OEM Bilgisayarlara Saldırmak Pahalıya Patladı!

0
FZ
Geçtiğimiz senenin başında büyük bir reklam kampanyası ve web sitesiyle gündeme gelen markalı PC'yi özendirme girişimi Sanayi Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu tarafından yayın durdurma ve katılımcı firmaların her birine 44.975 YTL (!) maddi tazminatla cezalandırıldı. TÜBİDER'in yaptığı başvuruyla gündeme gelen soruşturmada sözkonusu reklamlarda markasız/toplama PC satanların garantisiz, lisanssız ürün satmak, satış sonrası hizmet vermemek gibi haksız suçlamalara maruz kaldığına karar verildi. Kampanya Microsoft, HP, Symantec, Vestel, Escort, Casper ve Datateknik tarafından yürütülüyordu.

Kaynak: Radikal - Sanal Alem

Görüşler

0
bm
heh, buna biz de katki yapariz istersek. "Ben bilmemkim, X Y ve Z isleri yaparim, bilgisayarimi kendim topladim, bilgisayara $1k, isletim sistemine $175, bakkal hesabi ihtiyacim isin $400 ofis programina vermem onu yerine aclara yardim ederim, iskender yerim, . Parami yolda bulmadim!" Bir de siritan kelle resmi beyanin sahibina ait. Banner seklinde. Var misiniz?
0
bm
iskender yerin, yahut neyse

Olacakti, site yuttu yaptigim seklini.
0
berkin
Çok güzel bir sonuç, çok şükür diyorum
0
ebola
bu arkadaşların www.bkb-turkiye.com adresinde bir sitesi vardı bizi bilince boğan. Nedense sırra kadem basmış.
Bu firmalar milleti bilinçlendireceğine gidip adam gibi site yapsınlar sitelerindeki iki linkin biri çalışmıyor :-) Kendilerine bile adam gibi destek veremiyorlar. http://www.casper.com.tr/forum/DEFAULT.ASP
0
ttk
Tahminimce kullanıcılara o saçma reklamların itici gelmesi sebebi ile dahi reklam sonrası ismi sıralananlara daha da pahalıya patlamış olsa gerek bu saçma saldırı.
0
St
Türkiye'de iyi şeyler de oluyor ;)
0
Nightwalker
44.975 YTL

Çok komik bir rakam. Özellikle binlerce kişinin aklını karıştırmış oolmak için küçük bir bedel. Zaten o reklamın 1 defalık yayın parası falan ediyor muhtemelen, onu da reklam bütçesine ekleyi verirler.
İnsanları yalnış yönlendirmenin cezası bu kadar hafif olmamalı.

O reklamın yayımlandığı toplam süre kadar bir düzeltme ve özür metni televizyonda yayımlanmalı ve parasıda bu arkadaşlardan tahsil edilmeli.

Yoksa ne kadar güzel öyle "çamur at izi kalsın" mantığla reklam vermek.
0
ttk
Haklısınız. Yaptıkları pisliği temizlemeleri de şart.
0
Ansugo

İnsanları yalnış yönlendirmenin cezası bu kadar hafif olmamalı.

O reklamın yayımlandığı toplam süre kadar bir düzeltme ve özür metni televizyonda yayımlanmalı ve parasıda bu arkadaşlardan tahsil edilmeli.


Nokta atisi bir cozum. Keske boyle yapilsa. Adaletli bir ceza olurdu.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ortaokul Mezunu “Genetikçi”

anonim

internethaber.com: Mustafa Bilgiç, ortaokul mezunu olmasına rağmen, adeta bir genetikçi gibi uğraşarak beyaz tavuskuşu üretti.

Ulubat Gölü kıyısındaki 20 dönümlük araziyi cennete çeviren ve ömrünü doğa korumacılığına adayan Mustafa Bilgiç, “uzun yıllardır bütün enerjisi ve birikimini, kuş ve ağaçların bakımına harcadığını” söyledi.

Oluşturduğu “cennet”te 50’yi aşkın kuş türü bulunduğunu, ancak “bunların arasında kendisi için ayrı bir yeri olan tavus kuşlarını çok sevdiğini ifade eden Bilgiç, şu anda da ‘gelin gibi’ beyaz tavus kuşu üretmenin mutluluğunu yaşadığını” kaydetti.

sites.google.com yasaklandı

arkeles

Gerçekten sıkıcı olduğunun farkındayım, ama bu haberlerin sorumluları sınır tanımıyorlar. Sites.google.com yasaklandı.

Konu hakkında yaptığımız açıklamayı sitemizden okuyabilirsiniz.

Eğer sites.google.com'da bir siteniz varsa, itiraz hakkınız var. İtirazın nasıl yapılabileceği ve diğer hukuki konularda yardım için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Alternatif Bilişim
alt.bilisim [at] gmail.com

Turkcell´in Yeni Reklam Kampanyası ve Shubuo´su

MultiServis

Geçen gün Turkcell´in yeni ürünü olan Shubuo hakkında bir şikayet sitesinde güzel bir yazıya rastladım. Günlerce ekranlarda büyük merak uyandırarak yayınlanan reklamların sonunda hep beraber Shubuo´nun ne olduğunu öğrendik. Reklamlar sonucunda karşılaştığım manzara bana Segway hüsranını hatırlattı.

IBM Many Eyes PhraseNet ve Ergenekon İddianamesi

FZ

IBM Many Eyes veri görselleştirme sisteminin yeni özelliği PhraseNet kullanılarak yapılmış ve Ergenekon davasının ikinci iddianamesi metnine dayanan bir görselleştirme çalışması ile ilgili yazıya buradan erişilebilir. İkinci iddianamenin IBM Many Eyes PhraseNet görselleştirmesini ise buradan inceleyebilirsiniz.

MEB : Squid ile Internet hızınızı katlayın (!)

anonim

MEB Meslek liseleri müfredatında ciddi değişiklikler yaptı. Yeni müfredatta açık kaynak yazılımlarında bulunduğunu bu adreste açıkca görebiliyoruz.

Fakat o kadar vahimdir ki, sözde özgür yazılımı müfredatı kapsamına alan MEB işletim sistemleri kurulumu dökümanında sadece 1 sayfa özgür yazılımdan bahsediyor.

Durum bundan da vahim. Dökümanda aynen şu satırlar geçiyor: