MEB : Squid ile Internet hızınızı katlayın (!)

0
anonim

MEB Meslek liseleri müfredatında ciddi değişiklikler yaptı. Yeni müfredatta açık kaynak yazılımlarında bulunduğunu bu adreste açıkca görebiliyoruz.

Fakat o kadar vahimdir ki, sözde özgür yazılımı müfredatı kapsamına alan MEB işletim sistemleri kurulumu dökümanında sadece 1 sayfa özgür yazılımdan bahsediyor.

Durum bundan da vahim. Dökümanda aynen şu satırlar geçiyor:

Proxy Sunucu : Squid ile şu anki internetteki hızınızın çok çok üstüne çıkabilirsiniz.

MEGEP

Kaynak burası

Görüşler

0
toxidas
MEB işletim sisteminden anladığı windows ailesi ise vay halimize birde sondaki değerlendirme notlarına dikkat edersek; lisanslı işletim sisteminin avantajlarını öğrendiniz mi? evet öğrendik MEB kasasından m$ a akan tonlarca dolar
0
Betelgeuse
Ama lisanslı işletim sistemleri gerçekten de çok avantajlıdır. Korsan yazılım kullanmaktansa GPL lisanslı işletim sistemi kullanırım, hem yazılımı istediğim kadar bilgisayara kurmakta özgür olurum hem de kaynak kodundan anlayan binlerce kişi kodlarına bakmış olacağı için içinde benden habersiz birşeyler yapan kodlar olma olasılığı çok az olur yani kişisel bilgilerim konusunda kendimi güvende hissederim. Bedava olması da ayrı bir avantaj tabi ki...


Neyse, konu dışına çıktık ama kullandığımız özgür yazılımların lisansı olmayan yazılım gibi algılanması hoşuma gitmiyor. Tabi ki bunların da bir lisansı var ve çzgür olmayan yazılımların lisanslarına göre çok daha faydalı lisanslar.

Bu arada MEB'e diyebileceğim tek şey : "we don't need no education"...
0
tbagriyanik
Beni http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=3804 konusundan hatırlarsınız. Mart 2006 da ilk kez bu işlerle ilgilenirken FZ'de yazım çıkmıştı. O zaman Bilişim Teknolojileri alanı daha yeni yapılıyordu. Ben de görevli olduğumdan, destek arıyordum. Oradaki yazıyı tekrar okumanızı isterim.
Açık kaynak kod ile ilgili bilginin sadece 1 sayfa/1 satır olduğu yanlıştır. 10,11 ve 12. sınıfların 135 modulü (toplam 8000 sayfa gibi) okundukça sadece M$ temelli olmadığı görülecektir.
Tamam okumayı sevmiyoruz ama hemen önyargılı yaklaşmayalım. Kişisel olarak yunus.sf.net sitemden de anlaşılacağı gibi özgür yazılımdan yanayım.
Linux (pardus) kurulum, kullanım ve yönetimini de ortak ders olarak var. Algoritmada da Türkçe programlama dillerinden Tupol, Yunus ve Pozitif gibi dillerden de bahsediliyor. Açık kaynak hareketinden bahsediliyor. Web programcılığında da PHP, MySQL var. Macromedia ve Microsoft ürünleri hala var. .NET, ASP.NET, C#, Flash, Dreamweaver, Fireworks, Access gibi. Access'in son modülünde 9 dilde örnek var. Bu dillerin içinde Ruby, Java ve Python da var.
Öğrencilere Cisco, MS ve Adobe Macromedia sertifkalarını alacak şekilde ders hazırlandı. Dinamik içerik olduğu için gelecekte daha fazla dil ve işletim sistemi için de modüller yazılacaktır. Eminin öğretmenler içinde birçoğu eksik gördüğü konularla ilgili modul yazımı için destek verecektir.
0
anhanguera
selam,

sourceforge'un bu sekilde kullanildigini hic gormemistim. SF.net e projenizi kayit ederken gerekli yazilari okudugunuzu dusunuyorum, okumadiysaniz da kabul ettiniz.

Der ki; sf.net'den size verilen proje alani, kisisel web sayfaniz olarak kullanabileceginiz bir alan degildir. Boyle bir durum gorulurse kullanici haklariniz elinizden alinir.

Bence birileri sizin kisisel sayfanizi gorup SF.net'e haber vermedigi icin sansli sayilirsiniz...

alper akcan.
0
mnemonic
Ben de MEB mensubuyum ve "MEB : Squid ile Internet hızınızı katlayın (!)" başlığı biraz canımı sıktı.Bu nedenle biraz araştırayım dedim.Ve internette İrfan Durmuş'un blogunda yazdığı ve kendince alay ettiği ve bir çok siteye ilham kaynağı olan "Proxy Sunucu : Squid ile su an ki internetteki hızınızın çok çok üstüne çıkabilirsiniz" ifadesi linux-team de aynen yer alıyor.

Bu bilgi eğer yanlışsa burdan düzeltmeye başlanabilir bu koskoca bir camiaya çamur atmaktan daha basittir. Özgür yazılıma gerekli desteğin verilmediği herkesin malumu.Ama bunu ifade etmek için böyle tuhaflıklara gerek yok.

Bende kendimce "Açık Kaynak" konusunda birçok eleştiri sıralayabilirim.Çünkü eleştirmek kolay:
* Çok fazla linux sürümü var sabah erken piyasaya linux sürmüş,

* Açık kaynağı hararetle savunan çoğu arkadaşın(iyimser bir rakamla en az %70) açık kaynak yazılım dillerinden biriyle (pyhton,ruby,en azından C-C++) geliştirdikleri dişe dokunur bir projeleri yoktur.Zira proje üretmek beyin ister, eleştirmek kadar kolay değildir.Yani niye savunduklarını kendileri de bilmezler,

* Pardus ta MP3 dinlemeyi ve PDF dökümanlarını okuyabilmeyi becerebiliyorlarsa başka bişeye gerek yoktur,

* Onlara başınıza gelen bir sorun hakkında danışırsanız muhtemelen size "google veya howto" belgelerini önerirler.Çünkü siz uzaydan inmişsinizdir onlardan haberiniz yoktur.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Osmanlıca Karakter Seti

butch

Pardus geliştiricileri, bir karakter seti olmadığı için bilgisayar ortamında varlığını sürdüremeyen Osmanlıca için harekete geçmiş.

Osmanlıcanın bir karakter setine sahip olacağını duymak güzel, ama en önemli konu Ali Işıngör'ün yazısında bahsettiği gibi bugüne kadar 700 yıllık tarihimize ait belgelerin bilgisayar ortamına aktarılması konusunda bir çözüm bulunmamış olması.

Ne olacak bu memleketin hali...

urxalit

Millet olarak insani değer yargılarını kaybetmeye başladık. İnsanlar hiç düşünülmeden kapının önüne konuyor. Pamukbank ile Yapı Kredi birleşeceğinden her şubeden en az 6 kişi çıkarılıyor. Milliyet, Hürriyet gibi gazeteler eleman çıkarıyor. Show TV dün yaklaşık 60 kişinin işine son vermiş. İşten çıkarmalar 1 hafta daha sürecekmiş. Show Basın tamamen kapanıyor.

Ergenekon'da Bilgisayar Bulguları Kanıt mı?

sosgezbir

Basında "Ergenekon" adıyla bilinen "Ümraniye Soruşturmasında" aramalar sonucu onlarca kişinin ve bir televizyon kanalıyla bir derginin ve bir partinin gerek bilgisayarına gerekse sadece sabit diskine el konuldu.

TBMM Teknoloji Komisyonu Üyesi, Endüstri Mühendisi ve Bilgisayar Yazılım Uzmanı Seyhan, 4 Aralık 2004’de kabul edilen 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 134’üncü maddesine göre hákim ya da savcı kararıyla elektronik ortamdaki kayıtlara veya bilgisayarlara el koyulacak ise yedeğinin alınması, bu yedeğin de adli makamlarca veya polis tarafından mühürlendikten sonra kişiye veya avukatına verilmesi gerektiğini söyledi.

Yerli Otomobil Etox Yollarda

anonim

Daha önce fazlamesai'de de duyurusu yapılan ve yorumları alınan Etox marka spor arabanın 2.'sinin yollarda olduğu geçenlerde haberlerde yer aldı: Cumhuriyet, Superonline, Hurriyet

Feza Gürsey´i ve Cavit Erginsoy´u Tanır Mısınız?

oeylem

Kendileri hem Türk hem fizikçi hem de dünyaca tanınmış sıfatlarını bir arada taşıyan ender şahsiyetlerdendir. Her ikisi de hakkın rahmetine kavuşmuş ve umarım gittikleri yerde mutludurlar. Bu kişilere ait aşağıda ki iki yazıya dikkatinizi çekmek isterim.her iki yazı da kendi başlarına çok güzel yazılar olmakla birlikte ayrıca 30 senede kat edilen mesafeyi gösteriyorlar Cavit Erginsoy'unki 1962 Feza Gürsey'inki ise 1992'de yazılmış. her iki yazıda Tübitak Bilim Teknik Dergisi'nden alıntıdır. Feza Gürsey'in yazısı parçaçık fiziği üzerinedir ama orada ki parçaçık fiziği kısımlarını temel bilim olarak okusanız da bir şey değişmez.