsiz yararlanmak için İş Bankası'ından lisans çıkartılması gerektiği belirtiliyor. Umarım ülkemize mahsus bürokrasi cambazlıklarından biri değildir bu. Ali Nihat Yazıcı'yı gerçekten kutlamak lazım. Göreve geldiğinden beri şapka çıkartacak işler yapıyor. Ülkemizde yaygın bir satranç kültürünün olduğunu söyleyemeyiz. Böyle bir ortamda ciddi atılımlar yapmak iki kat daha zor. Örneğin bugünlerde Atatürk Kadın Ustalar Turnuvası düzenleniyor, dünya kadınlar satranç şampiyonları ve şampiyon adayları ülkemizde maç yapmakta ama basın vs. ne kadar ilgi gösterdiği ortada. Satranç Olimpiyadlarını gerçekleştirdik ki dünyanın en iyi oyuncuları geldi, ne kadar değerlendirildi yine tartışılır.

Konuya yabancı olanların kulağına su kaçmasını umarak, satranç ve benzeri oyunların zeka gelişiminde önemli yardımı olduğunu belirtmek isterim. Özellikle küçük yaşta öğretildiğinde. Satranç düşünme biçimi, zihnin pek çok konuda gösterdiği yaklaşım kalıplarının bir modelini oluşturur. Örneğin düşünce ve zeka gibi konularda temel kavramlardan biri olan "soyut düşünme" ancak bu gibi oyunlar ile küçük yaşta öğretilir, içselleştirilir. 6 yaşındaki bir çocuğa felsefe öğretmekten çok daha kolay ve zihinsel gelişimi bakımından aynı oranda yararlıdır.

Bebek bekleyen çiftlere ve küçük yaşta akrabası olanlara duyrulur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kafa Kırmak İster misiniz Gençler !!!

mambo

Hani burası Türkiye'ye her şeyin suyunun çıktığı yer. 5-6 aydır dumur içersindeyim yaşadığım semtte (ki nezih aile semti olarak bilinir) uyuşturucu almış başını öyle bi yürümüş ki sokakta yürürken kendimi Harlem'de zannetmeye başladım.

Daha önce sokakta gördüğüm tipler şu anda torbacı (yani satıcı), esrar kullanımı 15-16 yaşlarına kadar düşmüş. Esrar temin etmesi sadece 5 dakika sürüyor. İşin ilginç tarafı bu olayın polisler de biliyor fakat bişey yapamıyorlar ya da yapmıyorlar.

Yaşasın Internet, yaşasın sansür!

anonim

Internet üzerinde Türkçe yayın yapan ve güncel medya eleştirisi konusunda haklı bir şöhret sahibi olan MEDYAKRONİK geçen hafta aldığı bir kararla maalesef hem bu şöhretine gölge düşürdü hem de ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomikpolitik durumu ve büyük sermaye bağlantılı medya gruplarının nelere kadir olduğunu bir kez daha gösterdi.

İsrail - Türkiye Girişimcilik Kıyaslaması

FZ

IVC'ye göre İsrail'de: 4,563 yüksek teknoloji şirketi, 166 Risk Sermayesi Fonu ve 34 "incubator" varmış. 2005 yılında 1.2 milyar $ yatırım gerçekleştirilmiş.

Hangi alanlarda imiş bu girişimler, anahtar sözcükler nelermiş: yazılım geliştirme, web geliştirme, bloglar, sosyal ağlar, anında mesajlaşma, P2P, web servisleri, Wi-Fi teknolojileri, e-posta servisleri, hücresel ağ servisleri, açık kodlu yazılımlar, etkileşimli TV, VoIP.

Bir an Türkiye'deki durum nasıl acaba diye düşündüm. Çok kısa bir an. Çok kısa... Kaynak: Israil Envy

SuperOnline`ın yeni teknoloji uygulaması!!!

sundance

Yıllardır ciddi bir problem olan aynı dialup hesabını birden fazla kişinin kullanması sorununa, SuperOnline fıkra gibi bir çözüm getirmiş!!!

Eğer SOL`dan bir dialup hesabınız varsa ve diyelim ki siz işyerinden bu hesapla Internet`e bağlanmışken, kardeşiniz de evden aynı hesaba login olmaya çalışırsa, bir gün içinde Superonline`dan bir uyarı mailı alıyorsunuz. Eğer birden fazla kişi login olmaya bir daha çalışırsa hesabınız kesilecektir vs. gibi tehditler içeren saçma sapan bir mail. Tebrikler SuperOnline, aynen devam...

Vapurlar Hep Kalacak

anonim

Şehir hattı vapurlarının İDO'ya devredilmesiyle vapurların kaldırılmayacağı bizzat İDO genel müdür tarafından açıklanmıştı. Bu açıklama pek yeterli görülmemiş olacak, tartışmalar bir süredir devam ediyor. Nitekim fazlamesai'ye bile konu oldu.


İDO da bu tartışmaları farketmiş olacak ki Vapurumu Vermiyorum sitesine bugün açtığı http://www.vapurlarhepkalacak.com/ ile yanıt vererek İstanbulluların içini bir kez daha rahatlattı. Sizi Aydınlatalım başlığıyla yayınlanan yazıda İstanbullulara duyarlılıkları için teşekkür edilerek kimsenin vapur keyfinden mahrum bırakılmayacağı belirtilmiş. Kısa bir süre sonra da herkese açık bir forum oluşturacaklarmış.