Playchess Türkçe ve Ücretsiz

0
meddah
220.000 üyeye sahip, dünyanın en büyük satranç portalı olan Playchess ile İş Bankası bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma ile Playchess ücretsiz ve türkçe olarak satranç severlere http://www.satrancoyna.com.tr/ adresinden hizmet vermeye başladı.
İş Bankası Halkla İlişkiler Müdürü Suat Sözen, tanıtım toplantısında şunları söyledi:

"İnternet'in doğuşu ve hızla gelişmesi satranç için çok önemli imkânlar sağladı. Playchess de bu hızlı gelişen ortam içerisinde en yaygın, en fazla tercih edilen bir merkez konumuna geldi. Playchess ile başlattığımız işbirliği ile dünya satrancının en popüler adresini Türk satranççılarına açık hale getirdik. İş Bankası olarak satrancın Türkiye'de yaygınlaşmasına yönelik projelerimize bundan sonra da devam edeceğiz."

Görüşler

0
sefalet
Satranç kültürünün en iyi paylaşıldığı sitelerden biridir playchess.com. Ücretsiz olarak da sisteme girmeniz mümkündü fakat bir çok özellikten yararlanamıyordunuz. Ücretsiz yararlanmak için İş Bankası'ından lisans çıkartılması gerektiği belirtiliyor. Umarım ülkemize mahsus bürokrasi cambazlıklarından biri değildir bu. Ali Nihat Yazıcı'yı gerçekten kutlamak lazım. Göreve geldiğinden beri şapka çıkartacak işler yapıyor. Ülkemizde yaygın bir satranç kültürünün olduğunu söyleyemeyiz. Böyle bir ortamda ciddi atılımlar yapmak iki kat daha zor. Örneğin bugünlerde Atatürk Kadın Ustalar Turnuvası düzenleniyor, dünya kadınlar satranç şampiyonları ve şampiyon adayları ülkemizde maç yapmakta ama basın vs. ne kadar ilgi gösterdiği ortada. Satranç Olimpiyadlarını gerçekleştirdik ki dünyanın en iyi oyuncuları geldi, ne kadar değerlendirildi yine tartışılır.

Konuya yabancı olanların kulağına su kaçmasını umarak, satranç ve benzeri oyunların zeka gelişiminde önemli yardımı olduğunu belirtmek isterim. Özellikle küçük yaşta öğretildiğinde. Satranç düşünme biçimi, zihnin pek çok konuda gösterdiği yaklaşım kalıplarının bir modelini oluşturur. Örneğin düşünce ve zeka gibi konularda temel kavramlardan biri olan "soyut düşünme" ancak bu gibi oyunlar ile küçük yaşta öğretilir, içselleştirilir. 6 yaşındaki bir çocuğa felsefe öğretmekten çok daha kolay ve zihinsel gelişimi bakımından aynı oranda yararlıdır.

Bebek bekleyen çiftlere ve küçük yaşta akrabası olanlara duyrulur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EMO'dan Telekomünikasyon Kurumuna Çağrı: Zammı Onaylamayın

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası, bugün (12 Ocak 2007) bir basın açıklaması yaparak, Telekomünikasyon Kurumu'nu Türk Telekom’un şehir içi görüşmelere zam yapma talebini onaylamamaya çağırdı. Türk Telekom’un zam talebinin yasal olmadığının altının çizildiği basın açıklamasının tam metnine http://www.emo.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Başka türlü bir Kablonet hikayesi...

sundance

Bundan bir iki ay kadar önce Kablonet`in abone kullanıcı hızlarını sözleşmede yazdığı gibi 64/16`ya düşürmesinden dolayı bir sürü tepki yeralmıştı bu sayfalarda.

Bu yüzden mecburiyetten bile olsa Kablonet alırken kafamda bir soru işareti vardı. Hoş benim gibi devamlı Internet`de olan birisi için 24 saat 8K down`da gayet iyi bir hızdı ama, yine de tekrar indirirlerse diye düşünmekteydim.

Başvurusunu yaptıktan dört gün sonra Kablonet kurulup, anında online olunca ise Türk insanının ne kada nankör olduğunu bir kez daha gördüm. Hattın 64/16 olmaması bir yana 128K diye geçen DSL hattından bile daha hızlıydı. Fakat nedense zamanında ortalığı velveleye verenlerin bir tanesi bile bizleri bu gelişmeden haberdar etmeye zahmet etmemişti...

Milletvekilleri sanal âlemde sitesiz kaldı!

FZ

Milletvekillerinin internet sitelerinin bir hafta önce çöktüğünü söyleyen CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, konuyu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a götürdü. Çerçioğlu soru önergesinde, sitelerin kurulması işinin ahbap çavuş yöntemiyle bir şirkete verildiğini, şirket iflas edince sitelerin de ortada kaldığını belirtti.

TBMM'nin de kendi imkânlarıyla internet sitesi kurabileceğini vurgulayan CHP'li vekil, "Site kurucusu şirketin iflas etmesiyle site çökmüş ve milletvekillerine ait bütün bilgiler yok olmuştur. Bu uygulamada sizleri yanlış yönlendiren bürokratlarınız hakkında işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Milletvekillerine ait bilgiler, bu şirketten alınmış mıdır; bu bilgiler şirketten alınıp, Meclis çatısı altında web sitesi açılarak uygulama devam ettirilecek midir?" diye sordu. Çerçioğlu, sonucu tahmin ettiği için kendisinin bu şirkete site kurdurmadığını da belirtti.

Kaynak: Radikal

Otomatik Sansür

Dite

Görünen o ki (benim anladığım kadarıyla) sansürüde otomatik hale getirmişiz. Buyrun Turkey censors Reg commentards

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.