Kimlik Numarası ve Vergi Kimlik Numarası

0
BatoR
Bürokrasi, yol ve zaman sıkıntısı çekenler için paylaşayım istedim.

Kimlik Numarası sorgulama için : tckimlik.nvi.gov.tr
Vergi Kimlik sorgulaması için : vedop.mb-ggm.gov.tr
Not: Küçük bir tavsiye; numaralarınızı alın, PVC ile kaplatıp cüzdanınıza koyun. İllaki lazım olacak !

İlgili Yazılar

EMO'dan Telekom Zammına Dava

anonim

Türk Telekom’un uluslararası ve şehirlerarası görüşmelere indirimle üstünü örtmeye çalıştığı zamlı tarife bu ayın başından itibaren yürürlüğe girdi. Telekomünikasyon Kurumu’na daha önce zammı onaylamaması için çağrıda bulanan Elektrik Mühendisleri Odası, uygulamadaki hukuka aykırılıkları saptayarak, 8 Mart 2007 tarihinde Danıştay’a başvurdu. Açılan davada, Telekomünikasyon Kurulu’nun yeni tarifeye yönelik onay kararının, ayrıca bu karara dayanak teşkil eden tebliğin iptali ve yürütmesinin durdurulması istendi. Basın açıklamasına www.emo.org.tr adresinen ulaşabilirsiniz.

Eski DMOZ Editörüne 10 Ay Hapis Cezası

FZ

Açık Internet Dizini Projesi (Open Directory Project) eski editörlerinden H. Ertaş, adı geçen sitede PKK ile ilgili bir düzenlemeden ötürü suçlu bulunarak 10 ay cezaya mahkum edildi. Ertaş'ın avukatı Suna Coşkun müvekkilinin DMOZ sitesi için gönüllü olarak çalıştığını ve Kürt kategorisinden sorumlu olduğunu belirtti. Coşkun, Ertaş'ın sadece DMOZ'a yollanan adresleri düzenlediğini, sıraladığını, içeriklerinden ve orada belirtilen görüşlerden sorumlu tutulamayacağını belirterek ortada herhangi bir suç olmadığını söyledi.

Mahkeme, silahlı terör örgütünün şiddet yollarına başvurmasını özendirici yönde propaganda yaptığı gerekçesiyle, 3713 sayılı Yasa'nın ”terör örgütleri” başlıklı 7/2. maddesi uyarınca 10 ay hapis, 416 milyon 666 bin lira da ağır para cezası verdi. Mahkeme, cezaları ertelemedi.

TT ' dan statik ip atağı

tuyan

Buradan Edinebileceğiniz haberden de anlaşıldığı üzere , Türk Telekom, statik (durağan/sabit) ip alımlarını ücretli hale getirmiş.. Ben üzüldüm, peki ya siz ?

Bu Siteye Erişim Mahkeme Kararı İle Engellenmiştir!!!

FZ

Hayır, başlıkta gördüğünüz fazladan iki ünlem bizim değil bizim paralarımızla ayakta duran Türk Telekom'un marifeti (büyük ihtimalle). 24 saati aşkın süredir sozluk.sourtimes.org adresine doğrudan bağlanmaya çalışanlar Türk Telekom'un bu mesajı ile karşılaşıyorlar. Tabii ki IP adresiydi, proxy idi filan Ekşi Sözlük sitesine erişmek hala mümkün.

Kendi adıma hala buna inanmamak istiyorum. Bir grup çoluk çocuk bir gizli giriş eylemi gerçekleştirmiş ve TT ile dalgalarını geçmek için de böyle bir komiklik yapmış olsunlar diye ümit ediyorum. Eğer yanılıyorsam, eğer gerçekten de bu durum TT'nin veciz bir eseri ise o zaman kendilerini derin dumur departmanına havale ediyoruz!

Usta bir felsefeci ile hayat,bilgelik, anti-depresanlar ve akademisyenlik üstüne

FZ

Ülkemizin tanınmış felsefecilerinden ve bilim felsefesi, bilgi teorisi, felsefe tarihi, ahlak felsefesi üzerinde uzmanlaşmış araştırmacılarından, ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam kendisiyle yapılmış son röportajlardan birinde pek çok konudan, her zamanki sıradışı ve çarpıcı üslubuyla bahsediyor.

İnam'ın değindiği konular arasında bilge bir adamın neden fırlama olması gerektiği, akademisyenliğin hiç bilgece bir iş olmadığı, şeytanla konuşmanın nasıl bir şey olduğu, ODTÜ gençliğinin büyük bir kısmının neden bunalıp anti-depresan kullanmaya başladığı, Platon'dan bugüne memleketinin halinin ne olacacağının neden bir türlü karara bağlanamadığı gibi şeyler var.

Zaman zaman FM'de girdiğimiz tartışmalar bağlamında da pek çok şey çağrıştırabilecek, güzel ve eğlenceli bir yazı.